דרוש מידע ניצול ועושק מורים, מורות וסייעות במגזר החרדי - סקר דיווח אנונימי

מצב
הנושא נעול.

מלכי סלמון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai

ייעוץ עיסקי ופיננסי

וניהול כספים לעסקים חברות ארגונים ופרטיים
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
הצד השני של המטבע
אני לא רוצה לעצבן אף אחד ובטח לא את המורות/גננות שמרגישות מקופחות, אך יש סיכוי סביר שהצלחת המאבק תהווה כישלון עבור כולנו, ואסביר:
מוסדות החינוך החרדיים אינם מתוקצבים ב100% ממשרד החינוך. היות וכך, כדי שהמוסד ישרוד אין דרך אלא "להעביר" משכר עובדי ההוראה לטובת המוסד (בניית כיתות וכו'). ברגע שהמנהלים יוכרחו לשלם לעובדי ההוראה את מלוא שכרם הם ייאלצו להעלות את שכר הלימוד. ואז.. אז תקום צעקה על עושק ההורים...
כבר טענתי את זה בתחילת האשכול
אבל יש הרבה שמתהממים מהמצוקה האמיתית ומחפשים דרכים עקיפות שרק יביאו לבעיות יותר גדולות
וכל אחד שבאמת נכנס לעניין לעומק ללמוד אותו ולראות איך אפשר לעזור לכלל הציבור ולא רק הצהרות פופוליסטיות
מבין שהמצוקה האמיתית זה התקציב החסר בעשרות אחוזים מהתקציב המלא ולכן זה מביא לכל מיני התגמשיות

ורוב דרוב של המנהלים מגייסים תרומות בשביל לאזן את תקציבי המוסדות
אז גם מותר להם להתפרנס מזה ולא להביא כסף מהבית
אחרת בשביל מה הם שם

ולרגע אני לא מצדיק עוולות שלא ע"פ דין תורה שזה חמור וגזל גמור
אבל רוב הטענות הם חד משמעית לא גזל ע"פ דין תורה

בהצלחה

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אבל יש הרבה שמתהממים מהמצוקה האמיתית ומחפשים דרכים עקיפות שרק יביאו לבעיות יותר גדולות
וכל אחד שבאמת נכנס לעניין לעומק ללמוד אותו ולראות איך אפשר לעזור לכלל הציבור ולא רק הצהרות פופוליסטיות
מבין שהמצוקה האמיתית זה התקציב החסר בעשרות אחוזים מהתקציב המלא ולכן זה מביא לכל מיני התגמשיות

אחרת בשביל מה הם שם

בהצלחה
אבל לא ענית על השאלה הפשוטה: אם יש חסר בתקציב של כלל הציבור למה המורים צריכים לשלם את זה? זה אמור להתחלק באופן שוויוני בין ההורים! אולי גם לא תשלם חשמל כי אין תקציב? מאיפה הרעיון הנואל לקחת מהמורות כסף שיועד ומגיע להם כדי לממן את המבנה???

לורנס

משתמש מקצוען
הצד השני של המטבע
אני לא רוצה לעצבן אף אחד ובטח לא את המורות/גננות שמרגישות מקופחות, אך יש סיכוי סביר שהצלחת המאבק תהווה כישלון עבור כולנו, ואסביר:
מוסדות החינוך החרדיים אינם מתוקצבים ב100% ממשרד החינוך. היות וכך, כדי שהמוסד ישרוד אין דרך אלא "להעביר" משכר עובדי ההוראה לטובת המוסד (בניית כיתות וכו'). ברגע שהמנהלים יוכרחו לשלם לעובדי ההוראה את מלוא שכרם הם ייאלצו להעלות את שכר הלימוד. ואז.. אז תקום צעקה על עושק ההורים...
גם בעל חנות יוריד ממשכורתם של העובדים כי הוא לא מתוקצב? או כי המדינה לוקחת ממנו מידי הרבה מיסים?
מה הקשר בין תקציב המוסדות לשכר שהם מקבלים? או אמורים לקבל...

ייעוץ עיסקי ופיננסי

מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
גם בעל חנות יוריד ממשכורתם של העובדים כי הוא לא מתוקצב? או כי המדינה לוקחת ממנו מידי הרבה מיסים?
מה הקשר בין תקציב המוסדות לשכר שהם מקבלים? או אמורים לקבל...
בהחלט שהוא יקבל עובדים בשכר יותר נמוך

ייעוץ עיסקי ופיננסי

מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
אבל לא ענית על השאלה הפשוטה: אם יש חסר בתקציב של כלל הציבור למה המורים צריכים לשלם את זה? זה אמור להתחלק באופן שוויוני בין ההורים! אולי גם לא תשלם חשמל כי אין תקציב? מאיפה הרעיון הנואל לקחת מהמורות כסף שיועד ומגיע להם כדי לממן את המבנה???
א. ברוב המקרים לוקחים שכר לימוד וגם על זה ההורים צועקים.....
ב. אם אתה לדוגמה תפתח ת"ת ומקבל שעות ממשרד החינוך לצרכי הבי"ס
והיות ואתה לא מתוקצב באופן מלא אז אתה מקבל מורה לעבודה ומסכם איתו על תנאים אחרים מעובדי הוראה רגילים כי ככה אתה תצליח לשרוד
ברור שמבחינת החוק זה אפור אבל מבחינת הלכה איפה הבעיה פה
זכות כל מנהל לקבל עובדים באיזה תנאים שהוא מעוניין לתת
זה מוסד שלו והוא פתח אותו ויש לו אחריות מלאה על כל מה שקורה בו והוא צריך לדאוג לתפקוד המלא שלו

מקווה שתרד לעומקם של דברים ותבין מה הבעיה האמיתית ומה הדרך לתקן אותה
וכמו שכבר קודמים לי אמרו שמשרד החינוך לא מתערב רק בכדי שהוא לא יצטרך לממן את תיקון הבעיות האלו....

פרפרזה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי

אחרת בשביל מה הם שם

בהצלחה
הגולשים פה לא מעוניינים לשמוע.. רוצים שהמנהלים יהיו מל"ו צדיקים, שפותחים מוסד עם כל העול והמחויבויות שיש בזה עבור שכר של 10k... שיקצצו משכרם עבור המורים... לשם שמיים...
כשהצעתי לאחד הגולשים לפתוח מוסד הוא כמובן סירב בהתחמקות...
הכי קל להיות מורה ולהתלונן על ההנהלה...
בואו, אתם רוצים לשנות? תפתחו מוסד שיפנק את המורים ביד נדיבה. אף אחד לא מונע מכם.
אלא מה, אתם מבינים שזה לא מציאותי, אז תבינו שפתרון הבעיה יבוא על חשבון ההורים, ואז יוכלו לצעוק פה על עושק ההורים... (שהמנהל לא יקנה רכב מפואר ודירות לילדים שלו וכו' וכו')
ואגב, אני לא נגד זה, אולי זה הפתרון - להעלות את שכר הלימוד. אבל תהיו הוגנים ותגידו שזו כוונתכם.
ולא, אין לי מוסד ואין לסבא שלי מוסד... וגם לא לדוד שלי... וכל בנות המשפחה שלי עובדות בהוראה ומשתכרות פרוטות!!
אבל צריך להיות ראליים, די לשגות בדמיונות!!

ייעוץ עיסקי ופיננסי

מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
גם פחות משכר מינימום? כנדרש בחוק?
א. מורים שמקבלים פחות משכר מינימום זה אולי המעט שבמעט אם בכלל וזה בהחלט לא בסדר ולא על זה דיברתי
ב. אני ילך איתך קצת רחוק, בדקת מה הדין ע"פ דין תורה במקרה שמעסיק קיבל עובד על פחות משכר מינימום האם הוא חייב להשלים לו ע"פ דין תורה? אני שאלתי בזמנו מורה צדק שמתמחה בעניין הזה והוא אמר לי שע"פ דין תורה זכות כל מעסיק לסכם עם עובד מה שהוא רוצה,, אבל לא כאן המקום להאריך בהבדלים הגדולים שיש בין דעת תורה לחוק

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
א. ברוב המקרים לוקחים שכר לימוד וגם על זה ההורים צועקים.....
ומה? לכן תעשוק את המורות? אם האופציה היחידה זה לקחת שכר לימוד גבוה יותר שיקחו! אבל לעשוק שכר מורות זו לא אופציה!!!
זכות כל מנהל לקבל עובדים באיזה תנאים שהוא מעוניין לתת
זה מוסד שלו והוא פתח אותו ויש לו אחריות מלאה על כל מה שקורה בו והוא צריך לדאוג לתפקוד המלא שלו
שטויות!!!
המוסד הוא ציבורי והכסף הוא ציבורי! המנהל הוא גזבר בלבד! וכשיש כסף שמיועד למורות ומועבר דרך חשבון הבנק של המוסד זה לא הופך אותו לכסף פרטי! הוא מתווך (וכמובן בתור גזבר מנהל סדרי עדיפויות).
(וידוע הפסק של מרן הגריש"א לגבי אפליית בנות בסמינרים שזה איסור גם מבחינת ממון כי המוסד אינו פרטי אלא ציבורי).

ייעוץ עיסקי ופיננסי

מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
ומה? לכן תעשוק את המורות? אם האופציה היחידה זה לקחת שכר לימוד גבוה יותר שיקחו! אבל לעשוק שכר מורות זו לא אופציה!!!
לעשוק ברור זה לא אופציה אבל מי אמר שרוב הדברים זה עושק?
שטויות!!!
המוסד הוא ציבורי והכסף הוא ציבורי! המנהל הוא גזבר בלבד! וכשיש כסף שמיועד למורות ומועבר דרך חשבון הבנק של המוסד זה לא הופך אותו לכסף פרטי! הוא מתווך (וכמובן בתור גזבר מנהל סדרי עדיפויות).
(וידוע הפסק של מרן הגריש"א לגבי אפליית בנות בסמינרים שזה איסור גם מבחינת ממון כי המוסד אינו פרטי אלא ציבורי).
יש פסק של הגריש"א בנושא הנידון דפה?

לפי דעתך זה שטויות !!!!
ולפי דעת רבים המוסד הוא ת"ת או בי"ס ללימוד ובמדינת ישראל יש חוק לימוד חובה על כל המשתמע מכך ולכן מנסים במסגרת הזאת לעשות כל מה שיכולים אבל הוא ממש לא פרטי

על מס הכנסה אתה מקפיד ב100% על ביטוח לאומי וארנונה אתה מקפיד ב100%
זה הרי קופה ציבורית והכסף ציבורי ומיועד לצרכי המדינה ומי שמשחק עם זה הוא גזלן לפי דעתך, לא?

אבל אני שמח שלפחות הבנת שיש בעיה וצריך לראות איך לפתור אותה רק אתה לא מסכים לדרך
אם נגיד ואתה היית מנהל מוסד (אני יודע שאתה לא רוצה כי אתה כבר מכיר את הבעיה)
תן לי פתרון איך היית מצליח להחזיק את המוסד עם תקצוב חסר ורצון לשלם למורים לפי תקנון עובדי הוראה מלא מלא?

ייעוץ עיסקי ופיננסי

מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
אבל מורים שלא מקבלים בונוסים וכל מיני הטבות שמגיעות להם, זה יש מלא. ונתתי את הדוג' לצורך השוואה.
ממש לא לדמות שכר פחות משכר מינימום לאי קבלת בונוסים מסויימים
וזה בדיוק מה שכתבתי שאי תשלום שכר מינימום זה עושק בל יתואר לדעתי (ולא בהכרח שזה גזל ע"פ דין תורה)
אבל סיכום מראש על אי תשלום בונוסים מסויימים ועל דעת זה התקבלו לעבודה
נכון שזה לא נעים ולא רצוי וכו וכו
אבל לצערינו זה המצב שהגענו אליו וברוב המקרים לא מנהלי המוסדות הם הכתובת בעניין זה

צ.י

משתמש רשום
הכל נכון בתנאי שהמנהל חי ברמת חיים נורמלית, אבל כשלמנהל יש כמה רכבי יוקרה, דירות בשנלר, קניות למשפחה על חשבון העמותה ועוד כמה קניות יקרות- פחות מתקבל על הדעת- אין לו כסף להתנהלות שוטפת.

ואני אומרת את זה- כמנה"ח לשעבר ב2 רשתות.

וחוץ מזה- נשים הן לא גמ"ח- אין לך כסף- תסגור, אף אחד לא מבקש ממך להמשיך למשוך עד לקצה.

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
הגולשים פה לא מעוניינים לשמוע.. רוצים שהמנהלים יהיו מל"ו צדיקים, שפותחים מוסד עם כל העול והמחויבויות שיש בזה עבור שכר של 10k... שיקצצו משכרם עבור המורים... לשם שמיים...
כשהצעתי לאחד הגולשים לפתוח מוסד הוא כמובן סירב בהתחמקות...
הכי קל להיות מורה ולהתלונן על ההנהלה...
בואו, אתם רוצים לשנות? תפתחו מוסד שיפנק את המורים ביד נדיבה. אף אחד לא מונע מכם.
אלא מה, אתם מבינים שזה לא מציאותי, אז תבינו שפתרון הבעיה יבוא על חשבון ההורים, ואז יוכלו לצעוק פה על עושק ההורים... (שהמנהל לא יקנה רכב מפואר ודירות לילדים שלו וכו' וכו')
ואגב, אני לא נגד זה, אולי זה הפתרון - להעלות את שכר הלימוד. אבל תהיו הוגנים ותגידו שזו כוונתכם.
ולא, אין לי מוסד ואין לסבא שלי מוסד... וגם לא לדוד שלי... וכל בנות המשפחה שלי עובדות בהוראה ומשתכרות פרוטות!!
אבל צריך להיות ראליים, די לשגות בדמיונות!!
אינני רוצה לקטרג אבל כולם יודעים שבכל דבר כמעט עדיף לעבוד אצל חילונים בלי קומבינות ושטיקים מאשר אצל חרדים, ואף אחד לא ביקש לש''ש די לדמגוגיה.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אם נגיד ואתה היית מנהל מוסד (אני יודע שאתה לא רוצה כי אתה כבר מכיר את הבעיה)
תן לי פתרון איך היית מצליח להחזיק את המוסד עם תקצוב חסר ורצון לשלם למורים לפי תקנון עובדי הוראה מלא מלא?
תשובתך פה:
אם האופציה היחידה זה לקחת שכר לימוד גבוה יותר שיקחו!

ולגבי זה:
על מס הכנסה אתה מקפיד ב100% על ביטוח לאומי וארנונה אתה מקפיד ב100%
זה הרי קופה ציבורית והכסף ציבורי ומיועד לצרכי המדינה ומי שמשחק עם זה הוא גזלן לפי דעתך, לא?
א. אינני עצמאי אז אין לי דרך לא להקפיד...
ב. יש הבדל עצום (או יותר נכון אין קשר) בין השאלה האם המדינה יכולה לחייב אותי לשלם משהו מכסף שלי שכיום הוא בבעלותי, לבין אדם שקיבל כסף שאינו שלו מהמדינה על מנת להעביר למישהו והוא מחליט לתת למישהו אחר! (שווה בנפשך פקיד בנק שמקבל כסף של ביטוח לאומי או קצבה של מישהו, ומעביר למישהו אחר בטענה שהאחר לא מקבל קצבה שמגיעה (או לא מגיעה) לו.... הוא הרי ה'מנהל' עליו הטילו את המשימה שיבצע את ההעברות...).
האמת שאני חושב שלכל שכל ישר הדברים פשוטים שאין צורך להסביר (אא"כ יש נגיעה וכידוע השוחד וכו')

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
חוכמה גדולה...
איך יבנו כיתות? איך ישלמו על ניקיון ותחזוקה?
אין פה עניין לוויכוח, אני רק אומר שכשהמאבק יצליח - או שהילדים (והמורים) שלנו ילמדו בתת תנאים, או שנאלץ לשלם למוסד. אין אופציה שלישית. כסף לא בא סתם ככה..
יש בהחלט אפשרות שלישית, ועובדים עכשיו בחסידות בעלזא כדי להוציא אותה לפועל.
אין שום איסור ללמוד מקצועות ליב"ה.

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
יש בהחלט אפשרות שלישית, ועובדים עכשיו בחסידות בעלזא כדי להוציא אותה לפועל.
ממה נפשך
אם אין איסור אז למה הולכים לאפשרות שלישית ולא במה שיש כבר קיים ומתפקד
ואם יש איסור אז מה יעזור האפשרות השלישית?

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הגענו ל 120! מתקדמים לאט אבל בטוח!
נא להקפיץ ולהפיץ

ובקשר לזה:
כמובן שאין איסור "בעצם" אלא הנושא הוא השפעות רוחביות על המערכת ואינני נכנס לנידון הזה שנתון להכרעת הרבנים.

אך אגב, יש לציין בהגינות שכל הזמן מתלוננים על ה"קיפוח" של המוסדות שלא לומדים ליבה.
אינני מבין, המדינה איננה גמ"ח מימון לימודים. המדינה משקיעה לטווח הארוך בדברים שתורמים לשגשוגה (כמו כל עסק אחר).
למדינה יש 2 מטרות בהון תועפות שהיא משקיעה בחינוך היסודי והאקדמי:
1. חינוך, שיצמחו אנשים מחונכים, ערכיים ולא עבריינים.
2. שיצמחו אנשים עם השכלה שיפתחו את המדינה ויחזירו את ההשקעה בפי כמה וכמה ע"י מיסים ושגשוג הכלכלה.

את המטרה הראשונה החינוך שלא כולל ליב"ה גם מקיים ולכן יש תקצוב חלקי אך את המטרה השניה (שהיא עסקית נטו, כספי הציבור הם לא לחלוקה לכל דורש אלא חובה על הגזברים לנהל אותם בצורה החכמה ביותר על מנת שהעסק יתפתח מבחינה עסקית) מי שלא לומד ליבה לא מקיים ולמה שיתוקצב?
(כמו שחברה משקיעה כספית בעובד שיצא להשתלמות ומשלמת לו תואר וכדו' על מנת שיקדם את העסק וכו' ויבוא עובד שמסיבה כלשהי (אפי' דתית) אינו מעוניין לצאת להשתלמות וידרוש את התקציב של השתלמות. סליחה? אני לא גמ"ח אני משקיע כסף במקום שיחזיר את עצמו ויקדם את העסק...)
ולמרות איבתי הרבה ללפיד והפופוליזם החלול שלו, זו נקודה שהוא צודק בה (אם זה מה שהוא טוען, כמובן).
מקווה שלא הערתי שום דוב

ולפני שיקפצו ויאמרו המדינה זה כסף שלנו וכו' וכו' אכן כספי המדינה הם של כלל האזרחים ובאמת אין שום אפליה! כל אזרח חרדי כחילוני (ודווקא משקיעים בחרדים יותר מבחילונים מבחינת מימון התואר וכדו') שירצה לרכוש השכלה על מנת להתקדם למקצוע טוב יקבל מימון אך מה לעשות שהמוסדות החרדים לא משקיעים באפיק הזה?

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה