דרוש מידע ניצול מורים ומורות במסגרות חינוך

מצב
הנושא נעול.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
חלילה!!
אבל יש מנהלות שיודעות להעריך את העבודה הרבה שהמורות עושות גם בבית-בדיקת מבחנים, טלפונים, הכנת מערכים.
ןלא תמיד זה נח לעשות את זה בתוך ביה"ס-פניות, ספרים, ואוזניים שמקשיבות.
אז הן משחררות את המורות..
ויש שלא.
אכן הגיוני יותר לאפשר למורה לבצע את שעות השהייה מהבית, במיוחד בהתחשב בעובדה שברוב בתי הספר אין תנאים סבירים לעבודה. ובכל זאת- מנהלת שלא מאפשרת את זה עדיין לא עושקת את המורות. זאת זכותה לדרוש שהן יעשו את שעות השהייה בבי"ס. (אלא אם מדובר על בי"ס שלא לומדים בו בימי שישי- שאז יש סיכום של ארגון המורים מול משרד החינוך שאפשר לעשות חלק משעות השהייה בבית)

אבל יש גם מקומות שדורשים מהמורות לעשות בשעות האלו דברים שלא אמורים להיות כלולים בהן- כמו שמירה על תפילה (אמורה להיחשב כשעה פרונטלית/פרטנית), או מילוי מקום (אמנם זה בתשלום נוסף, אבל המורה לא חייבת להסכים אם היא לא רוצה).
שלא לדבר על מקומות עבודה שאת השעות הפרטניות הופכים לשעות הוראה לכל דבר (זאת הקבצה עם רק חמש עשרה בנות ולא כיתה שלמה, אז זה כמו פרטני, לא? אז מבחינה חוקית, וגם מבחינה מעשית- התשובה היא לא...)

נערך לאחרונה ב:

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
נראה לכם הגיוני והוגן לפטר מורה שלא רושמת את הבת שלך לבית הספר בו היא מלמדת?
או לפטר אותה כי הבת לא מסתדרת בכיתה\עם המורה\עם החברות ועוד... (לא בגלל שום דבר אחר!) והאמא - מורה מעבירה אותה בית ספר???
זה לא פחות ניצול של מורה!
(במיוחד אם היא הסגנית בבית הספר או כל תפקיד בכיר אחר...)

חוחית

משתמש סופר מקצוען
אני רק יכולה לומר שחוץ מהעוול הנוראי לעובדי הוראה בציבור החרדי, העוול הוא על הילדים שלנו!
מי יהיה המחנכים של הדור הבא? צריך לעשות משהו ולדפוק על שולחנות איפה שהוא!
הדרג הגבוה בממשלה ממש לא מודע למה שקורה פה וזה גם לא אכפת להם
כי בציבור החילוני מזמן המטפלות והסייעות ערביות וזה מעולה להם ככה.
ולצערנו, יש סיכון גדול על הציבור שלנו מי יחנך את הילדים בעוד כמה שנים?
הרי כבר עכשיו מסלולים של גננות מצטמצמים ונסגרים אחד אחרי השני בסמינרים הגדולים
ויש פחות ופחות ביקוש למקצוע ההוראה וההוראה לגיל הרך, ובצדק.
למה שבחורה תבחר מקצוע שהיא צריכה פרוטקציה ומרפקים בשביל להתקבל אליו ועוד לקבל משכורת עשוקה שממש לא תואמת את גודל המאמץ?
אני לא יודעת מה קורה עם ביקוש עבודה בהוראה, אבל בתחום הגננות באזור המרכז וירושלים, יש חסר גדול מאד של גננות - וטוב שכך! ולמה?
כי ככה אולי סוף סוף יגיע השינוי והמשכורות יעלו ועוד ועוד נשים איכותיות יגיעו לחנך את ילדינו כמו שמגיע להם.
אבל מה קורה למשל במודיעין עילית ששם שוק הגננות רווי?
שם יש עושק בל יתואר!
למשל בקייטנות קיץ, פסח וחנוכה, גננת שעובדת בתלמוד תורה מקבלת הודעה שהיא יכולה לקבל סכום קטן (בערך רבע מהסכום שמקבלים עליה ממשרד החינוך) ואם היא לא רוצה- אז לא תקבל כלום בכלל. זה או קצת או כלום. וכולם שותקות כי לא שווה לריב ולהתעקש ולקבל מכתב פיטורין.
עצוב מאד!
כל הזמן מדברים על זה שחייב שיקרה שינוי כי כבר אין גננות בשוק ויהיו חייבים לשלם להם יותר כדי שיסכימו לעבוד
הנושא מדובר ומדובר אבל ת'כלס, לא רואים את השינוי בשטח!
כמו שיש ארגון התאגדות המורים חייב שיהיה גוף שמרכז גננות וסייעות בציבור החרדי ועומד על הזכויות שלהם!
שיהיה לגננת לאן לפנות כשקורה משהו לא פר במוסד הלימוד שבו היא עובדת!
לא הגיוני שכולם סובלות ושותקות!
אני עבדתי באיזה מקום עבודה לתקופה קצרה ולאחר כמה שנים התקשרו לבקש ממני שאני יעשה להם העברה על סך 2000 ש"ח בערך כי זה כסף שהגיע אלי "בטעות" וזה כסף שלהם, רק שיש שם בעיה במשרד החינוך שהם לא סידרו ולכן זה בטעות מגיע אלי.
מיותר לציין שהעדפתי להסתבך איתם כי אני לשם לא יחזור כמובן ולהשאיר את הכסף לעצמי.
אם מה שצריך לעשות זה לפנות לתקשורת כדי שמשהו יזוז,
אז זה מה שאנשים יעשו בסוף.
הודעה כזאת שווה ציטוט.

יודית 121

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
אני לא מכיר את כל בתי הספר, אך בבית ספר שאשתי עובדת, יש תקנים לכל מי שנכנסה לפני כ3 שנים.
כנראה בית הספר של אישתך הוא אחד החדשים ולכן יש תקנים לכל מי שנכנסה ב3 שנים האחרונות... כי מיד כשמאשרים את בית הספר הוא גם מקבל תקנים רבים...
בכל מקרה זה לא אקטואלי להיום עד כמה שאני יודעת ממני ומשכנותי המורות....

נערך לאחרונה ב:

יודית 121

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
את מכירה את בתי הספר בצפת מקרוב?
המציאות היא כלל לא מה שאת מתארת.
בתפקידי אני מתעסקת עם הנושא הזה יום יום....
מכירה את צפת מאד מקרוב! ולצערי זו המציאות בדיוק כפי שאני מתארת...
מעניין מהו תפקידך אולי תוכלי לסייע לי ולעוד כמה שכנות וחברות שמשוועות לתקנים... ונמצאות יחד על סף יאוש ממש.

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה אומנם לא נעים במיוחד
אבל אלו תנאי העבודה של גננת בתלמודי התורה
הקיף המשרה שלה הוא לפי חופשות התלמוד תורה ולא לפי חופשות החינוך העצמאי
(כמו שתנאי עבודתה אינם כוללים ימי עיון של בית יעקב לדוג')
וממילא הימים הנ"ל הינם חלק מימי העבודה הרגילים שלה לפי הסכם העבודה עם תלמוד התורה...
ולכן הכסף של הקיטנה מגיע למנהל?

כמובן התרוץ שהם מעמידים את המבנה ומשתמשים בכיתות של הת"ת ומשתמשים בחומרים וכו'- קישקוש.

ב"ה כל ילדים זוכים לגור בדירות יפות ונחמדות.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כמובן התרוץ שהם מעמידים את המבנה ומשתמשים בכיתות של הת"ת ומשתמשים בחומרים וכו'- קישקוש.
בשיחה (קשה) שהייתה לי עם מנהל עמותת גנים בעיר חרדית בשל גבייה לא חוקית של 120 ש"ח על הצהרון במקום 50 ש"ח הוא התחיל לבכות את מצבו שהוא מעמיד את הגן וחשמל וכו' והוא "מפסיד" מהצהרון וכו'
אמרתי לו במילים האלה:
א. לא פתחת גמ"ח, פתחת עסק מכניס (מאוד) לכל דבר ואתה כפוף לרגולטור (משרד החינוך) וכמו שבעל מכולת שימכור לחם ביותר יקר מהמחיר המפוקח בטענות של הפסדים וכדו' הוא עבריין פלילי כך בדיוק איתך.
ב. כמו שאני לא נכנס למשכורת שאתה לא משלם לגננות העשוקות שלך (הצגתי לו חוזר מנכ"ל על גובה המשכורת המחויב) כך אל תכניס אותי ל"הפסדים הנוראיים" שלך.

אגב כשראה שאני לא הולך לוותר והוא עלול להסתבך הוא אישר לי "באופן חריג" ברוב טובתו לשלם "רק" 50 ש"ח.
עניתי לו, כרגע לא אמשיך להילחם על הנושא כי אותי אינך עושק ואני עדיין לא במקום של לתקן את העולם ולהעמיד את העמותות ושות' על מקומם אבל זה יבוא יום אחד.

כנראה היום הזה הגיע...
אז מזכיר שוב:
הפיצו ככל יכולתכם!
רק כך יש סיכוי לשינוי! למענן אנשי החינוך ולמען בנינו ובנותינו.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה

קבצים מצורפים

• 20220312_193752.jpg
    20220312_193752.jpg
    KB 454.1 · צפיות: 52

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
איפה יש את החוזים האלה?
באתר של משרד החינוך?
כתוב שם שמשכורת של גננת לצהרון זה 84 ש"ח וסייעת 51.80 ש"ח!
בפועל גננת מקבלת 60ש"ח לשעה
וסייעת 37 ש"ח לשעה!
יש גננות וסייעות שגם לא יודעות מה השכר שמגיע להם
אם רק היו רואות את הטופס הזה אולי היו עושות עם זה משהו.

שמ18

משתמש רשום
איפה יש את החוזים האלה?
באתר של משרד החינוך?
כתוב שם שמשכורת של גננת לצהרון זה 84 ש"ח וסייעת 51.80 ש"ח!
בפועל גננת מקבלת 60ש"ח לשעה
וסייעת 37 ש"ח לשעה!
יש גננות וסייעות שגם לא יודעות מה השכר שמגיע להם
אם רק היו רואות את הטופס הזה אולי היו עושות עם זה משהו.
כמדומני שהסכומים שם זה מה שגובים מההורים ומצויין ליד זה לפי מה חישבו את זה [לפי המשכורת לגננות והמורות] אבל לא מחייב שזה הסכום שהם מקבלות , אלא יורד מזה אחוזים לתפעול המערכת

החכמה שבנשים

משתמש מקצוען
בשיחה (קשה) שהייתה לי עם מנהל עמותת גנים בעיר חרדית בשל גבייה לא חוקית של 120 ש"ח על הצהרון במקום 50 ש"ח הוא התחיל לבכות את מצבו שהוא מעמיד את הגן וחשמל וכו' והוא "מפסיד" מהצהרון וכו'
אמרתי לו במילים האלה:
א. לא פתחת גמ"ח, פתחת עסק מכניס (מאוד) לכל דבר ואתה כפוף לרגולטור (משרד החינוך) וכמו שבעל מכולת שימכור לחם ביותר יקר מהמחיר המפוקח בטענות של הפסדים וכדו' הוא עבריין פלילי כך בדיוק איתך.
ב. כמו שאני לא נכנס למשכורת שאתה לא משלם לגננות העשוקות שלך (הצגתי לו חוזר מנכ"ל על גובה המשכורת המחויב) כך אל תכניס אותי ל"הפסדים הנוראיים" שלך.

אגב כשראה שאני לא הולך לוותר והוא עלול להסתבך הוא אישר לי "באופן חריג" ברוב טובתו לשלם "רק" 50 ש"ח.
עניתי לו, כרגע לא אמשיך להילחם על הנושא כי אותי אינך עושק ואני עדיין לא במקום של לתקן את העולם ולהעמיד את העמותות ושות' על מקומם אבל זה יבוא יום אחד.

כנראה היום הזה הגיע...
אז מזכיר שוב:
הפיצו ככל יכולתכם!
רק כך יש סיכוי לשינוי! למענן אנשי החינוך ולמען בנינו ובנותינו.
כל הכבוד על הנחישות.
לנו גבו כל תקופת הקורנה גם על החיידר ובתוכו יש תשלום לצהרונים.

הבנתי שניתן לקבל החזר... לך תבקש מיהם

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
כמדומני שהסכומים שם זה מה שגובים מההורים ומצויין ליד זה לפי מה חישבו את זה [לפי המשכורת לגננות והמורות] אבל לא מחייב שזה הסכום שהם מקבלות , אלא יורד מזה אחוזים לתפעול המערכת
זה מה שמקבלים בצהרונים בחילוני.
מידיעה מכלי ראשון.

מה שאני

משתמש מקצוען
נכונה השמועה שבגלל שחינוך העצמאי חויב להפסיק את שעות ההתנדבות וכדו' הם הודיעו שכנגד לא יהיה יותר שעות תגבור וכדו'

bp1

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בלת"ק
אני עובדת במקום דתי.
זה עצוב לראות כמה העובדים פה מקבלי הכל לפי חוק על השקל וכמה זה שונה מהמוסדות החרדים.
כמובן שחלק גדול מהעובדים הם חרדים בגלל תנאי השכר
לדוגמא סייעת גנים מתחילה מקבלת שכר ממוצע של 6000 ש"ח לחודש לעבודה בשעות7:30-14:30
ובכל קיטנה הן מקבלות תוספות יפות (עכשיו בערב פסח קיבלו תוספת של 400 ש"ח ליום עבודה)
וכמובן ההפרשות הדרושות בחוק, מתנות לחגים וחברות בהסתדרות המקנה להם נופשים וכד'

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כמה כבר ענו?
יש אשכול ייעודי למעקב

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה