סלטים סלט קרם טרטר, איך מכינים?

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
טעמנו סלט כזה מחנות לצרכי שבת, ואני מאוד רוצה לחקות אותו.
על הקופסא לא מצויין הרכיבים.
בדקתי קצת ברשת וזה ממש לא זה... מכיל צלפים ושאר פירות ים וכו'
 

שבת

משתמש פעיל
טרטר של מה?
יש לי בבית מתכון אני חושבת של טרטר אבוקדו של אפרת ליבפרוינד
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
האמת הילדים שלי התארחו וטעמו.
הם תיארו משהו דומה למיונז ביותר נוקשה
טרטר זה שם כולל של הרבה דברים
זה כביכול אומר משהו מחוספס
זה יכול להיות סלט מיונז וירקות
עבניות מיובשות עם אבוקדו
דג טונה או כל דג אחר קצוץ
וכמובן בשר טרטר

במאפיות משתמשים באבקת קרם טרטר לייצב קצף ולשמור על צבע לבן
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
כפי שאמתי היה במרקם יותר יציב ממיונז,
קצת ירקרק.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כנראה מדברים על משהו שמכיל את התרכובת הזאת:
קרם טרטר, או קרם אוף טרטר (cream of tartar), הוא תוצר לואי של יין. הוא מופק משכבה של חומצה טרטרית המצטברת על דפנות של חביות יין. מוסיפים אותו לממתקים וגלידה לקבלת תערובת "קרמית" יותר ולחלבונים לפני הקצפה, לקבלת קצף יציב יותר.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
כנראה מדברים על משהו שמכיל את התרכובת הזאת:
קרם טרטר, או קרם אוף טרטר (cream of tartar), הוא תוצר לואי של יין. הוא מופק משכבה של חומצה טרטרית המצטברת על דפנות של חביות יין. מוסיפים אותו לממתקים וגלידה לקבלת תערובת "קרמית" יותר ולחלבונים לפני הקצפה, לקבלת קצף יציב יותר.
כך כנראה זה נולד, אבל היום נראה לי שזה חומר סינטטי לחלוטין המיוצר במפעל וזה לפי מה שכתוב על האריזה.
 

היהודי הנודד

משתמש חדש
רוטב טרטר הוא רוטב על בסיס מיונז וירקות משומרים
מגישים בד"כ כליווי לדגים מטוגנים בטמפורה
יש לי מתכון מספר בישול ישן של רות סירקיס, הולך אצלנו מאד.
כוס מיונז
1 בצל קטן
3 מלפפון חמוץ
מיץ לימון
מלח
פטרוזיליה
 

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
רוטב טרטר הוא רוטב על בסיס מיונז וירקות משומרים
מגישים בד"כ כליווי לדגים מטוגנים בטמפורה
יש לי מתכון מספר בישול ישן של רות סירקיס, הולך אצלנו מאד.
כוס מיונז
1 בצל קטן
3 מלפפון חמוץ
מיץ לימון
מלח
פטרוזיליה
לא ידעתי שקוראים לזה ככה
מתבל קבוע אצלי.
מגרדת את הירקות דק מאד. מוסיפה גם גזר מגורד דק.
לפעמים משמיטה פטרוזיליה
ואגב, זה סלט שנשמר המון זמן במקרר
 

כללית

משתמש מקצוען
רוטב טרטר הוא רוטב על בסיס מיונז וירקות משומרים
מגישים בד"כ כליווי לדגים מטוגנים בטמפורה
יש לי מתכון מספר בישול ישן של רות סירקיס, הולך אצלנו מאד.
כוס מיונז
1 בצל קטן
3 מלפפון חמוץ
מיץ לימון
מלח
פטרוזיליה
זה מה שבאתי לכתוב.
לזה קוראים במעדניות רוטב טרטר.
המלפפון חמוץ מגורד בפומפיה דקה.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כפי שאמתי היה במרקם יותר יציב ממיונז,
קצת ירקרק.
כנראה הכוונה לזה, מתבל מיונז פיקנטי וטעים:

כוס מיונז

2 מלפפון חמוץ

1/4 כוס מיץ מלפפון חמוץ

2 כפות סוכר

שן שום

חצי צרור/צרור שלם שמיר, לפי הטעם
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
רוטב טרטר הוא רוטב על בסיס מיונז וירקות משומרים
מגישים בד"כ כליווי לדגים מטוגנים בטמפורה
יש לי מתכון מספר בישול ישן של רות סירקיס, הולך אצלנו מאד.
כוס מיונז
1 בצל קטן
3 מלפפון חמוץ
מיץ לימון
מלח
פטרוזיליה
כנראה הכוונה לזה, מתבל מיונז פיקנטי וטעים:

כוס מיונז

2 מלפפון חמוץ

1/4 כוס מיץ מלפפון חמוץ

2 כפות סוכר

שן שום

חצי צרור/צרור שלם שמיר, לפי הטעם
ולא לשכוח צרור יפה של שמיר טרי-עושה את כל המתבל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה