מחפשת מתכונים במינימום עבודה, מינימום כלים, מינימום עלות, מקסימום תוצאות, מקסימום בריאות ושילדים אוהבים. אתן פה דוגמא אחת למרק אפונה מושלם שעונה על הקריטריונים הנ"ל.
חומרים לכ8 מנות:
1/2 קילו אפונה יבשה מושרית לילה במים
2 שיני שום
2 בצל חתוך לקוביות
מעט מאוד שמן
3 ליטר מים רותחים
5 תפוחי אדמה
3 גזרים
מלח
פלפל
חוויאג' - לבחירה
הוראות הכנה:
מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את האפונה השום והמים, מבשלים על אש נמוכה כשעה בבעבוע עדין. יש להקפיד לא להוסיף מים קרים או מלח. לאחר שעה ניתן לרסק בבלנדר מקל- לא חובה, מוסיפים את הירקות חתוכים לקוביות ומבשלים כשעה וחצי נוספים, רק לאחר הבישול- מתבלים כשהסיר עדיין רותח. בתאבון.
חומרים לכ8 מנות:
1/2 קילו אפונה יבשה מושרית לילה במים
2 שיני שום
2 בצל חתוך לקוביות
מעט מאוד שמן
3 ליטר מים רותחים
5 תפוחי אדמה
3 גזרים
מלח
פלפל
חוויאג' - לבחירה
הוראות הכנה:
מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את האפונה השום והמים, מבשלים על אש נמוכה כשעה בבעבוע עדין. יש להקפיד לא להוסיף מים קרים או מלח. לאחר שעה ניתן לרסק בבלנדר מקל- לא חובה, מוסיפים את הירקות חתוכים לקוביות ומבשלים כשעה וחצי נוספים, רק לאחר הבישול- מתבלים כשהסיר עדיין רותח. בתאבון.