דרוש מידע ניצול מורים ומורות במסגרות חינוך

מצב
הנושא נעול.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אנשים
מה דעתכם על קמפיין
של שכר שווה למורות כמו היי טקיסטיות?
לכל דבר יש מחיר.
אני ממש נגד העושק הזה,
אבל אני רוצה לראות את אותם מורות עובדות 9 שעות ביום כולל ביום של בדיקת חמץ.... עם 15 ימי חופשה בשנה...
מי שהלכה ללמוד הוראה ידעה למה היא הולכת ומה השכר,
מהצד היה חבל לי לראות חברות מוכשרות שיכלו ללמוד מקצוע מכבד ומכניס, והלכו ללמוד הוראה כי הן רוצות חופשים ושעות, ועכשיו מקטרות על זה שהמליגה של הבעל מהכולל גבוהה יותר.
אני ממליצה פשוט לכל אלו שעושקים אותן קומו ותלמדו מקצוע מכניס יותר ומכבד יותר.
יש אינספור אופציות ריוחיות ומכבדות יותר.

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לכל דבר יש מחיר.
אני ממש נגד העושק הזה,
אבל אני רוצה לראות את אותם מורות עובדות 9 שעות ביום כולל ביום של בדיקת חמץ.... עם 15 ימי חופשה בשנה...
מהצד היה חבל לי לראות חברות מוכשרות שיכלו ללמוד מקצוע מכבד ומכניס, והלכו ללמוד הוראה כי הן רוצות חופשים ושעות, ועכשיו מקטרות על זה שהמליגה של הבעל מהכולל גבוהה יותר.
אין שום קשר בין בחירת מקצוע לעושק.
בגלל שאישה בחרה להיות מורה מותר לגזול אותה?

ברכון

משתמש מקצוען
אין שום קשר בין בחירת מקצוע לעושק.
בגלל שאישה בחרה להיות מורה מותר לגזול אותה?
ברור - אין חולק !!!!,
אני מאמינה שהתגובה של @geekית מחשבים
היתה נטו על ההצעה הזו:
אנשים
מה דעתכם על קמפיין
של שכר שווה למורות כמו היי טקיסטיות?

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
ומי בדיוק ילמד את הבנות שלך ?
אולי הגיעה הזמן שנבין שאם אנחנו רוצים מורות איכותיות נצטרך לשלם על המוצר הזה ביוקר???

ייעוץ עיסקי ופיננסי

וניהול כספים לעסקים חברות ארגונים ופרטיים
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
כנראה שפותחי האשכול די חדשים פה
כי בשנים האחרונות היו כמה וכמה אשכולות בנושא המעיק הזה

והמסקנא היא מכל האשכולות האלו היא שהיחידה שאפשר לפנות אליה זה משרד החינוך שבינתיים לא זז שם כלום על אף הפעילות העניפה שעושים בנושא
כל העוול הגדול של אלו מתוך העובדי הוראה אצלינו במגזר שלא מקבלות את השכר המלא המגיע להם (וזה לא כולם, רובם כן מקבלות) זה אך ורק מפני שהמוסדות שלנו מתוקצבים בתקציב חסר ולכן זה מביא את מנהלי המוסדות לעשות כל מיני קומבינות כדי להחזיק את המוסדות מעל פני המים, ומבחינת הלכה אין בזה שום בעיה במדה וכך סוכם עם העובד.
ואני לא מגיע להצדיק פה שום עושק ושום עוול שעושים למי שעושים, אבל בכללות: ע"פ דין תורה מה שסוכם שריר וקיים ומה שלא סוכם גם אם... וכו' וכו וכו, אין בזה שום גזל ושום דבר,
זכות כל בעל מוסד להעסיק באיזה סכום שהוא מעוניין גם אם הוא מקבל אלף תקציבים אחרים ( מה שלא נכון בכלל)

ועוד נקודה אני מתעסק שנים בנושא שכר עם עובדי הוראה וחינוך ובהרבה המקרים הם מוזנים מנתונים שגויים שאנשים ממציאים ללא בדיקת העובדות והתנאים ולכן הם חושבים שאי מי עושק וגוזל אותם,

ואני חוזר שוב שבהחלט יש כאלו שעושקים וכו' וכו' ולא אותם אני מצדיק אלא הם יתנו עוד את הדין
אבל את רוב של רובם של המנהלים שעושים את מירב המאמצים כדי לתת לבנינו ובנותינו חינוך כשר וטהור כפי שאנו מעוניים לתת להם נקי מכל התערבות חיצונית אין לנו מה לעשות וצריך לשלם על זה מחיר בדיוק כפי שאנו משלמים מחיר יקר יותר על כל מיני דברים שאנו רוצים שיהיה לפי המסורת והעקרונות שלנו.

בהצלחה

ברכון

משתמש מקצוען
אולי הגיעה הזמן שנבין שאם אנחנו רוצים מורות איכותיות נצטרך לשלם על המוצר הזה ביוקר???
את מורה?
אני חושבת שעדיף לקחת את הנושא של העלאת השכר למורים,
וכדי שזה יקרה לבקש
משהו ריאלי....
-ההשוואה להייטק לא תקרה....(מהרבה סיבות....)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לצערי כרגע יש עודף מורות בשוק, אם יהיה מחסור יהיה חיב להיות שיפור בתנאים.
לדעתי פנייה לעיתונות זאת הדרך היחידה אין מה לעשות צריך לטפל בבעיה הזאת וגם במחיר כואב לא יתכן שמשפחות אברכים ירעבו ללחם רק בגלל כל האלה שיושבות על הכסא ומנצלים את נשותינו....
חותם בצער ובתקוווה לעתיד טוב יותר...
עובדייה.
בהחלט לא ייתכן, אבל ריאלית מי שרוצה לתמוך בתורה של בעלה האברך שתצא לחפש מקצוע מכניס יותר.

אברהם הכהן

משתמש רשום
@יעוץ עיסקי וכלכלי .
יש פתרון לדבר הזה?
מה שנוגע לי ומרתיח אותי, זה הנושא של הסייעות האישיות (רפואית ולימודית) בבתי הספר.
כך שהמוסד מקבל מהעירייה תקציב להעסיק בו את הסייעת, והמנהלים מתעמרים בסייעות שמקבלות (ברוב המקומות) שכר מינימום לפי שעות, ובלי תנאים מינימליים, ונאלצות ליטול חלק כמו המורות בפרויקטים שונים. ומשתמשים בכסף לצרכי המוסד (במקרה הטוב).
אפשר להיתמם ולומר לסייעת מה אכפת לך מה אנחנו מקבלים עבורך. אנו מעסיקים אותך לפי התנאים שלנו.
אבל כל אחד מבין שביה"ס שהוא בס"ה צינור להעביר דרכו את המשכורת מאגף החינוך בעירייה לסייעת, לא יכול להפריש חצי מהסכום לכיסו, ולהותיר את הסייעת שמפרנסת משפחה, עם כמה שקלים בארנק.
חבל שאין מי שמקים איזו התאגדות לסייעות, שתוכלנה לדעת את זכויותיהם, ולעמוד על שלהם כקבוצה, בלי להסתכן בפיטורין.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש משהו שאני לא מבינה מכל השרשור הזה,
העוולות שנכתבו כאן ממש מכעיסות,
אבל למה לא מחפשים אלטרנטיבות?
למה שאותה סייעת שמקבלת שכר זעום כ״כ לא תעבור למקצוע אחר שלא דורש הרבה השקעה כמו חשבות שכר או qa ?

emma

משתמש מקצוען
למה שאותה סייעת שמקבלת שכר זעום כ״כ לא תעבור למקצוע אחר שלא דורש הרבה השקעה כמו חשבות שכר או qa ?
כי היא לא למדה את זה
ואין לה כסף ללמוד את זה עכשיו
פשוט מאוד.

אברהם הכהן

משתמש רשום
אני חושב שאת לא מגלה להם את אמריקה.
לכל אחת יש את הסיבות שלה.
והאשכול הזה נועד למנוע את העוולות, ולא להציע להם פתרונות אחרים.

ייעוץ עיסקי ופיננסי

וניהול כספים לעסקים חברות ארגונים ופרטיים
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
יש בעיה שגם אם יש איזה גוף להתלונן אליו
אין ספק שבמקומות המנצלים אם יפנו להנהלה לגבי אי זה עבירה על החוק שקשור למורה מסויים/ת אותו מורה יחטוף בישיר או בעקיף.
ולאט לאט ינוטרל מהמערכת
והיו דברים מעולם

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
לכל דבר יש מחיר.
אני ממש נגד העושק הזה,
שטויות ממש.
הוראה יכולה להיות מקצוע מכניס לא פחות מהיי טק(אולי לא מהשכבה הכי עליונה, אבל די קרוב ובפרט בתיכון()
ומה הקשר בין החופשות לניצול ועבירה על החוק?
דוג': הלנת שכר, הפרשה מהמשכורת לתרומות למקום, החתמה על מנוי לעיתון, אי תשלום נסיעות, ועוד

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני חושב שאת לא מגלה להם את אמריקה.
לכל אחת יש את הסיבות שלה.
והאשכול הזה נועד למנוע את העוולות, ולא להציע להם פתרונות אחרים.

שטויות ממש.
הוראה יכולה להיות מקצוע מכניס לא פחות מהיי טק(אולי לא מהשכבה הכי עליונה, אבל די קרוב ובפרט בתיכון()
ומה הקשר בין החופשות לניצול ועבירה על החוק?
דוג': הלנת שכר, הפרשה מהמשכורת לתרומות למקום, החתמה על מנוי לעיתון, אי תשלום נסיעות, ועוד
כתבתי כבר שאני נגד העוולות
הוראה לא יכולה להיות מקצוע מכניס כמו הייטק, פשוט כי אני למדתי בסמינר לפני 3 שנים ויותר מ50 אחוז מהכיתה שלי למדו את מקצועות ההוראה. עינין של היצע וביקוש.
הוראה יכולה לפרנס אם הולכים לעבוד בממ״ח,
בחינוך העצמאי זה לא ריאלי,
וזה עוולות שריאלית לא יתוקנו בזמן הקרוב (הלוואי ואני טועה) מכיון שלצערי זה אנשים עם הרבה כח שמקושרים במקומות הנכונים.
ולכן מי שעיניה בראשה שתלך ללמוד למקצוע אחר מכניס יותר

~מירי לוריא ~

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
זה הפתרון? ללכת לחפש עבודה אחרת?
אולי לא מתאים לה ללמוד משהו אחר? אולי היא אוהבת את העבודה שלה ומתאים לה לעבוד עם ילדים אז זה לא סותר שהיא לא מעוניינת לעבוד בהתנדבות
ומי יהיו הסייעות בגנים של ילדינו אם ההצעה היא לחפש אלטרנטיבה?

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ואני לא מגיע להצדיק פה שום עושק ושום עוול שעושים למי שעושים, אבל בכללות: ע"פ דין תורה מה שסוכם שריר וקיים ומה שלא סוכם גם אם... וכו' וכו וכו, אין בזה שום גזל ושום דבר,
כנראה לא שאלת את ר' אשר וייס.......

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה