דרוש מידע ניצול ועושק מורים, מורות וסייעות במגזר החרדי - סקר דיווח אנונימי

מצב
הנושא נעול.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
אני לא מביו מה התלונות המורים מקבלים יחססית המון כסף למה שהם עובדים!
אם יש להם כמעט שלושה חודשים בשנה חופש שהם מקבלים ע"ז כסף בלי לעבוד זה אומר
שהם מרוחים כסף סתם וכל שעה שלהם זה המון כי הם מקבלים אותה בלי עבודה 3 חודשים בשנה כמעט
רק אוהבים להתלונן

חוחית

משתמש סופר מקצוען
כבר טענתי את זה בתחילת האשכול
אבל יש הרבה שמתהממים מהמצוקה האמיתית ומחפשים דרכים עקיפות שרק יביאו לבעיות יותר גדולות
וכל אחד שבאמת נכנס לעניין לעומק ללמוד אותו ולראות איך אפשר לעזור לכלל הציבור ולא רק הצהרות פופוליסטיות
מבין שהמצוקה האמיתית זה התקציב החסר בעשרות אחוזים מהתקציב המלא ולכן זה מביא לכל מיני התגמשיות

ורוב דרוב של המנהלים מגייסים תרומות בשביל לאזן את תקציבי המוסדות
אז גם מותר להם להתפרנס מזה ולא להביא כסף מהבית
אחרת בשביל מה הם שם

ולרגע אני לא מצדיק עוולות שלא ע"פ דין תורה שזה חמור וגזל גמור
אבל רוב הטענות הם חד משמעית לא גזל ע"פ דין תורה

בהצלחה
סליחה,
אם המוסדות לא יכולים לשלם ע"פ חוק!!!
שלא יקחו כסף שמגיע להם ע"פ חוק!

יש רשתות המתוקצבות ב100% שעדיין עושקות את המורות.
על מה ולמה???

למנהלים-יש משכורת חוקית! לא מגיע להם לקבל שקל אחד יותר!!!

נחמי פורתא

משתמש מקצוען
בלת"ק
בסקר, ניתן לבחור רק אופציה אחת - בחלק הראשון - למרות שלי רלוונטי מספר סעיפים שם, יש אפשרות לאפשר בחירה מרובה?

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
(כמו שחברה משקיעה כספית בעובד שיצא להשתלמות ומשלמת לו תואר וכדו' על מנת שיקדם את העסק וכו' ויבוא עובד שמסיבה כלשהי (אפי' דתית) אינו מעוניין לצאת להשתלמות וידרוש את התקציב של השתלמות. סליחה? אני לא גמ"ח אני משקיע כסף במקום שיחזיר את עצמו ויקדם את העסק...)
ואם הוא לא יאמר שהוא לא מעוניין לצאת להשתלמות, אלא שהוא מעוניין לצאת להשתלמות אחרת, שהיא לא פחות חשובה לטעמו לעסק, זה כבר משהו אחר, לא?

אז כמובן שבעסק פרטי הבעלים יכול להודיע לו שזה לא מעניין אותו, והוא מחליט מה תורם לעסק ומה לא.
אבל כשזו מדינה ששייכת לכלל האזרחים- אני מבינה את התלונות.

אני וביתי

משתמש מקצוען
יש בהחלט אפשרות שלישית, ועובדים עכשיו בחסידות בעלזא כדי להוציא אותה לפועל.
אין שום איסור ללמוד מקצועות ליב"ה.
כל האשכול מדובר על מוסדות שלומדים ליבה!!! בין גנים ובין בתי ספר מה דחוף לערבב כאן נושא שלא קשור?
יש פתרונות שקיימים כבר כיום החינוך העצמאי ובני יוסף יכולים לפתוח גנים מתוקצבים ב100 אחוז כנ"ל העיריות אבל הם לא רוצים.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ואם הוא לא יאמר שהוא לא מעוניין לצאת להשתלמות, אלא שהוא מעוניין לצאת להשתלמות אחרת, שהיא לא פחות חשובה לטעמו לעסק, זה כבר משהו אחר, לא?

אז כמובן שבעסק פרטי הבעלים יכול להודיע לו שזה לא מעניין אותו, והוא מחליט מה תורם לעסק ומה לא.
זהו המטרה הראשונה שציינתי ובזה יש תקצוב.
א"א להתכחש שיש גם מטרה כלכלית וחלק חשוב מהתקציב צריך להגיע רק לזה.
אגב, קופת העיר מנהלת את הקרנות של היתומים ע"י השקעות וכדו' כדי לשמור על ערך הכסף ואף להרוויח, אולי תדרוש ממנה גם להשקיע בתרומות לכוללים כי אנו מאמינים שזה יצליח את הכסף מעל לדרך הטבע?

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אני לא מביו מה התלונות המורים מקבלים יחססית המון כסף למה שהם עובדים!
אם יש להם כמעט שלושה חודשים בשנה חופש שהם מקבלים ע"ז כסף בלי לעבוד זה אומר
שהם מרוחים כסף סתם וכל שעה שלהם זה המון כי הם מקבלים אותה בלי עבודה 3 חודשים בשנה כמעט
רק אוהבים להתלונן
התלונות כאן הן לא על שכר המורים באופן כללי כפי שהחוק קבע ( שהוא די הוגן לדעתי ביחס לחופשים), אלא על מקומות שלא נותנים את מה שצריך.
כולל מקומות שלא משלמים משכורות על שיעורים שלא התקיימו למורות ללא תקן, ואז אי אפשר לטעון שיש החופש בתמורה- כי לא מקבלים עליו...

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה

ואגב, אם לך בתור מאמינ/ה היה עסק והיה לך סעיף השתלמויות והיה מגיע עובד שאומר שרוצה לצאת להשתלמות ב"כולל" והלימוד יהיה לזכותך היית מאשר בהינף יד או היית מתפתל/ת? מעניין אם נעשה סקר בציבור החרדי מה יהיו התוצאות אם זה היה מהכיס שלהם, אז מה לנו להלין על המדינה שלא מאמינה לנו?

20 דנייר

משתמש מקצוען
הכל נכון בתנאי שהמנהל חי ברמת חיים נורמלית, אבל כשלמנהל יש כמה רכבי יוקרה, דירות בשנלר, קניות למשפחה על חשבון העמותה ועוד כמה קניות יקרות- פחות מתקבל על הדעת- אין לו כסף להתנהלות שוטפת.

ואני אומרת את זה- כמנה"ח לשעבר ב2 רשתות.

וחוץ מזה- נשים הן לא גמ"ח- אין לך כסף- תסגור, אף אחד לא מבקש ממך להמשיך למשוך עד לקצה.
זה העבודה שלו
אם משרד החינוך מתקצב מוסדות של החינוך העצמאי רק ב90%
בגלל שהוא עצמאי, ורוצה לפקח על התכנים שלו בעצמו, איזה הגיון יש להסתכל על המשכורת של מנהל המוסד?
למה הוא אמור להשלים מכיסו הפרטי את אותם 10% נוספים שהמורות היו אמורות לקבל לו היו תחת משרד החינוך?
הוא לא לוקח את הכסף שמגיע להן לכיסו הפרטי
הוא פשוט לא משלם את מה שלא נותנים לו לשלם
וגם לדעתי זה אמור ליפול על ההורים ולא על המורים
אתם רוצים חינוך מסוג X, משרד החינוך מתקצב רק חלק ממנו, אתם, החפצים באותו חינוך, תתכבדו לשלם את המחיר
מה קשורים המורים?

אבל זה לא יקרה
אם רק יעזו להעלות את שכר הלימוד...
"עושק אברכים!!! חינוך חובה צריך להיות מסובסד ומתוקצב! בושה שבמדינת היהודים לא נותנים ללמוד נורמלי ובשביל שלא יביאו להרצאה על סובלנות זוגות גאים צריך לשלם יותר! בלה בלה בלה! ובלה בלה בלי!"

ובכל מקרה
משכורת המנהל לא קשורה,
הוא לא אמור להשלים מכיסו הפרטי שום סכום
אתה מקנא במכוניות השרד שלו? תהיה מנהל גם

ברכון

משתמש מקצוען
זה העבודה שלו
אם משרד החינוך מתקצב מוסדות של החינוך העצמאי רק ב90%
בגלל שהוא עצמאי, ורוצה לפקח על התכנים שלו בעצמו, איזה הגיון יש להסתכל על המשכורת של מנהל המוסד?
למה הוא אמור להשלים מכיסו הפרטי את אותם 10% נוספים שהמורות היו אמורות לקבל לו היו תחת משרד החינוך?
הוא לא לוקח את הכסף שמגיע להן לכיסו הפרטי
הוא פשוט לא משלם את מה שלא נותנים לו לשלם
וגם לדעתי זה אמור ליפול על ההורים ולא על המורים
אתם רוצים חינוך מסוג X, משרד החינוך מתקצב רק חלק ממנו, אתם, החפצים באותו חינוך, תתכבדו לשלם את המחיר
מה קשורים המורים?

אבל זה לא יקרה
אם רק יעזו להעלות את שכר הלימוד...
"עושק אברכים!!! חינוך חובה צריך להיות מסובסד ומתוקצב! בושה שבמדינת היהודים לא נותנים ללמוד נורמלי ובשביל שלא יביאו להרצאה על סובלנות זוגות גאים צריך לשלם יותר! בלה בלה בלה! ובלה בלה בלי!"

ובכל מקרה
משכורת המנהל לא קשורה,
הוא לא אמור להשלים מכיסו הפרטי שום סכום
אתה מקנא במכוניות השרד שלו? תהיה מנהל גם
(הייתי מסכימה איתך,
לו המנהלים היו "חושפים" את המשכורת שלהם,
מה הם מקבלים, ומה הם נותנים,
ומן הראוי שאם את מקצץ לדרגים שתחתיך...
ב10% (והם מקצצים בהרבה הרבה יותר!)
אזי תקצץ גם לעצמך (הרי זה קשור למדינע - שהיא קיצצה..)
לא יתכן שהמנהלים ירויחו פי כמה ממנהל של מוסד מתוקצב במאה אחוז..
אבל לדרג ההוראה לא ישאר... (ויאלצו להשיב מעשרות ממה שניתן להם, לתת שיעורים חינם ועוד ועוד...)
יש מושג כזה - שקוראים לו הוגנות...)
וזו השאלה, לבי מנהלי המוסדות עטויי איצטלא דרבנן (שממש לא אשמים בעושק המורים/רות)
האם אותו מנהל שמקצץ לעובדים שלו , כי המדינה מקצצת לו,
ואילו הוא חי מרויח מהעסק הזה
האם כשהוא יעלה למעלה:
הוא יוכל לענות על השאלה: "נשאת ונתת באמונה" ????
לא חושבת שמישהו יוכל לומר כן רבתי, לשאלה הצורבת הזו....
אבל לפחות לנסות.....

(מצטערת אבל אם התשובות יהיו כמו התשובות בפרוג... המצב לא משהו...)

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
ואגב, אם לך בתור מאמינ/ה היה עסק והיה לך סעיף השתלמויות והיה מגיע עובד שאומר שרוצה לצאת להשתלמות ב"כולל" והלימוד יהיה לזכותך היית מאשר בהינף יד או היית מתפתל/ת? מעניין אם נעשה סקר בציבור החרדי מה יהיו התוצאות אם זה היה מהכיס שלהם, אז מה לנו להלין על המדינה שלא מאמינה לנו?
אילו היה לי עסק ששולח עובדים להשתלמויות, הוא כנראה לא היה מממן שום השתלמות שלא תורמת לעסק באופן ישיר.
בהנחה שאנחנו מאמינים שלימוד תורה תורם באופן ישיר למדינה, זה משהו אחר.

20 דנייר

משתמש מקצוען
(הייתי מסכימה איתך,
לו המנהלים היו "חושפים" את המשכורת שלהם,
מה הם מקבלים, ומה הם נותנים,
ומן הראוי שאם את מקצץ לדרגים שתחתיך...
ב10% (והם מקצצים בהרבה הרבה יותר!)
אזי תקצץ גם לעצמך (הרי זה קשור למדינע - שהיא קיצצה..)
לא יתכן שהמנהלים ירויחו פי כמה ממנהל של מוסד מתוקצב במאה אחוז..
אבל לדרג ההוראה לא ישאר... (ויאלצו להשיב מעשרות ממה שניתן להם, לתת שיעורים חינם ועוד ועוד...)
יש מושג כזה - שקוראים לו הוגנות...)
וזו השאלה, לבי מנהלי המוסדות עטויי איצטלא דרבנן (שממש לא אשמים בעושק המורים/רות)
האם אותו מנהל שמקצץ לעובדים שלו , כי המדינה מקצצת לו,
ואילו הוא חי מרויח מהעסק הזה
האם כשהוא יעלה למעלה:
הוא יוכל לענות על השאלה: "נשאת ונתת באמונה" ????
לא חושבת שמישהו יוכל לומר כן רבתי, לשאלה הצורבת הזו....
אבל לפחות לנסות.....

(מצטערת אבל אם התשובות יהיו כמו התשובות בפרוג... המצב לא משהו...)
המדינה לא קיצצה
היא לא תיקצבה
ובו זמנית דרשה ממנו לשלם כאילו היא כן
לא הבנתי, עדיין, איך המשכורת שלו קשורה
יש משכורות למנהל ומשכורת לעובד
ולא סתם משרד החינוך שותק ומעלים עין
הוא יודע שהוא ממלכד את המוסדות החרדיים
דורש מהם לשלם כאילו הם כן מתוקצבים בזמן שהם לא

נערך לאחרונה ב:

ברכון

משתמש מקצוען
המדינה לא קיצצה
היא לא תיקצבה
ובו זמנית דרשה ממנו לשלם כאילו היא כן
לא הבנתי, עדיין, איך המשכורת שלו קשורה
יש משכורות למנהל ומשכורת למורה
ולא סתם משרד החינוך שותק ומעלים עין
הוא יודע שהוא ממלכד את המוסדות החרדיים
דורש מהם לשלם כאילו הם כן מתוקצבים בזמן שהם לא
החוסר תיקצוב פוגע רק במורים?
המנהל כן מתוקצב במאה אחוז? במאתיים אחוז?

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אילו היה לי עסק ששולח עובדים להשתלמויות, הוא כנראה לא היה מממן שום השתלמות שלא תורמת לעסק באופן ישיר.
בהנחה שאנחנו מאמינים שלימוד תורה תורם באופן ישיר למדינה, זה משהו אחר.
לא הבנתי...
המדינה משקיעה כמו המון עסקים משקיעה את עיקר התקציב במה שתורם באופן ישיר לשיגשוגה הכלכלי (כן, גם אם כדי להיות מהנדס/רופא/הייטקיסט צריך 12 שנות לימוד + תואר של 3 עד 7 שנים לפחות).
אם את באה בדרישה שהמדינה תממן את לימודי הקודש של ילדייך כי הם תורמים באותו אופן לשגשוג הכלכלה אז שואל שאלה פשוטה, גם בעסק שלך היית ממנת לימודי קודש לעובדים תחת סעיף "השקעה בעובד/אזרח על מנת שזה יחזור לעסק/מדינה עשרת מונים"?
זה הכל. כן או לא?

אני אני

משתמש פעיל
מקפיצה. מילאתי את השאלון. תודה רבה על היוזמה הנצרכת והמבורכת.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אם את באה בדרישה שהמדינה תממן את לימודי הקודש של ילדייך כי הם תורמים באותו אופן לשגשוג הכלכלה אז שואל שאלה פשוטה, גם בעסק שלך היית ממנת לימודי קודש לעובדים תחת סעיף "השקעה בעובד/אזרח על מנת שזה יחזור לעסק/מדינה עשרת מונים"?
אם הייתי חושבת שזה יסייע לעסק שלי- אז כן.

מדבר לעניין

משתמש פעיל

פעילות החינוך העצמאי ותקצובו​

במסגרת החינוך העצמאי פועלים בעיקר בתי הספר לבנות במגזר החרדי, ומוסדות תורניים לבנים הפונים למגזר הדתי והמסורתי כמו רשתות נתיבות משה ושובו. השליטה והפיקוח של משרד החינוך על מסגרות החינוך העצמאי[7], מצומצמים ביחס למסגרות הממלכתיות[8], כאשר הוקם נקבע כי הוא יתוקצב בחלקו על ידי המדינה, ובחלקו מתרומות ושכר לימוד, כך בתחילת דרכו מומן על ידי המדינה בשיעור של 60%[9] שיעור השתתפות המדינה עלה במשך השנים, אולם בשנת 1992 נקבע בתיקון לחוק יסודות התקציב כי החינוך העצמאי ומעיין החינוך התורני המזוהה עם מפלגת ש"ס, יקבלו תקצוב זהה לתקצוב החינוך הממלכתי בארץ[10], ולאור פסיקת בג"ץ נקבע בחוזר מנכ"ל משנת 2003 כי התקצוב המלא מותנה בכך שבית הספר עומד בתנאים של רישום אינטגרטיבי. זאת בשונה ממוסדות לא-רשמיים אחרים, המקבלים תקצוב מופחת[11]. מוסדות בלתי-רשמיים אחרים, בהם בתי ספר פרטיים ומוסדות לימוד חרדיים שאינם חלק משתי הרשתות האמורות, מתוקצבים בשיעורים שבין 55% ל-75% מתקציבם של מוסדות רשמיים.

בשנת הלימודים ה'תשע"ה (2015) פעלו במסגרת החינוך העצמאי כ-240 בתי ספר שבהם למדו כ-90 אלף תלמידים[12]

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה