לא מרגיש ככה.
אפשר לומר מילים
אבל אפשר לראות מהר מאוד את הרוח הנושבת מהתגובות.
עדיין לא קיבלתי ראיה שמדובר במישהו שמנסה לקמבן
אבל בא נניח שהוא מנסה לקמבן
האם חשבת למה שבן אדם ינסה לקמבן?(את בעצמך מודה שלא היה קופת העיר במקרים מסוויימים)
האם בגלל שהאדם חלילה מחפש בכח לגנוב?
ברור שלא!
אלא כי מאוד מאוד קשה לו.
כי המחייה פה יקרה פי 2 כמעט בכל מקום
כי לגמור פה חודש בלי מינוס זה על גבול הנס.
ולכן היה הרבה יותר נעים לאוזן לשמוע ולומר לו
תשמע מבינים אותך
קשה לך מאוד
אבל הקרטורונים הם כאלה
בגלל
איקס וואי זד
אבל הגישה פה הייתה לתקוף +להכניס את בעלי המשכורות הגבוהות יותר וכו'
אתה צד חלקית, וצר לי אם היה מדובר בתקיפה, אנשים כבר "מלאים" מרצונות לעזור לכל המקרים החיים באמת קשים,וזוג צעיר , שכבר בתחילת הדרך , מנסה רק לחשוב למה מגיע לו מהמדינה, ולא איך לעזור לעצמו, הוא פשוט טועה ומטעה, אפשר לחמול עליו על הגישה הזו שלא תוביל אותו לכלום....
ואפשר גם להתעצבן .... זה כמו ילד שינסה לחלוב מההורים העניים שלו - לשומע מהצד , זה יכול הרבה פעמים לעצבן, ויכול גם לעורר חמלה על הילד שלא מצליח לארגן לעצמו דבר, או על חינוך לפינוק יתר....
אשים פה חלם לפחת משלמים מיסים גבוהים, אז אלו "מרגישים" (וכנראה זו טעות כי המיסים לא הולכים לרדת)
שהילד הזה שרצה עוד ממתק מההורים שלו, הוא לא רק מבקש מההורים שלו , אלא אומר, אתה ראה את X שעמד מאחורינו , הוא עשיר ומשלם פה לבעל מכלת במילא 100 שקל רווח נטו, במיוחד שהוא עשיר ומפקיע מחירים, ויצר מונופו לתיאום מחרים, מה יקרה לו, אם ניקח ממנו עוד שקל אחד נוסף בשביל הממתק שאני רוצה, ועולה 10 שקל!, הוא ישלם לי רק עוד עשירית ממנו....
נמשיך בדוגמא, אתו X עשיר אפילו מוכן לתרום לילד רעב לחם, אבל לא ממתק לילד מפונק.
האם הילד ראי לרחמים? - כן! הוא ילד אמלל ומסכן, ולהורים שלו יתכן שלא רק ואין ממתק, אלא אין להם אפילו לחם וחלב, האם הגיוני ש X יכעס? - כן הגיוני מאד!, על אף שהילד לא מבקש לגנוב מX אלא לקחת ברשות מלאה....
ומה תגיד עם X הוא אדם מהשורה שעמל מאד קשה על כספו, ימים ולילות, ואילו הילד לא עמל אפילו בע מאות העמל? ויודע שגם בעל החנות עושק ממנו והבקשה הזו היא עוד חלק מהקשים שמעמיסים על גב הגמל?
כמובן שאם היה מדוב ר בילד כה התגובה היתה שונה
הדוגמא כמובן קיצונית ,אבל מקווה שהיא משקפת את הלך הרוח שכאן.....