טעות בהבנה תחבירית. נאמר שיאהבו את האמת ואת השלום, לא שהאמת והשלום יאהבו אחד את השני...נקו' למחשבה
חשבתם פעם למה צריך לאחל ש"האמת" וה"שלום" יאהבו אחד את השני ???
תודה על ההארהטעות בהבנה תחבירית. נאמר שיאהבו את האמת ואת השלום, לא שהאמת והשלום יאהבו אחד את השני...
ראו מאמר של הרש"ר הירש בנושא (מעגלי השנה), שאגב, נוטה יותר לכיוון הטענה שאוהבי השלום צריכים לשים לב גם לאמת.
נראה לי שכיוונת הפוך. הוא טען שאנשים רבים פועלים בשם השלום, אך בניגוד לאמת. הוא גם הציע מהי הדרך הנכונה ליישם את שניהם יחדיו.תודה על ההארה
באמת זה מה שנטיתי לומר שלרוב מי שרוצה אמת זה די מתנגש לו עם הרצון לעשות שלום
וברוך שכיוונתי
אותו דבר תלוי מאיזה צד אתה באנראה לי שכיוונת הפוך. הוא טען שאנשים רבים פועלים בשם השלום, אך בניגוד לאמת. הוא גם הציע מהי הדרך הנכונה ליישם את שניהם יחדיו.
אם כך, לא הבנתי בבירור את הטענה שלך.אותו דבר תלוי מאיזה צד אתה בא
מג'דרה זה אורז עם עדשיםובאמת בתור התעניינות מה זה מיג'דרה
בקיצר סוג של בורקס מתוק...מאפה מלוואח במילוי פירה ובצל מטוגן
מצרכים למתכון
תפוח אדמה
מעט אבקת מרק פרווה
בצל
קצוץ מלח ופלפל לפי הטעם
1 מלוואח
מעל למאפה
ביצה טרופה
שומשום
הוראות הכנה :
תחילה נקלוף את תפוח האדמה, נחתוך לקוביות ונרתיח בסיר עם מים חמים וכמעט אבקת מרק עד לריכוך.נסנן מנוזלים, נוסיף תבלינים ונמעך לפירה, נצנן בטמפרטורת החדרבינתיים נטגן בצל קצוץ במחבת עד להזהבה יפה.ניקח את בצק המלוואח, נמלא בשכבה של פירה ומעליו בצל מטוגן, נאסוף לכדור מהצדדים, נשטח בעדינות ונחתוך שתי וערב.נמרח מעל למלוואח ביצה טרופה ונפזר שומשום בנדיבות.נאפה בתנור חם על 200 מעלות עד להזהבה אחידה.זהירות, חם.
כל השנה את אוכלת כל יום בשרי?
או לחילופין- את אוכלת בשגרה פשטידות, בגלים וכו'?
התשובה היא שבתשעת הימים צריך לאכול אוכל רגיל. מזין, משביע, פרווה, אבל לא מיוחד.
ולא- תאמיני לי שלא תרעבו אם במשך שבוע התפריט יהיה בערך ככה:
יום אחד קציצות טונה
יום אחד פלאפל לכבוד ראש חודש.
יום אחד מושט בתנור.
יום אחד שקשוקה.
יום אחד מיג'דרה.
יום אחד קוסקוס עם חומוס וירקות.
יום אחד סויה. (עדיף בתשעה באב, כשאין לך טיפת כוח והילדים צריכים בכל זאת לאכול משהו)
ויום אחד פירה עם טונה.
אנחנו לא עשירים בכללחלק מאיזה אוכל?
פשטידות, מוסקה, קישים, ביגלים- כן.
ולגבי רוב הבתים- לאדם שמשתכר באזור מינימום- יש תקציב למקסימום פעם בשבוע בשרי. אצלי- שישי- מרק של שבת, ראשון או שני- החלק של העוף שלא השתמשנו בשבת. (קונה עוף שלם, עצמות וכנפים למרק, חזה או כרעיים ללילה, לפעמים כנפיים לחמין ולפעמים בשר, ומה שנשאר- או חזה או כרעיים אוכלים בראשון או שני).
ופעמיים טונה- מה רע? תזכורת תשעת הימים זה תמיד יותר משבוע.
נראה לי שיש לך טעות בהשקפהחלק מאיזה אוכל?
פשטידות, מוסקה, קישים, ביגלים- כן.
ולגבי רוב הבתים- לאדם שמשתכר באזור מינימום- יש תקציב למקסימום פעם בשבוע בשרי. אצלי- שישי- מרק של שבת, ראשון או שני- החלק של העוף שלא השתמשנו בשבת. (קונה עוף שלם, עצמות וכנפים למרק, חזה או כרעיים ללילה, לפעמים כנפיים לחמין ולפעמים בשר, ומה שנשאר- או חזה או כרעיים אוכלים בראשון או שני).
ופעמיים טונה- מה רע? תזכורת תשעת הימים זה תמיד יותר משבוע.
תאמיני לי שאנחנו לא בתת תזונה, למרות שאוכלים רק פעם בשבוע בשרי. יש דגים ויש קיטניות.נראה לי שיש לך טעות בהשקפה
כי על אוכל לא צריך להצטמצם, בשרי , לרוב האנשים לא נחשב מותרות
ואם בן אדם מרגיש שהוא צריך לאכול כל יום בשר ה' ישלח לו את הכסף לכך .(לא נכנסת לזה שהבשר של היום לא הכי בריא ומלא הורמונים וכו')
גם אם הוא אברך ואשתו עקרת בית.
בעניני אוכל זה שונה משאר דברים.
בכ"א ככה זכור לי וככה אני נוהגת למעישה
?דגים יותר יקר מעופות
לא בעמנואלעוף עולה אצלי בין 23 ל-35 ש"ח לקילו - תלוי אם עוף שלם או איזה חלקים
אז תקני במשנת יוסף או משהו. 50 שח לקילו עוף זה הזיה, אין שום סיבה שתקני ככה.לא בעמנואל
אא"כ את מדברת על כנפיים
משנת יוסף לא מוכרים עופות בכמויות קטנות, וגם בד"כ זה בית חלקיה.אז תקני במשנת יוסף או משהו. 50 שח לקילו עוף זה הזיה, אין שום סיבה שתקני ככה.
את כל הדיון הזה קראתי כדי לחפש מתכון לבלונז טונה!מתכון מוצלח מאד של הני בקר
צפה בקובץ המצורף 1734233
זה זול אבל כמעט בלי בשר.לא קונה במשנת יוסף עופות, קונה רק הכשר שארית
וגם לא קונה כנפים- אם את רוצה כנפים זה אפילו יותר זול- משהו כמו 16 או 18 ש"ח לקילו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: