מידע שימושי עדכונים, שאלות ותשובות, בעקבות השינויים הצפויים במחירי הרב קו בתחבורה הציבורית

זושא כץ

משתמש מקצוען
מישהו כבר בדק אם מותר חוקית והלכתית לתקף שוב באמצע הנסיעה?
בקובץ בית אהרן וישראל של חסידי קרלין
יש פולמוס שלם כבר כמה חודשים על תשלומי התח"צ ויש שם החודש עדכון לרפורמה החדשה ושם כתוב שאסור לתקף שוב וגם אסור לרדת ולעלות באותה תחנה.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
יש פולמוס שלם כבר כמה חודשים על תשלומי התח"צ ויש שם החודש עדכון לרפורמה החדשה ושם כתוב שאסור לתקף שוב וגם אסור לרדת ולעלות באותה תחנה.
יש לך אפשרות להעלות לכאן?

sap13

משתמש מקצוען
סופר בוס חזרו אליי בנוגע לאי כיבוד מעבר שהיה לי אצלהם וגבייה נוספת של הערך צבור.
הם טוענים (כנגד כל מה שנכתב פה) שכיוון שהתחנה הראשונה עד התחנה האחרונה שעליתי בה (עם תחנות ביניים פחות מ-15 ק"מ) יותר מ-15 ק"מ אז החיוב בוצע כדין.
זה דבר ראשון.
דבר שני הם טועים ועליתי בכלל בתחנה אחרת ממה שהם מציינים. עליתי הרבה אחרי. עכשיו שאני מסתכל בתדפיסים שיצאו בנתיב אקספרס לא מופיעות לא התחנות שהם טוענים ולא שאני, כתוב תחנות אחרות לגמרי..... לא יודע איך זה...

A052

משתמש סופר מקצוען
לגבי חיוב נוסף בזמן המעבר.
אצלי זה היה ביום שישי האחרון, ועכשיו בפירוט הרב קו אני רואה שזה מעודכן כביכול על שעה אחרי שזה היה בפועל שאז אכן נגמר כאילו המעבר ולכן נעשתה גביה.
כך שכדאי לשים לב לשעון במכשיר התיקוף לפני שמתקפים ע"מ למנוע תקלות כאלו.

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
באתר רב קו אונליין, אפשר לטעון מראש חופשי יומי גם לתאריך מאוחר בהרבה ממחר.
רק באתר?
במכשירים ברחוב/נדרים פלוס/קהילות גם אפשרי?

sap13

משתמש מקצוען
לגבי חיוב נוסף בזמן המעבר.
אצלי זה היה ביום שישי האחרון, ועכשיו בפירוט הרב קו אני רואה שזה מעודכן כביכול על שעה אחרי שזה היה בפועל שאז אכן נגמר כאילו המעבר ולכן נעשתה גביה.
כך שכדאי לשים לב לשעון במכשיר התיקוף לפני שמתקפים ע"מ למנוע תקלות כאלו.
מישהו מהם יודע שהיה בעיה במכשיר?

sap13

משתמש מקצוען
מה אני עושה עם זה שעכשיו אני מסתכל בתדפיס שהוציא לי ובאמת מראה שנסעתי בקו אחר בעיר אחרת.... יש למי להוכיח? החברה הנוספת שאיתה המשכתי תאמר לי שלהם אין איך לבדוק אם היתה תקלה בקו בקודם.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
מה אני עושה עם זה שעכשיו אני מסתכל בתדפיס שהוציא לי ובאמת מראה שנסעתי בקו אחר בעיר אחרת.... יש למי להוכיח? החברה הנוספת שאיתה המשכתי תאמר לי שלהם אין איך לבדוק אם היתה תקלה בקו בקודם.
אם התיקוף השני בוצע בתוך 90 דקות מהנסיעה הראשונה החברה השנייה צריכה להחזיר לכם את התשלום. לפי מה שהבנתי הבעיה במקרה שלכם היא שבגלל שהמכשיר הראשון לא היה מכוון הוא עדכן בכרטיס נסיעה על שעה מוקדמת יותר, השאלה היא האם יש לכם דרך להוכיח שהנסיעה אכן התבצעה בשעה האמיתית?

sap13

משתמש מקצוען
אם התיקוף השני בוצע בתוך 90 דקות מהנסיעה הראשונה החברה השנייה צריכה להחזיר לכם את התשלום. לפי מה שהבנתי הבעיה במקרה שלכם היא שבגלל שהמכשיר הראשון לא היה מכוון הוא עדכן בכרטיס נסיעה על שעה מוקדמת יותר, השאלה היא האם יש לכם דרך להוכיח שהנסיעה אכן התבצעה בשעה האמיתית?
לא השעה היתה בעייתית אלא המרחק. התחנה הראשונה היתה המון ק"מ רחוק מהתחנה האמיתית שעלינו. יותר מזה, בכלל מתוקף שעלינו בקו אחר מזה שעלינו. כנראה המכשיר תיקוף לא היה מכוון.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
לא השעה היתה בעייתית אלא המרחק. התחנה הראשונה היתה המון ק"מ רחוק מהתחנה האמיתית שעלינו. יותר מזה, בכלל מתוקף שעלינו בקו אחר מזה שעלינו. כנראה המכשיר תיקוף לא היה מכוון.
זה לא נכון, נסיעה של עד 15 ק"מ מקנה זכות לנסיעה נוספת של פחות מ-15 ק"מ גם אם תחנת העליה בפעם השניה רחוקה מהתחנה הראשונה יותר מ-15 ק"מ

sap13

משתמש מקצוען
זה לא נכון, נסיעה של עד 15 ק"מ מקנה זכות לנסיעה נוספת של פחות מ-15 ק"מ גם אם תחנת העליה בפעם השניה רחוקה מהתחנה הראשונה יותר מ-15 ק"מ
צודק. רק מה לעשות שעכשיו צריך להתווכח איתם על זה. אבל אצלי זה בהרבה יותר קל כי לפי התחנה שבאמת עליתי זה פחות מ-15.

"נסיעה ראשונה שביצעת בנתיב אקספרס בשעה 21:03

לאחר מכן על נסיעת המשך במרחק נמוך מ15 ק"מ מתחנת המוצא ולכן החיוב תקין

התחנה האחרונה שעלית מרוחקת מהתחנה ראשונה שעלית מעל 15 ק"מ ולכן חויבת שוב באופן תקין" (סופר בוס - היום)

לעבדך

משתמש צעיר
עשינו חופשי חודשי לכמה מבני המשפחה כולל רכבת עד 40 ק"מ, נסעתי בחברת קווים באטובוס קבלני שיש לו מכשיר תקוף שאינו מוציא כרטיס וגם אין אפשרות לראות איך זה שולם, ומבדיקה של פירוט נסיעה התברר שכל מי שהיה לו כסף בערך צבור ברב קו ירד לו מהערך צבור, אפילו שיש לו חופשי,
הדבר חזר על עצמו כמה פעמים, ובכמה כרטיסי רב קו,
כנראה שקיים באג במכשיר, שמוריד מהערך הצבור גם למי שיש לו חופשי,
התלוננתי על כך לקווים אבל נכון להיום בבוקר הדבר חזר על עצמו,
השערה שלי, שיתכן והבעיה באלו שקנו חופשי של רכבת עד 40 ק"מ ובנסיעה באוטבוס של יותר מ40 ק"מ יש באג במכשירים של קווים, שזה מוריד להם מהערך הצבור, אע"פ שלפי הכללים של משרד התחבורה כל חופשי ברכבת מקנה זכות נסיעה באטובוס בכל הארץ,
יהיה לתועלת אם מישהו שעשה חופשי ונסע בחברת קווים באטובוס קבלני יבדוק האם זה קורה בכל מי שיש לו חופשי או דווקא במי שיש לו חופשי עם רכבת,
כיוון שמדובר במכשיר שלא נותן לראות כמה ואיך ירד לך מהרב קו, מצווה לפרסם שכל מי שיש לו חופשי ויש לו גם כסף בערך צבור כדאי שיבדוק מה ירד לו, ולא יפסיד סתם כסף,

נערך לאחרונה ב:

תוכנית

משתמש פעיל
הדבר חזר על עצמו כמה פעמים, ובכמה כרטיסי רב קו,
כנראה שקיים באג במכשיר, שמוריד מהערך הצבור גם למי שיש לו חופשי,
התלוננתי על כך לקווים אבל נכון להיום בבוקר הדבר חזר על עצמו,
תתלוננו גם במשרד התחבורה וגם בעוד חברות (שלכאורה נסעתם)
הם אמורים לוודא שהמכשירים מסונכרנים עם הרפורמה החדשה

וגם אפשר למבקר המדינה...
(אחרי שפניתם כמובן למשרד התחבורה)
זה חוצפה שמחייבים אנשים לשלם כפול (גם על חופשי וגם על נסיעות)
ויש אנשים שאפ' לא עוקבים...

נ.ב.
גם לנו קרה מס' פעמים עם חופשי וכן עם מעבר...

לעבדך

משתמש צעיר
שלחתי תלונה למשרד התחבורה לבנתיים לא הגיבו,
כשהתקשרתי לשרות לקוחות של קווים להתלונן שהבעיה חוזרת על עצמה הם טענו שמבדיקה ראשונית שנערכה על התלונה הראשונה שהגשתי נראה שלא ירד לי מהערך הצבור, דבר שלא נכון בעליל,
עצם הדבר שיש מכשיר תיקוף שאתה לא יכול לראות בשעת מעשה כמה ואיך חוייבת, הוא דבר לא הגיוני, וסביר להניח שרוב האנשים לא יבחינו שירד להם מהערך הצבור, גם אני הבחנתי בזה ממש במקרה,

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה