דרוש מידע ניצול ועושק מורים, מורות וסייעות במגזר החרדי - סקר דיווח אנונימי

מצב
הנושא נעול.

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
המורה שאתה מכיר נמצא ברפורמות החדשות? או במוסדות שאויאויאוי זה נוגד את דרך ישראל סבא שאנשים יוכלו לפרנס?
כי מה שכתבתי נכון לי ולכל הצוות שמלמד איתי
מורה במשרד החינוך, תקן מלא, ותק למעלה מ15 שנה, אופק חדש, תואר ראשון.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
שים לב שמדובר בסכומי ברוטו בעולם שבו נהוג לציין משכורות בנטו!
זה באמת קטע מוזר שבהוראה נהוג לציין את המשכורת בנטו.
בכל מקום אחר מציינים בברוטו, ולו רק בשל העובדה שלאנשים שונים יש נקודות זיכוי שונות, ולכן הורדות שונות למס הכנסה, אז אין איך להשוות בין אחד לשני.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
מורה במשרד החינוך, תקן מלא, ותק למעלה מ15 שנה, אופק חדש, תואר ראשון.
הוא ווידא שהוא מקבל את כל הזכויות שלו? שאין רישומים שגויים במשרד החינוך?
זה קורה המון (מניסיון), אבל יותר קל לתקן את זה מאשר בעמותות, כי לפקיד שאחראי על זה זה לא יוצא מהכיס...

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הוא ווידא שהוא מקבל את כל הזכויות שלו? שאין רישומים שגויים במשרד החינוך?
זה קורה המון (מניסיון), אבל יותר קל לתקן את זה מאשר בעמותות, כי לפקיד שאחראי על זה זה לא יוצא מהכיס...
היא, לא הוא.

וכן, זה לא משהו חריג, ככה כולם מקבלים, תראה את התגובות של המורים, זה בדיוק זה, ותק ארוך, רפורמות וכו' ושכר שלא מתקרב לטבלאות שמשרד האוצר מנופף בהן.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
וכן, זה לא משהו חריג, ככה כולם מקבלים, תראה את התגובות של המורים, זה בדיוק זה, ותק ארוך, רפורמות וכו' ושכר שלא מתקרב לטבלאות שמשרד האוצר מנופף בהן.
נכון. באופק חדש השכר של 15,000 אמנם קיים, אבל לא אחרי 15 שנה, אלא אחרי 30 שנה... (אלא אם יש גמולי תפקיד. אבל גם אז זה 20 שנה לפחות)
ההמלצה שלי היא לכל מורה לבדוק, ולא לסמוך על זה שמשרד החינוך משלם כמו שצריך.
(מורה עם וותק של מעל 15 שנה מן הסתם לא התחילה באופק חדש, אלא עשו לה המרה. תמיד שווה לבדוק אם ההמרה היתה נכונה)

פרפרזה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
הצד השני של המטבע
אני לא רוצה לעצבן אף אחד ובטח לא את המורות/גננות שמרגישות מקופחות, אך יש סיכוי סביר שהצלחת המאבק תהווה כישלון עבור כולנו, ואסביר:
מוסדות החינוך החרדיים אינם מתוקצבים ב100% ממשרד החינוך. היות וכך, כדי שהמוסד ישרוד אין דרך אלא "להעביר" משכר עובדי ההוראה לטובת המוסד (בניית כיתות וכו'). ברגע שהמנהלים יוכרחו לשלם לעובדי ההוראה את מלוא שכרם הם ייאלצו להעלות את שכר הלימוד. ואז.. אז תקום צעקה על עושק ההורים...

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
הצד השני של המטבע
אני לא רוצה לעצבן אף אחד ובטח לא את המורות/גננות שמרגישות מקופחות, אך יש סיכוי סביר שהצלחת המאבק תהווה כישלון עבור כולנו, ואסביר:
מוסדות החינוך החרדיים אינם מתוקצבים ב100% ממשרד החינוך. היות וכך, כדי שהמוסד ישרוד אין דרך אלא "להעביר" משכר עובדי ההוראה לטובת המוסד (בניית כיתות וכו'). ברגע שהמנהלים יוכרחו לשלם לעובדי ההוראה את מלוא שכרם הם ייאלצו להעלות את שכר הלימוד. ואז.. אז תקום צעקה על עושק ההורים...
לבעל הרק תורה שליט''א
ההורים יהיו מוכנים לשלם קצת יותר בשביל שהמורות לא יבואו עם הרגשה של קיפוח.
רק אציין שמשום מה ישר הכל נופל על ההורים מותר קצת לבעלי המוסדות להוציא מכיסם הרחב.

ברכון

משתמש מקצוען
לבעל הרק תורה שליט''א
ההורים יהיו מוכנים לשלם קצת יותר בשביל שהמורות לא יבואו עם הרגשה של קיפוח.
רק אציין שמשום מה ישר הכל נופל על ההורים מותר קצת לבעלי המוסדות להוציא מכיסם הרחב.
אכן ברור לכל, שהמנהלים לא יהיו אלו שיקצצו מעט משכרם, ומדירות ילדיהם.(ולמה להם?? הרי זו עבודה ששכרה בצידה, שכר נאה, ואחכ שידרוג לחבר כנסת..)
ומישהו צריך "לשאת בנטל "
ולכן, יהיו זה ההורים...
מעניין.....
אבל גם למה שהמורים יהיו אלו שנושאים בנטל??

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
הצד השני של המטבע
זה ממש לא מדויק.
מוסדות הבנות מתוקצבות ברוב המחלט ב100%.
מוסדות הבנים בכל מקרה לא מחויבים להסכמים ולתנאי השכר.

פרפרזה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
זה ממש לא מדויק.
מוסדות הבנות מתוקצבות ברוב המחלט ב100%.
מוסדות הבנים בכל מקרה לא מחויבים להסכמים ולתנאי השכר.
ממש לא!
יש פרמטרים שמתוקצבים ויש שלא.
בסך הכללי הם לא מתוקצבים ב100%.
תראי בקובץ המצורף

קבצים מצורפים

• Screenshot_20220603-111714_Drive.jpg
    Screenshot_20220603-111714_Drive.jpg
    KB 404.6 · צפיות: 40

פרפרזה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
לא נכנסת לוויכוח, מבחינת שכר הרשתות מתוקצבות במאה אחוז
חוכמה גדולה...
איך יבנו כיתות? איך ישלמו על ניקיון ותחזוקה?
אין פה עניין לוויכוח, אני רק אומר שכשהמאבק יצליח - או שהילדים (והמורים) שלנו ילמדו בתת תנאים, או שנאלץ לשלם למוסד. אין אופציה שלישית. כסף לא בא סתם ככה..

אני וביתי

משתמש מקצוען
חוכמה גדולה...
אין פה עניין לוויכוח, אני רק אומר שכשהמאבק יצליח - או שהילדים (והמורים) שלנו ילמדו בתת תנאים, או שנאלץ לשלם למוסד. אין אופציה שלישית. כסף לא בא סתם ככה..
איך יבנו כיתות? העירייה תבנה מי ישלם על נקיון ותחזוקה? העירייה. רק אם הבעלים בשביל פרנסה מוכן לשלם גם שכירות על חשבון הגננות העיקר שהוא יהא זה שיפתח את הגן ולא המתחרים לכן זה נראה כך.
נדמיין רגע שבמודיעין עילית בעלי העמותות פורשים כי לא שווה להם האם לא העירייה תפתח גנים לכולם?!

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הצד השני של המטבע
בלי להתייחס לנכונות הטענה. מה אתה מציע? במקום שהנטל יתחלק בין כל הציבור הנטל צריך ליפול על 5% מהציבור (צוותי ההוראה)... סה"כ הגיוני..

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
חוכמה גדולה...
על שכירות ואחזקה אחראית הרשות.
בטוחה שיש מקרים שזה לא קורה אבל הם יוצאי הדופן.
מדברת על הרשתות בהם לומדות בעיקר בנות.
בשאר המוכשר והפטור העסק סבוך יותר

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה