מקפיץ.
כבר טענתי את זה בתחילת האשכולהצד השני של המטבע
אני לא רוצה לעצבן אף אחד ובטח לא את המורות/גננות שמרגישות מקופחות, אך יש סיכוי סביר שהצלחת המאבק תהווה כישלון עבור כולנו, ואסביר:
מוסדות החינוך החרדיים אינם מתוקצבים ב100% ממשרד החינוך. היות וכך, כדי שהמוסד ישרוד אין דרך אלא "להעביר" משכר עובדי ההוראה לטובת המוסד (בניית כיתות וכו'). ברגע שהמנהלים יוכרחו לשלם לעובדי ההוראה את מלוא שכרם הם ייאלצו להעלות את שכר הלימוד. ואז.. אז תקום צעקה על עושק ההורים...
אבל לא ענית על השאלה הפשוטה: אם יש חסר בתקציב של כלל הציבור למה המורים צריכים לשלם את זה? זה אמור להתחלק באופן שוויוני בין ההורים! אולי גם לא תשלם חשמל כי אין תקציב? מאיפה הרעיון הנואל לקחת מהמורות כסף שיועד ומגיע להם כדי לממן את המבנה???כבר טענתי את זה בתחילת האשכול
אבל יש הרבה שמתהממים מהמצוקה האמיתית ומחפשים דרכים עקיפות שרק יביאו לבעיות יותר גדולות
וכל אחד שבאמת נכנס לעניין לעומק ללמוד אותו ולראות איך אפשר לעזור לכלל הציבור ולא רק הצהרות פופוליסטיות
מבין שהמצוקה האמיתית זה התקציב החסר בעשרות אחוזים מהתקציב המלא ולכן זה מביא לכל מיני התגמשיות
ורוב דרוב של המנהלים מגייסים תרומות בשביל לאזן את תקציבי המוסדות
אז גם מותר להם להתפרנס מזה ולא להביא כסף מהבית
אחרת בשביל מה הם שם
ולרגע אני לא מצדיק עוולות שלא ע"פ דין תורה שזה חמור וגזל גמור
אבל רוב הטענות הם חד משמעית לא גזל ע"פ דין תורה
בהצלחה
גם בעל חנות יוריד ממשכורתם של העובדים כי הוא לא מתוקצב? או כי המדינה לוקחת ממנו מידי הרבה מיסים?הצד השני של המטבע
אני לא רוצה לעצבן אף אחד ובטח לא את המורות/גננות שמרגישות מקופחות, אך יש סיכוי סביר שהצלחת המאבק תהווה כישלון עבור כולנו, ואסביר:
מוסדות החינוך החרדיים אינם מתוקצבים ב100% ממשרד החינוך. היות וכך, כדי שהמוסד ישרוד אין דרך אלא "להעביר" משכר עובדי ההוראה לטובת המוסד (בניית כיתות וכו'). ברגע שהמנהלים יוכרחו לשלם לעובדי ההוראה את מלוא שכרם הם ייאלצו להעלות את שכר הלימוד. ואז.. אז תקום צעקה על עושק ההורים...
בהחלט שהוא יקבל עובדים בשכר יותר נמוךגם בעל חנות יוריד ממשכורתם של העובדים כי הוא לא מתוקצב? או כי המדינה לוקחת ממנו מידי הרבה מיסים?
מה הקשר בין תקציב המוסדות לשכר שהם מקבלים? או אמורים לקבל...
א. ברוב המקרים לוקחים שכר לימוד וגם על זה ההורים צועקים.....אבל לא ענית על השאלה הפשוטה: אם יש חסר בתקציב של כלל הציבור למה המורים צריכים לשלם את זה? זה אמור להתחלק באופן שוויוני בין ההורים! אולי גם לא תשלם חשמל כי אין תקציב? מאיפה הרעיון הנואל לקחת מהמורות כסף שיועד ומגיע להם כדי לממן את המבנה???
גם פחות משכר מינימום? כנדרש בחוק?שהוא יקבל עובדים בשכר יותר נמוך
הגולשים פה לא מעוניינים לשמוע.. רוצים שהמנהלים יהיו מל"ו צדיקים, שפותחים מוסד עם כל העול והמחויבויות שיש בזה עבור שכר של 10k... שיקצצו משכרם עבור המורים... לשם שמיים...כבר טענתי את זה בתחילת האשכול
אבל יש הרבה שמתהממים מהמצוקה האמיתית ומחפשים דרכים עקיפות שרק יביאו לבעיות יותר גדולות
וכל אחד שבאמת נכנס לעניין לעומק ללמוד אותו ולראות איך אפשר לעזור לכלל הציבור ולא רק הצהרות פופוליסטיות
מבין שהמצוקה האמיתית זה התקציב החסר בעשרות אחוזים מהתקציב המלא ולכן זה מביא לכל מיני התגמשיות
ורוב דרוב של המנהלים מגייסים תרומות בשביל לאזן את תקציבי המוסדות
אז גם מותר להם להתפרנס מזה ולא להביא כסף מהבית
אחרת בשביל מה הם שם
ולרגע אני לא מצדיק עוולות שלא ע"פ דין תורה שזה חמור וגזל גמור
אבל רוב הטענות הם חד משמעית לא גזל ע"פ דין תורה
בהצלחה
א. מורים שמקבלים פחות משכר מינימום זה אולי המעט שבמעט אם בכלל וזה בהחלט לא בסדר ולא על זה דיברתיגם פחות משכר מינימום? כנדרש בחוק?
ומה? לכן תעשוק את המורות? אם האופציה היחידה זה לקחת שכר לימוד גבוה יותר שיקחו! אבל לעשוק שכר מורות זו לא אופציה!!!א. ברוב המקרים לוקחים שכר לימוד וגם על זה ההורים צועקים.....
שטויות!!!זכות כל מנהל לקבל עובדים באיזה תנאים שהוא מעוניין לתת
זה מוסד שלו והוא פתח אותו ויש לו אחריות מלאה על כל מה שקורה בו והוא צריך לדאוג לתפקוד המלא שלו
לעשוק ברור זה לא אופציה אבל מי אמר שרוב הדברים זה עושק?ומה? לכן תעשוק את המורות? אם האופציה היחידה זה לקחת שכר לימוד גבוה יותר שיקחו! אבל לעשוק שכר מורות זו לא אופציה!!!
יש פסק של הגריש"א בנושא הנידון דפה?שטויות!!!
המוסד הוא ציבורי והכסף הוא ציבורי! המנהל הוא גזבר בלבד! וכשיש כסף שמיועד למורות ומועבר דרך חשבון הבנק של המוסד זה לא הופך אותו לכסף פרטי! הוא מתווך (וכמובן בתור גזבר מנהל סדרי עדיפויות).
(וידוע הפסק של מרן הגריש"א לגבי אפליית בנות בסמינרים שזה איסור גם מבחינת ממון כי המוסד אינו פרטי אלא ציבורי).
אבל מורים שלא מקבלים בונוסים וכל מיני הטבות שמגיעות להם, זה יש מלא. ונתתי את הדוג' לצורך השוואה.א. מורים שמקבלים פחות משכר מינימום זה אולי המעט שבמעט אם בכלל וזה בהחלט לא בסדר ולא על זה דיברתי
ממש לא לדמות שכר פחות משכר מינימום לאי קבלת בונוסים מסויימיםאבל מורים שלא מקבלים בונוסים וכל מיני הטבות שמגיעות להם, זה יש מלא. ונתתי את הדוג' לצורך השוואה.
אינני רוצה לקטרג אבל כולם יודעים שבכל דבר כמעט עדיף לעבוד אצל חילונים בלי קומבינות ושטיקים מאשר אצל חרדים, ואף אחד לא ביקש לש''ש די לדמגוגיה.הגולשים פה לא מעוניינים לשמוע.. רוצים שהמנהלים יהיו מל"ו צדיקים, שפותחים מוסד עם כל העול והמחויבויות שיש בזה עבור שכר של 10k... שיקצצו משכרם עבור המורים... לשם שמיים...
כשהצעתי לאחד הגולשים לפתוח מוסד הוא כמובן סירב בהתחמקות...
הכי קל להיות מורה ולהתלונן על ההנהלה...
בואו, אתם רוצים לשנות? תפתחו מוסד שיפנק את המורים ביד נדיבה. אף אחד לא מונע מכם.
אלא מה, אתם מבינים שזה לא מציאותי, אז תבינו שפתרון הבעיה יבוא על חשבון ההורים, ואז יוכלו לצעוק פה על עושק ההורים... (שהמנהל לא יקנה רכב מפואר ודירות לילדים שלו וכו' וכו')
ואגב, אני לא נגד זה, אולי זה הפתרון - להעלות את שכר הלימוד. אבל תהיו הוגנים ותגידו שזו כוונתכם.
ולא, אין לי מוסד ואין לסבא שלי מוסד... וגם לא לדוד שלי... וכל בנות המשפחה שלי עובדות בהוראה ומשתכרות פרוטות!!
אבל צריך להיות ראליים, די לשגות בדמיונות!!
תשובתך פה:אם נגיד ואתה היית מנהל מוסד (אני יודע שאתה לא רוצה כי אתה כבר מכיר את הבעיה)
תן לי פתרון איך היית מצליח להחזיק את המוסד עם תקצוב חסר ורצון לשלם למורים לפי תקנון עובדי הוראה מלא מלא?
אם האופציה היחידה זה לקחת שכר לימוד גבוה יותר שיקחו!
א. אינני עצמאי אז אין לי דרך לא להקפיד...על מס הכנסה אתה מקפיד ב100% על ביטוח לאומי וארנונה אתה מקפיד ב100%
זה הרי קופה ציבורית והכסף ציבורי ומיועד לצרכי המדינה ומי שמשחק עם זה הוא גזלן לפי דעתך, לא?
יש בהחלט אפשרות שלישית, ועובדים עכשיו בחסידות בעלזא כדי להוציא אותה לפועל.חוכמה גדולה...
איך יבנו כיתות? איך ישלמו על ניקיון ותחזוקה?
אין פה עניין לוויכוח, אני רק אומר שכשהמאבק יצליח - או שהילדים (והמורים) שלנו ילמדו בתת תנאים, או שנאלץ לשלם למוסד. אין אופציה שלישית. כסף לא בא סתם ככה..
ממה נפשךיש בהחלט אפשרות שלישית, ועובדים עכשיו בחסידות בעלזא כדי להוציא אותה לפועל.
אין שום איסור ללמוד מקצועות ליב"ה.
כמובן שאין איסור "בעצם" אלא הנושא הוא השפעות רוחביות על המערכת ואינני נכנס לנידון הזה שנתון להכרעת הרבנים.אין שום איסור ללמוד מקצועות ליב"ה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: