שקר.בחזרה לפותח האשכול, מלבד @shimשימי , אני חשתב שיש פה הסכמה קולקטיבית , שמי שלא מכן חעזור לעצמו, ולעבוד במשרה מלאה, המדינה לא אמורה לעזור לו,
לא אמרתי כזה דבר.
לא הבנתי רק מאיפה הסקתם כולם שמי שעובד 4 שעות וחצי משרה זה אומר שהוא
שהוא עושה את זה מבחירה?
יש עוד סיבות שיכולות להיות מדוע הוא לא עובד יותר(עצם העובדה שהמחשבה הראשונה הייתה לקטול אותו
על חוצפתו ועצלותו
היא כשלעצמה מקוממת גם אם יתברר לכם שצדקתם)
ולכן חשוב לתת לאנשים חכות, ולא דגים,
היה עדיף פי כמה שהמדינה תממן לאנשים שעובדים בעבדות דחק , אופציה לימודים חינם (ואפילו סבסוד שעות לימוד- כמו שנעשה על שעת הריון) ותעזור להם לצאת מהלופ האין סופי של עבודות שכאלו,
לממן לילדיהם עזרה פרטית בלימודים - כדי שיצליחו להתמודד עם הפער המובנה..
מאשר לסבסד שכר דירה- לנצח... או כרטיסי מזון(שכמובן יש כאלו שנזקקים להם- בכל מצב, אבל יש כאלו שעם עזרה מסוימת, היו יכולים לצאת מהמצב הנוכחי)
התרגלתם כבר לחשוב איך שהרגילו אותכם לחשוב...(שצריך לעבוד קשה וללמוד עוד ועוד כדי בקושי לסגור
תחודש
לשלם מיסים מופקעים איך ירון זליכה אומר
עד שנת ה80 היה מספיק אדם אחד (לא אקדמאי) שמספיק לפרנס משפחה
בהמשך זה נהיה אדם וחצי
והיום צריך שני הורים שניהם אקדמאיים
וגם זה לא מספיק
יש פה בעיות מובנות בצורה איך שהמדינה מנתהלת
ואתם מנסים לעשות חישובים של כמה שקלים לפה ולשם
שלפעמים שווה לאזרח
אממה זה כנראה פחות נשמע טוב בבחירות....- לרוב האנשים קל (ורע מאד) להישאר בעמדה של אכלו לי שתו לי, מאשר לקרוע את עצמם וללמוד משהו אחרי העבודה, וגם אם האנשים הנל יתחילו להרויח טוב, אוטומטית הם יצביעו למפלגות אחרות...
וכמובן שבכל מדינה צריך את האנשים יעבדו בעבודה השחורה , ובסוף יחזרו עם גרושים ביתה.....
לרוב האנשים שמרוויחים הרבה זה הדעה הרווחת
אגב אם נלך לעשירון העליון יש להם טענות לא פחות ממש שיש לכם.(למה הם צריכים לממן אותכם
הרי 90 אחוז מהכסף הישיר מגיע מהם)
אם נלך לאלה שמתגייסים ואתם לא ככה"נ
אז גם טענות ממש לא רחוקות מצידם
בכל אופן מיציתי את הדיון
בגדול משתמע ממש שאין מרחק רב בין ליברמן ולפיד ודומיהם
בנושא הכלכלי(הצבאי ככה"נ עדיין לא)
לבין מה שמתשמע פה פעם אחר פעם