אפשר קצת לפרט. לא כ"כ הבנתי. התכוונתי שהחלל חשוך יחסית, א עם תאורה חלשה ואורות מהבהבים, וזו הסיבה להזכרת האורות מדי פעם.יפה מאוד.
מפריע לי שפעמיים כתבת שהחדר ללא תאורה, ויותר מכפול פעמים- על המנורות...
שקית ובתוכה מאפים לא פולטת חום כשרק נוגעים בה. זו הסיבה שבמאפיות יש שקיות נייר - הן לא מעבירות חום בקלות.ניר נוגע בשקית, החום הנפלט ממנה מוכיח לו שהאישה שמולו דוברת אמת.
במקום לחזור פעמיים על הביטוי "בני דודים" ועוד בגרשיים - אפשר לכתוב בפעם השניה "את צמד המילים האחרונות"."נראה לכם יביאו לכאן גם את ה'בני דודים'?", אלי קרץ בעינו השמאלית כשאמר את צמד המילים 'בני דודים'.
משפט ארוך מאוד, במיוחד יחסית לשאר הסיפור. תהליך שלם שקורה בלי שום נקודה באמצע. לא נוח לקריאה.אלי שואל ברצינות, ניר מתעלם ממנו ומרים את האבן הכבדה בשתי ידיו, לאחר מכן הוא מביט בזהירות אל התהום החשוכה שתחתיו, העלטה ששררה שם בקושי מאפשרת לו לגלות מה נמצא 2 מטר מתחתיו, מכאן והילך הדמיון ושריקות הרוח שלפעמים נשמעים מעלים השערות שונות.
מכאן ואילך.מכאן והילך
הוא עכשיו מגיש והילד לפני כן התרצה. זו בעצם המשמעות של המשפט בניסוחו הנוכחי.מגיש לילד שהתרצה והסכים לאכול.
תודה רבה. אני אקח לתשומת ליבי. ישר כוח.עכשיו קוראת, נהנתי מאוד. עוקבת.
מקורי, ייחודי וכתוב היטב.
כמה הערות (שאולי שונו בגרסאות החדשות יותר של הסיפור) :
שקית ובתוכה מאפים לא פולטת חום כשרק נוגעים בה. זו הסיבה שבמאפיות יש שקיות נייר - הן לא מעבירות חום בקלות.
במקום לחזור פעמיים על הביטוי "בני דודים" ועוד בגרשיים - אפשר לכתוב בפעם השניה "את צמד המילים האחרונות".
משפט ארוך מאוד, במיוחד יחסית לשאר הסיפור. תהליך שלם שקורה בלי שום נקודה באמצע. לא נוח לקריאה.
ואם כבר:
מכאן ואילך.
דבר נוסף, לאורך הסיפור ישנן קפיצות רבות בין זמן עבר והווה. זה מצד אחד חלק מהיופי, ומצד שני - לא נחשב מקצועי. בולט במיוחד המשפט הזה:
הוא עכשיו מגיש והילד לפני כן התרצה. זו בעצם המשמעות של המשפט בניסוחו הנוכחי.
מעריכה שאם כבר הסיפור משוכתב שוב ושוב - שווה לשים אצבע ולבחור באיזה זמן קורה הסיפור.
הסיפור נכתב רובו ככולו בלשון עבר. (אני בשעות האחרונות מתקן מה שצריך לתקן), אבל לדעתך אפשר להשאיר מילים בודדות בלשון הווה, כדי לתאר פעולה עכשווית, או שזה פוגם / לא מקצועי?ישנן קפיצות רבות בין זמן עבר והווה. זה מצד אחד חלק מהיופי, ומצד שני - לא נחשב מקצועי.
בנוסף:הסיפור נכתב רובו ככולו בלשון עבר. (אני בשעות האחרונות מתקן מה שצריך לתקן), אבל לדעתך אפשר להשאיר מילים בודדות בלשון הווה, כדי לתאר פעולה עכשווית, או שזה פוגם / לא מקצועי?
לדעתי פשוט תכתוב. תזרום עם הסיפור. אל תשים לב, אח"כ אם תעבור עליו ומשהו יפריע לך- תשנה.בנוסף:
מעניין אותי לדעת אם אפשר לשלב. סתם עיינתי בספר המצולע, רפרוף מהיר, ראיתי קטעים של הווה ועבר מעורבבים. מעניין אותי עד כמה זה נורא? ועד כמה כדאי להימנע מזה?
(אני לא רוצה לחשוב שאני פראייר שמתקן מילים כמה שעות רצופות...)
הסיפור נכתב רובו ככולו בלשון עבר. (אני בשעות האחרונות מתקן מה שצריך לתקן), אבל לדעתך אפשר להשאיר מילים בודדות בלשון הווה, כדי לתאר פעולה עכשווית, או שזה פוגם / לא מקצועי?
יש דרך שבה זה תקין, כאשר כותבים בסגנון של הווה ממושך או עבר ממושך.בנוסף:
מעניין אותי לדעת אם אפשר לשלב. סתם עיינתי בספר המצולע, רפרוף מהיר, ראיתי קטעים של הווה ועבר מעורבבים. מעניין אותי עד כמה זה נורא? ועד כמה כדאי להימנע מזה?
(אני לא רוצה לחשוב שאני פראייר שמתקן מילים כמה שעות רצופות...)
בכנות:רמת המתח עולה.
אתה עושה את זה טוב!
והתייאש מהרויתייאש מהר
אתה רוצה ספויילרים?טעיתי?
הדו- שיח הזה לא כל כך ברור."לא הבנתי למי היא ממוענת", דן שלח את ידו לכיס חולצתו הקדמית.
"יש כאן מישהי שמגיעה?", ניר נדרך.
"לא", דן ענה, "לא שידוע לי",
כדאי להוסיף פסיק. צבי מביט עליו, קצת משועשע,צבי מביט עליו קצת משועשע,
הדו- שיח הזה לא כל כך ברור.
הכוונה למעטפה. ניר חושב שמדובר באישה.לא הבנתי למי היא מיועדת
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: