עובד כרגע רק עם ממוצע נע 150 עם שיטה שהוא קרא לה שיטת הערכת השווי של מיכו,
אקדים שאני לא הכרתי את הנ''ל, אבל בעקבות דבריך ראיתי את השיטה שכתבת, בסרטון הזה
https://www.youtube.com/watch?v=cEddEMxl_7k
[זה לא שיטה מיוחדת שלו, זה מהשיטות הכי בסיסיות שיש קונים כשפורץ את הממוצע למעלה, ומוכרים כשיורד]
האמת היא שבכשיטה הזו יש כמה חסרונות שהוא לא העיז להזכיר בכלל [וזה לפי הנסיון שלי, מראה על אנשים שלא יודעים לסחור ורק מוכרים הבטחות], והוא שהשיטה הזו עובדת רק כשיש מגמה ברורה, אבל בשוק צדדי מפסיד הרבה, והוא עצמו בסרטון הזה כשהחסרון הזה היה בלוט למדי, השתמש באחד מהשיטות של הנוכלים הגדולים לנצל את אלה שלא יודעים והוא בדקה 17.30 כשהיו מספידים מלא, הוא אומר כאן יכלתם לומר, תעזבו אותי מהכאב ראש, ואני לא
נכנס, אבל כאן הבן שואל "אופה על איזה כאב ראש מדובר, הרי בזמן אמת אתה לא יודע שיהיה שם מלא זמן מסביב הממוצע נע, ורק למפרע אתה רואה שכל אותה תקופה לא היה שווה ליכנס כי היה כאב ראש,
עכשיו ה''חוסר דיוק'' הזה יכול לנובע משתי דברים, 1. או שהוא יודע שזה טעות ורוצה להטעות אותך, 2. גרוע מכך [וזה מאד מצוי] הוא אפ' לא אוחז שזה טעות, כי הוא לא רגיל לסחור, ולא שם לב לחסרון [מאד מאד מאד מצוי ביוטוברים]
על כל פנים לעניינו, אנחנו לא באמת מעניין אותנו אם הוא יודע או לא, ורק אם אנו יכולים להיעזר ברעיון הזה, והאמת היא שאולי יש לשיטה הזו פוטנציאל, אבל לא בדיוק כפי שהוא מציג אותה, כפי שהוא מציג אותה בסרטון הזה, לא ניתן באמת להשתמש בה, כי צריך להגדיר כמה דברים שהוא לא הגדיר בסרטון:
ואסביר
1. כמה זה נקרא קרוב לממוצע נע, כדי ליכנס
2. איזה זווית צריך שיהיה לממוצע נע כדי להיכנס (ועל פרט זה ארחיב בהשמך כי זה מאד חשוב, אבל לא רוצה לשבור את הרצף).
3. איפה למקם את הסטופ לוס בתחילה, כי אי אפשר לשים את זה ממש מתחת לממוצע נע כי מיד תוציא אותך גם בטרייד מנצח, כפי שאתם יכולים לראות: במקרים כאלה:
בעיגול הראשון, נאמר שהוא אותנו בצדק, אבל בשניה לא, אלא צריך לעשות סטופ לוס קצת יותר ארוך, ואחרי זה צריך להחלחיט מתי להתחיל להזיז את זה ביחד עם הממוצע,
והנה לגבי הזווית של הממוצע שכתבתי לעיל: כאן צריך לשים לב, לנקודה מאד חשובה [שגם מריח עליו לא טוב] והוא כדלהלן: האסטרטגיות שמסננות לפי זווית של ממוצע נע, כמעט מוכרחים להיעשות לגמרי רק ע''י חישוב מחשב ובשום פנים באופן לא ע''י מסחר ידני, אבל חסרון זה, לא נראה בסרטונים לאחר מעשה, אלא רק בזמן אמת ואסביר למה, הוא אמר בסרטון שצריך שיהיה ממוצע נע בזויית ישירה, או קצת כלפי מעלה, ולא כלפי מטה, עכ''ד והנה כאן יש מקום גדול לטעות, שהבדל בין זווית למטה וישר הוא בנרות הראשונים הוא של מעלה 1, הוא ממש אפסי ולא ניתן באמת להבחין בו בעין, אבל כשאתה מראה בסרטון לשעבר, כולם רואים שזה היה למטה, ולכן ברור שלו נכנס
לדגומא במקרה הזה מניית גוגל, האם לפי השיטה שלו הייתה נכנס? האם זה נקרה שהממוצע ישרה?
אבל בא נראה איך זה נראה בהמשך:
עכשיו כל אחד יכול לומר,שם לא היינו נכנסים כי היה בכיוון כלפי מטה, לכן כאן חייבים שהמשחשב ימדוד אם הממוצע ישר או יורד