בקשה סיוע בשכר דירה עד מתי ימשך העוול הנוראי בואו נשנה את המצב.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מה ההגיון לעבוד משרה מליאה "בכל עבודה שהיא", אם אפשר להרוויח את אותו סכום ברבע משרה אחרת?
אין הגיון אבל שלא יצפו לעבוד ברבע משרה , ושמישהו עוד יתן להם על כך כסף (אגב במשרת מתגמלות, כמעט ולא מצוי רבע משרה, אלא אם מדובר על פרטי ומישהו עתיר ניסיון....)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אין הגיון אבל שלא יצפו לעבוד ברבע משרה , ושמישהו עוד יתן להם על כך כסף (אגב במשרת מתגמלות, כמעט ולא מצוי רבע משרה, אלא אם מדובר על פרטי ומישהו עתיר ניסיון....)
למה בעצם?
ואגב, במשרות מתגמלות זה מאוד מצוי

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אולי מדובר על בחורה שבדיוק התחתנה? ולא מוצאת עבודה?

לא ממהר להסיק מסקנות
שוב יש פה הבדלי גישות
האם שכמישהו שואל שאלה
הפשטות שהוא מנסה לקמבן
והחידוש הוא שלא
אם היא בדיוק התחתנה , וחודשיים היא מחפשת עבדה היא לאמורה לקבל סיוע שכר דירה, אם היא מחפשת שנה , זה נושא אחר,

אי לא חושבת שמישהו מנסה תמיד קמבן, אלא שיש עגוה של צרכים, ותמיד צריך לתעדף אתם, ולבקש מבחורה (בריאה)מלעבוד משרה מלאה , זו לא בקשה גדולה, ויש המוןןן משרת כאלו... (שוב הן לא נוצצות ולא תמיד הכי טובות, אבל מי שמחפש משהו מסיים, זה חלק מהתשלום של שכר לימוד....

לא.
ברור שאני לא מצפה מבחורת סמינר למשל שתלך לעבוד בדברים מסוימים...
גם אי א אבל יש שלל מקצועות שמתאימים , לבחורת סמינר צנועה וחסודה, צריך רק לפתח את העיתון העיניים והאוזניים ולחפש....

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לא מרגיש ככה.
אפשר לומר מילים

אבל אפשר לראות מהר מאוד את הרוח הנושבת מהתגובות.

עדיין לא קיבלתי ראיה שמדובר במישהו שמנסה לקמבן
אבל בא נניח שהוא מנסה לקמבן

האם חשבת למה שבן אדם ינסה לקמבן?(את בעצמך מודה שלא היה קופת העיר במקרים מסוויימים)
האם בגלל שהאדם חלילה מחפש בכח לגנוב?
ברור שלא!

אלא כי מאוד מאוד קשה לו.
כי המחייה פה יקרה פי 2 כמעט בכל מקום
כי לגמור פה חודש בלי מינוס זה על גבול הנס.

ולכן היה הרבה יותר נעים לאוזן לשמוע ולומר לו
תשמע מבינים אותך
קשה לך מאוד
אבל הקרטורונים הם כאלה
בגלל
איקס וואי זד

אבל הגישה פה הייתה לתקוף +להכניס את בעלי המשכורות הגבוהות יותר וכו'

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא מרגיש ככה.
אפשר לומר מילים

אבל אפשר לראות מהר מאוד את הרוח הנושבת מהתגובות.

עדיין לא קיבלתי ראיה שמדובר במישהו שמנסה לקמבן
אבל בא נניח שהוא מנסה לקמבן

האם חשבת למה שבן אדם ינסה לקמבן?(את בעצמך מודה שלא היה קופת העיר במקרים מסוויימים)
האם בגלל שהאדם חלילה מחפש בכח לגנוב?
ברור שלא!

אלא כי מאוד מאוד קשה לו.
כי המחייה פה יקרה פי 2 כמעט בכל מקום
כי לגמור פה חודש בלי מינוס זה על גבול הנס.

ולכן היה הרבה יותר נעים לאוזן לשמוע ולומר לו
תשמע מבינים אותך
קשה לך מאוד
אבל הקרטורונים הם כאלה
בגלל
איקס וואי זד

אבל הגישה פה הייתה לתקוף +להכניס את בעלי המשכורות הגבוהות יותר וכו'
אתה צד חלקית, וצר לי אם היה מדובר בתקיפה, אנשים כבר "מלאים" מרצונות לעזור לכל המקרים החיים באמת קשים,וזוג צעיר , שכבר בתחילת הדרך , מנסה רק לחשוב למה מגיע לו מהמדינה, ולא איך לעזור לעצמו, הוא פשוט טועה ומטעה, אפשר לחמול עליו על הגישה הזו שלא תוביל אותו לכלום....
ואפשר גם להתעצבן .... זה כמו ילד שינסה לחלוב מההורים העניים שלו - לשומע מהצד , זה יכול הרבה פעמים לעצבן, ויכול גם לעורר חמלה על הילד שלא מצליח לארגן לעצמו דבר, או על חינוך לפינוק יתר....
אשים פה חלם לפחת משלמים מיסים גבוהים, אז אלו "מרגישים" (וכנראה זו טעות כי המיסים לא הולכים לרדת)
שהילד הזה שרצה עוד ממתק מההורים שלו, הוא לא רק מבקש מההורים שלו , אלא אומר, אתה ראה את X שעמד מאחורינו , הוא עשיר ומשלם פה לבעל מכלת במילא 100 שקל רווח נטו, במיוחד שהוא עשיר ומפקיע מחירים, ויצר מונופו לתיאום מחרים, מה יקרה לו, אם ניקח ממנו עוד שקל אחד נוסף בשביל הממתק שאני רוצה, ועולה 10 שקל!, הוא ישלם לי רק עוד עשירית ממנו....
נמשיך בדוגמא, אתו X עשיר אפילו מוכן לתרום לילד רעב לחם, אבל לא ממתק לילד מפונק.
האם הילד ראי לרחמים? - כן! הוא ילד אמלל ומסכן, ולהורים שלו יתכן שלא רק ואין ממתק, אלא אין להם אפילו לחם וחלב, האם הגיוני ש X יכעס? - כן הגיוני מאד!, על אף שהילד לא מבקש לגנוב מX אלא לקחת ברשות מלאה....

ומה תגיד עם X הוא אדם מהשורה שעמל מאד קשה על כספו, ימים ולילות, ואילו הילד לא עמל אפילו בע מאות העמל? ויודע שגם בעל החנות עושק ממנו והבקשה הזו היא עוד חלק מהקשים שמעמיסים על גב הגמל?

כמובן שאם היה מדוב ר בילד כה התגובה היתה שונה
הדוגמא כמובן קיצונית ,אבל מקווה שהיא משקפת את הלך הרוח שכאן.....

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
ברור,
אבל ככל שבן אדם צעיר יותר הסיכוי שלו לדירה ראשונה הולך ויורד, כי מחירי הדיור מזנקים.
אין מה להשוות גם ביני שקניתי דירה כולה לפני 3 שנים לעומת אלו שמתחתנים היום.
מה שאת אומרת פה זה שצריך להוסיף להטבות למיניהן קריטריון של מצב הדיור (ללא דירה, דירה עם/בלי משכנתא, גובה המשכנתא).
נשמע הגיוני (בתנאי שמשקללים את שווי הדירה פחות המשכנתא, אחרת יהיה עוד תמריץ לקנות דירה במרכז ולא בפריפריה עם משכנתא עצומה), אם כי דורש משאבים כדי לבדוק את זה (ואז כבר לא בטוח שזה משתלם).
אבל זה לא אומר שגובה ההכנסה לא צריך להיות קריטריון להטבות השונות, כי הוא בהחלט משפיע על הקיום היומיומי.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אם היא בדיוק התחתנה , וחודשיים היא מחפשת עבדה היא לאמורה לקבל סיוע שכר דירה, אם היא מחפשת שנה , זה נושא אחר,
אני בקלות יכולה לראות סיטואציה של אשה צעירה שהתחתנה, ועד שהספיק למצוא עבודה היא נכנסה להריון.
בהתחשב בקושי של החודשים הראשונים, הגיוני מאד שלא יהיו לה כוחות להתחיל ולחפש עבודה חדשה בשלב הזה (בשונה ממי שכבר עובדת, ש"גוררת" בכוח את החדשים הראשונים, כי יש לה מחוייבות. וזה גם מתקבל יותר בהבנה שהתפוקה שלה יורדת, כי יודעים שבד"כ היא עובדת טובה יותר).
בהמשך כבר יהיה לה הרבה יותר קשה למצוא עבודה, כי הרבה מעסיקים לא מעוניינים לקחת עובדת בהריון, להכשיר אותה, ועד שהיא הופכת לעובדת יעילה- לחפש לה מחליפה.

אני לא יודעת אם אפשר ליצור קריטריונים שיתנו מענה למצב כזה (במיוחד שלפי החוק אין דבר כזה לא לקבל עובדת בגלל הריון), אבל הסיטואציה בהחלט קיימת.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
תמיד יהיו חריגים
ועדיין, לא הגיוני לקבל סיוע כזה כשרק אחד מבני הזוג עובד במשרה חלקית.
אני אישית חולק.(הרעיון שהתקבע אצל כולם בתור המושכל הראשון הפשוט
שצריך ששני בני הזוג יעבדו כל היום
ורק זה נחשב כתקין כדי לסגור את החודש (בלי מסעדות ,בלי טיולים ,בלי ביגוד יקר ובלי בלי ובלי....)
נראה לי משהו שהתקבע אצל הציבור בצורה כל כך חזקה
שקשה לשנות

אבל צריך שידעו שזה לא תמיד היה ככה
ובמקומות רבים בעולם זה לא כך.

אני אישית חושב שצריך להוריד מיסים לכולם בפערים דרמטיים
לבטל את רמ"י והמונופלים ועוד כמה שגורמים שיהיה קשה מאוד לרוב האוכלווסיה(אפשר פשוט להסתכל על פילוג ההון בישראל לא זוכר שמישהו מדבר על זה

אגב עוד משהו שלא מדברים עליו זה העניין של כמה השווי הנקי של הישראלי הממוצע(מאוד מאוד מעניין לדעת....)

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
ורק זה נחשב כתקין כדי לסגור את החודש (בלי מסעדות ,בלי טיולים ,בלי ביגוד יקר ובלי בלי ובלי....)
שקשה לשנות
אין בעיה שבני הזוג יבחרו לא לעבוד כ"כ הרבה
רק שלא יצפו שמישהו יממן אותם, אלא יורידו את רמת החיים בהתאם להכנסות.
(וזה מה שעושה ציבור גדול מאד של אברכים- איך בדיוק חיים אלו שנשותיהם לא מכניסות משכורת ששווה לשתי משכורות רגילות?)

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אין בעיה שבני הזוג יבחרו לא לעבוד כ"כ הרבה
רק שלא יצפו שמישהו יממן אותם, אלא יורידו את רמת החיים בהתאם להכנסות.
(וזה מה שעושה ציבור גדול מאד של אברכים- איך בדיוק חיים אלו שנשותיהם לא מכניסות משכורת ששווה לשתי משכורות רגילות?)
נשמע הגיוני בסך הכל.

אבל אשאל אותך שאלה פשוטה.

למי יותר קל לאברך היום או לאברך פעם?(לפני 30 שנה)
ואם כן
למה?(אגב השאלה היא גם על אזרח ישראלי רגיל ולא רק על אברך)

*לא מדבר על אברך שנשוי להייטקייסטית

צמה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
אני בקלות יכולה לראות סיטואציה של אשה צעירה שהתחתנה, ועד שהספיק למצוא עבודה היא נכנסה להריון.
בהתחשב בקושי של החודשים הראשונים, הגיוני מאד שלא יהיו לה כוחות להתחיל ולחפש עבודה חדשה בשלב הזה (בשונה ממי שכבר עובדת, ש"גוררת" בכוח את החדשים הראשונים, כי יש לה מחוייבות. וזה גם מתקבל יותר בהבנה שהתפוקה שלה יורדת, כי יודעים שבד"כ היא עובדת טובה יותר).
בהמשך כבר יהיה לה הרבה יותר קשה למצוא עבודה, כי הרבה מעסיקים לא מעוניינים לקחת עובדת בהריון, להכשיר אותה, ועד שהיא הופכת לעובדת יעילה- לחפש לה מחליפה.

אני לא יודעת אם אפשר ליצור קריטריונים שיתנו מענה למצב כזה (במיוחד שלפי החוק אין דבר כזה לא לקבל עובדת בגלל הריון), אבל הסיטואציה בהחלט קיימת.
סיטואציה מורכבת, בהחלט

שקשה לשנות
לא דברתי על כך ששני בני הזוג יעבדו כל היום.
אבל אם אחד מבני הזוג לא עובד-לומד, פחות סביר שגם בן הזוג השני לא יעבוד/יעבוד חלקית ויצפה לסיוע מהמדינה.

בלי קשר, גם בציבור הכללי, כשהמשפחה מתרחבת, מאוד מקובל לאחד מבני הזוג מצמצם משרה.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
ואם כן
התשובה לגבי אזרח ישראלי רגיל פשוטה מאד.
כבר כתבו אותה פה-
המשפחה של עד שנות ה80, לא טסה מעולם לחו"ל, לא נהגה ללכת בקביעות למסעדות, וגרה בדירות קטנות מהרגיל היום.
בקיצור, רמת החיים הייתה אז נמוכה בהרבה.
לגבי אברכים זה מורכב יותר, כי יש הרבה כאלו שלא חיים ברמת חיים גבוהה בהרבה מפעם, ובכל זאת מתקשים יותר.
ההסבר בעיני קשור במחירי הדיור שעלו הרבה יותר מכל שאר המחייה.
ובעוד אזרח ישראלי רגיל מתמודד עם יוקר הדיור של דירה אחת, אברך צריך להתמודד עם יוקר הדיור של כל בנותיו.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נשמע הגיוני בסך הכל.

אבל אשאל אותך שאלה פשוטה.

ואם כן

*לא מדבר על אברך שנשוי להייטקייסטית
לפני 30 שנה היה קל יותר (באיכות חיים נמוכה הרבה יותר!)
אבח המדינה גה צברה גרעונות קשים,

אלב אתה מסיט את הדיון, כיום אנשים עובדים הרבה יותר(זו עובדה) , ומקבלים שירותים ברמה גבוה יותר,וזה עדיין לא מתיר לאנשים שיגידו שבא להם לחיות כמו לפני 30 שנה, ואנא עיזרו לי לממש את החלום.....
להאשים את כולם זה הכי קל, אבל מאדם בוגר מצופה להכיל אכזבות.... ולעבוד לפי הסיטואציה שהשתנתה....
(בסמינרים כבר התחילו לקלוט את הענין לפני 15 שנה, ולימודי המקצוע השתנו ללא היכר- וכל זה בהכוונת גדו"י)

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה

מסכימה לחלוטין, אבל זה חלק מהתשלום עבור אורח חיים מסויים- שאל קיים מחוץ מגזר החרדי וגם בתך המגזר כבר הרבה בנות מתחתנות כשיש להם עבודה נחמדה יותר או פחות ביד, כי אם צריך לתמוך בסיטואציה הזו, מחר יעבירו חוק שזוג שמתחתן ואין לו עבודה, המדינה תממן את החתנה שלו - ולא ההורים... (אחלה רעיון לפתיחת פוסט ברפוג)

צמה

משתמש מקצוען
יוצרי ai

אני שייכת למגזר החסידי, ואצלנו זה קורה המון.
הרבה בנות גם מתחתנות תוך כדי לימודים וזה מורכבב

מה עושים?
תמיכה מההורים-קריטית לזוגות שמתחתנים כ"כ צעירים. בהחלט נלקח בחשבון!
בנות רבות עובדות תוך כדי הלימודים, משלימות הכנסה וכו'. לפי הרצון והיכולת.

זה מצב מורכב, ודאי.
ועדיין, לא יכול להיות שזאת תהיה הסיבה לסיוע בשכר דירה כשאחד מבני הזוג עובד ובמשרה חלקית.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
וכאן את כותבת:

בשירות לקוחות התמיהה שלי נשארה בעינה, למה?? היא נוסעת כל יום (כמעט בכל הקופות צדקה , שרתי לקוחות של חברות גדולות, עובדים היום חלק מהימים מהבית!!(אלא אם היא רצה להסת בגיזרה מסוימת עם אופק שאז זה סוג של סטאז'......)
ובגיזרת הוראה - לא עובדים כ 3 חודשים בשנה!!!, ומי שמגיעה למשכורת כמו שכתבת:

מעבר לכך שהן לא עובדות 3 חודשים כמעט בשנה, היא לא עבדת אפילו 5 שעות יומיות, וממש לא עבדות כל יום, וגם אם תשקללי נסיעת של שעה וחצי לכל כיוון (שכמובן את יכולה לומר על כל בת שנוסעת לתל אביב וגרה במרכז עד לפני חודשיים עם הרכבת הקלה נסעה בדרך חזור שעה - שעה ורבע כך שאת לא משנה את המציאות, אבל זו מציאות כואבת של רוב נשות ישראל שעובדות בתל אביב ויש המוןןן כאלו....) היא עדיין עובדת הרבה הרבה פחות מאישה קלאסית שעובדת משרה מלאה + נסיעות, אז על אף שהיא מרגישה שהיא "קורעת" את עצמה ,אבל רוב הנשים שעובדות משרה מלאה עבדות הרבה יותר שעות ממנה...(ואם תאמרי שלמורה יש השקעה מעבר לשעות - אז הנה יש לה שעה וחצי לכל צד שבהן היא ברוגע יכולה להכין שיעורים לבדוק מבחנים וכל העולה על רוחה), וכן מעוד חודשיים שאופק יכנס לתוקף המשכורת שלה תעלה פלאים, כי ממלאת מקום תקבל את השכר של המורה אותה היא מחליפה....

בקיצור הדוגמא הראשונה תמוהה וקיצונית, ודוגמא של עובדי הוראה היא לא נכונה....
עשית פה סלט שלם מכל מה שכתבתי.
אבל נניח לזה, לא באתי לדבר על מקרים פרטניים.
אם המדינה לא מעוניינת להעניק את הסיוע הזה, שלא תציע אותו.
ואם היא מציעה, שלפחות יהיה הגיוני.
ואם תאמרי שיש אנשים שנזקקים לו ועומדים בקריטריונים, אני מצטערת לאכזב אותך שזה הדבר הנדיר כאן.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לפני 30 שנה היה קל יותר (באיכות חיים נמוכה הרבה יותר!)
אבח המדינה גה צברה גרעונות קשים,
אולי שהמדינה תלך לקופת העיר?
אלב אתה מסיט את הדיון, כיום אנשים עובדים הרבה יותר(זו עובדה)
למה?
, ומקבלים שירותים ברמה גבוה יותר
האם באותו יחס לכמות העבודה?
,וזה עדיין לא מתיר לאנשים שיגידו שבא להם לחיות כמו לפני 30 שנה, ואנא עיזרו לי לממש את החלום.....
לא.
זה מתיר לאנשים להגיד שהמדינה תפסיק לעשוק את האזרחים הקטנים
ומחירי הדיור כבר בשנת 2011 גרם לאנשים לצאת למחאת האוהלים
ומאז מחירי הדיור עלו פי 2 ואף פי 3

השירותים דרך אגב גם באירופה גבוהים באותו מידה (ואפילו יותר)
אבל אודות למכוני תקנים למינהם למשל(רק דוגמה)
כולם פה משלמים הרבה הרבה יותר

להאשים את כולם זה הכי קל, אבל מאדם בוגר מצופה להכיל אכזבות.... ולעבוד לפי הסיטואציה שהשתנתה....
(בסמינרים כבר התחילו לקלוט את הענין לפני 15 שנה, ולימודי המקצוע השתנו ללא היכר- וכל זה בהכוונת גדו"י)
לנסות להאשים את האזרח הקטן זה הכי קל
וגם הכי לא יעיל(בדיוק כמו הדיון להבדיל בנושא העכברים בבני ברק...)

היעיל זה שהמערכת תתחיל לראות את האזרחים שנאנקים תחת עול המחייה המטורף שצמח פה.

הת"ת המרכזי

משתמש פעיל
האברך לפני שלשים שנה גר במרכז
אבל המרכז מבחינת עבודות בילויים ותושבים היה כמו פריפריה
תשאלו אנשים שגרו במודיעין עילית לפני 30 שנה איך היא נראתה
היום מי שגר במרכז גר במקום פי כמה וכמה תוסס ממה שהיה לפני 30 שנה
והוא משלם על זה ביוקר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה