סיפור בהמשכים מתחם F

יוסף יצחק פ.

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
פרק י"א
(חלק 1)

טבריה. ביתם של משפחת 'צבי'.

דלת תא המטען של הרכב הייתה מורמת למעלה, ליטל הרימה את המזוודה הכחולה והכבדה והעמיסה אותה לתא המטען, הרכב נטה מעט למטה מהמשקל שהחל להצטבר עליו, והנה עומר שלה פותח את הדלת, לא עד הסוף, הוא משתחל דרך החלק הצר שנפתח וסוגר את הדלת בטריקה חלשה.

בעלה מגיע מאחוריה עם תיק התפילין והטלית, והוא מניח אותו ליד המזוודה, היא מביטה לו בעיניים, העצב שבעיניה ניכר גם בעיניו.

"זה בשביל עומר, תזכרי", הוא אומר לה, ופונה לקחת את שאר המזוודות והחפצים.

"אני יודעת", היא אומרת אך משהו בתוך הנפש שלה מנסה להילחם עד לרגע האחרון, "אתה בטוח שלא כדאי לאשפז אותו ב'פוריה'?".

"ומה בדיוק יצא מזה?", הוא משחזר את השיחה שלהם מאתמול בלילה, "הרופאים ייבדקו אותו, יגידו שהכול בסדר, יגידו שזה יעבור, ואולי יתנו לו משהו נגד דיכאון".

היא הביטה על עומר שלה, יושב לו במושב הרכב ובוהה, מנענע את רגלו הימנית בעצבנות, ניכר שהוא משתעמם. היא לוקחת מזוודה נוספת ומעמיסה לרכב, לאחר מכן היא סוגרת את תא המטען. "תעשו לי טובה ותחזרו מהר", היא מבקשת למרות שהיא יודעת שזה לא תלוי בהם.

"אם ה' ירצה, אני גם לא שמח שהוא הולך להיות שם, זה לא מקום שכל נער מתבגר ישמח לבלות בו, אבל זה המקום שאני חושב שיעזור לו לצאת מזה בהקדם".

"מה בכלל אמרת שיש לו?", היא נשענה על הרכב ושילווה ידיים.

הוא נאנח. "יש לו את הנגיף שסיפרתי לך עליו, אבל אני יוכל לאמת את זה רק במעבדה שלי, הנה, זה עוד משהו ששום רופא בשום מרכז רפואי יוכל להגיד לך".

"למה?".

"אולי כי אף אחד לא יודע על הנגיף הזה כלום, ואני מזכיר לך שאני מפר סוד מדינה בכך ששיתפתי אותך במידע הזה".

"כן, אני הבטחתי לשמור על סודיות", היא נזכרת.

"יופי. אני מתפלל שה' יעזור ואני אגלה שהאבחנה שלי שגויה, ועומר בסך הכול חווה איזשהו משבר, ולא מתמודד עם נגיף מהמתוחכמים ביותר שפותחו", הוא נאנח ומתחיל לצעוד לכיוון תא הנהג.

"יש בכלל תרופה נגד הנגיף הזה?", היא החליטה לשאול בעודה מתקדמת לכיוון הבית.

שתיקה מבשרת רעות הייתה הדבר היחיד שהיא שמעה.

"אין נגד הנגיף הזה תרופה?", הדאגה מתחילה לחלחל בה הרבה יותר מבעבר.

"אין עדיין", הוא אומר לה, "אבל זה לא אומר שלא יהיה בכלל, גם לקורונה פיתחו חיסון", הוא מיהר להרגיע אותה.

"טוב, שה' ישמור עליכם", היא המשיכה לצעוד לעבר הבית, אך אז הסתובב שוב לעברו. "החזרת לעומר את הסמארטפון שלו, הוא נראה ממש משועמם, חבל שהוא יפריע לכם...", בסתר ליבה היא רוצה דרך ליצור עם בנה יחידה קשר יומיומי.

"אמרתי לו שזה ביקור שלי ושלו בלבד, ללא טכנולוגיה, וממילא אין באיזור קליטה או רשת אלחוטית", הוא שמר על פרצוף חתום ומיהר להיכנס לרכב לא לפני שאמר לה, "להתראות".

"כן, שמתי לב", היא אמרה בציניות ונכנסה לביתם שהפך שקט למדי בחודש האחרון.



"אבא, משעמם לי", עומר הרעיד את רגליו בעצבנות, גם מבלי שהוא היה מודיע זאת אביו היה מבחין בכך, "אני יכול לשחק בסמארטפון שלך בינתיים?".

"אני לא הבאתי את המכשיר שלי, ואתה יודע שהוא לצרכי עבודה בלבד", אביו אמר מבלי להפנות אליו מבט, מבטו התרכז ברכב השחור שמלפניו ובתנועה החולפת, ויתכן והוא העדיף שלא להיתקל בעיניו של בנו. "אנחנו בקרוב נגיע לעבודה שלי, שם בטוח יהיה לך מעניין", הוא לא היה בטוח במה שהוא אומר, אבל אין ספק שלשהות שם כמה ימים עדיף על נסיעה ברכב שבה אין חוסר תנועה.

"אבא, אני עדיין מרגיש חולשה", צבי העיף מבט למראה הפנורמית וראה את בנו שוכב על שלושת המושבים האחוריים, החגורה עדיין הייתה מחוברת אך לא הייתה כפי שהרלב"ד מורים לחגור חגורת בטיחות.

"אני יודע, חמוד שלי", הוא ידע בתוך תוכו שאין לו איך להועיל, "כשנגיע לשם תאכל צהריים, יש שם גם מכונת חטיפים, אני אתן לך כסף ותוכל לקנות שם מה שתרצה", הנדיבות שאביו גילה חרף דעותיו הידועות נגד ממתקים עדיין לא גורמת לו לחוש בטוב, והוא נשאר שוכב על הרכב. צבי מצדו השתדל לנסוע כמה שיותר מהר. הוא הרגיש שהוא במרוץ נגד השעון, אף על פי שלא קהל ולא שופטים ניצבו בצדי הדרך, ולגבי מתחרים ופרס למנצח, הוא היה מעדיף לשמוע על מתחרה אחר ולוותר על הפרס, אבל הוא לא שמע על אדם שכזה.

אף אחד לא שמע. אף אחד לא יודע.
 

יוסף יצחק פ.

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
פרק י"א

(חלקים 2 + 3)


מתחם C.

"בוא עומר, עוד כמה רגעים ותוכל לשבת על הכיסא עם המשענת לרגליים שסיפרתי לך עליה", צבי ניסה לשדל את הבן שלו לצעוד את המטרים הבודדים שהפרידו בין המעלית לשער, לבקש ממנו לסחוב את המזוודה הוא אפילו לא ניסה. הוא יודע שהבן שלו לא החליט 'לעשות הצגות' ביום בהיר במטרה להשיג משהו, להיפך, הבן שלו הוא האחרון שינסה להיראות מסכן שרוצה להישאר כל היום בבית. לולא היה פרופסור שחוקר בדיוק את המחלות האלו, הוא כבר היה מעביר סדרת חינוך לבנו ושולח אותו לבית הספר כמו בכל יום, אבל למרות שהוא לא בדק לגמרי, תחושת בטן עמומה אישרה לו שהוא הסיק את המסקנה הנכונה.

"הכניסה אושרה, הדלת פתוחה", אמר הקריין האוטומטי שבקע מהרמקול הקטן שמוקם מתחת לקודן, וצבי מיהר לשלוף את התג שלו לסורק שבדלת הבאה.

"למה צריך כל כך הרבה מחסומים, אם יש כל כך הרבה אבטחה בחניון?", הוא שאל את עצמו גם הפעם, אך המשיך הלאה. הוא המתין לאור הירוק שיאשר את סריקת הפנים שלו, ומצמץ כמה פעמים לאחר ההבזק הלבן שצילם את פניו והשווה אותם עם התמונה שנמצאת כבר במאגר המערכת.

"אני מקווה שהמערכת לא תעשה לי איתך בעיות בכניסה", הוא העיף מבט על עומר, "זה לא אמור להיות, אבל זה קרה בעבר", הוא אמר ופתח בידו השמאלית את ידית הדלת. זהו. הוא היה בפנים.

"צהריים טובים, פרופסור צבי", אחד המדענים בירך אותו לשלום בעודו צועד עם כוס מדיפה ניחוחות קפה חם, "כדאי שתבוא עוד מעט לחדר השליטה הראשי, התחיל להיות שם מעניין...".

"שלום גם לך אופיר, אני בהחלט אבוא ואני אשמח גם אם תגישו לי תקציר ודו"ח חודשי ויומי על מה שקרה כאן בשבועיים האחרונים".

"אני אגיד למזכיר", אופיר לגם לגימה מהקפה.

"אה, ואני אשמח גם לכוס קפה כמו שלך", צבי הוסיף ופתח באמצעות המפתח שלו את דלת הלשכה שלו.

"אני אמסור לו", אופיר קרא מאחוריו לפני שסגר את הדלת, ולאחר שניה וחצי של מחשבה העדיף להשאיר את הווילונות שבחלון שלו מוגפים.

"בוא עומר", הוא ממש דחף את בנו והשכיב אותו על הספה. 'זה מחמיר', הוא בהה בבנו, 'זה לא היה לו קודם', הוא מיהר אל הכיסא המשרדי שלו, התיישב עליו והדליק את המחשב, מתופף קלות באצבעותיו בחוסר סבלנות על השולחן עד ששולחן העבודה יעלה על הצג. הזנת סיסמה. ארבעה מיילים שלא נקראו. זה לא מעניין אותו, הוא מחפש משהו אחר, הוא נכנס לתיקייה החדשה שמרוב לחץ ועבודה הוא עדיין לא הספיק לחנוך לה שם משלה, הוא פתח את מסמך הבודד שהיה בתיקייה, והקליד "שלב שתיים. חולשה מתגברת". הוא לחץ על שמירת המסמך.

הוא הסתובב לאחור, עומר שלו נרדם על הספה, הוא שם את המחשב על מצב 'שינה', וכיבה את האור בחדר.

"יואב", הוא עצר ברגע האחרון, ומנע התנגשות בינו לבין המזכיר שלו וכוס הקפה שהוא אחז בידו הימנית.

"אתה עדיין עם החליפה, בדרך כלל אתה מוריד אותה", יואב התפלא בקול.

רק כעת צבי הבחין שהוא עדיין לבוש בחליפתו האפורה, "כן בדרך כלל אני מוריד אותה". נכון, הוא אמנם הממונה האחראי, אך הוא לא אוהב להתנשא מעל עמיתיו, 'כולנו שותפים לפרוייקט', הוא נהג לומר לצוות המצומצם מהיום הראשון שהם נפגשו, "עדיין לא הספקתי להחליף לחלוק הלבן שלי", הוא התנצל בחיוך, ולקח את כוס הקפה בניד ראש.

"אני אביא לך אותו", יואב הציע, "אלו הדו"חות והמסמכים", הוא הושיט לו את הקלסר החום שאחז בידו השמאלית.

"תודה יואב", צבי הניח את הקלסר תחת בית שחיו, "רק, הערה קטנה", יואב עצר ליד הידית, "הבן שלי ישן שם, תשתדל לא להעיר אותו".

"אני מניח שיש לו אישור להיות כאן, אם אני לא טועה אמרת שהוא בן ארבע עשרה, הוא 'מבין עניין', נכון?".

"חמש עשרה", צבי נד בראשו לשלילה, "הוא חגג לפני שבוע יום הולדת, ותאמין לי ביקור כאן זה לא מתנת יום הולדת שהייתי נותן לו", הוא לגם מהקפה.

"אני מבין, אני מבין".

"טוב אני הולך לחדר שליטה, אופיר אמר לי שיש שם התפתחויות מעניינות".

"כן", עיניו של יואב נדלקו, "כולם כבר הגיעו למתחם B", הוא לא התאפק וסיפר.

"תודה על הספוילר", צבי בלע את הגילוי, "הגענו לשלב משמעותי, אין ספק. בהצלחה יואב".



משרדי חברת "פייזוקס אינטרנשיונל" פארק אווניו, ניו יורק.

המזכירה החצי מנומנמת קיבלה את פניו בפיהוק קולני. בניגוד לדעה הרווחת שרוב האמריקנים הם מנומסים, כאן, במשרד הקטן שלהם היא הרשתה לעצמה לעשות ככל העולה על רוחה. מעטים הם האנשים שנכנסים לכאן, מי שרוצה להתלונן שישלח פקס. למעשה ההיסטוריונים חלוקים מה קדם למה, מכשיר הפקס למכתב התלונה או מכתב התלונה למכשיר הפקס, השאלה נשארה בתיקו, וכולם זנחו את השאלה ועברו ללהיט החדש – הדואר האלקטרוני.

וכן. לחברה גדולה כמו שלהם יש כמה וכמה כתובות מייל, אבל כשכל יום מתקבלים אלפי הודעות מאנשים שונים, קשה להיכנס לכל הודעה בנפרד ולהעניק ללקוח את השירות, במקום זה, למה המציאו את הפקס?

קול כחכוך גרוני מבויים נשמע מעליה, היא הרימה את עיניה ונתקלה באדם צעיר, משקפי שמש על שיערו, ותג מוצמד לדש חולצתו. לא ממש היה לה כוח לנסות לקרוא את הכתוב. הוא גם חסך זאת ממנה.

"שלום, קוראים לי דניאל דיוויס", הוא חייך קלות ושתק. מבטיהם הצטלבו כמה פעמים, ומשנוכח לראות ששמו לא מעלה כל זיכרון או הרמת גבה, הוא מיהר להוסיף, "אני מוזמן לפגישה עם קולטון סטיל", הוא הסיט קמעה את קצה שרוול חליפתו והגניב מבט לשעון שלו, הספרות היו 10:51. הוא מאחר. הוא שונא לאחר. הוא בדרך כלל מאחר.

"אתה יכול להראות לי פריט מזהה או תעודת הזמנה?", המזכירה התעוררה לחיים, והוא שמח על השינוי המרענן, "כן, מיד", הוא נכנס לאפליקציית המסרונים בנייד שלו, ומצא די בקלות את ההודעה המזמינה אותו להגיע לפגישה, "אל תביא איתך כלום", נכתב שם, והוא אכן לא הביא איתו דבר, מה גם שנכתב שם ש"הפגישה תתחיל בדיוק בשעה 10:30", ועכשיו השעה היא עשר חמישים ושלוש. "תתלווה אלי בבקשה", היא הורתה לו, והוא צעד אחריה. היא נכנסה לחדר פנימי, וממנו לעוד חדר פנימי, ולבסוף עצרה והעבירה כרטיס מגנטי בסורק מתכתי שהיה קבוע לדלת, "בהצלחה", הוא נד לה בראשו ונכנס פנימה.

בתוך החדר הוא מצא כמה אנשים המתווכחים בלהט, הוא לא הצליח לקבוע במדויק האם פניהם האדימו מהמאמץ או מהיעדר חלונות בחדר הקטן, הוא ניגש אל כיסא ריק שהיה בקצה השולחן.

"אתה", הוא סובב את ראשו לעבר מקור הקריאה, אדם עם שיער מאפיר לבוש בחליפה כחולה עם מפית לבנה בכיס העליון הצביע לעברו, "כן, אני?", הוא עצר בטרם התיישב, "כן, אתה", האצבע עדיין הייתה מושרת לעברו, "מי אתה? איך נכנסת לכאן?".

נבוך מקבלת הפנים החמימה, הוא מיהר לשלוף את הנייד ולהראות את ההזמנה שקיבל, "קוראים לי דני דיוויס, אני יועץ אסטרטגי".

"אה, זה אתה", ניכר היה שהוקל לאיש הנרגן, "אני מיד אשתף אותך בכל הפרטים, רק לפני כן, בבקשה תניח את הסמרטפון שלך באחד מן הלוקרים בחוץ", הוא החווה בידו לכיוון דלת הכניסה, "או.קי?", דני לא הבין לא האיש שמולו חותר אך הוא ציית להוראה. הוא קצת הופתע בליבו שהוא לא ננזף על האיחור, או שכנראה לאחר שהוא ייכנס הוא יספוג הערה כזו או אחרת.

"אני מתנצל על האיחור, הייתה תאונת דרכים בדרך, והמשטרה חסמה את הכביש", הוא מיהר להקדים תרופה למכה כשנכנס אל החדר, "אני ממש מצטער על כך", הוא נשאר לעמוד אך הניח את מפתח הלוקר על שולחן העץ.

"עזוב את זה, שטויות, מה שהיה היה", האדם הקצת שמנמן שלפניו לבש ארשת שמחה ומקבלת, והושיט לו יד ללחיצה, "נעים מאוד, שמי הוא "קולט סטיל", CEO, מנכ"ל".
 

יוסף יצחק פ.

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עדכון:
לא פרסמתי המון זמן (10 יום), כי...
הדבר הכי נפוץ אצל כותבים והכי מעצבן...
משבר כתיבה.
והיום החלטתי להיאבק בזה, החצי השני של הפרק הנוכחי נכתב בשניות אלו ממש, ואני מקווה לכתוב יותר בזמן הקרוב.

התפקיד שלכם:
לתת ביקורת, אני לומד ממנה, אני מנסה ושואף להשתפר.
ט.ל.ח. אבל אני עדיין אשמח לתקן אותן.

תודה על התגובות שלכם:
אחד הסיבות שלי לפרסום הסיפור, כאן בפרוג, הייתה הידיעה שיהיו אנשים ש'ילחצו' עלי להמשיך לכתוב - בתקווה להתגבר על מחסום הכתיבה.

זהו לבינתיים. תודה.
 

yael305

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
כתיבה ממש יפה!
עקבתי כבר הרבה זמן מבחוץ וסוף סוף יש לי אשרות להגיב..
גם העילה מעניינת ושונה..
מחכים לשמוע על אבא של אליהו..

משהו קטן
אמר הקריין האוטומטי שבקע מהרמקול הקטן שמוקם מתחת לקודן
קצת הפריע לי.
אולי אפשר לכתוב
אמר קולו המתכתי של הקריין האוטומטי שבקע מהרמקול הקטן הממוקם מתחת לקודן
 
נערך לאחרונה ב:

נ. גל

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
"שלום גם לך אופיר, אני בהחלט אבוא ואני אשמח גם אם תגישו לי תקציר ודו"ח חודשי ויומי על מה שקרה כאן בשבועיים האחרונים".
א. משפט ארוך ומורכב מדי. בד"כ בני אדם מחלקים נאומים כאלה לכמה משפטים קצרים יותר (אותם יש לחלק עם נקודות).
ב. אם גם, לא גם אם.

מחכים לפרק הבא, בהצלחה.
 

יוסף יצחק פ.

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
קצת הפריע לי.
אולי אפשר לכתוב
אמר קולו המתכתי של הקריין האוטומטי שבקע מהרמקול הקטן הממוקם מתחת לקודן
"הכניסה אושרה, הדלת פתוחה", בקע קול הקריין האוטומטי מהרמקול הקטן שהיה קבוע מתחת לקודן, וצבי מיהר לשלוף את התג שלו לסורק שבדלת הבאה.
א. משפט ארוך ומורכב מדי. בד"כ בני אדם מחלקים נאומים כאלה לכמה משפטים קצרים יותר (אותם יש לחלק עם נקודות).
ב. אם גם, לא גם אם.
"שלום גם לך אופיר, אני בהחלט אבוא", צבי עונה לו מאופק, מנסה להפריד בין ענייני עבודה ומשפחה, "ואני אשמח אם גם תגישו לי תקציר, דו"ח חודשי, ודו"ח יומי, על מה שקרה כאן בשבועיים האחרונים".
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמב

א מַשְׂכִּיל לְדָוִד בִּהְיוֹתוֹ בַמְּעָרָה תְפִלָּה:ב קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶזְעָק קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶתְחַנָּן:ג אֶשְׁפֹּךְ לְפָנָיו שִׂיחִי צָרָתִי לְפָנָיו אַגִּיד:ד בְּהִתְעַטֵּף עָלַי רוּחִי וְאַתָּה יָדַעְתָּ נְתִיבָתִי בְּאֹרַח זוּ אֲהַלֵּךְ טָמְנוּ פַח לִי:ה הַבֵּיט יָמִין וּרְאֵה וְאֵין לִי מַכִּיר אָבַד מָנוֹס מִמֶּנִּי אֵין דּוֹרֵשׁ לְנַפְשִׁי:ו זָעַקְתִּי אֵלֶיךָ יְהוָה אָמַרְתִּי אַתָּה מַחְסִי חֶלְקִי בְּאֶרֶץ הַחַיִּים:ז הַקְשִׁיבָה אֶל רִנָּתִי כִּי דַלּוֹתִי מְאֹד הַצִּילֵנִי מֵרֹדְפַי כִּי אָמְצוּ מִמֶּנִּי:ח הוֹצִיאָה מִמַּסְגֵּר נַפְשִׁי לְהוֹדוֹת אֶת שְׁמֶךָ בִּי יַכְתִּרוּ צַדִּיקִים כִּי תִגְמֹל עָלָי:
נקרא  30  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה