דרוש מידע ניצול ועושק מורים, מורות וסייעות במגזר החרדי - סקר דיווח אנונימי

מצב
הנושא נעול.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אם הייתי חושבת שזה יסייע לעסק שלי- אז כן.
מה זה אם הייתי חושבת? בזה אנו עוסקים שאת טוענת שהמדינה מפלה כי היא לא נותנת דבר שאת חושבת שהוא מקביל לסעיף השקעה בשביל התפתחות כלכלית עתידית!
מרגיש לי שגם את לא שלמה עם הטענה הזאת ובעסק שלך היית מעיפה לכל הרוחות עובד שיבוא עם דרישות כאלה למרות שאת דורשת מהמדינה בדיוק את אותן דרישות!

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
מה זה אם הייתי חושבת? בזה אנו עוסקים שאת טוענת שהמדינה מפלה כי היא לא נותנת דבר שאת חושבת שהוא מקביל לסעיף השקעה בשביל התפתחות כלכלית עתידית!
מרגיש לי שגם את לא שלמה עם הטענה הזאת ובעסק שלך היית מעיפה לכל הרוחות עובד שיבוא עם דרישות כאלה למרות שאת דורשת מהמדינה בדיוק את אותן דרישות!
עכשיו הבנתי את נקודת החילוק- אני רואה את מטרת מערכת החינוך כתרומה למדינה, בלי חלוקה לתרומה כלכלית ולא כלכלית. כי מדינה היא לא בדיוק עסק כלכלי, ולכן מה שתורם צריך להיות מתוקצב.
אתה חושב שחלק מהתקצוב צריך להיות רק למי שכלכלי למדינה. לגיטימי. זה בהחלט מסביר למה לדעתך אין צורך לתקצב באופן מלא מוסדות שלא מלמדים ליבה. אני חולקת.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
עכשיו הבנתי את נקודת החילוק- אני רואה את מטרת מערכת החינוך כתרומה למדינה, בלי חלוקה לתרומה כלכלית ולא כלכלית. כי מדינה היא לא בדיוק עסק כלכלי, ולכן מה שתורם צריך להיות מתוקצב.
אתה חושב שחלק מהתקצוב צריך להיות רק למי שכלכלי למדינה. לגיטימי. זה בהחלט מסביר למה לדעתך אין צורך לתקצב באופן מלא מוסדות שלא מלמדים ליבה. אני חולקת.
מסכים לחלוטין שמערכת חינוך מטרתה להיות תרומה למדינה אבל תתקצבי אותו דבר בי"ס שמלמד שעה שבועית לבית ספר שמלמד 30 ש"ש? ברור שלא! התקצוב הוא לפי רמת התרומה ולכן בתי ספר שרמת התרומה שלהם איננה מתמקדת גם באפיק המקצועי של התלמידים יקבלו פחות תקצוב.
אגב, כמו בצבא וכל גוף מתוקצב אחר שהיחידות הפנימיות ככל שהם תורמות יותר, ופעילותם משפיעה על יותר תחומים הם יקבלו יותר תקצוב למרות שבאופן כללי הצבא כולו על כל יחידותיו נועד לתרום למדינה.
לא כ"כ הבנתי מה המחלוקת בינינו?

נערך לאחרונה ב:

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
מסכים לחלוטין שמערכת חינוך מטרתה להיות תרומה למדינה אבל תתקצבי אותו דבר בי"ס שמלמד שעה שבועית לבית ספר שמלמד 30 ש"ש? ברור שלא! התקצוב הוא לפי רמת התרומה ולכן בתי ספר שרמת התרומה שלהם איננה מתמקדת גם באפיק המקצועי של התלמידים יקבלו פחות תקצוב.
ומה לגבי בי"ס שלא דואג לתרומה רוחנית אלא רק לתרומה כלכלית? גם לו נוריד תקציב?

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ומה לגבי בי"ס שלא דואג לתרומה רוחנית אלא רק לתרומה כלכלית? גם לו נוריד תקציב?
הוא גם דואג לתרומה ערכית מוסרית בדרך שלו ובערכים שהוא מאמין ואתה בדרך שלך בערכים שאתה מאמין.
המוסריות היא באמת נושא סובייקטיבי שיש הגיון שכל ציבור יקבע לעצמו ויקבל את חלק התקציב המיועד לערכים/חוסן לאומי/כל כינוי שתרצי. (במסגרת מסויימת כמובן, הסתה של הפלשתינים לא כלולה בזה...).
ואכן אם יהיה בית ספר חילוני שלא יקדיש כלל שעות מינימום לנושאי רוח לא תאושר תכנית הלימודים שלו אך את לא מצפה שציבור אחד יחליט על ציבור אחר מה זה רוח ומה זה מוסר וערכים (כמו שלא תרצי שיעשו לך את זה).
התרומה הכלכלית היא אובייקטיבית ומדידה והיא לא יכולה להיות נתונה לבחירת כל ציבור.

נערך לאחרונה ב:

כובע הנזיר

משתמש מקצוען

פעילות החינוך העצמאי ותקצובו​

במסגרת החינוך העצמאי פועלים בעיקר בתי הספר לבנות במגזר החרדי, ומוסדות תורניים לבנים הפונים למגזר הדתי והמסורתי כמו רשתות נתיבות משה ושובו. השליטה והפיקוח של משרד החינוך על מסגרות החינוך העצמאי[7], מצומצמים ביחס למסגרות הממלכתיות[8], כאשר הוקם נקבע כי הוא יתוקצב בחלקו על ידי המדינה, ובחלקו מתרומות ושכר לימוד, כך בתחילת דרכו מומן על ידי המדינה בשיעור של 60%[9] שיעור השתתפות המדינה עלה במשך השנים, אולם בשנת 1992 נקבע בתיקון לחוק יסודות התקציב כי החינוך העצמאי ומעיין החינוך התורני המזוהה עם מפלגת ש"ס, יקבלו תקצוב זהה לתקצוב החינוך הממלכתי בארץ[10], ולאור פסיקת בג"ץ נקבע בחוזר מנכ"ל משנת 2003 כי התקצוב המלא מותנה בכך שבית הספר עומד בתנאים של רישום אינטגרטיבי. זאת בשונה ממוסדות לא-רשמיים אחרים, המקבלים תקצוב מופחת[11]. מוסדות בלתי-רשמיים אחרים, בהם בתי ספר פרטיים ומוסדות לימוד חרדיים שאינם חלק משתי הרשתות האמורות, מתוקצבים בשיעורים שבין 55% ל-75% מתקציבם של מוסדות רשמיים.

בשנת הלימודים ה'תשע"ה (2015) פעלו במסגרת החינוך העצמאי כ-240 בתי ספר שבהם למדו כ-90 אלף תלמידים[12]
מה המקור?
ומה המקור לכל הטוענים שהחינוך העצמאי אינו מתוקצב ב100%?
כפי שכבר כתבתי במעלה האשכול כבר עשרות שנים שהרשתות מתוקצבות ב100%.

גימפעל

משתמש מקצוען
הם מנצלים את המורות וגם את ההורים,
מבקשים כסף (אמנם כסף קטן אך פרוטה לפרוטה מצטרפת) עבור מסיבות וטיולים, ובסוף זה לא מצדיק את המחיר שהם מבקשים,
ועוד ועוד דוגמאות לזה שאנחנו בני ערובה בידים של המנהלים מדושני העונג.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען

פעילות החינוך העצמאי ותקצובו​

במסגרת החינוך העצמאי פועלים בעיקר בתי הספר לבנות במגזר החרדי, ומוסדות תורניים לבנים הפונים למגזר הדתי והמסורתי כמו רשתות נתיבות משה ושובו. השליטה והפיקוח של משרד החינוך על מסגרות החינוך העצמאי[7], מצומצמים ביחס למסגרות הממלכתיות[8], כאשר הוקם נקבע כי הוא יתוקצב בחלקו על ידי המדינה, ובחלקו מתרומות ושכר לימוד, כך בתחילת דרכו מומן על ידי המדינה בשיעור של 60%[9] שיעור השתתפות המדינה עלה במשך השנים, אולם בשנת 1992 נקבע בתיקון לחוק יסודות התקציב כי החינוך העצמאי ומעיין החינוך התורני המזוהה עם מפלגת ש"ס, יקבלו תקצוב זהה לתקצוב החינוך הממלכתי בארץ[10], ולאור פסיקת בג"ץ נקבע בחוזר מנכ"ל משנת 2003 כי התקצוב המלא מותנה בכך שבית הספר עומד בתנאים של רישום אינטגרטיבי. זאת בשונה ממוסדות לא-רשמיים אחרים, המקבלים תקצוב מופחת[11]. מוסדות בלתי-רשמיים אחרים, בהם בתי ספר פרטיים ומוסדות לימוד חרדיים שאינם חלק משתי הרשתות האמורות, מתוקצבים בשיעורים שבין 55% ל-75% מתקציבם של מוסדות רשמיים.

בשנת הלימודים ה'תשע"ה (2015) פעלו במסגרת החינוך העצמאי כ-240 בתי ספר שבהם למדו כ-90 אלף תלמידים[12]
מותנה בעמידה במבחנים
וזה רק הבסיס בלי הוספות שהממלכתי מקבל

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
@בחיפוש לא הגיע הזמן לעשות עם זה משהו?
יכול להיות.
אני צריך לעשות סינון של הפניות ע"מ להישאר עם המקרים שבאמת נעברה בהם עבירה ולא סתם מרמור.
כמו כן להכין את מנופי הלחץ התקשורתיים והמשפטיים (כמובן הם לא יופעלו ללא התייעצות עם רב אבל הם צריכים להיות מוכנים בקנה) על מנת שיהיה מקל וגזר (דווקא פגשתי ביום חמישי אבישי בן חיים ודיברתי איתו על הנושא והדרך להתקדם מבחינה תקשורתית).
הטיפול דורש זמן שאין כרגע בידי אך בעז"ה לקראת חופשת הקיץ הדברים יעלו על המסלול.
כמו כן ישנם דברים שקורים מתחת לפני השטח בנושא העמותות שמוטב לשמור על השקט זמן מה עד שיהפכו לעובדה מוגמרת. ואכמ"ל.
@קטן ושלם אל דאגה לא שוכח מהנושא.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יכול להיות.
אני צריך לעשות סינון של הפניות ע"מ להישאר עם המקרים שבאמת נעברה בהם עבירה ולא סתם מרמור.
כמו כן להכין את מנופי הלחץ התקשורתיים והמשפטיים (כמובן הם לא יופעלו ללא התייעצות עם רב אבל הם צריכים להיות מוכנים בקנה) על מנת שיהיה מקל וגזר (דווקא פגשתי ביום חמישי אבישי בן חיים ודיברתי איתו על הנושא והדרך להתקדם מבחינה תקשורתית).
הטיפול דורש זמן שאין כרגע בידי אך בעז"ה לקראת חופשת הקיץ הדברים יעלו על המסלול.
כמו כן ישנם דברים שקורים מתחת לפני השטח בנושא העמותות שמוטב לשמור על השקט זמן מה עד שיהפכו לעובדה מוגמרת. ואכמ"ל.
@קטן ושלם אל דאגה לא שוכח מהנושא.
צריך להיזהר כמה שיותר שלא להוציא דיבתינו רעה...
אם אפשר כמה שאפשר לא להוציא לתקשורת הכללית ...אולי רק למגזרית וכו'..

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
דיבתם, לא דיבתנו.
זה שאנו לבושים דומה זה לא אומר כלום, הם גונבים, עושקים ומאיימים על נשותינו ואתה חושב שהם עדיין ראויים להיקרא חלק מאיתנו?
מאיפה המחשבה הזאת שאם יש עבריין חובש כיפה צריך להסתיר את זה? את החילול ה' עשה הוא כשהתנהג איך שהתנהג, לא אנחנו כשהוקענו אותו, להיפך, תמיד יש עניין של למען ישמעו ויראו, וזה קידוש ה' הוקעת הפושעים לא הסתרתם...
קצת השתבשו המושגים של קידוש ה' וחילול ה'.. מוטב לעיין במקורותינו מהו חילול ה' ומהו קידוש ה'.

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
דיבתם, לא דיבתנו.
זה שאנו לבושים דומה זה לא אומר כלום, הם גונבים, עושקים ומאיימים על נשותינו ואתה חושב שהם עדיין ראויים להיקרא חלק מאיתנו?
מאיפה המחשבה הזאת שאם יש עבריין חובש כיפה צריך להסתיר את זה? את החילול ה' עשה הוא כשהתנהג איך שהתנהג, לא אנחנו כשהוקענו אותו, להיפך, תמיד יש עניין של למען ישמעו ויראו, וזה קידוש ה' הוקעת הפושעים לא הסתרתם...
קצת השתבשו המושגים של קידוש ה' וחילול ה'.. מוטב לעיין במקורותינו מהו חילול ה' ומהו קידוש ה'.
ואני יוסיף לדבריך שאם נוציא דיבתם רעה חוצה אולי זה יעזור

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
הגולשים פה לא מעוניינים לשמוע.. רוצים שהמנהלים יהיו מל"ו צדיקים, שפותחים מוסד עם כל העול והמחויבויות שיש בזה עבור שכר של 10k... שיקצצו משכרם עבור המורים... לשם שמיים...
כשהצעתי לאחד הגולשים לפתוח מוסד הוא כמובן סירב בהתחמקות...
הכי קל להיות מורה ולהתלונן על ההנהלה...
בואו, אתם רוצים לשנות? תפתחו מוסד שיפנק את המורים ביד נדיבה. אף אחד לא מונע מכם.
אלא מה, אתם מבינים שזה לא מציאותי, אז תבינו שפתרון הבעיה יבוא על חשבון ההורים, ואז יוכלו לצעוק פה על עושק ההורים... (שהמנהל לא יקנה רכב מפואר ודירות לילדים שלו וכו' וכו')
ואגב, אני לא נגד זה, אולי זה הפתרון - להעלות את שכר הלימוד. אבל תהיו הוגנים ותגידו שזו כוונתכם.
ולא, אין לי מוסד ואין לסבא שלי מוסד... וגם לא לדוד שלי... וכל בנות המשפחה שלי עובדות בהוראה ומשתכרות פרוטות!!
אבל צריך להיות ראליים, די לשגות בדמיונות!!
למה במוסדות הדת''ל והחילוני לא לוקחים מהמורים
ואילו במוסדות שמלמדים ליבה ומקבלים תקצוב מלא מקצצים ומקמבנים.

שמוחה

משתמש מקצוען
במוסד שאני עובד יש התארגנות מרשימה של כל המורים שלא מוכנים להמשיך שמקפחים את שכרם.
הקצף יצא לאחר שהתברר שמחפשים מנקה למוסד בסכום של 60 ש"ח לשעה
והרבנים שמלמדים מרוויחים 40 ש"ח לשעה
איך יכול להיות שמורה פחות ממנקה מה קורה ???????????
מילא לא היה כסף לעמותה
אבל יש רווחים של מעל 150000 ש"ח בחודש
והכל נ-ע-ל-ם
אין כמעט תחזוקה
אין כמעט ניקיון
אין השקעה במלמדים מוכשרים
אין מספיק מפקחים ובוחנים
אין צוות משרד מסודר לדפי קשר
אין משכורות מכובדים למלמדים
שמעתי שביום ראשון עוד מוסדות מתארגנים
ומתאגדים ביחד עם הורים
לראות שיהיה שינוי במערכות
קודם כול שהמוסד ימלא את צרכיו
ואח"כ כל העודפים בשמחה ובכבוד רב ועם הרבה אהבה וכבוד יעברו למנהל.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
דיבתם, לא דיבתנו.
ואני יוסיף לדבריך שאם נוציא דיבתם רעה חוצה אולי זה יעזור
כתבתי שאם זה עוזר בלי עדיף שלא...
אם זה לא עוזר ודאי שזה מה שצריך לעשות...
(לגבי דיבתם/ינו הציבור הכללי לא מפריד לצערינו...כולם זורקים אבנים וכו'..).

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה