ב"ה
ובכן, חבשתי את כובע המורה אותו זנחתי לפני כשני עשורים, העליתי ארשת פנים רצינית וקראתי את הפתקים שלכם בעיון.
יש לציין שהקפתם את נושא המלחמה ואת ההיבטים הנוגעים לנו הלכה למעשה, הפתקים שלכם לא היו נדושים, לא חזרו על עצמם ולא הועתקו, אם כי בהתעמקות נוספת נמצאו קלישאות למכביר, כדוגמת ביתי איחרה שלא באשמתה, ובני איחר בידיעתי.
הצלחתם להעלות חיוך על פני חמורות הסבר, למרות ואל אף הכללים החמורים והנוקשים של בית ספרנו.
אולם אני מצטערת לאכזב אתכם, חלק מהסיבות שלכם היו לא מוצדקות בעליל.
@כותב השורות , לא מובן לי איך בנך שלוימי הגיע ללא נעליים, גם בזמן מלחמה צריך לדאוג לצרכים הבסיסים של הילדים, למה לא חשבת על כך קצת קודם? כשיצאתם בחיפזון מן הבית?
אגב, לא הייתי צריכה לומר לבנך שלוימי דבר ברגע שהתבוננתי על רגליו ולחילופין על פניו, הוא מיד הבין את המסר ורץ לנעול, כן לנעול, את נעליו, אנחנו לא משמיטים מילה בגלל שהיא מזכירה לנו חששות, זו אינה דרכינו, אני חייבת להעיר.
@הקה , את בכלל הגזמת אין בי טיפה רחמים על המצב אותו הבאת על עצמך.
@כ. פ. ה"תרוציאדה" שלך קצת מחשידה.
@סבתא חביבה , נגעת בנקודה כואבת לכולנו, הממסדיות שלנו נשחקה עם הזמן, במקום אמתלאי הייתי מכנה את בנך צדקיהו, יען כי צודק הוא בדבריו, חוסר הסדר וחוסר המסגרת צועק מדבריך, עכשיו סבתא חביבה תוכלי להבין אותנו המורים המתמודדים יום יום עם נקרא לזה, אתגר הלמידה לילדים מאותגרים. גמר חתימה טובה גם לך.
@7שבע7 כמורה אני מאוד רגישה לביקורת שמושמעת על ידי צעירי הצאן, ובפרט שהיא מערערת על הסמכות הבלעדית שלנו כאנשי חינוך מדופלמים.
@רוצה טוב , החתימה המרשימה של שלמה אפיק - רופא ראשי מד"א אשקלון, לא הצליחה לשנות את דעתי על ההתנהלות הלא קבילה בביתכם לפני צאתכם ליום לימודים.
@שועל ספרות. כשהגעת לכיתה והבאת לי את הפתק קודם כל נעצתי בך עיניים במשך שלוש דקות, אבל אתה היית אמיץ ולא הורדת את עיניך על כן נאלצתי להשתמש בטקטיקה המוכרת אצל מורים הנקראת חקירה צולבת, שאלתי אותך איך רק הפתק ניזוק, וענית לי שהיה רסיס ממש קטן כזה, שמרת אותו? לא, כאן נזעקתי איך לא שמרת רסיס של טיל, אבל כל הטיעון שלך היה על בסיס הפתק שנכחד, לצערי אני מכירה מקרים כאלו שילדים האמינו לשקר אותו המציאו, מחוסר ברירה. אאלץ להמליץ על טיפול פסיכולוגי.
@אין פאנץ' תרשה לי לחלוק עליך מבחינתי הסיפור הוא חינוכי ביותר, אני תקווה כי לא תבדוק אותי פעם נוספת.
@מלכי פריד אהיה כנה איתך, ברגע שעירבת "משפחולוגיה" למען האמת התחלתי לחשוש.
@רואים שקוף אכן לצערנו אנחנו חווים מלחמה פסיכולוגית קשה המשפיעה על התודעה שלנו, לכן אני משננת ואומרת אל תחשפו לתכנים לא רצויים.
@-חיה- התירוץ שלך היה התרוץ הכי לא משכנע שקיבלתי כמחנכת, אי לכך ובהתאם לכך אני מאמינה שיש עקבות ברורים של מישהו שהשפיע על מערכת שיקול הדעת המוטעה שהעברת.
@שיבת ציון נגעת בנקודה כואבת המציגה את חוסר הידיעה על מצב הילד, הנושא צריך להיות מטופל לעומק, איו ברירה נאלץ לזמן את ההורים לשיחת בירור לעומק.
@Yitty Kahana אני חייבת לצייר שהחריזה המשובחת שיחדה אותי כמורה, אולם הסחת דעת היא אחד הדברים המשמעותיים עליהם עלינו לתת את הדעת.
@לוטם איחור של שעתיים ועשרים ושבע דקות הוא קצת יותר מידי חמור ומאתגר את יכולת ההכלה שלי קשות, ובקשר לארוחה ולוויכוח בעקבותיה אני רק רוצה לציין שבעלי אפילו לא מתווכח הוא לוקח מה ששמים לו בתיק, בעל של מורה או לא? ואם הוא התעכב לא בהכרח שהוא חיפש מחבלים סביר יותר להניח שהוא פגש את בעלי והם מנייעסים.
@R.E.Y לא יאומן אילו כוחות אנו מגלים בשעת מצוקה, והחרוזים יאמר לשבחם התקבלו בברכה.
@שוקולד עילית בפעם הבאה שאת מכינה עם שפרינצה אוכל מוטב שתשלחי טעימה, אני רואה בחומרה רבה את העובדה שטרחת לשלוח את מתכון ואת שפרינצה ללא כל הוכחה טעימה ככל שתהיה.
@יוסף יצחק פ. חתמת לנו את האתגר בקשקוש.
תודה גדולה על השתתפותכם, שיהיה לכולם חיתום טוב.