נכתב ע"י גיטי ג;n5005305:כמו: במקום ארוחה של: מרק ירקות, אורז עם ירקות, פירה, ושניצל.
אנחנו מחליפים ל: מרק ירקות, אורז עם ירקות, פירה, וסלומון אפוי. או שניצל סויה. וכו'...
וואו! את מכינה כאלה ארוחות מושקעות כל יום?
זה מעורר קנאה...
נכתב ע"י גיטי ג;n5005305:כמו: במקום ארוחה של: מרק ירקות, אורז עם ירקות, פירה, ושניצל.
אנחנו מחליפים ל: מרק ירקות, אורז עם ירקות, פירה, וסלומון אפוי. או שניצל סויה. וכו'...
נכתב ע"י אביגיל 24;n5003766:אבלות זה לא בריאות ?
סויה ופתיתים בהרבה בתי ישראל לא נכנס
נכתב ע"י מירי456;n5005366:אני רואה הרבה שלא מכניסים סויה, מה ההסבר? זה לא בריא?
נכתב ע"י rachelgreen;n5005793:כל המיואשות שהילדים שלהן לא אוהבים דגים...
אני מקווה שלא תתעלפו כאן, אבל באמת שלא יקרה כלום לילדים ששבוע לא יאכלו חלבון מן החי.
נכתב ע"י מרגלית100;n5005264:אני דווקא כן עשיתי היום בורקס 'לכבוד ראש חודש'
אבל באמת קשה לי מאוד בתשעת הימים כי אני עוד איכשהו מסתדרת עם סוגי דגים, אבל הילדים לא אוהבים שום סוג דגים וגם את כל הסויות למיניהם הם לא מכניסים לפה, בד"כ יש אצלנו כל יום בשרי חוץ מיום אחד בשבוע אוכל חלבי מבושל (תפריט קבוע) אז היום עוד היה בורקס לכבוד רח, מחר אני לא לא יודעת בדיוק מה אני יעשה, יהיה מרק ירקות - שכבר הכנתי היום, ותוספת של פחמימה, אין לי מושג איפה הם יקבלו את החלבון שלהם בדיוק.
נכתב ע"י אלישקף;n5005803:שעועית לבנה היא חלבון, ביצים הם חלבון, ויש עוד כמה קטניות שהן חלבון. (אולי חומוס... תשאלי מייבינים)
נכתב ע"י פרוגיוזר;n5005373:במשך הרבה שנים זה נחשב ללא הכי בריא.
אבל משרד הבריאות חזר בו לאחרונה:
"צריכת סויה הינה בטוחה בכל שלבי החיים לרבות ינקות, ילדות והתבגרות הן בקרב נשים והן בקרב גברים ואף עשויה לספק יתרונות במצבים בריאותיים שונים", כך קובע נייר עמדה חדש של 'עתיד' - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל ומשרד הבריאות.
ההמלצות החדשות מתבססות על תוצאות של קרוב ל-200 מחקרים מקיפים שבוצעו ב-12 השנים שחלפו מאז הפרסום הקודם ומציגות עמדה עדכנית לגבי בטיחות צריכת הסויה מצד אחד, ויתרונותיה הבריאותיים מצד שני.
"צריכת סויה הינה בטוחה בכל שלבי החיים לרבות ינקות, ילדות והתבגרות הן בקרב נשים והן בקרב גברים ואף עשויה לספק יתרונות במצבים בריאותיים שונים", כך קובע נייר עמדה חדש של 'עתיד' - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל ומשרד הבריאות.
ההמלצות החדשות מתבססות על תוצאות של קרוב ל-200 מחקרים מקיפים שבוצעו ב-12 השנים שחלפו מאז הפרסום הקודם ומציגות עמדה עדכנית לגבי בטיחות צריכת הסויה מצד אחד, ויתרונותיה הבריאותיים מצד שני.
נכתב ע"י bracha;n5005918:סויה זה הורמונים.
אם אוכלים אותה בכמות לא מבוקרת זה גורם לבעיות הורמונליות.
אני לא יודעת אם חלק מבעיות הפוריות שקיימות היום, לא קשורות בקשר עקיף לאכילת סויה בכמויות גדולות.
אני היום מחזיקה את זה בבית ונותנת רק כשאני ממש תקועה, זה קורה אולי פעם בחודשיים.
(ועם כל הכבוד למשרד הבריאות, מי שקצת מכיר מה קורה בכנסת ובמשרדי הממשלה, כל הלוביסטים שמעבירים כל מיני חוקים והוראות, דרך חברי הכנסת ושרי הממשלה, מבין שאי אפשר להסתמך ב 100% על ההוראות האלה).
נכתב ע"י cha123;n5006000:זה אכן לא בריא
אבל לא בגלל הסויה, אלא בגלל כמויות הנתרן שיש שם
דווקא ממונוסודיום אני פחות פוחדת.. התברר שעשו ממנו משהו הרהב יותר גרוע ממה שהוא באמת
והוא לא כזה מפחיד
אבל הנתרן מאד מאד לא בריא!!
כל המחקרים שנעשו - לא הייתי מבטלת אותם בהינף לוביסטים,
אבל כן הייתי תוהה מי הזמין אותם
מי ביצע אותם
זה משנה מאד, כי אם המחקרים הוזמנו ע"י חברות המזון, יתכן ו'שכחו' לשים לב לכל מיני נתונים נוספים
שלעיתים השלכותיהם משמעותיות
נכתב ע"י cha123;n5006000:זה אכן לא בריא
אבל לא בגלל הסויה, אלא בגלל כמויות הנתרן שיש שם
דווקא ממונוסודיום אני פחות פוחדת.. התברר שעשו ממנו משהו הרהב יותר גרוע ממה שהוא באמת
והוא לא כזה מפחיד
אבל הנתרן מאד מאד לא בריא!!
כל המחקרים שנעשו - לא הייתי מבטלת אותם בהינף לוביסטים,
אבל כן הייתי תוהה מי הזמין אותם
מי ביצע אותם
זה משנה מאד, כי אם המחקרים הוזמנו ע"י חברות המזון, יתכן ו'שכחו' לשים לב לכל מיני נתונים נוספים
שלעיתים השלכותיהם משמעותיות
נכתב ע"י פרוגיוזר;n5006024:נתרן זה באמת לא בריא, אבל הסתכלתי הרגע על חבלית שניצל תירס של טבעול - 350 ל100 גרם.
על חבילת בייגלה כתוב 1018 נתרן ל100 גרם.
על חבילת פריכיות 235 ל100 גרם.
לא רואה משהו יוצא דופן בסויה?
מחקרים זה תמיד נושא שנוי במחלקות וכל יום הם מתהפכים. מה שכן, זה נכון גם לגבי המחקרים הישנים שקבעו שסויה בעייתית (אולי אותם הזמינו מגדלי העופות והפרות...)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: