בקשה סיוע בשכר דירה עד מתי ימשך העוול הנוראי בואו נשנה את המצב.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
משהו מוזר שלא מסתדר לי עם המציאות

השכר הממוצע במשק בשנת 2003
היה-6877שקלים מקור

השכר הממוצע במשק בשנת 2023-הוא 11,870 -כלומר עלייה של 72 אחוז

הפיחות משנת 2003-2023 במטבע הוא של 36אחוז בלבד (אפשר לבדוק פה

כלומר כח הקנייה עלה ב36 אחוז יותר לפי הנתונים הרשמיים

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
משהו מוזר שלא מסתדר לי עם המציאות

השכר הממוצע במשק בשנת 2003
היה-6877שקלים מקור

השכר הממוצע במשק בשנת 2023-הוא 11,870 -כלומר עלייה של 72 אחוז

הפיחות משנת 2003-2023 במטבע הוא של 36אחוז בלבד (אפשר לבדוק פה

כלומר כח הקנייה עלה ב36 אחוז יותר לפי הנתונים הרשמיים
שני הסברים לכך שעל פי הנתונים כוח הקנייה עלה ב20 השנים האחרונות, למרות שהתחושה היא שהיום קשה מאד לסגור את החודש בלי שתי משכורות מלאות, בשונה מהמצב לפני 20 שנה:

א. קצבאות הילדים אז היו סכום משמעותי, שיכל במשפחות גדולות להחליף משכורת אחת.

ב. רמת החיים עלתה מאד כמו שכבר כתבו פה.
מי שינסה היום לחיות ברמת החיים של לפני 20 שנה כנראה שיהיה לו קל יותר כלכלית עם המשכורות של היום, אבל יהיה לו קשה מאד (ועוד יותר יהיה קשה לילדיו) מבחינה חברתית.
(אז אולי במקום להאשים את הממשלה ביוקר המחייה, אפשר להאשים את החברה שמציבה סטנדרט גבוה מדי, ומי שלא עומד בו משלם מחירים כבדים מדי?)

וזה בלי לדבר על יוקר הדיור, שעלה גם ביחס למשכורות, ומשמעותי מאד בחברה שבה כדי לחתן ילדים צריך לתת להם בסיס לדירה.

רק אושר!

משתמש מקצוען
בנוגע לשכר דירה אני דווקא מבינה את הכללים---
בנוגע ל---
ממש ממש לא נכון! אולי לכאלו בלי מקצוע בכלל או מורות.
מענין אותי,איפה את חיה?
בא לי לגור שם...

מכירה המון בגילאי ה20-30 שמרוויחות עד! 10,000 גג!!!
ולא הן לא
כאלו בלי מקצוע בכלל או מורות

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא להגזים,
כבר לפני 10שנים היה את השיח בשידוכים של "למדה תכנות".
וכבר אז זה היה המסלול הגדול ביותר או לפחות אחד הגדולים בכל הסמינרים הליטאים.

מה שהשתנה שהיום תכנות הוא המסלול היחיד מלבד יוצאות דופן שלא הצליחו להשתלב באחת ממגמות התכנות...
לפני שכתבתי את זה, דיברתי עם אחתי (ועכשיו שאלתי אותה שוב), היא למדה תכנת באחת מהסמינרים לפני 11 שנים, וזה היה המצב,מגמה בוולף, מגמה מאיר+ כהנא + בנת מהפריפריה, מגמה בגור ומגמה בבית המורה + הבנות שבשרנסקי
היא אמרה לי שבמגמות בוולף ובמאיר, למדו בין 20-24 בנות, ובגור למדו הרבה הרבה פחות , בבית המורה היא לא ידעה בדיוק כמה למדו, אבל נניח שזה גם 20, עכשיו היא מוסיפה לי שהיה גם מגמה בפ"ת,היא טנעה לי שאצלם הבנות המוכשרות למדו ייעוץ מס, ומעט למדו גם תכנות, שכבר בהחל יותר כס, אבל ממש לא בסחף שיש היום.
לפני 15 שנה, לבת שלא למדה בוולף, זה היה לעבור סמינר , וזה היה מאד לא מקובל.... (הבנות שעברו לימוד המגמה לא עברו רק בשעת לימד המקצוע, אלא עברו לכל שעת הלימדים, ונפרדו מהכיתה שלהם, היום זה הכי נשמע הגיוני, בעבר ממש לא)

אז נגיד שכל המרכז למדו אפילו -;120-150בנות , ולא היה את הנושא של תכנות בשידוכים, זה התחיל כמה שנים מאוחר יותר,אולי הניק @עד מתי, שהיא גם בני ברקית, תוכל לאשר את דברי.... הנושא הזה התחיל בערך לפני 7 שנים, והולך ומתעצם משנה לשנה.....(במיוחד לאחר כניסת קמא טק לשוק, לפני זה רב הגוניוריות התחילו במקומות חרדיים, והשכר שלהם לא היה שונה בהרבה מחברותיהם בכל מקצוע אחר - למרות שכבר לפני 15 שנה היה ידוע - למי שבירר, שהשכר בהמשך יותר גבוה..., אצלינו מלבד בת אחת שהתקבלה לעבוד בבנק, בגלל קשר משפחתי , כולן הלכו לעבוד במטריקס וכד, והיו עוד כמה שבכלל לא מצא את עצמן במקצוע, היה את משבר 2008....)

עד מתי

משתמש מקצוען
לפני שכתבתי את זה, דיברתי עם אחתי (ועכשיו שאלתי אותה שוב), היא למדה תכנת באחת מהסמינרים לפני 11 שנים, וזה היה המצב,מגמה בוולף, מגמה מאיר+ כהנא + בנת מהפריפריה, מגמה בגור ומגמה בבית המורה + הבנות שבשרנסקי
היא אמרה לי שבמגמות בוולף ובמאיר, למדו בין 20-24 בנות, ובגור למדו הרבה הרבה פחות , בבית המורה היא לא ידעה בדיוק כמה למדו, אבל נניח שזה גם 20, עכשיו היא מוסיפה לי שהיה גם מגמה בפ"ת,היא טנעה לי שאצלם הבנות המוכשרות למדו ייעוץ מס, ומעט למדו גם תכנות, שכבר בהחל יותר כס, אבל ממש לא בסחף שיש היום.
לפני 15 שנה, לבת שלא למדה בוולף, זה היה לעבור סמינר , וזה היה מאד לא מקובל.... (הבנות שעברו לימוד המגמה לא עברו רק בשעת לימד המקצוע, אלא עברו לכל שעת הלימדים, ונפרדו מהכיתה שלהם, היום זה הכי נשמע הגיוני, בעבר ממש לא)

אז נגיד שכל המרכז למדו אפילו -;120-150בנות , ולא היה את הנושא של תכנות בשידוכים, זה התחיל כמה שנים מאוחר יותר,אולי הניק @עד מתי, שהיא גם בני ברקית, תוכל לאשר את דברי.... הנושא הזה התחיל בערך לפני 7 שנים, והולך ומתעצם משנה לשנה.....(במיוחד לאחר כניסת קמא טק לשוק, לפני זה רב הגוניוריות התחילו במקומות חרדיים, והשכר שלהם לא היה שונה בהרבה מחברותיהם בכל מקצוע אחר - למרות שכבר לפני 15 שנה היה ידוע - למי שבירר, שהשכר בהמשך יותר גבוה..., אצלינו מלבד בת אחת שהתקבלה לעבוד בבנק, בגלל קשר משפחתי , כולן הלכו לעבוד במטריקס וכד, והיו עוד כמה שבכלל לא מצא את עצמן במקצוע, היה את משבר 2008....)
בהחלט
אצלינו ( סיימתי כבר לפני כ 12 שנה) היה 5 בנות מהכיתה שהלכו לתכנות
האמת שדי ריחמנו עליהם, היה שם למקצוע שעובדים 9 שעות, ומסכנים הילדים שלהם ( רק שהתחלנו לעבוד בפועל קלטנו שאין הבדל גדול בין יעוץ מס/ הנה"ח/ תכנות, מבחינת שעות עבודה , למרות שכיום אני וכל חברותי בתחום הכספים עובדות כ 7 שעות בעוד המתכנתות כן נשארו עם 8 - 9 שעות, לדעתי זה כן פרמטר חשוב לאמא )
מה שבטוח לא היה הילה סביב התכנות
וגם בשנים הראשונות כולן עבדו בטרייביס מטריקס איירוקס וכו' בשכר התחלתי של מינימום שעלה כל פעם קצת
ברור שכיום הן עם שכר גבוה ב"ה
אבל נכון ללפני 12 שנה זה בהחלט היה הנתונים.
וגם שדברו על שאפשר להגיע למשכורות מטורפות הגג שהעזו לחלום עליו היה 15!

פירקוד!!

משתמש פעיל
זה היה גם המצב אצלינט לפני 7 שנים.. שכנעו אותנו ללמוד תכנות כי הבוגרות מרוויחות 12!! ובמקביל כל המורות בשעורי השקפה אלפו את הבנות בינה איך מי שלומדת תכנות יהיה לה בית מפורק וילדים עם בעיות נפשיות כי אין אמא בבית..

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
שני הסברים לכך שעל פי הנתונים כוח הקנייה עלה ב20 השנים האחרונות, למרות שהתחושה היא שהיום קשה מאד לסגור את החודש בלי שתי משכורות מלאות, בשונה מהמצב לפני 20 שנה:

א. קצבאות הילדים אז היו סכום משמעותי, שיכל במשפחות גדולות להחליף משכורת אחת.

ב. רמת החיים עלתה מאד כמו שכבר כתבו פה.
מי שינסה היום לחיות ברמת החיים של לפני 20 שנה כנראה שיהיה לו קל יותר כלכלית עם המשכורות של היום, אבל יהיה לו קשה מאד (ועוד יותר יהיה קשה לילדיו) מבחינה חברתית.
איך בא נעשה חישוב(אני מדבר גם על אחרי 2003)
וזה נכון מה שאתה אומר לגבי קצבאות הילדים
אין חולק

אבל גם אחרי זה.
נדבר על היום
הממוצע במגזר החרדי הוא 8000-9000 שקל בחודש
הבעל אברך מכניס -2000 שקל

סך הכל 11000 שקל

רק על דיור למשפחה עם 5-6 נפשות
זה בערך 4500 שקל
מעונות -בממוצע -1500 שקל
מזון-3500 שקל
חשמל מים גז ארנונה ועד בית תקשורת קופ"ח תחבורה-1500

וזה עוד לפני-ביגוד /רהיטים/הוצאות משתנות כמו תספרות הוצאות חגים כמו דפנות לסוכה ארבעת המינים מצות לפסח וכו'
וכמובן הרבה הרבה עוד לפני מעשרות!!!

ומסעדות/נופשים /רכבים זה ברור שאפילו לא מתחיל לעלות על דל המחשבה

מאידך
אני לא זוכר לגמרי מה היה פעם (הייתי קטן מדאי)
אבל לא זכור לי ששמעתי כל כך הרבה טענות על יוקר המחייה

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ממש לא ברמה של היום, מקסימום של המסימום היה מטבח מנימאלי, צבע , ואולי אולי ריצוף - וגם זה בבנינים המאד ישנים, בדירת עם כיור אחד דריה קךאסית בת 20 לא זכתה לכל הטוב הזה, מלבד צבע, למרות שעדיין לא התאימה ללצעירות שנכנסה אליה.... (אולי גם הלבשת כלים סאניטריים)

ממש לא רמת המינימום הקיימת היום, הייתי אז נשואה צעירה, וידעת מה הסתוב ביבור הליטאי האברכי אז....
אכן הרמה עלתה (ברמה מטורפת ולא מותאמת ליכולות הכלכליות), אבל אם לפני 25 שנה שיפוץ היה עניין של עשירים, באותה תקופה זה כבר היה עניין שבשגרה (ברמות שיפוץ שונות). מי שנכנס לדירה במתחרדים בלי לשפץ היה המוזר (או בר מזל שקנה דירה משופצת)

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
רק על דיור למשפחה עם 5-6 נפשות
זה בערך 4500 שקל
מעבר לזה שמחירי הדיור עלו בלי פרופורציה לכל שאר ההוצאות, כמה משפחות עם 5-6 נפשות גרו לפני 20 שנה בדירת 2.5-3 חדרים, וכמה היום?
וכמה זוגות הלכו לפריפריה של אז (שהיום כבר נחשבת למרכז) לעומת מה שקורה היום?
אפילו זוצים- כשאני התחתנתי לפני 12 שנה גרנו ביחידה של 25 מ"ר, והחזקנו שם גם עם תינוק חצי שנה.
וזאת נחשבה ליחידה גדולה ביחס לדירות ה"סלח לי" שהיו נפוצות מאד באותה תקופה.
כמה זוגות גרים היום ביחידה בגודל כזה?
מאשכולות פה בפורום של בוני יחידות נשמע שאם אין סלון גדול/ חצי חדר נוסף יהיה קשה מאד להשכיר את היחידה.
מעונות -בממוצע -1500 שקל
לפני 20 שנה כמה מורות שלחו את הילדים למעון עד ארבע ולא למטפלת עד אחת, לעומת מה שקורה היום?

ביגוד /רהיטים/הוצאות משתנות כמו תספרות הוצאות חגים כמו דפנות לסוכה ארבעת המינים מצות לפסח
אני חושבת שכאן יש הכי הרבה עלייה ברמת החיים, יש הרבה יותר מותגים שהפכו לחובה מבעבר. מסעדות שהפכו למשהו נפוץ ולא לעשירים בלבד, פלאפון לכל נערה בסמינר, קליפ מושקע לכל בת מצווה, צילומי ניו בורן, סמאש קייק וחלאקה אצל צלמת מקצועית (היו גם בעבר, השאלה היא בכמה אחוזים), אינטרנט בהרבה בתים ועוד דברים בסגנון.

וזה רק במגזר החרדי, שבו בגלל שרמת החיים נמוכה יחסית למגזר הכללי- ההוצאה על דיור לוקחת אחוזים גבוהים יותר מההוצאה הכללית, ואז יוקר המחייה ירד פחות, כי הוצאות הדיור עלו הכי הרבה לעומת שאר ההוצאות.
במגזר הכללי רמת החיים עלתה פי כמה, כך שאחוז ההוצאה על הדיור לא עלה בהרבה, ולכן יוקר המחייה שם ירד מאד.
אבל לך תמצא מישהו במגזר הכללי שמוכן לחיות כמו לפני 20 שנה. לכן גם שם מתלוננים.

נערך לאחרונה ב:

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מעבר לזה שמחירי הדיור עלו בלי פרופורציה לכל שאר ההוצאות, כמה משפחות עם 5-6 נפשות גרו לפני 20 שנה בדירת 2.5-3 חדרים, וכמה היום?
יש היום הרבה שגרים בכאלה תנאים שלא תדע(הם כנראה לא מסתובבים פה בפרוג..)
אומנם זה הנקודה העיקרית שמתפספסת
שגם אלו שהעלו את רמת חייהם
עדיין אין התייחסות להון אמיתי שלהם
וכמה זה מבוסס חוב/אשראי

אמרתי כבר לעיל-שאני חושב שזה כמעט פשע בל יסולח
שהמערכת נותנת אשראי בלי בדיקה מינימלית
היום אם אני רוצה לקחת הלוואה של 200 אלף שקל
אני יכול לקחת בקלי קלות מכמה מקומות (למרות שאין לי שום סיכוי לעמוד בזה)

עכשיו אפשר להאשים את האזרח(ובהחלט גם האזרח צריך לקחת אחריות)
אבל הרבה מאוד פעמים
קשה עד בלתי אפשרי להתמודד עם הלחץ החברתי שהאשראי הזה מייצר(לא לחינם ברבור אמרה לעיל
שקופת העיר נותנים צדקה עבור ביגוד בגלל הדברים האלה)
אני פשוט חושב על עצמי למשל
יש לי ילד במעון
אני טיפוס מאוד חסכן
וממש לא מתאים לי לבזבז כל כך הרבה על ביגוד
אבל כשכל הילדים מתלבשים כל כך יפה (בביגוד יקר ואיכותי)

אם הילד שלי לא יתלבש כך
אז היחס אליו יהיה בהתאם...
וממילא כמעט ואין לי אפשרות להתנגד לרמת חיים של היום

עכשיו מילא אם זה באמת היה אמיתי שכל הביגוד הזה
הוא ביגוד שנרכש כתוצאה מייצור הכסף
אז מילא
אבל כשברור לכולם שרוב הכסף הזה הוא מבוסס חוב
שהמערכת נותנת חופשי
בעייני זה ממש פשע מצידה
שגורם לי "האזרח הקטן"
כמעט חוסר אפשרות לעמוד בזה

ולראיה למה שאמרתי זה החישוב שעשיתי לעיל
שאין שום אפשרות לרמת חיים שעלתה
אם לא כלכלה מבוססת חוב/אשראי
ברמות שאין במקומות אחרים(בארצות הברית למשל
כדי לזכות לקבל הלוואות ואשראי
אתה צריך להיות לקוח מועדף רציני שמוכיח את עצמו
ואם פעם אחת יהיה איזה בעיה
מאוד מהר יראו לך את הכיוון...)
וכמה זוגות הלכו לפריפריה של אז (שהיום כבר נחשבת למרכז) לעומת מה שקורה היום?
אפילו זוצים- כשאני התחתנתי לפני 12 שנה גרנו ביחידה של 25 מ"ר, והחזקנו שם גם עם תינוק חצי שנה.
וזאת נחשבה ליחידה גדולה ביחס לדירות ה"סלח לי" שהיו נפוצות מאד באותה תקופה.
כמה זוגות גרים היום ביחידה בגודל כזה?
מאשכולות פה בפורום של בוני יחידות נשמע שאם אין סלון גדול/ חצי חדר נוסף יהיה קשה מאד להשכיר את היחידה.
מעדיף לא להיכנס לדוגמאות מסווימות
עשיתי לך חישוב שאני לא רואה דרך להסביר
אלמלא האשראי/חוב
לפני 20 שנה כמה מורות שלחו את הילדים למעון עד ארבע ולא למטפלת עד אחת, לעומת מה שקורה היום?
זה גם לא מדויק
אני מדבר על כאלה שגם למעון עד ארבע לא שולחים.

שפירא - ישראל

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
אתה צודק ברמת המאקרו, אף אחד לא טוען שמושלם פה,
יקר פה מאד , ויש כאן גם הצאות שאין אירופה, הן בטחוניות והם בכמות האשים ועוד ועוד,
אבל עם צדק לא קונים במכלת ....
ולא מוספים בעיות בגלל שהתשתית פה בעיתית,
ונכון שהדיור פה מטורף אין חוק על זה,(ויש מספיק אשכולות שדנים בנשא)
אבל ברמת המיקר אדם צריך לקחת אחריות על מעשיו,
וחלק מהאחריות היא לעזור לעצמו עד כמה שניתן,
אג גן בבי ברק, כל בנין אמר קחת אחריות על עצמו,
להדביר ככל הניתן , ולנקות אחריו, ויש אכן בנינים שלא יכולים להשמיע טענות על המצב,אבל כשאדם משלם על שרותי ניקיון לעיריה (כחלק מהארנונה ), משתדל לנקות אחריו, ככל הניתן, ולא מקבל אותה, אז הגיוני שיתלונן ,
מה שאין כן אדם שהגיע למצב שההכסנה לא מכסה את ההצאות הבסיס שלו מקבל בלי סוף , מהמדינה עוד מתלונן על שלא מתחשבים בו שהוא אינו רוצה, לעבוד משרה מלאה,
אבל זה כבר ענין של הסתכלת על החיים.....

רק הערתי שגדו"י לא נקטו בשיטה הזו אלא בחרו , לנסות ולעודד את הציבור לעבוד משרות מלאות , או כמעט מלאות , ולנסות לעזור לעצמו, למרות שרוב הנתונים היבשים משחקים נגד, אשה ואמא בכל ציבור ובציבור החרדי בפרט....(והיה לטענתך יותר הגיוני שישלחו את הנציגים שלהם,שיעבירו חוקים שממתנים את האפליה המבנית.....)

את חייבת לבדוק לפני שאת מאשרת תגובה את מה שכתבת...
פעם אחרי פעם אני מתאפק לא להעיר לך, אבל בסוף זה התפוצץ לי...
השגיאות כתיב ,
לכאורה, זה בגלל הכתיבה המהירה, אבל בכל זאת שימי לב, זה נורא צורם! וגם גורם לקושי בהבנת הדברים...
אני מתנצל מראש, אין לי כוונה לפגוע חלילה ,פשוט בשבילך שיבינו אותך טוב יותר

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
סליחה על הקפיצה באמצע דיון רק בעקבות הנושא אשמח להיעזר על הדרך-
מה הקריטריונים המדויקים לזכאות?
למישהו יש את זה כתוב?
תודה ממש.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה