דרוש מידע ניצול ועושק מורים, מורות וסייעות במגזר החרדי - סקר דיווח אנונימי

מצב
הנושא נעול.

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
ייש’’כ על סידור הדברים בצורה ברורה.
עכשיו יש לחלק את הטענות לכאלו שנגרמות מסיבות רוחניות (אי כניסה לרפורמות משרד החינוך, שעת תפילה...)
כאלו שמתייחסות להתנהלות מבזה שאינה עושק (נאכסיות של הפקידות, יום טיול בשכר נמוך אך חוקי)

ובקבוצה האחרונה, טענות על עושק של ממש, גזל שאינו מוצדק (כמו שעת ההתנדבות).
רק לגבי ה"רוחניות" של אי הכניסה לרפורמות-
היום אפילו השפוט הראשי פה מודה שזו היתה טעות לא להיכנס(מקור-כתבות שונות ביתד ובקטיפה) . מיהרו ליצעוק גיוואלד לפני שבחנו לעומק, זו רפורמה מיבנית, לא תוכנית.
הייתי בהישתלמות בסמינר הישן בקיץ אחד לפני הרבה שנים ובדיוק פגשתי חברה שהיתה מורה שם. היא סיפרה לי שהתכנסו היום להחליט אם להכנס לעוז לתמורה אבל שהרוח הנושבת בין השורות היתה שאם בישראל צריכה לסיים בשעות מוקדמות לקבל את ילדיה וכו'.
שאלתי אותה כמה שעות היא עובדת, היא היתה מורה מקצועית מקורבת יחסית לצלחת ועבדה 18 שעות על פני ארבעה ימים. היא היתה רוצה מאוד לקבל עוד שעות וכמוה הרבה מחברותיה. אבל הרוח שרחשה שם היא שהכריעה שלא יכנסו לרפורמה. הרוח החליפה כיוון ואני די בטוחה שהיום היתה מתקבלת הכרעה שונה.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
ט. יציאה לטיול ביום עבודה רגיל -ללא תוספת תשלום - אא"כ הטיול נמשך לאחר שעה 14:30. חובת יציאה לטיול ביום חופשי עד השעה 14:00 - תשלום 200 ש"ח בלבד! (7 שעות עבודה!!!)
זה באמת מתסכל, אבל קיים גם באופק חדש...

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
סיפורי עושק שעברתי בעצמי או אחד משבעת קרובי:
1. הותרמתי למעשרות. גיליתי בתלוש.
2. עבדתי 11 שעות ורק 10 שולמו.
3. בת משפחה עבדה במוסד חינוך מיוחד עם שם בעל מגע נעים ויוקרתי. הפרישו לפנסיה מהתלוש אך הפנסיה לא הופקדה. כמובן שחלקו של המעסיק לא הופקד גם הוא. העושק הפסיק אחרי מלחמות ואיומים מרומזים.
4. באותו מוסד שעת הוראה היתה בת 60 דקות.
5. תיכון בגרותי לא משלם גמולי הכנה לבגרות.
6. כמובן שכולנו התנודבנו לשעת תפילה אבל זה בסדר מצידי.

(עברתי ללמד במוסדות של אחינו התועים כך שכל זה מאחורי)

עריכה: נזכרתי בעוד
בתחילת דרכי כממלאת מקום שילמו לי במקום אחד משכורת בצ'קים של תשלומי הורים , מעטפה שמנה 100 ש"ח הצ'ק. הבטיחו שיעזרו לי עם צ'קים חוזרים (עזרו).
במקום אחר המורה שמילאתי את מקומה נסעה לחופשה ושילמה לי מזומן כי השכר שלה היה גבוה בהרבה משלי כממ מתחילה וכך נשארה עם לפחות חצי משכורת.
כמובן שאין לי תלושים מאותה שנה עלובה וגם לא וותק.

שמוחה

משתמש מקצוען
המנהלים מקושרים עד הצוואר
ולא יצא כלום מלהצביע
ולצערי גם לא יצא כלום מלא להצביע
רק ארגון עובדים מסודר יעשה סדר

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המנהלים מקושרים עד הצוואר
ולא יצא כלום מלהצביע
ולצערי גם לא יצא כלום מלא להצביע
רק ארגון עובדים מסודר יעשה סדר
ביום שיקום ארגון עובדים מסודר, ללא שינוי תקציבי ממשרד החינוך,
כל הרשתות יסגרו את שעריהן באותו יום.

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ואז יקומו מוסדות נורמליים
ואז יתנו שכר הוגן
כי יש כסף במוסדות
שנעלם
קצת תמימות.
אכן בשנים ראשונות זה רווחי, אבל להחזיק גננות ותיקות זה מאד לא רווחי לרשתות.
הם מקבלים לפי גננת בכירה, עם ותק של 12 שנה על כל הגננות. גם אם יהיו להם גננות עם ותק של 30 שנה.
ועוד התעללויות של משרד החינוך של תקצוב חסר, ולכן גם משרד החינוך לא אוכף את החוק, כי הוא פוחד שידרשו ממנו לשלם יותר. קראתי כמה וכמה פרוטוקולים מועדות בכנסת בעניין.

שמוחה

משתמש מקצוען
workers-logo-80h.png

שמוחה

משתמש מקצוען
מי יכול לפתוח סקר בפרוג האם עובדי הוראה צריכים להיות מאוגדים??

שמוחה

משתמש מקצוען
מדגל לא יצמח לכם הישועה
בלי קשר ל------------
רק התאגדות מרשימה
של כלל העובדים בתחום.

חנה פכמן

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
קצת תמימות.
אכן בשנים ראשונות זה רווחי, אבל להחזיק גננות ותיקות זה מאד לא רווחי לרשתות.
הם מקבלים לפי גננת בכירה, עם ותק של 12 שנה על כל הגננות. גם אם יהיו להם גננות עם ותק של 30 שנה.
ועוד התעללויות של משרד החינוך של תקצוב חסר, ולכן גם משרד החינוך לא אוכף את החוק, כי הוא פוחד שידרשו ממנו לשלם יותר. קראתי כמה וכמה פרוטוקולים מועדות בכנסת בעניין.
ומה רע לעבור למתכונת גני עירייה?
בשנות ה90 היה ככה והיה מצויין, קמו העמותות, גילו שאפשר להפעיל גנים ומאז נלחמים על כל גן...

זושא כץ

משתמש מקצוען
ומה רע לעבור למתכונת גני עירייה?
בשנות ה90 היה ככה והיה מצויין, קמו העמותות, גילו שאפשר להפעיל גנים ומאז נלחמים על כל גן...
יש היום אינטרס של העיריות לעבור לרשתות פרטיות גם בערים חילוניות זה חוסך להם כסף וכאב ראש

זושא כץ

משתמש מקצוען
יש רשת לחינוך מיוחד שהנושא של הוותק שם לוקה בחסר...
קרובת משפחתי שעבדה שם ועברה לחינוך העצמאי ,
לא הסכימו לתת לה אישור על וותק או גמולים על השנים שהיא עבדה כי זה יסבך אותם ברישום
היא עמדה להפסיד כסף ואת כל מיני גמולים שהיא עשתה

בהתייעצות עם עו"ד היא התקשרה ודרשה את זה בתוקף כולל איומים מרומזים וקבלה את האישור ליד.

אז אם אתן עובדות ב*****
תבררו היטיב אם הגמולים והוותק שלכם מעודכן
(תבדקו במשרד החינוך), שלא תצטערו ביום שתעזבו

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה