מידע שימושי עדכונים, שאלות ותשובות, בעקבות השינויים הצפויים במחירי הרב קו בתחבורה הציבורית

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
גמ"ח רב קו
צריך לראות איך לנצל את המצב לטובתנו
אולי לעשות גמ"ח של רב קווים שתיקפו איתם ואפשרי להשתמש בהם
כי יש 90 דקות אז להעביר למישהו אחר
לדוגמה אחרי שהגעתם לבית אחרי נסיעה
שיהיה דף במעלית ולכתוב את שמכם ותאריך ונשאר עד 21:00 בערב להשתמש בו
ושכנים יקחו ויסעו ויחזירו את הכרטיס לבעלים
לדוגמה אצלנו במודיעין עלית כל נסיעה נורמלית בין 5 דקות ל10 דקות
ונשאר עוד 80 דקות זה המון בשביל לבצע עוד כמה נסיעות !
וכמובן אפשר להשתמש גם ברב קו אנונימי ואז אפשר חופשי להעביר לשני
אבל גם בלי זה נראה לי שמותר להעביר רב קו לאדם אחר אלא אם זה חופשי חודשי, אז זה פרטי.

לא לשכוח שכדי להינצל מחבלי משיח צריך לעסוק בתורה ובגמילות חסדים
(הגזרות האלה כנראה הם חלק מחבלי משיח ועם גמחי"ם אנחנו ניצולים מהם...)
נו... אז בואו נתחיל !!!
רק עם רב קו אנונימי תינצלו אולי מקנס

פמו

משתמש פעיל
קיבלתי את ההודעה הזאת למייל:

קבלת הנחה בנסיעות בתחבורה הציבורית!

עקב העליה במחירי הנסיעות בתחבורה הציבורית והרפורמה החדשה, ניתן לרכוש תעודת "סטודנט" לבני גיל 18 ומעלה, המקנה 50% הנחה בתחבורה הציבורית בחבילות חופשי שנתי או סמסטריאלי (חופשי למס' חודשים) ואו 33% הנחה בערך צבור (לדוגמא בהטענת 100 ש''ח ערך צבור תקבל 150, במקום 100 בלבד...).

√ למעוניינים ניתן לשמוע את הקורס בטלפון (לא חובה).

√ תקף לשנתיים החל מ 1.10.22.

√ באישור רבנים ומורי הוראה.

מבצע לנרשמים עד י' אב מחיר לתעודה רק 330 ₪ במקום 380 ₪ (התעודה לשנתיים).

קיבלת הצעה זולה יותר? כתבו לנו ותקבלו הצעה משתלמת יותר, אנחנו הכי זולים!
הנחה לקבוצות גדולות (מינימום 7).

ההרשמה נסגרת ביום שלישי י''ט אב.

לפרטים נוספים ולהרשמה יש לשלוח מייל לכתובת
tuviagold12 @ gmail.com

שים לב! מספר המקומות מוגבל ומצומצם.
על מוקד החלוקה תבוא הודעה במייל.

נ. ב. מצורף למייל זה קובץ עם כל הפרטים המלאים!

קבצים מצורפים

• פרטים_על כרטיס סטודנט למייל.pdf
    KB 165.4 · צפיות: 41

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה

A052

משתמש סופר מקצוען
שימו לב, שביתד נאמן של היום אישרו את מה שכתבתי בפרוג.

כאשר נוסעים פחות מ15 ק"מ, יורדים ועולים לאוטובוס נוסף פחות מ15 ק"מ, הנסיעה כולה כלולה בחופשי יומי של 15 ק"מ, של 12.5 ש"ח.
כך שממודיעין עילית לי-ם ניתן ליסוע בקלות דרך גבעת זאב ולחסוך 11.5 ש"ח (עלות נסיעה ישירה היא 12 ש"ח) ולהנות מחופשי יומי בתוך ירושלים ובתוך מודיעין עילית. (שימו לב שיש שטוענים שאפי' המעבר של 90 דק' יהיה במקרה כזה, ואז עלות נסיעה הלוך וחזור דרך גבעת זאב ללא חופשי תהיה רק 11 ש"ח)
ועקרונית ניתן ליסוע כך גם למרחקים גדולים יותר.

sap13

משתמש מקצוען

כאשר נוסעים פחות מ15 ק"מ, יורדים ועולים לאוטובוס נוסף פחות מ15 ק"מ, הנסיעה כולה כלולה בחופשי יומי של 15 ק"מ, של 12.5 ש"ח.
כך שממודיעין עילית לי-ם ניתן ליסוע בקלות דרך גבעת זאב ולחסוך 11.5 ש"ח (עלות נסיעה ישירה היא 12 ש"ח) ולהנות מחופשי יומי בתוך ירושלים ובתוך מודיעין עילית. (שימו לב שיש שטוענים שאפי' המעבר של 90 דק' יהיה במקרה כזה, ואז עלות נסיעה הלוך וחזור דרך גבעת זאב ללא חופשי תהיה רק 11 ש"ח)
מישהו יכול לאמת את עניין ה-90 דקות אבל לא במקרה הזה שדיברת אלא אפילו יותר נורמלי ומסתבר:
נסיעה בתוך 15 ק"מ אבל עם תחנת ביניים באמצע. פשוט המחשבון מראה 11

A052

משתמש סופר מקצוען
מישהו יכול לאמת את עניין ה-90 דקות אבל לא במקרה הזה שדיברת אלא אפילו יותר נורמלי ומסתבר:
נסיעה בתוך 15 ק"מ אבל עם תחנת ביניים באמצע. פשוט המחשבון מראה 11
המחשבון לא יודע כמה זמן אתם בתחנת מעבר.

אבל ודאי שי מעבר בתוך 90 דק'.

sap13

משתמש מקצוען
המחשבון לא יודע כמה זמן אתם בתחנת מעבר.

אבל ודאי שי מעבר בתוך 90 דק'.
המכשיר בודק מהתחנה הראשונה כמה קו אוירי עד התחנה הכי רחובה נכון? זאת אומרת שאם זה פחות מ-15 ק"מ זה בסדר, למרות שבאמצע היו מעברים וסיחרורים וסיבובים?:)

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי

כנ"ל עודכן גם במידע של דרך שווה.
1659435456812.png

צריך לעדכן ב'מוביט' בנוסף לאפשרויות ה'דרך המהירה ביותר' ו'הכי פחות החלפות'.
גם את ה'דרך האיטית ביותר והכי הרבה החלפות' כלומר הזולה ביותר.

(השאלה לגבי רכבת שהם מביאים, הרי גם כשלא נוסעים בקו ישיר, מתקפים בתחנת רכבת בתל אביב, ומתקפים ירידה בירושלים, והוא לא יודע שהחלפת רכבת באמצע, הוא יתן לך ליסוע בחופשי יומי? כי אם זה יתן אז אפשר ליסוע כבר גם ברכבת הישירה)

ראובן שפירא

משתמש פעיל
גמ"ח רב קו
צריך לראות איך לנצל את המצב לטובתנו
אולי לעשות גמ"ח של רב קווים שתיקפו איתם ואפשרי להשתמש בהם
כי יש 90 דקות אז להעביר למישהו אחר
לדוגמה אחרי שהגעתם לבית אחרי נסיעה
שיהיה דף במעלית ולכתוב את שמכם ותאריך ונשאר עד 21:00 בערב להשתמש בו
ושכנים יקחו ויסעו ויחזירו את הכרטיס לבעלים
לדוגמה אצלנו במודיעין עלית כל נסיעה נורמלית בין 5 דקות ל10 דקות
ונשאר עוד 80 דקות זה המון בשביל לבצע עוד כמה נסיעות !
וכמובן אפשר להשתמש גם ברב קו אנונימי ואז אפשר חופשי להעביר לשני
אבל גם בלי זה נראה לי שמותר להעביר רב קו לאדם אחר אלא אם זה חופשי חודשי, אז זה פרטי.

לא לשכוח שכדי להינצל מחבלי משיח צריך לעסוק בתורה ובגמילות חסדים
(הגזרות האלה כנראה הם חלק מחבלי משיח ועם גמחי"ם אנחנו ניצולים מהם...)
נו... אז בואו נתחיל !!!
גמ"ח הרבה-הרבה יותר חשוב יהיה אם ישתמשו בחופשי חודשי ארצי.
יש לי שכן שאמר לי כי הוא בטוח רוצה לקנות חופשי חודשי ארצי,
ועכשיו אם אני ארצה לנסוע למירון הלו"ש או כל דבר אחר, פשוט לקחת ממנו את הרב-קו, ולנסוע חינם!
וכמובן שגם לנסיעות קטנות בתוך העיר וכדו' אפשר לקחת את הרב-קו הזה.
מישוה אמר לי ששאל רב בענין, ואמר לו כי היות ומטרת החופשי הינה לעודד נסיעה בתחב"צ על פני רכב פרטי אזי ייתכן להתיר אופן כזה על פי חוקיהם, כי סוכ"ס גם אני כעת אסע בתחב"צ ולא ברכב פרטי בגלל החופשי חודשי. לא לוקח אחריות.

לאנגער

משתמש מקצוען
אזי ייתכן להתיר אופן כזה על פי חוקיהם
אולי ע"פ חוקיהם, כי ע"פ דין תורה ממש לא.
ואם ברור לו שע"פ חוקיהם מותר, למה לא יעשה זאת בפרהסיא ויעדכן גם את המבקר שזה של מישהו אחר וזה מותר ע"פ "חוקיהם".
בדברים הללו ודומיהם יש לנו את דברי הרמח"ל בשער הנקיות "אמנם כללו של דבר, כמו שחמדת הממון רבה, כן מכשלותיו רבים. וכדי שיהיה האדם נקי מהם באמת, עיון גדול ודקדוק רב צריך לו. ואם נקה ממנו ידע שהגיע כבר למדריגה גדולה, כי רבים יתחסדו בענפים רבים מענפי החסידות, ובענין שנאת הבצע לא יכלו להגיע אל מחוז השלימות".

ראובן שפירא

משתמש פעיל
אולי ע"פ חוקיהם, כי ע"פ דין תורה ממש לא.
ואם ברור לו שע"פ חוקיהם מותר, למה לא יעשה זאת בפרהסיא ויעדכן גם את המבקר שזה של מישהו אחר וזה מותר ע"פ "חוקיהם".
בדברים הללו ודומיהם יש לנו את דברי הרמח"ל בשער הנקיות "אמנם כללו של דבר, כמו שחמדת הממון רבה, כן מכשלותיו רבים. וכדי שיהיה האדם נקי מהם באמת, עיון גדול ודקדוק רב צריך לו. ואם נקה ממנו ידע שהגיע כבר למדריגה גדולה, כי רבים יתחסדו בענפים רבים מענפי החסידות, ובענין שנאת הבצע לא יכלו להגיע אל מחוז השלימות".
יש צורך להפריד בין הדבקים,
על פי חוקיהם ממש - אסור להשתמש ברב-קו של אחר,
ומה שכתבתי להתיר הוא כי עצם הטענה שהדבר מהווה גזל מושתתת על חוקיהם, אכן לא מטעם דינא דמלכותא דינא וצריך לקבל את כל דבריהם כתורה מסיני אלא רק בדיני ממונות אסור לגזול שימושים.
ולכן היות ועל פי חוקיהם ה'חופשי חודשי' מסובסד ע"י המדינה למטרה זו של ריבוי נסיעות בתחב"צ דווקא, אזי היות וגם אני זו הדרך בשבילי להשתמש בתחב"צ ולא ברכב פרטי אין בכך גזל וסבסוד המדינה תקף גם עלי.
ומה שהמדינה החליטה לאסור את זה כדי לקבל קצת יותר כסף כבר יכול להחשב כמס נוסף שעל פי שיטות רבות אין חובה לשלמו ואכמ"ל.
אי אפשר לטעון שגם אני צריך לקנות חופשי חודשי כי אכן מי שלא נוסע אלא פעם פעמיים בחודש מה יעשה?
ורק בגלל שאין דרך לעשות משהו מסויים בשביל האנשים האלו אין להם מה לעשות אלא לשלם חופשי חודשי שלם או בערך צבור. ולכן שימוש בחופשי של אחר נחשב פתרון לעניין מצד דיני התורה.
הבהרה: אין לי היתר הוראה, וגם לא הצלחתי להוציא מרב התבטאות מפורשת בעניין, אזי אין לסמוך על דברים אלו להלכה, והרוצה ישאל את רבותיו.

ראובן שפירא

משתמש פעיל
אני מעריך שהכעס הוא שמול איסור דאורייתא של "לא תגנובו" לא מתמודדים במחילה מכבוד תורתך עם "פורים תורה".
זאת הבנתי, אבל אם כבר פורים אז עד הסוף, תענה תשובה אובייקטיבית לגופו של פלפול, לחדד את התלמידים.

sk1203

משתמש מקצוען
שונאת שמקמבנים (גם אם לא באופן מעשי) מה שרוצים דרך קושיות ותרוצים בתורה במשנה ובגמרא.
למה? כי יש שני דברים שהחדירו לי לעצמות:
1. תכל'ס כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, רק צריך לדעת לאיזה רב ללכת עם איזו שאלה (נאום אדם שעבר את כל מבחני הסיכה לרבנות)
2. "אתם החרדים משתמשים בתורה כדי להשיג מה שאתם רוצים! איך אתם לא מתביישים לעשות את זה? קודם תעשו את כל מה שהיא דורשת ממכם, אחר כך תדרשו דברים בשמה!" (נאום כל חילוני שנתקלתי בו)
אז כן, מעצבן אותי לראות שאנשים מתירים ("מי שרוצה, אני לא סומך על זה") כל דבר שרוצים, העיקר להינצל מהמינוס.
לא מרוויחים שום דבר מלשקר!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה