מתכונים לתשעת הימים

אביטל שורץ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מתכון מעולה לקציצות, אן מילוי במקום בשר או עוף טחון לממולאים (אני מילאתי קנולי):

250 גר' עדשים ירוקות מבושלות במים חצי שעה (ולסנן את המים)
2 חבילות פטריות (שימחורים או חי)
1 קישוא
2 בצל בינוני
פטרוזיליה

קוצצים הכל במג'ימיקס לתערובת שדומה לבשר טחון (זה יוצא מלא!)
מוסיפים:
2-3 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם

וזהו
אני עושה מזה הכל
קציצות בתנור או מטוגנות
פלפל ממולא
קנולי (כאמור)
וזה עשיר בחלבון, טעים ומשביע
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י כיסא מלך;n5004127:
ואולי נישן על הרצפה כל לילה?

מי שקצת קורא, יודע שיש גם כאלו שישנו בתשעת הימים על הרצפה. (ולא בגלל החום...)

נכתב ע"י cha123;n5006000:
זה אכן לא בריא
אבל לא בגלל הסויה, אלא בגלל כמויות הנתרן שיש שם
דווקא ממונוסודיום אני פחות פוחדת..

מונוסודיום הוא גם סוג של נתרן.
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י y&m;n5006400:
מונוסודיום הוא גם סוג של נתרן.

ואז נשאלת השאלה כמה יש ביחד...
וצריך לבדוק אילו נתרנים יש שם עוד
וכמה סוגי סוכרים
 

פונפונית אדומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י sarigold5;n5005328:
וואו! את מכינה כאלה ארוחות מושקעות כל יום?
זה מעורר קנאה...

ראשית- זו לא אני מכינה. זו אמא שלי (שאני עדיין אוכלת אצלה ארוחות מידי יום!!:eek:)
וזה לא כ"כ ארוחות מושקעות. דברים פשוטים, קלים להכנה, ובעיקר- בריאים...
לא?!
 

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י גיטי ג;n5008375:
ראשית- זו לא אני מכינה. זו אמא שלי (שאני עדיין אוכלת אצלה ארוחות מידי יום!!:eek:)
וזה לא כ"כ ארוחות מושקעות. דברים פשוטים, קלים להכנה, ובעיקר- בריאים...
לא?!

כשאת תהיי זו שמכינה ארוחות כאלה יום יום תספרי לי אם זה מושקע או לא...
 

1221

משתמש רשום
אתמול הכנתי : בצל קצוץ מטוגן עם מעט חמאה הוספתי פטריות ומעל הכל ביצים תיבלנתי עם כוסברה מלח ופלפל קשקשתי קצת ויצא טעים מאד
לצד אורז . הכנתי פעם אחת ירקות מוקפצים סיני הוספתי לזה פסטה צדפים והגשתי לצד חביתה היה מעדן...
עוד ארוחה בשניה-- מתכון שקיבלתי לסלט טונה - סלט ירקות ישראלי להוסיף קופסא של שימורי טונה וקופסא של שימורי גרגירי חומוס לתבל כמו סלט רגיל שמן מלח פלפל לצד פתיתים יוצא ממש טעים לא נשאר פרור .
 

1221

משתמש רשום
נכתב ע"י 1221;n5008476:
אתמול הכנתי : בצל קצוץ מטוגן עם מעט חמאה הוספתי פטריות ומעל הכל ביצים תיבלנתי עם כוסברה מלח ופלפל קשקשתי קצת ויצא טעים מאד
לצד אורז . הכנתי פעם אחת ירקות מוקפצים סיני הוספתי לזה פסטה צדפים והגשתי לצד חביתה היה מעדן...
עוד ארוחה בשניה-- מתכון שקיבלתי לסלט טונה - סלט ירקות ישראלי להוסיף קופסא של שימורי טונה וקופסא של שימורי גרגירי חומוס לתבל כמו סלט רגיל שמן מלח פלפל לצד פתיתים יוצא ממש טעים לא נשאר פרור .

אגב הרבה פעמי אני מכינה כאלו ארוחות כשאני ממהרת. מי אמר שחייבים בשרי כל הזמן. העיקר שיהיה חלבון ופחמימה
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
ונחזור לענייננו - מה שאכלנו עד עכשיו אם מעניין מישהו פירוט אכתוב
- קוביות סלמון מטוגנות בציפוי פריך + תפו"א שלמים בתנור (אנחנו אוכלים אותם עם חמאה)
- מלוואח פיצה
- שניצל מדג סול + מג'דרה מאורז, עדשים ירוקות ובצל מטוגן
- היום בתכנון מושט כלשהו + המג'דרה שנשארה
הייתי שמחה להכין מרקים מלאי ירקות וקטניות אבל לא מסוגלת במזג האויר הזה...
 

פלונית

משתמש רשום
נכתב ע"י במבה נוגט;n5008483:
ונחזור לענייננו - מה שאכלנו עד עכשיו אם מעניין מישהו פירוט אכתוב
- קוביות סלמון מטוגנות בציפוי פריך + תפו"א שלמים בתנור (אנחנו אוכלים אותם עם חמאה)
- מלוואח פיצה
- שניצל מדג סול + מג'דרה מאורז, עדשים ירוקות ובצל מטוגן
- היום בתכנון מושט כלשהו + המג'דרה שנשארה
הייתי שמחה להכין מרקים מלאי ירקות וקטניות אבל לא מסוגלת במזג האויר הזה...


אפשר פירוט על קוביות סלומון בציפוי פריך+ תפ"א שלמים עם חמאה?
תודה
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
קוביות סלמון:
חותכים לקוביות פרוסות פילה סלמון
מערבבים בצלחת ביצה עם חלק או כל התוספות הבאות - מה שאוהבים, מה שמתחשק ומה שיש בבית...
- תבלינים
- רטבים (צ'ילי / טריאקי / סויה)
- חצי כפית חרדל
- חצי כפית מיונז
טובלים את הקוביות בתערובת, מעבירים לציפוי בצלחת עם פירורי לחם ומטגנים - טעים!!!!!

(אפשר לוותר על פירורי הלחם ולהכין רק רוטב כלשהו - רטבים / קטשופ / רסק / דבש / חרדל, לטגן ולאכול ביחד עם סלט חסה ועוד ירקות שאוהבים, הכנתם "סלט סלמון" שעולה 70 ש"ח במסעדה)

תפו"א שלמים - שוטפים היטב תפו"א בקליפתם, אופים שעה וחצי לפחות על 180, מוציאים את ה"תוך" מהקליפה, מרסקים ומערבבים עם חמאה כשזה רותח.
 

ריקיה

משתמש מקצוען
הארוחה היום אצלנו:
ספגטי בולונז טונה (ובמילים אחרות: קוצצים בצל, מטגנים מוסיפים רסק עגבניות, מלח, מעט סוכר, תבלינים ונתחי טונה. מבשלים כמה דקות. מגישים חם מעל ספגטי מבושל כרגיל)
שעועית ירוקה ברוטב צ'ילי וסילאן
סלט כרוב
 

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י well;n5008895:
ממליץ לשאול רב אם אפשר להתיר לו לאכול בשרי.

כאילו בדגים, מוצרי חלב וקטניות יש גלוטן?
אני לא רב, ואולי יש מקום להתיר, במיוחד אם הילד חלש, או כ"כ בררן שהוא אוכל רק בשרי, אבל נראה מנוסח השאלה שהיא חיפשה מתכונים ולא היתרים.
 

הדסה גולד

משתמש מקצוען
הדיון הזה מזכיר לי משהו מאוד מצחיק..
כשהיינו ילדים , סבתא שלי ע"ה היתה גרה אצלנו, והיא היתה הונגריה מקורית...
כל יום היא היתה מבשלת לנו אוכל מושקע, מיוחד, טעים - פשוט לא רגיל
והכי מצחיק שכשהיא היתה הולכת פעם בכמה חודשים ליום אחד לדודים שלנו
ואנחנו אכלנו לחמניה עם נקניק
זה היה יום חג בשבילנו.... רקדנו מהתרגשות ומשמחה
וכשהיא היתה שואלת למחרת איך הסתדרנו, היינו אומרים לה בכל פה, שהיה הכי כיף!..... (היום אנחנו כמובן מתחרטים)
כך זה בתשעת הימים
הילדים שלי מאושרים! שלא אוכלים בשרי!
כולם חלביים ויכולים לאכול / לשתות מתי שמתחשק!
ממש מגוחך..
 

well

משתמש פעיל
נכתב ע"י צפורן;n5009092:
כאילו בדגים, מוצרי חלב וקטניות יש גלוטן?
אני לא רב, ואולי יש מקום להתיר, במיוחד אם הילד חלש, או כ"כ בררן שהוא אוכל רק בשרי, אבל נראה מנוסח השאלה שהיא חיפשה מתכונים ולא היתרים.

אני גם לא רב ורק אמרתי שכדאי לשאול, אף פעם לא מזיק.
 

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י well;n5009637:
אני גם לא רב ורק אמרתי שכדאי לשאול, אף פעם לא מזיק.

לשאול אף פעם לא מזיק, אבל צילאק היא רגישות ולא מחלה, ולכאורה, לא טוב לילד כזה, שבכל מקרה שונה מאחרים בנוגע לאוכל, להיות שונה גם עכשיו.
אם הוא אוכל יפה בשרי פעם ביום, ובשאר הארוחות אוכל יפה מוצרי חלב ביצים דגים וקטניות, ואם הוא בריא באופן כללי ובגובה ומשקל תקינים, לכאורה אין טעם לשאול, אלא לנסות ולספק לו תחליפים שיתאימו גם לשאר המשפחה.
 

dvora zin

משתמש פעיל
D I G I T A L
מתכון לטונה מוקפצת (סגנון שווארמה אבל בדגים)

מרתיחים חתיכות של דג טונה כדי להוציא את כל השומן והלכלוך. שוטפים וחותכים לקוביות.

במקביל מטגנים המון בצל עד שממש נהיה חום.
מוסיפים את הקוביות טונה ומטגנים ביחד עם הבצל למשך 20 דקות.

מתבלים במלח פלפל מעט כורכום ותבלין שווארמה ושופכים רוטב סויה בנדיבות.

ניתן להוסיף על התבשיל נודלס שהורתחו ולהוסיף עוד קצת סויה.

ואפשר פשוט להכניס את זה בבאגט עם ירקות וממרחים.

לעניין במקום דג טונה לעשות עם טונה משימורים?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה