דרוש מידע ניצול מורים ומורות במסגרות חינוך

מצב
הנושא נעול.

הללו

משתמש מקצוען
לא אמורים ללמד.
חופש הוא חופש.
תלמודי התורה תמיד יצאו לחופש בז' באב, לא?
הקיטנה מתחילה כשבתיה"ס של הבנות מסיימים, מתישהו בתמוז.
לכן הימים שעד ז' אב - המלמדים אמורים ללמד בכל מקרה.
ושוב, לא מצדיקה את זה.

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מטעם מי הסקר הזה?
מה מטרתו?
הסקר לא "מטעם" מישהו.
פשוט אדם שכואב את המצב ורוצה לפעול בעניין אך הכלי המרכזי הוא מידע מידע ומידע.
מטרתו, לאסוף נתונים (כמה שיותר מפורטים) על עוולות/עושק/ניצול וכדו' ולהשתמש במידע על מנת למצות את זכויות המורים והמורות בין אם על ידי איגוד בין אם על ידי פניה לדיין להצגת נתונים והתייעצות מה אפשר לעשות בפן המשפטי והתקשורתי.

חוחית

משתמש סופר מקצוען
לנציגי הציבור יש תמיד נושאים דחופים יותר על סדר היום ונשים חרדיות נדחקות לתחתית הרשימה.
לא.
הם בוכים בעיתונות על היחס של המעסיקים החילוניים לנשים החרדיות.
באמת!
שיטפלו גם באשכול כזה.

חי 523

משתמש פעיל
אישית מכירה נשים שעל השנה הראשונה קבילו שעות מסודרות.
כמובן בנות שיש להן הזכות להיות קרובות של...
אולי תקן רשמי זה יהיה אחרי 3 שנים אבל 3 שנים לא נמצאות במצב בלתי ידוע של מ"מ.

לזכרוני הגב' ברינדה וינברג שאחראית על מחלקת תקן לא מקבלת לראיון לפני שעוברים 6 שנות מ"מ
ואז מקבלים 10 או 12 שעות, ואחרי שנתיים עוד 4 שעות, ואחרי שנתיים או שלוש עוד 4 שעות, ואחרי שנתיים וכו' עוד2/ 4 שעות, סה"כ 24 שעות תקן אחרי 12 /14שנה
ןגם אז המשכורת לא משהוא.......

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לנציגי הציבור יש תמיד נושאים דחופים יותר על סדר היום ונשים חרדיות נדחקות לתחתית הרשימה.
מי קיבלה את המכתב?

מ"מ או מורה בהתמחויות?
כי אני יודעת שמורות בהתמחויות מוגדרות כמרצות ומופטרות כל שנה כחוק

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
ומדיבורים למעשים
אנא הפיצו את הסקר ככל יכולתכם!
אולי משהו יקרה בזכותכם.
וואי, זה ממש מעולה! כל הכבוד לך!
אישית לא מילאתי כי זה לא רלוונטי לי. אני אמנם עובדת כמורה ולוקחים ממני מעשר, אבל זה לא חלק מהחינוך העצמאי אלא מעמותה שאינה קשורה.
יחד עם זאת, אשמח להתעדכן במה שקורה. אישית כן הייתי רוצה לעבוד בחינוך העצמאי, אבל בוודאי לא בתנאים הקיימים כיום. אני יותר נוטה לחפש בממ"חים וכן במוסדות חילוניים שמיועדים למבוגרים.
אם יהיה שינוי, זה יהיה מבורך.
אם יקום ארגון כזה, אצטרף אליו בשמחה רבה!

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L

קשתות

משתמש פעיל
@Panda

לא הייתי מעלה מכתב כזה עם שם.
במרבית הפעמים המכתב אינו מיועד לפיטורים באמת, הוא לא יכול למנוע עדכון וותק, וכן לא לגרום לאי תשלום חופש הגדול.
המטרה היחידה שלו - היות שאין יכולת לצמצם שעות למורה ללא הודעה מוקדמת ולפני כן זימון לשימוע, עושים זאת כדי שלקראת שנה"ל יוכלו לערוך שינויים.
בדר"כ אין להיבהל מההודעה (אא"כ יש נושאים אישיים שעומדים לדיון ואינם מועלים כאן)

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני רק יכולה לומר שחוץ מהעוול הנוראי לעובדי הוראה בציבור החרדי, העוול הוא על הילדים שלנו!
מי יהיה המחנכים של הדור הבא? צריך לעשות משהו ולדפוק על שולחנות איפה שהוא!
הדרג הגבוה בממשלה ממש לא מודע למה שקורה פה וזה גם לא אכפת להם
כי בציבור החילוני מזמן המטפלות והסייעות ערביות וזה מעולה להם ככה.
ולצערנו, יש סיכון גדול על הציבור שלנו מי יחנך את הילדים בעוד כמה שנים?
הרי כבר עכשיו מסלולים של גננות מצטמצמים ונסגרים אחד אחרי השני בסמינרים הגדולים
ויש פחות ופחות ביקוש למקצוע ההוראה וההוראה לגיל הרך, ובצדק.
למה שבחורה תבחר מקצוע שהיא צריכה פרוטקציה ומרפקים בשביל להתקבל אליו ועוד לקבל משכורת עשוקה שממש לא תואמת את גודל המאמץ?
אני לא יודעת מה קורה עם ביקוש עבודה בהוראה, אבל בתחום הגננות באזור המרכז וירושלים, יש חסר גדול מאד של גננות - וטוב שכך! ולמה?
כי ככה אולי סוף סוף יגיע השינוי והמשכורות יעלו ועוד ועוד נשים איכותיות יגיעו לחנך את ילדינו כמו שמגיע להם.
אבל מה קורה למשל במודיעין עילית ששם שוק הגננות רווי?
שם יש עושק בל יתואר!
למשל בקייטנות קיץ, פסח וחנוכה, גננת שעובדת בתלמוד תורה מקבלת הודעה שהיא יכולה לקבל סכום קטן (בערך רבע מהסכום שמקבלים עליה ממשרד החינוך) ואם היא לא רוצה- אז לא תקבל כלום בכלל. זה או קצת או כלום. וכולם שותקות כי לא שווה לריב ולהתעקש ולקבל מכתב פיטורין.
עצוב מאד!
כל הזמן מדברים על זה שחייב שיקרה שינוי כי כבר אין גננות בשוק ויהיו חייבים לשלם להם יותר כדי שיסכימו לעבוד
הנושא מדובר ומדובר אבל ת'כלס, לא רואים את השינוי בשטח!
כמו שיש ארגון התאגדות המורים חייב שיהיה גוף שמרכז גננות וסייעות בציבור החרדי ועומד על הזכויות שלהם!
שיהיה לגננת לאן לפנות כשקורה משהו לא פר במוסד הלימוד שבו היא עובדת!
לא הגיוני שכולם סובלות ושותקות!
אני עבדתי באיזה מקום עבודה לתקופה קצרה ולאחר כמה שנים התקשרו לבקש ממני שאני יעשה להם העברה על סך 2000 ש"ח בערך כי זה כסף שהגיע אלי "בטעות" וזה כסף שלהם, רק שיש שם בעיה במשרד החינוך שהם לא סידרו ולכן זה בטעות מגיע אלי.
מיותר לציין שהעדפתי להסתבך איתם כי אני לשם לא יחזור כמובן ולהשאיר את הכסף לעצמי.
אם מה שצריך לעשות זה לפנות לתקשורת כדי שמשהו יזוז,
אז זה מה שאנשים יעשו בסוף.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
וואי, זה ממש מעולה! כל הכבוד לך!
אישית לא מילאתי כי זה לא רלוונטי לי. אני אמנם עובדת כמורה ולוקחים ממני מעשר, אבל זה לא חלק מהחינוך העצמאי אלא מעמותה שאינה קשורה.
יחד עם זאת, אשמח להתעדכן במה שקורה. אישית כן הייתי רוצה לעבוד בחינוך העצמאי, אבל בוודאי לא בתנאים הקיימים כיום. אני יותר נוטה לחפש בממ"חים וכן במוסדות חילוניים שמיועדים למבוגרים.
אם יהיה שינוי, זה יהיה מבורך.
אם יקום ארגון כזה, אצטרף אליו בשמחה רבה!
למה לא רלוונטי? זה מיועד לכל מי שנפגע מארגון כלשהו בין אם עמותה (מצוי יותר בגנים) ובין אם חנ"ע או מעיין החינוך.
ואנא! הפיצו לכמה שיותר אנשים!

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
דבר נוסף, כדאי מאוד לפתוח אשכול חדש עם הטופס הזה וכן לפרסם בפורום של מורים.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
אבל מה קורה למשל במודיעין עילית ששם שוק הגננות רווי?
שם יש עושק בל יתואר!
למשל בקייטנות קיץ, פסח וחנוכה, גננת שעובדת בתלמוד תורה מקבלת הודעה שהיא יכולה לקבל סכום קטן (בערך רבע מהסכום שמקבלים עליה ממשרד החינוך) ואם היא לא רוצה- אז לא תקבל כלום בכלל. זה או קצת או כלום. וכולם שותקות כי לא שווה לריב ולהתעקש ולקבל מכתב פיטורין.
זה אומנם לא נעים במיוחד
אבל אלו תנאי העבודה של גננת בתלמודי התורה
הקיף המשרה שלה הוא לפי חופשות התלמוד תורה ולא לפי חופשות החינוך העצמאי
(כמו שתנאי עבודתה אינם כוללים ימי עיון של בית יעקב לדוג')
וממילא הימים הנ"ל הינם חלק מימי העבודה הרגילים שלה לפי הסכם העבודה עם תלמוד התורה...

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה אומנם לא נעים במיוחד
אבל אלו תנאי העבודה של גננת בתלמודי התורה
הקיף המשרה שלה הוא לפי חופשות התלמוד תורה ולא לפי חופשות החינוך העצמאי
(כמו שתנאי עבודתה אינם כוללים ימי עיון של בית יעקב לדוג')
וממילא הימים הנ"ל הינם חלק מימי העבודה הרגילים שלה לפי הסכם העבודה עם תלמוד התורה...
אני לא יתחיל את הדיון אם זה בסדר או לא
מה שכן, זה כסף שמגיע הישר עבור העובד ממשרד החינוך.
זה שהמעסיק בוחר לקחת את זה בתואנות שונות שזה מותר לו,
זה לא מוסרי ולא צודק.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
תכלס אשתי בבית והיא לא יכולה לחפש עבודה חדשה
היא אמורה לצאת בקרוב לחל"ד ככה שאני מפסיד פי שלש וחצי
אם יש לה 10 חודשי עבודה מתוך 14 החודשים האחרונים, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים האחרונים (גם אם היא החליפה עבודה באמצע)- היא זכאית לדמי לידה מלאים, כך שהפסקת העבודה פוגעת רק במשכורת הנוכחית, אבל לא בדמי הלידה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה