דרוש מידע ניצול ועושק מורים, מורות וסייעות במגזר החרדי - סקר דיווח אנונימי

מצב
הנושא נעול.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הנושא המרכזי זה הניתוק העמוק שנוצר במשכורת מול יוקר המחיה והאלטרנטיבות.
החופש הגדול כבר לא כזאת הטבה אטרקטיבית, כי הילדים מוסדרים רוב השנה.
הזדעזתי לשמוע שמורה חולה חייבת לעבוד, אם לא מצאה בעצמה מ"מ. מה היא מנהלת כח אדם? איזו חוצפה זאת.
בנוסף אין מ"מ , כי אף אחת לא תעבוד תמורת שכר מינימום בעבודה בלי שום אופק קידום.
הנושא המרכזי הוא ששוק העבודה החרדי-נשי כבר לא מורכב ממגזר תעסוקה אחד.
יש למה להשוות ובעיקר יש ידע לצורך השוואה.
וידע הוא כח.

shirelo141

משתמש פעיל
זה באמת נדיר, אבל יכול להיות שהיא יצאה לחל"ת מסיבות אחרות, ואז יותר סביר שלא אישרו. או שהיא ביקשה לראשונה אחרי 14 שנה, ואז זה הגיוני
לא לא, זאת מורה מהצוות בבית ספר שעבדתי בו השנה, היא לא יצאה לשבתון 14 שנה ועכשיו אישרו לה איכשהו
ברגע האחרון אחרי סירוב וגם זה כי היא מקושרת עם המנהלת... חברה סיפרה לי על חברה שלה שאבא שלה (נראה לי אבא לא זוכרת ממש קירבה) חולה במחלה והיא ביקשה הורדת משרה ולא נתנו לה, שבתון - לא נתנו ובסוף נאלצה להתפטר... במשרד החינוך עובדי ההוראה הופכים לרכוש של המערכת...

זושא כץ

משתמש מקצוען
לדעתי
צריך להילחם למען הסייעות
הם עובדות כיום כמעט בשותפות עם הגננת
על כל חלקי הגן
יושבות עם קבוצות ילדים וילדות, מכינות את כל צורכי הגן
מחליפות את הגננת בריכוז כשהיא בפגישות וכו'
ואינם נקראות עובדי הוראה, אין להם חופשים של עובדי הוראה, ומשכורת כמו של מדביק בולים בעירייה.

D

Deleted 66182

אורח

זושא כץ

משתמש מקצוען
לגבי הממ"ד הנכתב כאן
יש שם קושי בעבודה כי צריך להיות בקשר עם ההורים 24/7

שמוחה

משתמש מקצוען
כן גזל
לא גזל
דין תורה
או ע"פ החוק
אותי זה לא מעניין
ודאי לי שהמנהלים מועלים בתפקידם
הם מתוקצבים ע"י ההורים וע"י המדינה בשביל חינוךילדינו/
הם צריכים לנהל את המוסדות בצורה הטובה ביותר
וזה לא קורה הם מביאים עובדים בשכר מבזה
ורק פראיירים נשארים לעבוד שם
ואנחנו ההורים צריכים לראות שהמחנכים והגננות שלנו יקבלו תיקצוב הוגן
ואם לא אחת דינו של המוסד להיסגר
מוסדות חינוך צריכים את הצוות הטוב ביותר
וזה דורש השקעה המנהלים מועלים בתפקידם
זה שהורים נתנו אמון לא אומר שהם מרוצים
זה שהם לא יודעים כמה הבן והבת שלהם זכאים לקבל
ונלקח מהם למדפסת הכסף של המנהלים לא אומר שהכול בסדר
הגיע הזמן להציף את סיפור הגנים להציף את ההזנחה בתתי"ם
שהורים יבדקו כמה משאבים יש למוסד החינוכי שהבן שלהם לומד
לצערי הניסיון מראה שככל שמדובר ברשת
הרי שההשקעה פוחתת מנהל שיש לו מוסד אחד ער יותר לצרכים שלו...
הגיע הזמן לשינוי
לא יתכן שמנקה מרוויח 60 ש"ח לשעה
והרבנים שמלמדים בכיתה מרוויחים 40 ש"ח לשעה
בושה וחרפה
ויש כסף במוסדות והרבה!!!!
חינוך ילדנו בראש מעיינינו!!!

נערך לאחרונה ב:

חוחית

משתמש סופר מקצוען
ידע הוא כח.
זה זה.
וזה מה שהאנשים למעלה לא קולטים.
הלוו, יש לציבור החרדי ידע ומידע ואינטרנט.
וכל הרוצה לבחון-יבחן.
שוק העבודה החרדי-נשי כבר לא מורכב ממגזר תעסוקה אחד
זה הנס שלנו.
מהשלב הזה-הציבור יצא מידי העסקונה.

חוחית

משתמש סופר מקצוען
לא לא, זאת מורה מהצוות בבית ספר שעבדתי בו השנה, היא לא יצאה לשבתון 14 שנה ועכשיו אישרו לה איכשהו
ברגע האחרון אחרי סירוב וגם זה כי היא מקושרת עם המנהלת... חברה סיפרה לי על חברה שלה שאבא שלה (נראה לי אבא לא זוכרת ממש קירבה) חולה במחלה והיא ביקשה הורדת משרה ולא נתנו לה, שבתון - לא נתנו ובסוף נאלצה להתפטר... במשרד החינוך עובדי ההוראה הופכים לרכוש של המערכת...
זה ממש מוזר, התיאור הזה.
מרגיש כמו הפחדה לעבוד במשה"ח.

בכל מקרה, בשביל זה יש את ארגון המורים או ההסתדרות.
יש להם יופי של שינים והם לא פראיירים בכלל.
ומשה"ח רועד מהם וטוב שכך.

בייביגרו

משתמש פעיל
עריכה תורנית
בהצלחה לנו
הוא הולך "לעזור" לגננות מהכנסת...
עכשיו זה זמן של בחירות אם הציבור יבהיר שרק זה מה שיגרום לנו לצאת להצביע ואם לא יש אלטרנטיבות אחרות, העושק יפסק.
אם לא, שום דבר לא ישתנה
ב"ה הציבור לא מחליט מה יגרום לו לצאת ולהצביע, אלא גדולי ישראל קובעים, ומי שמצביע ש"ס ימשיך לעשות זאת, ומי שמצביע יהדוה"ת ימשיך לעשות זאת ואין זה משנה כלל מי הם הנציגים, כן, כן, יש לנו את גדולי ישראל שהם אומרים מה לעשות.
עם זאת, אני גם כואב מאד את העושק או לפחות מה שנראה כעושק של הגננות והסייעות, ואני חושב שהנציגים שלנו צריכים לעזור בזה גם כן.

אבן שלמה

משתמש מקצוען
ציטוט שקיבלתי מקרובת משפחה - מובא במדוייק:

אני מורה מחנכת בחינו"ע אחרי 3 שנות ותק, במשרה מלאה.
א. ג(נ)בו ממני בשנה הראשונה כמה אחוזים מהמשכורת לטובת תרומה, ואח"כ כשביקשתי לבטל בתקיפות -ביטלו.
בנוסף החצי שעה הראשונה שהיא התפילה אין עליה שכר.
השכר שאני מקבלת בדקתי לפי מחשבון עובדי הוראה והוא אכן תואם (פחות או יותר - כי אין במחשבון למשל תוספת מעונות - ונסיעות שזה משתנה מאחת לאחת).
השכר בפועל הוא באיזור ה5.5 נטו (6.5 ברוטו -בערך) והשכר בעוד 10 שנים יהיה באיזור ה7 אלף נטו.

ב. השכר הזה כיום הוא מאד זעום יחסית לשכר הממוצע במשק, ומכאן מגיעה הזעקה, זה פשוט ענין טכני שבחינו"ע וכדו' אין את הרפורמות שהיו במשרד החינוך מה שהשאיר את השכר כמו הממוצע לפני בערך 20 שנה, במקביל גם הדרישות שם הם בהתאם ואין שום השתלמויות או עבודה מעבר לשעות העבודה (למעט שיחות עם הורים/מבחנים/אסיפות הורים/תעודות) בשונה מהמקומות שיש בהם את הרפורמות שהשעות עבודה בפועל הם יותר שעות!
בתכלס כיון שהשכר הוא זעום יחסית לשכר הממוצע היום, יש מירמור, כי אשה יוצאת לעבודה וחוזרת לפעמים עם 1/6 משכורת ממה שהשכנה מולה חוזרת, זה אכן מתסכל אבל לא בהכרח קשור לגזילות (ויש גזילות!!). מה שבטוח שבעקבות השכר הזעום גם המוטיבציה והרצון להשקיע בהתאם וכאן עיקר הבעיה! עובד שאין לו מוטיבציה - לא משקיע וכשאין השקעה אין הערכה מצד התלמידות וההורים, וכך מסתובב הגלגל, (נזכרת במורה בצוות שהשקיעה באיזה חידוש של נושא למידה וקיבלה על כך שפכטל מההנהלה שאין צורך) ואת המחיר בסוף משלמים הילדים שלנו!

בקיצור (+תוספות)
א. השכר בחינו"ע משולם ע"פ חוק, והוא ע"פ חוק הרבה פחות מעובדי ההוראה האחרים.
ב. יש מירמור בעקבות הפער בשכר בין עובדי ההוראה עצמם (וגם הפער הגדול מהייטק).
ג. המפסידים העיקריים מהבעיה הם התלמידות שלא מקבלות מורות עם מוטיבציה.
ד. גם בקייטנות משלמים הכל - זה ישיר מהעירייה.
ה. היחס והשירות של פקידות מסויימות(!!!) בחינו"ע לפעמים נוראי - המתנה טלפונית של שעות וימים, דיבור לא הולם, (הפרעת לי באמצע הקפה!!! ועוד...), (על כסף כלשהוא שהתעכב- 'זה רק כמה שקלים'!!!!), (גביית קנס על שליחת תלוש שאבד במייל!!! - כן!! בשנת 2021!!!).
ו. אי מתן אפשרות להצטרף להסתדרות מורים על כלל מעלותיה, (ממה אתם מפחדים?!!!) וחברות בהסתדרות שמחזירה לך את הדמי חבר בגיפט כארד עם תנאים ותוקף חסרי היגיון בכל פסח (מי ביקש? אל תקחו ואל תתנו!)
ז. שעת התנדבות כל בוקר - שעת התפילה -לא משלמים עליה.
ח. מורה שהיא לא מחנכת (כמוני) יש לה שעת התנדבות.
ט. יציאה לטיול ביום עבודה רגיל -ללא תוספת תשלום - אא"כ הטיול נמשך לאחר שעה 14:30. חובת יציאה לטיול ביום חופשי עד השעה 14:00 - תשלום 200 ש"ח בלבד! (7 שעות עבודה!!!)
י. מורה מקצועית שלא מקבל שעות נוספות בשכר כמחנכת -נדרשת להשתתף באסיפות הורים ללא תשלום.

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אלא *האם זהו השכר החוקי לגננת עם 3 שנות ותק*.
צודקת. ועל זה דיברתי שצריך שיהיה מידע מונגש בנושא הזה ושנשים ידעו מה החוק ומה מגיע להם.
אני למשל לא יודעת איך אני מבררת מה השכר של גננת 3 שנות ותק.

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בשנה שהבאה "מענישים" הרבה מורות בשעתיים נוספות ללא תוספת.
נתראה ב-1/9, כאן.
לא את כולן?

א. ג(נ)בו ממני בשנה הראשונה כמה אחוזים מהמשכורת לטובת תרומה, ואח"כ כשביקשתי לבטל בתקיפות -ביטלו.
השכר שאני מקבלת בדקתי לפי מחשבון עובדי הוראה והוא אכן תואם (פחות או יותר - כי אין במחשבון למשל תוספת מעונות - ונסיעות שזה משתנה מאחת לאחת).
השכר בפועל הוא באיזור ה5.5 נטו (6.5 ברוטו -בערך) והשכר בעוד 10 שנים יהיה באיזור ה7 אלף נטו.

ב. השכר הזה כיום הוא מאד זעום יחסית לשכר הממוצע במשק, ומכאן מגיעה הזעקה, זה פשוט ענין טכני שבחינו"ע וכדו' אין את הרפורמות שהיו במשרד החינוך מה שהשאיר את השכר כמו הממוצע לפני בערך 20 שנה, במקביל גם הדרישות שם הם בהתאם ואין שום השתלמויות או עבודה מעבר לשעות העבודה (למעט שיחות עם הורים/מבחנים/אסיפות הורים/תעודות) בשונה מהמקומות שיש בהם את הרפורמות שהשעות עבודה בפועל הם יותר שעות!
בתכלס כיון שהשכר הוא זעום יחסית לשכר הממוצע היום, יש מירמור, כי אשה יוצאת לעבודה וחוזרת לפעמים עם 1/6 משכורת ממה שהשכנה מולה חוזרת, זה אכן מתסכל אבל לא בהכרח קשור לגזילות (ויש גזילות!!). מה שבטוח שבעקבות השכר הזעום גם המוטיבציה והרצון להשקיע בהתאם וכאן עיקר הבעיה! עובד שאין לו מוטיבציה - לא משקיע וכשאין השקעה אין הערכה מצד התלמידות וההורים, וכך מסתובב הגלגל, (נזכרת במורה בצוות שהשקיעה באיזה חידוש של נושא למידה וקיבלה על כך שפכטל מההנהלה שאין צורך) ואת המחיר בסוף משלמים הילדים שלנו!

בקיצור (+תוספות)
ה. היחס והשירות של פקידות מסויימות(!!!) בחינו"ע לפעמים נוראי - המתנה טלפונית של שעות וימים, דיבור לא הולם, (הפרעת לי באמצע הקפה!!! ועוד...), (על כסף כלשהוא שהתעכב- 'זה רק כמה שקלים'!!!!), (גביית קנס על שליחת תלוש שאבד במייל!!! - כן!! בשנת 2021!!!).
ו. אי מתן אפשרות להצטרף להסתדרות מורים על כלל מעלותיה, (ממה אתם מפחדים?!!!) וחברות בהסתדרות שמחזירה לך את הדמי חבר בגיפט כארד עם תנאים ותוקף חסרי היגיון בכל פסח (מי ביקש? אל תקחו ואל תתנו!)
ט. יציאה לטיול ביום עבודה רגיל -ללא תוספת תשלום - אא"כ הטיול נמשך לאחר שעה 14:30. חובת יציאה לטיול ביום חופשי עד השעה 14:00 - תשלום 200 ש"ח בלבד! (7 שעות עבודה!!!)
י. מורה מקצועית שלא מקבל שעות נוספות בשכר כמחנכת -נדרשת להשתתף באסיפות הורים ללא תשלום.
הזדהיתי כל כך.
לרגע חשבתי שאני כתבתי את זה.

reish

משתמש מקצוען
ב"ה הציבור לא מחליט מה יגרום לו לצאת ולהצביע, אלא גדולי ישראל קובעים, ומי שמצביע ש"ס ימשיך לעשות זאת, ומי שמצביע יהדוה"ת ימשיך לעשות זאת ואין זה משנה כלל מי הם הנציגים, כן, כן, יש לנו את גדולי ישראל שהם אומרים מה לעשות.
עם זאת, אני גם כואב מאד את העושק או לפחות מה שנראה כעושק של הגננות והסייעות, ואני חושב שהנציגים שלנו צריכים לעזור בזה גם כן.
נו נו
מכירה אנשים שהפעם יצביעו ש"ס במקום יהדות התורה.
בהחלט יש אלטרנטיבה.

משהקפלן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
העניין פה הוא לא האם גולדקנופף גנב מגננת כזו או אחרת (לאור היכרותי עם המערכת, מניחה שהוא לא. רו’’ח אביגיל שקוביצקי עושה עבודה מצויינת). אם יש עליו טענות הן יהיו בתחום האפור, באזורי הדמדומים, לא משהו שאפשר להוכיח עם תלוש והעברה בנקאית.
אכן, אחד הטריקים שעושים בחלק מהרשתות, שמכניסים את התשלומים של פתיחת שנה, ניקיון, תחזוקה, ועוד ועוד, לתוך התלוש עם שורה בשם "הפרשים" וכשבודקים אותם, הם מראים שהשלימו את הפערים המתחייבים בחוק. למרות שאלפי שקלים יוצאים מחשבון הגננת לקניות עבור הגן. ואת זה אביגיל שקוביצקי לא אמורה בכלל לדעת.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

בקיצור (+תוספות)
ייש’’כ על סידור הדברים בצורה ברורה.
עכשיו יש לחלק את הטענות לכאלו שנגרמות מסיבות רוחניות (אי כניסה לרפורמות משרד החינוך, שעת תפילה...)
כאלו שמתייחסות להתנהלות מבזה שאינה עושק (נאכסיות של הפקידות, יום טיול בשכר נמוך אך חוקי)

ובקבוצה האחרונה, טענות על עושק של ממש, גזל שאינו מוצדק (כמו שעת ההתנדבות).

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
אני לא מבין זכותו המלאה אם היא רוצה לעבוד אצלו [הוא לא מכריח אף אחת לעבוד שמה ככה נראה לי] להציב לה תנאי שכר ולשאול אותה כן או לא!!

למה היתממות אם אני מדגיש שאני לא מכיר את המקרים ורצה לשמוע פה וממה ששמעתי לא הבנתי את הבעיה!

הוא לא פקיד זכותו להחליט מי יעבוד אצלו וכיוון שככה הוא יכול להציע לה תנאי שכר איזה שרוצה [אולי תגיד שמבחינה חוקית לא אבל מבחינה תורנית וכן לגבי "הרגשת העושק" זה לא טענה נכונה ולגבי החוק כבר כתבתי שמשום מה עשרות שנים אף אחת גם אלו שעזבו את העבודה לא הגישו תלונות!!!
כבר סיפרתי פה כמה פעמים שאני תבעתי את הרשת שבה עבדתי ונוצלתי שנתיים.
יכולתי לתבוע אותם לדין תורה אך ורק בגלל שהיה מדובר ברשת קטנה וחסרת כח, לא מהמפלגה/עדה/חברה שלי.
לא היתה להם אפשרות לאיים עלי.
ויכולתי לספוג את העובדה שאני ובני בני עד עולם לא יוכלו לעבוד או ללמוד שם.
בהינתן אחד מהנתונים שונה, לא היה חכם לתבוע אותם.
(סוף הסיפור לילה לפני הדיון קיבלתי טלפון והעברה כספית של כל שקל שביקשתי)
זה ממש מוזר, התיאור הזה.
מרגיש כמו הפחדה לעבוד במשה"ח.

בכל מקרה, בשביל זה יש את ארגון המורים או ההסתדרות.
יש להם יופי של שינים והם לא פראיירים בכלל.
ומשה"ח רועד מהם וטוב שכך.
ברוח הנושבת היום, של חסר חמור בכוח הוראה, יש איזו גושפנקא שלא לאשר יציאה לשבתון. קיים.
דבר רק על עצמך.
ואני אעיד רק על עצמי. יש הרבה גורמים שיעזרו לי להכריע מה להצביע.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה