אז קניתי 3 קופסאות של 250 גרם פיסטוק קלוף לצורך כלשהו.
בסוף הצורך כלשהו הזה לא התרחש [מטעמי עצלות שלי, יצאתי פיסטוק!!]
כך שהיו לי בארון 750 גרם פיסטוק קלוף ב-3 קופסאות.
ונחה עלי רוח הפיסטוק
אז יש את זה:
ואת זה:
והשבוע הצטרפה לחגיגה המפוסטקת גם זו:
עוגת גבינה-פיסטוק
מתכון לתבנית אינגליש ארוכה
כ-17 יחידות ביסקויט בטעם פיסטוק. אפשר גם רגיל אם אין. אבל עדיף הירוק.
חלב לטבילה של הביסקויטים
500 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס אבקת סוכר [או יותר למי שאוהב מתוק יותר. אפשר להוסיף אחרי טעימה כשהתערובת מוכנה]
1 פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 5%
150 גרם שוקולד לבן מומס בכף שמן
מספר טיפות תמצית בטעם פסטוק [אפשר גם בטעם שקדים], שימו לב לא לשים יותר מדי. טעמו אחרי ששמתם מעט והוסיפו לפי הצורך כי יש תמציות ממש מרוכזות ויש שהרבה פחות
טיפה צבע מאכל ירוק
1 כוס פיסטוק קלוף גרוס
לציפוי:
150 גרם שוקולד חלבי לבן
3 כפות שמנת מתוקה
פיסטוק קלוף גרוס
הכנה:
מניחים בתבנית ביסקויטים טבולים בחלב לשניה אחת.
מקציפים שמנת, חלב, וסוכר לקצף יציב. מוסיפים גבינה, פודינג ושוקולד לבן חלבי מומס.
מחלקים את התערובת ל-2
חצי אחד משאירים כמו שהוא
לחצי השני מוסיפים תמצית פיסטוק, צבע מאכל ופיסטוקים קלופים גרוסים.
מורחים את התערובת הירוקה על הביסקוטים שבתבנית. מישרים לשכבה אחידה
שוב טובלים ביסקויטים בחלב ומניחים על השכבה הירוקה
מורחים את התערובת הלבנה על הביסקויטים .מישרים לשכבה אחידה
מסיימים בשכבה נוספת של ביסקויטים טבולים בחלב. הפעם לוחצים אותם מעט לתוך המוס כדי שלא יבלטו יותר מדי מעל שפת העוגה.
מקפיאים היטב.
לאחר הקפאה כשהעוגה קפואה ממש מחלצים אותה בעדינות מהתבנית על ידי משיכה של דפנות התבנית מהעוגה.
מניחים הפוך על מגש כשהחלק התחתון למעלה.
מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד עם שמנת לגנאש. ממתינים שלא יהיה רותח ויוצקים על העוגה מכיוון האמצע כדי שיזל לצדדים.
מפזרים פיסטוק קלוף גרוס ומחזירים להקפאה עד לשעה וחצי לפני ההגשה
שעה וחצי לפני ההגשה מעבירים למקרר
פורסים בסכין חדה.
בסוף הצורך כלשהו הזה לא התרחש [מטעמי עצלות שלי, יצאתי פיסטוק!!]
כך שהיו לי בארון 750 גרם פיסטוק קלוף ב-3 קופסאות.
ונחה עלי רוח הפיסטוק
אז יש את זה:
עוגות/עוגיות - עוגיות פיסטוק מושלגות---
כן. הבנתם נכון. קניתי 3 קופסאות פיסטוקים לצורך כלשהו ובסוף הצורף נגוז לו לשמי הדמיונות. אבל אם יש מולי בארון פיסטוק קשה לי לעמוד מולו. אז החבאתי מהר מאחורה קופסא אחת לעוגת גבינה פיסטוק מהממת שתקבלו לקראת שבועות בעז"ה. מקופסא נוספת הכנתי את הבראוניס פיסטוק האלו...
www.prog.co.il
ואת זה:
עוגות/עוגיות - בראוניס פיסטוק-
גיוון נחמד לבראוניס הרגיל. קל להכנה ממש. וטעים....! לבראוניס, תבנית חד פעמית ענקית 7 ביצים 1.5 כוסות שמן 2.5 כוסות סוכר 1.5 כוסות קקאו 1 כף תמצית בטעם פיסטוק 2.5 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 1.5 כוסות פיסטוק גרוס לציפוי, אופציונאלי: 250 גרם שוקולד מריר 3 כפות שמן מערבבים את כל הרכיבים...
www.prog.co.il
והשבוע הצטרפה לחגיגה המפוסטקת גם זו:
עוגת גבינה-פיסטוק
מתכון לתבנית אינגליש ארוכה
כ-17 יחידות ביסקויט בטעם פיסטוק. אפשר גם רגיל אם אין. אבל עדיף הירוק.
חלב לטבילה של הביסקויטים
500 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס אבקת סוכר [או יותר למי שאוהב מתוק יותר. אפשר להוסיף אחרי טעימה כשהתערובת מוכנה]
1 פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 5%
150 גרם שוקולד לבן מומס בכף שמן
מספר טיפות תמצית בטעם פסטוק [אפשר גם בטעם שקדים], שימו לב לא לשים יותר מדי. טעמו אחרי ששמתם מעט והוסיפו לפי הצורך כי יש תמציות ממש מרוכזות ויש שהרבה פחות
טיפה צבע מאכל ירוק
1 כוס פיסטוק קלוף גרוס
לציפוי:
150 גרם שוקולד חלבי לבן
3 כפות שמנת מתוקה
פיסטוק קלוף גרוס
הכנה:
מניחים בתבנית ביסקויטים טבולים בחלב לשניה אחת.
מקציפים שמנת, חלב, וסוכר לקצף יציב. מוסיפים גבינה, פודינג ושוקולד לבן חלבי מומס.
מחלקים את התערובת ל-2
חצי אחד משאירים כמו שהוא
לחצי השני מוסיפים תמצית פיסטוק, צבע מאכל ופיסטוקים קלופים גרוסים.
מורחים את התערובת הירוקה על הביסקוטים שבתבנית. מישרים לשכבה אחידה
שוב טובלים ביסקויטים בחלב ומניחים על השכבה הירוקה
מורחים את התערובת הלבנה על הביסקויטים .מישרים לשכבה אחידה
מסיימים בשכבה נוספת של ביסקויטים טבולים בחלב. הפעם לוחצים אותם מעט לתוך המוס כדי שלא יבלטו יותר מדי מעל שפת העוגה.
מקפיאים היטב.
לאחר הקפאה כשהעוגה קפואה ממש מחלצים אותה בעדינות מהתבנית על ידי משיכה של דפנות התבנית מהעוגה.
מניחים הפוך על מגש כשהחלק התחתון למעלה.
מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד עם שמנת לגנאש. ממתינים שלא יהיה רותח ויוצקים על העוגה מכיוון האמצע כדי שיזל לצדדים.
מפזרים פיסטוק קלוף גרוס ומחזירים להקפאה עד לשעה וחצי לפני ההגשה
שעה וחצי לפני ההגשה מעבירים למקרר
פורסים בסכין חדה.