מתחשק לי שגם לכם יהיה טעים...........

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
ועכשיו משהו מוצלח באמת, שעשיתי היום מהסיבה הפשוטה שפשוט התגעגעתי לטעם הטעים הזה, המפנק .
ככה בלילה כשהבית שקט ובא לי פינוק אמיתי,
וכמובן כמובן שאני לא מעלה מתכונים מסובכים, קל להכנה ותוצאה מושלמה!!
מצרפת גם תמונות טריות טריות וטעימות ........
מידות: כוס חד"פ.
החומרים:
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס אבקת שוקו טעים.
1 כוס קמח
כף קפה נמס
1 אבקת אפיה
קצת יין

להקציף את הביצים עם כוס סוכר, ולהוסיף אט אט על מהירות נמוכה את שאר החומרים,
בתבנית בינונית ח''פ ע''ג תבנית תנור לאפות בחום בינוני (180) בערך חצי שעה.
מתקבל טורט גבוה שיורד מעט.

ועכשיו מגיע החלק העסיסי והטעים,
מרתיחים בסיר:
ריץ עם חבילת שוקולד מריר
מוסיפים 4 כפות של ממרח שוקולד + כף קפה נמס
לערבב היטב,

חותכים את העוגה לפרוסות בלי להוציא מהתבנית, (מצורפת תמונה)
ואז שופכים את השוקולד ע''ג העוגה ומנערים.
ולפה.... אהה סליחה למקרר או עדיף למקפיא כדי שיישאר משהו לאורחים.
מגישים על צלחת קטנה ושקופה עם גלידת וניל ליד וכפית ח''פ.
בתאבון!!


צפה בקובץ המצורף 679658צפה בקובץ המצורף 679660
צרפתי תמונה של העוגה אחרי האפיה חתוכה.
ותמונה לאחר השפיכה העסיסית והמבריקה של השוקולד המגרה הזה.
עשינו לשבת.
באמת לא חכמה... אחרי שטועמים את השוקולד העסיסי הנוטף מלמעלה א"א לעמוד מול העוגה הזו.
תודה רבה.
 

ברכת מרום

משתמש מקצוען
תודה רבה רבה בזכותך עשיתי לבת שלי עוגת יומולדת- ופעם ראשונה שהצליח לי ולא יצא משהו יבשושי ומשאריות הקרם עשיתי מוס איזה אושר לילדה!! תודה רבה
WIN_20200703_12_48_48_Pro.jpg
WIN_20200703_12_30_27_Pro.jpg
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ועכשיו משהו מוצלח באמת, שעשיתי היום מהסיבה הפשוטה שפשוט התגעגעתי לטעם הטעים הזה, המפנק .
ככה בלילה כשהבית שקט ובא לי פינוק אמיתי,
וכמובן כמובן שאני לא מעלה מתכונים מסובכים, קל להכנה ותוצאה מושלמה!!
מצרפת גם תמונות טריות טריות וטעימות ........
מידות: כוס חד"פ.
החומרים:
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס אבקת שוקו טעים.
1 כוס קמח
כף קפה נמס
1 אבקת אפיה
קצת יין

להקציף את הביצים עם כוס סוכר, ולהוסיף אט אט על מהירות נמוכה את שאר החומרים,
בתבנית בינונית ח''פ ע''ג תבנית תנור לאפות בחום בינוני (180) בערך חצי שעה.
מתקבל טורט גבוה שיורד מעט.

ועכשיו מגיע החלק העסיסי והטעים,
מרתיחים בסיר:
ריץ עם חבילת שוקולד מריר
מוסיפים 4 כפות של ממרח שוקולד + כף קפה נמס
לערבב היטב,

חותכים את העוגה לפרוסות בלי להוציא מהתבנית, (מצורפת תמונה)
ואז שופכים את השוקולד ע''ג העוגה ומנערים.
ולפה.... אהה סליחה למקרר או עדיף למקפיא כדי שיישאר משהו לאורחים.
מגישים על צלחת קטנה ושקופה עם גלידת וניל ליד וכפית ח''פ.
בתאבון!!


צפה בקובץ המצורף 679658צפה בקובץ המצורף 679660
צרפתי תמונה של העוגה אחרי האפיה חתוכה.
ותמונה לאחר השפיכה העסיסית והמבריקה של השוקולד המגרה הזה.
נראה טעים. אבל אם מקציפים את הביצים שלמות, למה צריך להפריד אותם?
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא מקציפים אותן שלמות .
את צודקת שבהוראות כתוב יש להקציף את הביצים אבל בגלל שכתבתי למעלה מופרדות, אז זה ברור שההקצפה היא של החלבונים.
לא היה ברור לי. אז מקציפים חלבונים ואח"כ מוסיפים את שאר החומרים? או שמקציפים חלבונים+חצי כמות מהסוכר וחלמונים עם חצי כמות מהסוכר?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
לא היה ברור לי. אז מקציפים חלבונים ואח"כ מוסיפים את שאר החומרים? או שמקציפים חלבונים+חצי כמות מהסוכר וחלמונים עם חצי כמות מהסוכר?
מקציפים חלבונים, מוסיפים את כל הסוכר ואחר כך לאט לאט על מהירות נמוכה את שאר החומרים.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שמעתי על זה - איזו חברה? מהו ההכשר? אשמח לפרוט?
חברה: צ'וקטה (זו חברה שמייצרת גם שוקולד וממתקים נוספים)
כשרות: איגוד רבנים

מזכיר בטעמו את ממרח פסק זמן - אלא שצ'וקטה הוא פרווה
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה