נכתב ע"י שירו;n5001394:תשעת הימים זה באמת לא זמן לחגיגות קולונריות, אפשר להסתפק בקציצות סויה עם פתיתים......
נכתב ע"י מה הענינים;n5003060:מתענינת.
במשך השנה אתם אוכלים בכל יום בשרי?
אף פעם לא קרה לכם לאכול פתיתים עם ירקות מאודים ובורקס?
או אורז עם אפונה וגזר עם שניצל תירס?
אצלי במשך כל השנה אוכלים כך.
וגם בתשעת הימים.
וכן, יש גם יום פיצה,
כמו בכל השנה...
נכתב ע"י well;n5001796:מתוך פרסומת עם מתכונים לתשעת הימים בעיתונות החרדית :
"תשעה ימים שמתאגרים את הלב ואת התודעה היהודית ומאתגרים קולינרית מאות אלפי אמהות. תחושת החסר והגעגוע שמודחקים כל השנה עולים וצפים בימים אלו ומקבלים ביטוי מיוחד בשולחן המטבח. ... מגישה ארבעה מתכונים לתשעה ימים ותפילה אחת לגאולה קרובה."
לא מעורר בכם תחושת גועל קלה?
נכתב ע"י בבא קמא;n5001399:7 ימים? אפילו חז"ל לא התכוונו לכזו אבלות...
נכתב ע"י כיסא מלך;n5001882:לעצם העניין אין לנו אלא מה שקבעו שאסור
כמו בשר וייין,
חוץ מזה תאכל הכל!!! כל מה שאוכליים בימות השנה אפשר ומותר לאכול
גם מרקים מושקעים, ואוכל מושקע הוא בסדר גמור ואין שום בעיה לאכול.
ברור שההודעה הראשונה כאן נכתבה בהומור מסויים, אבל מה לעשות שלא כולם מבינים הומור, בפרט שזה נוגע למעשה.
מחר תבוא מישהי ותגיד לבעלה שאסור... להכין מרק מושקע אסור פיצה ואסור ואסור. הכל מותר .
מותרים לכם! מותרים לכם! מותרים לכם!
מי שמחמיר שיחמיר גם כל השנה.
לגבי ביגוד אכן כתוב שלא קונים בגדים חדשים.
רק אם זה משו שמבחינתי רק עכשיו אפשר להשיג בזול ואח"כ לא יוכלו להשיג בזול, שאז מותר, יותר, אולי לא בכל תשעת הימים
נכתב ע"י אלישקף;n5003840:לא, היא לא נכתבה בהומור - זה עניין של רגש יהודי מפותח כנראה...
והיא לא כתבה שאסור להם.
זה רק מרגיש דבילי, שאם חז"ל קבעו הלכות שנועדו (אולי לא הבנתי נכון למה הן נועדו?) להזכיר ולעורר את צער החורבן, אז אנחנו נעשה הכל כדי לא לזכור את צער החורבן.
ושוב - לענ"ד זו לא חומרה אלא עניין של רגש יהודי מול קרומקייט.
ואני מאמינה שגם כל השנה - אלו שנגעלים עכשיו מהקרנבל הם אלו שנגעלים ממנת בשר מבעבעת באל גאוצ'ו.
נכתב ע"י כיסא מלך;n5004127:רגשות שכל אחד ישמור לעצמו.
ואולי גם לא נלך לישון בלילה?
ואולי נישן על הרצפה כל לילה?
אלא אין לנו אלא מה שגזרו
אולי הנושא כאן הוא "תאוות האכילה"
נכתב ע"י שושיה;n5005073:סתם קוריוז, הגדול שלי התחנן שאכין פיציות או בורקס-מבחינתם מאכל תאווה, הסברתי לו שאנחנו לא אוכלים עכשיו אוכל "כיפי" רק אוכל שנותן לנו כח לעבוד את ה', ובורקסים לא נמצאים בקטגוריה, הוא מייד אמר לי שהוא גם לא יקבל מהחברים שלו ממתק אם הם יחלקו, כי זה לא מתאים עכשיו.
נכתב ע"י מרגלית100;n5005264:אני דווקא כן עשיתי היום בורקס 'לכבוד ראש חודש'
אבל באמת קשה לי מאוד בתשעת הימים כי אני עוד איכשהו מסתדרת עם סוגי דגים, אבל הילדים לא אוהבים שום סוג דגים וגם את כל הסויות למיניהם הם לא מכניסים לפה, בד"כ יש אצלנו כל יום בשרי חוץ מיום אחד בשבוע אוכל חלבי מבושל (תפריט קבוע) אז היום עוד היה בורקס לכבוד רח, מחר אני לא לא יודעת בדיוק מה אני יעשה, יהיה מרק ירקות - שכבר הכנתי היום, ותוספת של פחמימה, אין לי מושג איפה הם יקבלו את החלבון שלהם בדיוק.
נכתב ע"י גיטי ג;n5005305:אצלינו אין כ"כ שינוי גדול.
אסור בשרי? אז אסור בשרי!
זה לא האות להתחיל לחגוג עם ארוחות חלביות ברמה 5 כוכבים....
פשוט עושים את אותן ארוחות, עם מנה עיקרית אחרת.
כמו: במקום ארוחה של: מרק ירקות, אורז עם ירקות, פירה, ושניצל.
אנחנו מחליפים ל: מרק ירקות, אורז עם ירקות, פירה, וסלומון אפוי. או שניצל סויה. וכו'...
פשוט מורידים את הבשר.
אם כי- אכן בד"כ אני עושה פעם בשבוע ארוחה חלבית מבושלת.
ועכשיו- זה יקרה כנראה פעמיים בשבוע.
ונכון שאצלינו זה נחשב לארוחה יותר חגיגית- אבל זה משהו שקורה פעם בשבוע. לא משהו ש"צריך לחכות כל השנה לתשעת הימים בשביל להגיע לזה"....
בתקווה שניגאל בקרוב ממש. אמן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: