מתכונים לתשעת הימים

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י גיטי ג;n5005305:
כמו: במקום ארוחה של: מרק ירקות, אורז עם ירקות, פירה, ושניצל.
אנחנו מחליפים ל: מרק ירקות, אורז עם ירקות, פירה, וסלומון אפוי. או שניצל סויה. וכו'...

וואו! את מכינה כאלה ארוחות מושקעות כל יום?
זה מעורר קנאה...

מירי456

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אביגיל 24;n5003766:
אבלות זה לא בריאות ?
סויה ופתיתים בהרבה בתי ישראל לא נכנס

אני רואה הרבה שלא מכניסים סויה, מה ההסבר? זה לא בריא?

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י מירי456;n5005366:
אני רואה הרבה שלא מכניסים סויה, מה ההסבר? זה לא בריא?

במשך הרבה שנים זה נחשב ללא הכי בריא.
אבל משרד הבריאות חזר בו לאחרונה:

"צריכת סויה הינה בטוחה בכל שלבי החיים לרבות ינקות, ילדות והתבגרות הן בקרב נשים והן בקרב גברים ואף עשויה לספק יתרונות במצבים בריאותיים שונים", כך קובע נייר עמדה חדש של 'עתיד' - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל ומשרד הבריאות.

ההמלצות החדשות מתבססות על תוצאות של קרוב ל-200 מחקרים מקיפים שבוצעו ב-12 השנים שחלפו מאז הפרסום הקודם ומציגות עמדה עדכנית לגבי בטיחות צריכת הסויה מצד אחד, ויתרונותיה הבריאותיים מצד שני.

שרה100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
אני מכינה קציצות טונה ( שמה מה שיש, כמו ביצה, לחם , מגרדת קצת תפוח אדמה, כוסברה אולי קצת בצל וכו' קצת שמן ומכניסה לתנור
ואז בנתים חותכת תפוחי ריבועים ועיגולי גזר ובצל ושם וטבלת עם פפריקה פלפל ורסק עגבניות מוסיפה מים וזורקת לשם את הקציצות המוכנות
(המון פעמים בכלל לא יוצא לזה טעם של דג אלא של עוף טחון...)

מללי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הנה כמה רעיונות:

פסטה טונה
קל הכנה פשוט וטעים

תפו"א +בטטה +נקניק בתנור

פסטה עם נקניק ורוטב

דג סלמון עם אורז ואפונה

שקשוקה בפיתה

שנזכה לגאולה בקרוב !

מירי456

משתמש מקצוען
זכור לי שהעלו כאן כזה דבר בעבר ואני לא מוצאת
מחפשת מתכון לבצק, שיהיה תחליף לבצק עלים/מלוואח
אני רוצה למלא בורקסים או כתחתית לפשטידה

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י rachelgreen;n5005793:
כל המיואשות שהילדים שלהן לא אוהבים דגים...
אני מקווה שלא תתעלפו כאן, אבל באמת שלא יקרה כלום לילדים ששבוע לא יאכלו חלבון מן החי.

ובמיוחד אם הם אוכלים מוצרי חלב וביצים, שהם כן חלבון מן החי....

אלישקף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י מרגלית100;n5005264:
אני דווקא כן עשיתי היום בורקס 'לכבוד ראש חודש'
אבל באמת קשה לי מאוד בתשעת הימים כי אני עוד איכשהו מסתדרת עם סוגי דגים, אבל הילדים לא אוהבים שום סוג דגים וגם את כל הסויות למיניהם הם לא מכניסים לפה, בד"כ יש אצלנו כל יום בשרי חוץ מיום אחד בשבוע אוכל חלבי מבושל (תפריט קבוע) אז היום עוד היה בורקס לכבוד רח, מחר אני לא לא יודעת בדיוק מה אני יעשה, יהיה מרק ירקות - שכבר הכנתי היום, ותוספת של פחמימה, אין לי מושג איפה הם יקבלו את החלבון שלהם בדיוק.

שעועית לבנה היא חלבון, ביצים הם חלבון, ויש עוד כמה קטניות שהן חלבון. (אולי חומוס... תשאלי מייבינים)

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י אלישקף;n5005803:
שעועית לבנה היא חלבון, ביצים הם חלבון, ויש עוד כמה קטניות שהן חלבון. (אולי חומוס... תשאלי מייבינים)

עדשים

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י פרוגיוזר;n5005373:

"צריכת סויה הינה בטוחה בכל שלבי החיים לרבות ינקות, ילדות והתבגרות הן בקרב נשים והן בקרב גברים ואף עשויה לספק יתרונות במצבים בריאותיים שונים", כך קובע נייר עמדה חדש של 'עתיד' - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל ומשרד הבריאות.

ההמלצות החדשות מתבססות על תוצאות של קרוב ל-200 מחקרים מקיפים שבוצעו ב-12 השנים שחלפו מאז הפרסום הקודם ומציגות עמדה עדכנית לגבי בטיחות צריכת הסויה מצד אחד, ויתרונותיה הבריאותיים מצד שני.

הבעיה בסויה שרב פולי הסויה בעולם מהונדסים גנטית. זו גם הבעיה בטופו- צריך לקנות סוג לא מהונדס.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי

סויה זה הורמונים.
אם אוכלים אותה בכמות לא מבוקרת זה גורם לבעיות הורמונליות.
אני לא יודעת אם חלק מבעיות הפוריות שקיימות היום, לא קשורות בקשר עקיף לאכילת סויה בכמויות גדולות.

אני היום מחזיקה את זה בבית ונותנת רק כשאני ממש תקועה, זה קורה אולי פעם בחודשיים.

(ועם כל הכבוד למשרד הבריאות, מי שקצת מכיר מה קורה בכנסת ובמשרדי הממשלה, כל הלוביסטים שמעבירים כל מיני חוקים והוראות, דרך חברי הכנסת ושרי הממשלה, מבין שאי אפשר להסתמך ב 100% על ההוראות האלה).

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י bracha;n5005918:
סויה זה הורמונים.
אם אוכלים אותה בכמות לא מבוקרת זה גורם לבעיות הורמונליות.
אני לא יודעת אם חלק מבעיות הפוריות שקיימות היום, לא קשורות בקשר עקיף לאכילת סויה בכמויות גדולות.

אני היום מחזיקה את זה בבית ונותנת רק כשאני ממש תקועה, זה קורה אולי פעם בחודשיים.

(ועם כל הכבוד למשרד הבריאות, מי שקצת מכיר מה קורה בכנסת ובמשרדי הממשלה, כל הלוביסטים שמעבירים כל מיני חוקים והוראות, דרך חברי הכנסת ושרי הממשלה, מבין שאי אפשר להסתמך ב 100% על ההוראות האלה).

לא רציתי לפרט יותר מדי, כי הפרוט שם לא מתאים לבמה ציבורית, אבל זהו, הוכח שסויה לא עושה בעיות הורמונליות וסרטן השד ושאר מרעין בישין. הנתונים שאת מזכירה הם ישנים - מ2005.
במשרד הבריאות אומרים ש: "ב-12 השנים שחלפו מאז פרסום הנייר הקודם הצטברו מחקרים רבים ומקיפים בנושא ההשפעות הבריאותיות של הסויה. נייר העמדה מהווה סקירה מעמיקה ונרחבת של קרוב ל-200 מחקרים. הנייר נכתב במטרה לגבש עמדה עדכנית לגבי בטיחותה של צריכת סויה מצד אחד, ותועלותיה הבריאותיות האפשריות מצד שני".
אפשר כמובן לבוא ולבטל 200 מחקרים בטענות על לוביסטים, ואפשר גם לא.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L

זה אכן לא בריא
אבל לא בגלל הסויה, אלא בגלל כמויות הנתרן שיש שם
דווקא ממונוסודיום אני פחות פוחדת.. התברר שעשו ממנו משהו הרהב יותר גרוע ממה שהוא באמת
והוא לא כזה מפחיד
אבל הנתרן מאד מאד לא בריא!!

כל המחקרים שנעשו - לא הייתי מבטלת אותם בהינף לוביסטים,
אבל כן הייתי תוהה מי הזמין אותם
מי ביצע אותם
זה משנה מאד, כי אם המחקרים הוזמנו ע"י חברות המזון, יתכן ו'שכחו' לשים לב לכל מיני נתונים נוספים
שלעיתים השלכותיהם משמעותיות

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י cha123;n5006000:
זה אכן לא בריא
דווקא ממונוסודיום אני פחות פוחדת.. התברר שעשו ממנו משהו הרהב יותר גרוע ממה שהוא באמת
והוא לא כזה מפחיד

מי ביצע אותם
זה משנה מאד, כי אם המחקרים הוזמנו ע"י חברות המזון, יתכן ו'שכחו' לשים לב לכל מיני נתונים נוספים

נתרן זה באמת לא בריא, אבל הסתכלתי הרגע על חבלית שניצל תירס של טבעול - 350 ל100 גרם.
על חבילת בייגלה כתוב 1018 נתרן ל100 גרם.
על חבילת פריכיות 235 ל100 גרם.
לא רואה משהו יוצא דופן בסויה?

מחקרים זה תמיד נושא שנוי במחלקות וכל יום הם מתהפכים. מה שכן, זה נכון גם לגבי המחקרים הישנים שקבעו שסויה בעייתית (אולי אותם הזמינו מגדלי העופות והפרות...)

• תודה
Reactions: C

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י cha123;n5006000:
זה אכן לא בריא
והוא לא כזה מפחיד

מי ביצע אותם

הבנתי שההמלצה על סויה היא בצורתו הגולמית יותר, ולא בצורה המעובדת של נקניקיות ושניצלים.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י פרוגיוזר;n5006024:
נתרן זה באמת לא בריא, אבל הסתכלתי הרגע על חבלית שניצל תירס של טבעול - 350 ל100 גרם.
על חבילת בייגלה כתוב 1018 נתרן ל100 גרם.
על חבילת פריכיות 235 ל100 גרם.
לא רואה משהו יוצא דופן בסויה?

מחקרים זה תמיד נושא שנוי במחלקות וכל יום הם מתהפכים. מה שכן, זה נכון גם לגבי המחקרים הישנים שקבעו שסויה בעייתית (אולי אותם הזמינו מגדלי העופות והפרות...)

אנחנו צורכים כמויות מאד גבוהות של נתרן - שזה אכן לא בריא
מומלץ להפחית במאכלים עתירי נתרן

אבל מומלץ לחשב את כמות הנתרן בהתאם לכל המזון שהולכים לאכול היום

ישועת השם

משתמש פעיל
מאכלים עם חלבונים מהצומח: אגוזי מלך..אגוזי קשיו..טחינה..ביצים
גרעני חמניות..אפונה..יוגורט יווני..זרעי ציה..קוטג..קינואה
וכמובן קטניות..ניתן להשרותם מראש,לבשלולהקפיא.
להוסיף לממולאים שלא מכילים עוף/בשר..לסלטים.
להכין קציצות עם בורגול,עדשים.
לשלב אורז עם עדשים,שזה מהווה חלבון מלא
שעועית,אפשר להכין ממרח שעועית,חומוס
לבשל מרקים עם הקטניות וכן הלאה כיד הדמיון והיצירתיות.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה