הצלחת מצוין, אבל במקרה דנן זה רחוק כ"כ מהמציאות, עד כדי כך גיחוך.כתבתי זאת בהומור ונסתי לרמוז לך בשנית אך ללא הצלחה
בהצלחה .
הצלחת מצוין, אבל במקרה דנן זה רחוק כ"כ מהמציאות, עד כדי כך גיחוך.כתבתי זאת בהומור ונסתי לרמוז לך בשנית אך ללא הצלחה
תודה@-חיה- הקטע שלך גאוני!
סגנון הכתיבה, האוטנטי.
כמה הברקות יפות,
שמדגישות את החוסר שימת לב,
שפה שמכניסה לאווירה,
הכתיבה שובת לב, מרפי בקטע הטוב שלו.
עשית לי את הבוקר.
הרעיון במרפי הוא שכל מה שיכול להשתבש אכן ישתבש.האמת, שעדיין לו הבנתי מהו חוק מרפי, ומה החוקיות שלו.
רק הבנתי שאם כותבים שלילי, אז חוק מרפי שזה ישפיע.
לכן קבלו תיקון: יצאתי תפסתי את האוטובוס, בדיוק השכנה לא רדפה אחרי,
והמבקר לו עלה, במקרה גם מכשיר התיקוף עבד, מצאתי מידה עשר,
והאשראי עבר, גם הפיצה נפלה על הצד לא של הגבינה, ז'תאמרת על הצד הראוי.
אהה, ובעלי התקשר להגיד לי שאני יכולה להישאר עד הערב בקניות,
ויש לו עוד אלף שקל מיותר בחשבון לבזבוזים, סליחה, התכוונתי להוצאות הכרחיות,
כמובן קניתי מלא גרביים באותו הצבע, כמובן, ושום גרב לא נפלה לשכנה, פשוט
אני גרה בקומת קרקע, אבל קניתי גרביים, שיהיה, יש לי גם מישהו במשפחה שמאוד אוהב
לשדך גרביים, ובאופן כללי לעזור.
לסיפור הפנטסטי שלי קוראים האח החמוד של מרפי, הכל מתהפך לטובה.
פעם קראתי לו על שמי.
יש מצב שלקחת את ההשראה על ההשראה.. מכמה תגובות לפניך..אולי @לוטם פשוט לקחה את ההשראה מהרב קורנוביץ'.....
בכ"מ תתנחם שההשראה לאתגר ככה"נ מבוססת על אדון קורנוביץ' או על קרוב משפחתו הקטן - במכפלות מיליון!
ובמחשבה שניה,
מרפי כזה אומלל שאפילו החוק היחיד שקרוי על שמו, אתבדה בעקבות קורנוביץ'..
אז מי באמת "ניחן" בביש מזל?
לא הבנתי.הרעיון במרפי הוא שכל מה שיכול להשתבש אכן ישתבש.
נניח אם יש במרכז השולחן צלחת עם כמות מכובדת של פיסטוקים ומתוכם שלושה פיסטוקים עם קליפה חלקה שאי אפשר לפתוח, אז מבחינה הסתברותית ככל שיותר אנשים יהיו בשטח אז יהיה סביר להניח ששלושה אנשים שונים יתקלו בפיסטוק הסגור המעצבן, אבל עדיין נותר גם סיכוי שמישהו אחד יפול על שלושתם ואפילו סיכוי נמוך יותר שהוא יפול על שלושתם ברצף.
לפי חוק מרפי ברור שיהיה מישהו אחד שיפול על שלושתם ועוד יותר ברור שזה יקרה ברצף והכי סביר להניח שהמישהו שזה יקרה לו יהיה אתה, כי ככה זה.
כלומר חוק מרפי אומר שמתוך שלל האפשרויות תתרחש דווקא האופציה הגרועה ביותר, גם אם סיכויי ההסתברות שלה מועטים.
זה גם מרפי לא העלה על דעתו אם כי..ואפילו סיכוי נמוך יותר שהוא יפול על שלושתם ברצף.
לפי חוק מרפי ברור שיהיה מישהו אחד שיפול על שלושתם ועוד יותר ברור שזה יקרה ברצף והכי סביר להניח שהמישהו שזה
יקרה לו יהיה אתה, כי ככה זה.
כלומר חוק מרפי אומר שמתוך שלל האפשרויות תתרחש דווקא האופציה הגרועה ביותר, גם אם סיכויי ההסתברות שלה מועטים.
יש כמה גרסאות וניסוחים לחוק מרפי...האמת, שעדיין לו הבנתי מהו חוק מרפי, ומה החוקיות שלו.
רק הבנתי שאם כותבים שלילי, אז חוק מרפי שזה ישפיע.
חוק מרפי מגיע בניסוחים שונים. ב-1952 הפתגם נוסח כ"כל דבר שיכול להשתבש, משתבש" באפיגרף של ספר מאת ג'ון סאק, השוחט: עלייתו של ירופג'ה. הקישור המודפס המוקדם ביותר בין החוק לבין שמו של מרפי מופיע כנראה בספרו של לויד מלן מ-1955 גברים, טילים ועכברושי חלל: "עבור קולונל סטאפ, הציטוט האהוב ביותר מבין חוקיו ההגיוניים של המדע - אשר סטאפ קורא לו חוק מרפי, 'כל דבר אשר יכול להשתבש, אכן ישתבש'".
גרסה נוספת טוענת כי הנוסח המקורי של החוק הוא "אם יש שתי דרכים או יותר לעשות משהו, ואחת הדרכים האלו יכולה להסתיים באסון, אזי מישהו יעשה זאת".
אחת הגרסאות לחוק מרפי טוענת כי אם קיים דבר היכול להשתבש, הוא ישתבש ובעיתוי הגרוע ביותר. לפיכך, יש תמיד להיערך בתכנון הפעילות לשיבוש שכזה ולנהל את סיכוני הפרויקט כך שבמקרה של תקלה ההשפעה שלה תמוזער.
כבוד גדולתגידו, וסליחה אם אני קצת הורס את הרצף של השרשור אבל גם לי מותר להתנקם בכם בשם אדוארד מרפי
מה, לעזאזל. מקבל מי שזוכה באתגר?
סליחה אם לא קשור אבל מפחד להקפיץ לחינם שרשורים ישנים...
2 עדכוניםואם עוד שבועיים לאחר שאאזור אומץ לעלות סיפור לראשונה בקהילת הכתיבה על מוקי התוכי שלי,
אגלה בפתיחת אשכול חדש - טיוטה שמורה על אתגר מרפי...
אז בבקשה אל תצחקו על ביש מזלי..
נעבאך.. סיכומו של אתגר ראשון שלא באמת נכתב...?
בוא נגיד ככהאפשר קצת ביקורת על הקטע שלי?
אל תדאגו, יש המווווווווווווווווווווווווווווווווווווון...
בוא נגיד ככה
אין ספק שזה הקטע שזוכה במקום ראשון באתגר! (לולא חוק מרפי שישבש משהו בדרך...)
אתגר דו שבועי. השיפוט לאחר שבועיים* מהגשת האתגר ע"י בעל האתגר..מתי באמת יש שיפוט (אף פעם לא השתתפתי באתגר) ,ומי מחליט על זוכה?
אפשר.אני לא מכירה את הכללים של האתגר
אפשר לשלוח קטע שהוא חצי שיר חצי טקסט
או שזה חייב דווקא סיפור?
כמו של שאר הכותבים הנכבדים@שמואל י קטע מושלם מכל הבחינות!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: