בקשה סיוע בשכר דירה עד מתי ימשך העוול הנוראי בואו נשנה את המצב.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בחזרה לפותח האשכול, מלבד @shimשימי , אני חשתב שיש פה הסכמה קולקטיבית , שמי שלא מכן חעזור לעצמו, ולעבוד במשרה מלאה, המדינה לא אמורה לעזור לו,
שקר.
לא אמרתי כזה דבר.

לא הבנתי רק מאיפה הסקתם כולם שמי שעובד 4 שעות וחצי משרה זה אומר שהוא
שהוא עושה את זה מבחירה?

יש עוד סיבות שיכולות להיות מדוע הוא לא עובד יותר(עצם העובדה שהמחשבה הראשונה הייתה לקטול אותו
על חוצפתו ועצלותו
היא כשלעצמה מקוממת גם אם יתברר לכם שצדקתם)

ולכן חשוב לתת לאנשים חכות, ולא דגים,
היה עדיף פי כמה שהמדינה תממן לאנשים שעובדים בעבדות דחק , אופציה לימודים חינם (ואפילו סבסוד שעות לימוד- כמו שנעשה על שעת הריון) ותעזור להם לצאת מהלופ האין סופי של עבודות שכאלו,
לממן לילדיהם עזרה פרטית בלימודים - כדי שיצליחו להתמודד עם הפער המובנה..
מאשר לסבסד שכר דירה- לנצח... או כרטיסי מזון(שכמובן יש כאלו שנזקקים להם- בכל מצב, אבל יש כאלו שעם עזרה מסוימת, היו יכולים לצאת מהמצב הנוכחי)

התרגלתם כבר לחשוב איך שהרגילו אותכם לחשוב...(שצריך לעבוד קשה וללמוד עוד ועוד כדי בקושי לסגור
תחודש
לשלם מיסים מופקעים איך ירון זליכה אומר
עד שנת ה80 היה מספיק אדם אחד (לא אקדמאי) שמספיק לפרנס משפחה
בהמשך זה נהיה אדם וחצי
והיום צריך שני הורים שניהם אקדמאיים
וגם זה לא מספיק

יש פה בעיות מובנות בצורה איך שהמדינה מנתהלת
ואתם מנסים לעשות חישובים של כמה שקלים לפה ולשם
שלפעמים שווה לאזרח

אממה זה כנראה פחות נשמע טוב בבחירות....- לרוב האנשים קל (ורע מאד) להישאר בעמדה של אכלו לי שתו לי, מאשר לקרוע את עצמם וללמוד משהו אחרי העבודה, וגם אם האנשים הנל יתחילו להרויח טוב, אוטומטית הם יצביעו למפלגות אחרות...
וכמובן שבכל מדינה צריך את האנשים יעבדו בעבודה השחורה , ובסוף יחזרו עם גרושים ביתה.....

לרוב האנשים שמרוויחים הרבה זה הדעה הרווחת

אגב אם נלך לעשירון העליון יש להם טענות לא פחות ממש שיש לכם.(למה הם צריכים לממן אותכם
הרי 90 אחוז מהכסף הישיר מגיע מהם)
אם נלך לאלה שמתגייסים ואתם לא ככה"נ
אז גם טענות ממש לא רחוקות מצידם

בכל אופן מיציתי את הדיון

בגדול משתמע ממש שאין מרחק רב בין ליברמן ולפיד ודומיהם
בנושא הכלכלי(הצבאי ככה"נ עדיין לא)
לבין מה שמתשמע פה פעם אחר פעם

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
המשפחה של עד שנות ה80, לא טסה מעולם לחו"ל, לא נהגה ללכת בקביעות למסעדות, וגרה בדירות קטנות מהרגיל היום.
בקיצור, רמת החיים הייתה אז נמוכה בהרבה.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
איכשהו, מה שנראה פה במדינה ובכל העולם, ככל שתעבוד יותר קשה ויותר שעות תרוויח פחות:((
ע"ע גננות, מטפלות, סייעות, מט"ביות, אחיות ועוד ועוד.... עבודות קשות מתגמלות פחות בד"כ (בעיקר במגזר הנשי)
אל תשווה בין לעבוד 9 שעות כל יום, (עם ילדים...)
לבין לעבוד משרה חלקית עם חופשים.

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
כאן טמון הכלב
במעבר בין 9K ל12K ההפרש בנטו בסוף החודש יהיה הרבה פחות מ3K
ואולי אפילו כמעט שלא יהיה הפרש
מצב כזה גורם לאנשים לא לרצות לעבוד.
לא חושב כך.
במעבר בין 9K ל12K ההפרש בנטו בסוף החודש יהיה קרוב או לא רחוק מאוד מ3K.

ובסכומים נמוכים שכאלו גם תוספת 2K לתקציב היא משמעותית ומורגשת.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
המשפחה של עד שנות ה80, לא טסה מעולם לחו"ל, לא נהגה ללכת בקביעות למסעדות, וגרה בדירות קטנות מהרגיל היום.
בקיצור, רמת החיים הייתה אז נמוכה בהרבה.
נכון מסכים.
ועדיין אני חושב שלהרבה מאוד אנשים המצב פעם היה יותר טוב מהיום(מדבר על האלה של המשכורות הנמוכות)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
שקר.
לא אמרתי כזה דבר.
מה כן אמרת? שמי שמרוויח יותרר מצבו טוב יותר.
יש הרבה אנשים (כמוך אולי...) שמרוויחים אולי חצי ממני, הנטו שלהם לא רחוק משלי, בוודאי אחרי ההטבות.
ויש להם 2 דירות +++
הרבה אנשים בדור שלי יכולים לחלום על דירה ראשונה, ועוד הם צריכים לשלם מס מטורף.

לא הבנתי רק מאיפה הסקתם כולם שמי שעובד 4 שעות וחצי משרה זה אומר שהוא
שהוא עושה את זה מבחירה?
רוב האנשים כך.

יש עוד סיבות שיכולות להיות מדוע הוא לא עובד יותר(עצם העובדה שהמחשבה הראשונה הייתה לקטול אותו
על חוצפתו ועצלותו
היא כשלעצמה מקוממת גם אם יתברר לכם שצדקתם)
כי זה מה שאני רואה סביבי, רוב האנשים עושים את זה מעצלות.

התרגלתם כבר לחשוב איך שהרגילו אותכם לחשוב...(שצריך לעבוד קשה וללמוד עוד ועוד כדי בקושי לסגור
תחודש
לשלם מיסים מופקעים איך ירון זליכה אומר
בהמשך זה נהיה אדם וחצי
והיום צריך שני הורים שניהם אקדמאיים
וגם זה לא מספיק

אין מה להשוות בין רמת החיים...

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
יש הרבה אנשים (כמוך אולי...) שמרוויחים אולי חצי ממני, הנטו שלהם לא רחוק משלי, בוודאי אחרי ההטבות.
ויש להם 2 דירות +++
הרבה אנשים בדור שלי יכולים לחלום על דירה ראשונה, ועוד הם צריכים לשלם מס מטורף
יש גם אנשים שמרוויחים משכורות הייטק ויש להם 2 דירות+++
ועוד הרבה מאד שמרוויחים חצי ממך, ויכולים רק לחלום על דירה ראשונה.
מהכתיבה שלך נשמע כאילו משכורת נמוכה באה יחד עם דירה ללא משכנתא, ואין שום קשר בין הדברים.
לכן, אם ניקח משפחה עם תנאי בסיס ספציפיים, בהחלט אפשר לומר שבתנאים שלהם מצבם יהיה טוב יותר אם ירוויחו יותר.
יכול להיות שההפרש בנטו לא יהיה מספיק שווה את תוספת העבודה, אבל הוא כן יקל על מצבם הכלכלי.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מה כן אמרת? שמי שמרוויח יותרר מצבו טוב יותר.
ויש להם 2 דירות +++
הרבה אנשים בדור שלי יכולים לחלום על דירה ראשונה, ועוד הם צריכים לשלם מס מטורף.
מעדיף לא להיכנס לאישי
וכמה מס אני שילמתי רק בשנה האחרונה...(מניח שהרבה הרבה יותר ממה ששילמת גם השנה וגם שנה הבאה ביחד)

אבל זה פחות העניין(אני אישית לא קיבלתי את ההטבות הללו כמו שרשמתי לעיל..)
רוב האנשים כך.
לא בטוח
יש לך איזה מדד סטטסיטי

איזה מין היגיון לעבוד חצי משרה לכתחילה
ולקבל איזה הטבה של 1000 מסכנים או 2000??

נשמע שממש צריך להוציא קורס שלם
"איך לחיות בעוני ולהיות עשיר"

ליברמן לפיד וכו'
זה ממש הדעה הזאת

היה גם פרופסור אחד שסיפר שהמדינה מחלקת דירות לחרדים....
כי זה מה שאני רואה סביבי, רוב האנשים עושים את זה מעצלות.
אז קודם כל לפני שאת מתקיפה באופן ישיר
ומכניסה את עצמך והמשכורת שלך לכל מקום
וכמה את מסכנה
תנסי לשאול מה בדיוק העניין החצי משרה...

אין מה להשוות בין רמת החיים...
זה נכון רק ביחס לאלו שמרוויחים משכורות כמו שלך
מי שמרוויח 8000
חי הרבה יותר קשה

את כנראה התרגלת לראות אנשים מזן מסויים...

בכל אופן לא מבין לאן זה הולך?
(
אני סך הכל לא הבנתי מזה העליהום המטורף שעושים למישהו ששאל שאלה
ואנשים פה בלי לברר אפילו חצי פרט
מכניסים את עצמם את המשכורת שלהם
את כל ההוויה שלהם
את כל הדעות שלהם
מבלי לענות לגופו של עניין

פרשתי.

נערך לאחרונה ב:

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
יש היגיון וההפרש בזמנים מסוימים בחיים הוא הרבה הרבה יתר...
(רק מעון של 2 ילדים הפרש הוא הרבה יותר, תסיף ארנונה,תוסיף אבטלה /מס הכנסה שלילי, תוסיף סלי מזון פעמיים בשנה ויש עוד הטבות שהם תלויות בתוך הציבור.....)
(יכולה להעיד על עצמי , שהיה שנה (במשבר הקודם)שעבדתי 9 שעות ,עם 2 ילדים במעון, שילמתי שכירות מלא, ולא השתלם לי בשום צורה לקרוע את עצמי ככה, ב"ה זה השתלם לי בהמשך, אבל פר אותה שנה רוב החודשים סיימתי במינוס! שאת אותו מצב יכלתי להמיר בחצי משרה קרוב לבית בעבודה דורשת הרבה פחות , ועם סל תמיכה להגיע לאותה שורה תחתונה)
יש אנשים ואני בטוחה שזה לא אתה, שהראש שלהם מובנה בצורה מסוימת , שאי אפשר לשנות אותה, כמובן שלא מדובר פה על התלבטות בין לעבוד, 5 שעות בשכר של 3 לבין לעבוד במשרה מלאה בשכר של 20 או 15,
אבל בפערים קטנים יותר, זה בהחלט התלבטות...(גם אם בסוף מסיימים עם כל התמיכות באלף שקל פחות ממשרה מלאה שמתגמלת מעט יותר, יש חודשים כמו חופשים שהם הוצאות הרבה יותר גדולות אצל אמא במשרה מלאה, וגם אנשים עושים חשבון שלמה להם לעבוד כ"כ קשה, בשביל 1000 שקל יותר,- מוזמן לקפוץ פה לאשכול של המעבר לאופק חדש, איך כמה מורות עושות חשבון קר שהן צריכות להוסיף 5-6 שעות שבועיות , כמה הם מקבלות על השעות הללו בלבד (כי על השעות הללו הן יצטרכו לשלם מס גבוה , וכמה הנחות והטבות הן יפסידו , הרבה חולקות עליהן, אך יש גם הרבה לייקם לכל הודעה כזו... - אין לי כח לצטט כאן כמה הודעות נבחרות....., וזה עוד מורות! שבחופשים הן בבית , ואין להן הוצאות כמו שכירות שעובדות כל השנה..., ובשכיר רגיל הטענות הן כבדות יותר....)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש גם אנשים שמרוויחים משכורות הייטק ויש להם 2 דירות+++
ועוד הרבה מאד שמרוויחים חצי ממך, ויכולים רק לחלום על דירה ראשונה.
מהכתיבה שלך נשמע כאילו משכורת נמוכה באה יחד עם דירה ללא משכנתא, ואין שום קשר בין הדברים.
לכן, אם ניקח משפחה עם תנאי בסיס ספציפיים, בהחלט אפשר לומר שבתנאים שלהם מצבם יהיה טוב יותר אם ירוויחו יותר.
יכול להיות שההפרש בנטו לא יהיה מספיק שווה את תוספת העבודה, אבל הוא כן יקל על מצבם הכלכלי.
ברור,
אבל ככל שבן אדם צעיר יותר הסיכוי שלו לדירה ראשונה הולך ויורד, כי מחירי הדיור מזנקים.
אין מה להשוות גם ביני שקניתי דירה כולה לפני 3 שנים לעומת אלו שמתחתנים היום.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מעדיף לא להיכנס לאישי
וכמה מס אני שילמתי רק בשנה האחרונה...(מניח שהרבה הרבה יותר ממה ששילמת גם השנה וגם שנה הבאה ביחד)

אבל זה פחות העניין(אני אישית לא קיבלתי את ההטבות הללו כמו שרשמתי לעיל..)

לא בטוח
יש לך איזה מדד סטטסיטי

ההגיון של הרבה מאוד אנשים, וכשהם נכנסים למספרים הם גם צודקים.
נשמע שממש צריך להוציא קורס שלם
"איך לחיות בעוני ולהיות עשיר"

ליברמן לפיד וכו'
זה ממש הדעה הזאת

היה גם פרופסור אחד שסיפר שהמדינה מחלקת דירות לחרדים....

אז קודם כל לפני שאת מתקיפה באופן ישיר
ומכניסה את עצמך והמשכורת שלך לכל מקום
וכמה את מסכנה
תנסי לשאול מה בדיוק העניין החצי משרה...
אני לא חושבת שאני מסכנה,
אני חושבת שיש כאן עוולה זה הכל.
אני ברוך ה מצליחה לסיים חודש בלי מינוס אבל זה שכל חודש אני משלמת מעל 10K מיסים ישירים + נשללות ממני הטבות זה קומוניזם במהותו.
ויש אנשים במצב הרבה יותר גרוע כלכלית משלי שמשלמים את המיסים האלו, ועל זה ההזיה.
אני כבר שולחת את הילדים למסגרת פרטית, זה לא אומר שהעושק של מחירי המעונות לא מפריע לי.
תראו את האשכול על עושק מחירי המשפחתונים שנפתח על עליה של 200 שח בחודש, בעוד שלמי שאין הנחה המחיר עלה ב1000 שח !! יש לי חברות שמשלמות שכירות בפריפריה ואין להן מסגרת פרטית באזור, למה זה צריך להיות???
זה נכון רק ביחס לאלו שמרוויחים משכורות כמו שלך
מי שמרוויח 8000
חי הרבה יותר קשה

את כנראה התרגלת לראות אנשים מזן מסויים...
לא, כי בגילי אין הרבה אנשים שמרוויחים 8, מכיון שדירה בפירפריה אפילו מתחילה במיליון, וצריכים גם לאכול אחרי שמשלמים את המשכנתא....
בכל אופן לא מבין לאן זה הולך?
(
אני סך הכל לא הבנתי מזה העליהום המטורף שעושים למישהו ששאל שאלה
ואנשים פה בלי לברר אפילו חצי פרט
מכניסים את עצמם את המשכורת שלהם
את כל ההוויה שלהם
את כל הדעות שלהם
מבלי לענות לגופו של עניין
כי המישהו הזה מייצג את המס המטורף שיורד לי מהתלוש בסוף

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לגבי מיצוי כושר השתכרות זה כזה לא נכון הלקרוע את עצמך...
מכירה מישהי שעובדת קשההה בשירות לקוחות, נוסעת כל יום שעה וחצי לכל כיוון, וגם לעבודה הזו היא הלכה נטו כי היא רוצה להשתכר בכוחותיה ולא מצדקות.
בעבודה הזו השכר השעתי קצת יותר גבוה אבל היא מקבלת נטו לפי שעה כך שכל החודשים של החגים היא יוצאת עם שקל וחצי ומבחינת כושר השתכרות הממוצע הוא באזור ה70 אחוז משרה.
והיא יוצאת כל יום מוקדם וחוזרת מאוחר.
וכאן את כותבת:
לצערי היא ממש לא מקרה נדיר.
ואגב, שעה וחצי נסיעה זה בגלל מצב התחב"צ והפקקים של ירושלים... המרחק האמיתי אם היא תיסע ברכב פרטי בכבישים ריקים הוא חצי שעה בערך... (מגיעה מבית שמש)
שמעתי ממנה גם על חברותיה מהפריפריה שחוטפות כל קצה של משרה של הוראה, ואני יכולה להבטיח שבגזרת ההוראה בשנים הראשונות גם אין מצב להגיע למאה אחוז משרה.
אז אם כבר מדברים עליהן, גם אם הן חרוצות ומוסרות בערב שיעורים פרטיים להשלמת הכנסה וקורעות את עצמן הן לא זכאיות לסיוע שהן כל כך נצרכות בגלל עילה של חוסר מיצוי כושר השתכרות...
לא מכירה את פותח האשכול אבל מנסה להאיר זוויות נוספות למה מיצוי כושר השתכרות זה קריטריון ברוטלי שהרבה מהנצרכים לסיוע נתקעים בו (כמו עוד קריטריונים רבים בשביל לקבל זכאות, מה שמוביל לשוק זיופים פורח שגורם לכך שהרבה יותר רמאיים מקבלים את כספי המס שלנו, מנזקקים אמיתיים שבעולם אמיתי אמורים להיות זכאים באמת)
בשירות לקוחות התמיהה שלי נשארה בעינה, למה?? היא נוסעת כל יום (כמעט בכל הקופות צדקה , שרתי לקוחות של חברות גדולות, עובדים היום חלק מהימים מהבית!!(אלא אם היא רצה להסת בגיזרה מסוימת עם אופק שאז זה סוג של סטאז'......)
ובגיזרת הוראה - לא עובדים כ 3 חודשים בשנה!!!, ומי שמגיעה למשכורת כמו שכתבת:
אלו שאני מדברת עליהן מרוויחות 2500 שח לחודש בקושי...
מעבר לכך שהן לא עובדות 3 חודשים כמעט בשנה, היא לא עבדת אפילו 5 שעות יומיות, וממש לא עבדות כל יום, וגם אם תשקללי נסיעת של שעה וחצי לכל כיוון (שכמובן את יכולה לומר על כל בת שנוסעת לתל אביב וגרה במרכז עד לפני חודשיים עם הרכבת הקלה נסעה בדרך חזור שעה - שעה ורבע כך שאת לא משנה את המציאות, אבל זו מציאות כואבת של רוב נשות ישראל שעובדות בתל אביב ויש המוןןן כאלו....) היא עדיין עובדת הרבה הרבה פחות מאישה קלאסית שעובדת משרה מלאה + נסיעות, אז על אף שהיא מרגישה שהיא "קורעת" את עצמה ,אבל רוב הנשים שעובדות משרה מלאה עבדות הרבה יותר שעות ממנה...(ואם תאמרי שלמורה יש השקעה מעבר לשעות - אז הנה יש לה שעה וחצי לכל צד שבהן היא ברוגע יכולה להכין שיעורים לבדוק מבחנים וכל העולה על רוחה), וכן מעוד חודשיים שאופק יכנס לתוקף המשכורת שלה תעלה פלאים, כי ממלאת מקום תקבל את השכר של המורה אותה היא מחליפה....

בקיצור הדוגמא הראשונה תמוהה וקיצונית, ודוגמא של עובדי הוראה היא לא נכונה....

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
כי המישהו הזה מייצג את המס המטורף שיורד לי מהתלוש בסוף
המס המטורף שלך מממן ברובו את הפנסיות התקציביות של צה"ל
ואת המונופולים פה

באחוז קטן הוא מממן את האנשים מהסוג שלו (שאת חושבת שהוא מנסה לקמבן ללא כל ראיה מוצקה)

בכל אופן בסופו של דבר
יש שני גישות כוללת
על מי האחריות
האם על המערכת
או על האזרח

דעתי שהיא חייבת להתחיל מהמערכת
ודעתך שהיא צריכה להתחיל מהאזרח

אומנם אני גם מסכים שאזרח צריך לקחת אחריות לגורלו
אבל רואים בחוש שרוב רובם של האזרחים רחוקים מאוד מאוד מכך(לוקחים אשראי בלי גבול
משכנתאות חסרי פרופורציות ועוד ועוד)
מי שקורא את הפוסטים של הסולדיית מבין הייטב על מה אני מדבר(ולא סתם המדינה מכריחה אנשים למשל
לחסוך לפנסיה)
ולכן

האשמה היא כמובן על המערכת
שיש פה מספר מצומצם של מונופלים ששולטים
שיש את רמ"י
שאנשים פה עובדים הרבה יותר שעות ומסיימים הרבה פחות טוב מממדינות המערב
ועוד ועוד

לכן כשאני רואה אנשים נחנקים כלכלית וקשה להם
אני מתייחס אליהם בחמלה ובהבנה רבה
והמושכל ראשון יהיה להבין אותם
ולא לתקוף אותם

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
א.שהוא לא מוצא עבודה
שנה שלמה? (בזמן אבטלה ניתן לקבל סיועע לשכר דירה)
כל עבדה שהיא?
ב.שהוא לומד מקצוע למשל הרבה שעות ואין לו אפשרות לעבוד יותר זמן
יש הרה תמיכות אחרות למי שלומד , פרח חרדים יש את קמח, יש גויט ועוד ועוד.....
והרבה סטודננטים עובדים בעבדת מהד גם במקצועות הכי דורשים....

צמה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
תשאלו אותו
רעיונות שעולים לי בראש כרגע

א.שהוא לא מוצא עבודה
ב.שהוא לומד מקצוע למשל הרבה שעות ואין לו אפשרות לעבוד יותר זמן
א. לא מוצא עבודה-נתון לפרשנות... רוב אלו בסביבתי שלא מוצאים עבודה יש להם מלאי דרישות ותנאים.
ב. הייתי מחריגה לימודים בסעיף נפרד (בכפוף לכמות שעות לימודים). אכן, אין סיבה שלא לקבל סיוע בזמן לימודים.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לכן כשאני רואה אנשים נחנקים כלכלית וקשה להם
אני מתייחס אליהם בחמלה ובהבנה רבה
והמושכל ראשון יהיה להבין אותם
ולא לתקוף אותם
כולנו,
א אתה יודע מה היה קורה לקופת העיר, אם הם הי מסתכלים כמוך?(רמז, לא היה קופת העיר)
כסף ציבורי , הוא כסף קדוש וככה צריך להתייחס אליו (ובאשר לכל הרעת החולות המשק, אתה צודק, אבל לא צרי להוסי עליהן עוד...)
יש דברים חשובים יתר, שלא ניתנתבם עזרה, יש פה אשכול של אמא שגילתה לביתה בת מס חודשים, אלרגיה מסכנת חיים!, אבל הביטוח לאומי משלם לה רק שעתיים ביום סייעת צמודה!(ותינות בגיל זה, מוקפת בתינוקים אחרים, צריכה סייעת צמודה כ היום!)(ואגב שהאשכול היה מלא אימפטיה, ורצון לעזור- כי זה בהחלט צורך השעה!!)
והאמא לא ידעת מה לעשות במצב כזה, ומאידך לביטוח לאומי אין מימון (וגם הקיצבה שההורים מקבלים על ילד אלרגן, לא יכולה להחזיק סייעת כל היום)
יש עד הרבה מקרים דחופים, ומסכני חיים,שאין לביטוח לאמי מעטפת מספקת עבורם, ולכן קורת גג, היא צורך בסיסי!, אבל רק למי שניסה לעזור לעצמו קודם כל.....מרובים צרכי עמך בית ישראל - זה לא אני אמרתי, ובין הצרכים צריך לדעת לנווט בחכמה....

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
שנה שלמה? (בזמן אבטלה ניתן לקבל סיועע לשכר דירה)
אולי מדובר על בחורה שבדיוק התחתנה? ולא מוצאת עבודה?

לא ממהר להסיק מסקנות
שוב יש פה הבדלי גישות
האם שכמישהו שואל שאלה
הפשטות שהוא מנסה לקמבן
והחידוש הוא שלא

או להיפך

אני סתם זרקתי דוגמאות שקפצו לי בראש
ואין שום הוכחה שיש מישהו שיכלול לשלול שאולי קיימים דוגמאות נוספות

כל עבדה שהיא?
לא.
ברור שאני לא מצפה מבחורת סמינר למשל שתלך לעבוד בדברים מסוימים...

יש הרה תמיכות אחרות למי שלומד , פרח חרדים יש את קמח, יש גויט ועוד ועוד.....
והרבה סטודננטים עובדים בעבדת מהד גם במקצועות הכי דורשים....
יכול להיות.
לא מכיר את הסיפור.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה