עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זו בדיוק הטעות שהאסכולה שלך חושבת:)
בדיוק לקוחה דיברה איתי שהיא בטוחה שזה מגיע לי מזה שלא יאמרו לי מה לעשות.
הסברתי לה שזה לא הקטע, אלא שאני לא מתייחסת לכללים כאל עובדה,
וחושבת שבטח כתבו את כולם כי ככה ניסו, ולכן הבינו שכך צריך להיות.
אבל אולי אפשר גם אחרת?

ואני צודקת בהרבה מקרים.
עובדה שעד היום לא ויתרו על ביצים, ואילו היום יש מתכונים ללא ביצים.
אבל חביתה א"א להכין בלי ביצים. מה לעשות.
ורשת גלוטן לא תתפתח בלי לישה. מה לעשות

יש לי קרובת משפחה שחותכת את כל הסוכר , שוברת את הקצף בהקצפה שלא לפי הכללים, מפחיתה את השמן ומדלגת על ביצה או שתיים.
אחר כך היא מתפלאת למה יוצאת לה פשטידה נמוכה במקום טורט או עוגיות שושנים בטעם של עוגיות עבאדי.
 
נערך לאחרונה ב:

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
ואני צודקת בהרבה מקרים.
עובדה שעד היום לא ויתרו על ביצים, ואילו היום יש מתכונים ללא ביצים.
במתכונים ללא ביצים יש חומרים אחרים שמספקים חלבון, שומן ועסיסיות, אחרת, אם היית מוציאה ממתכון רגיל שלך את הביצים, העוגה הייתה יוצאת לך קרש.
יש לי מתכון לעוגת שוקולד ללא ביצים אבל היא בפרוש מכילה חומרים אחרים (ואפילו חומץ:))
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
ובקיצור:
יש כמה עקרונות חשובים בשמרים שלא כדאי לבטל אותם.
אבל לא כתבתי להוריד את השמרים!!
כתבתי קמח תופח ביחד עם השמרים.
להתייחס אליו כביכול כאל קמח רגיל.

לא לקנות קמח עם שמרים בתוכו. ממש לא זה.
אלא קמח תופח רגיל.

אחרי שתשתמשי בו לטורט, נדבר, טוב?
יש לכם רמי לוי ליד הבית? רק שם ראיתי את הקמח הזה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
, אלא שאני לא מתייחסת לכללים כאל עובדה,
וחושבת שבטח כתבו את כולם כי ככה ניסו, ולכן הבינו שכך צריך להיות.
אבל אולי אפשר גם אחרת?
כאן הטעות.
לכללים האלו יש בסיס עובדתי ומדעי.
הם לא נכתבו סתם.
אא"כ החלטת לתרום את מטבחך וכספך למדע האפיה ולהוכיח שאפשר אחרת.
אישית אני מעדיפה לכלות ממוני וכוחי על שיטות בטוחות ובדוקות.
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אבל חביתה א"א להכין בלי ביצים. מה לעשות.
ורשת גלוטן לא תתפתח בלי לישה. מה לעשות

יש לי קרובת משפחה שחותכת את כל הסוכר , שוברת את הקצף בהקצפה שלא לפי הכללים, מפחיתה את השמן ומדלגת על ביצה או שתיים.
אחר כך היא מתפלאת למה יוצאת לה פשטידה נמוכה במקום טורט או עוגיות שושנים בטעם של עוגיות עבאדי.
חחח
מזכירה לי את עצמי.
חברות שלי כבר צוחקות עליי,
ושנים לא אפיתי בגלל זה, כי באפיה חייבים להיצמד לכללים,
ולא הייתי מסוגלת.
אני יכולה להצהיר על עצמי שעד לפני חודש, לא אפיתי מעולם בדיוק לפי המתכון!
מעולם.
לפני חודש אפיתי עוגיות רעידת אדמה, ובדיוק היו לי את כל החומרים בבית,
והכנתי מדויק. (רק התגנבתי עם מדידה לא מדוייקת של הקקאו).

אגב, הבישולים שלי מאד טעימים ויצירתיים.
כי בהם אפשר לצאת מחוץ לקופסא.
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
אבל לא כתבתי להוריד את השמרים!!
כתבתי קמח תופח ביחד עם השמרים.
להתייחס אליו כביכול כאל קמח רגיל.
אני אכתוב שוב: לדעתי השמרים שלך לא עובדים בכלל ואז מה שמייצר את הנפח כשאת משתמשת בקמח תופח- זו האבקת אפייה.
התמונה שהעלית זה של בצק שלא תפח בכלל! הנפח אחרי אפייה היה אמור להיות כפול שלוש.
אם היית משתמשת בקמח תופח אכן הייתה לך תפיחה (וזו עדיין לא הייתה עוגת שמרים... אלא בצק עם אבקת אפייה)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני יכולה להצהיר על עצמי שעד לפני חודש, לא אפיתי מעולם בדיוק לפי המתכון!
לכי פעם אחת נגד הטבע שלך. בשביל הספורט.
ותאפי במדויק עם כוסות מדידה והיצמדות להוראות.
ואל תשכחי אחר כך לשלוח לי זר פרחים מפואר :p
(אני אוהבת חמניות ,סחלבים וטוליפים - לא ביחד).
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
כאן הטעות.
לכללים האלו יש בסיס עובדתי ומדעי.
הם לא נכתבו סתם.
אא"כ החלטת לתרום את מטבחך וכספך למדע האפיה ולהוכיח שאפשר אחרת.
אישית אני מעדיפה לכלות ממוני וכוחי על שיטות בטוחות ובדוקות.
את יוד'עת כמה אמרו כאלו דברים לתומס אדיסון ולחוקרים נוספים?
את רוצה בגלל הכללים היבשים הללו לאבד תגליות בעולם?
את מוכנה בגללן לנסוע ללא גלגלים?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אבל אין בו שמרים.
לדעתי לא הבנת לאיזה קמח אני מתכוונת.
הבנתי מצוין.
אבל אל תגידי לנסות את הקמח עם טורט כדי להוכיח את טענתך.
בזמן שאני טענתי שלבצק שמרים ולא טורט אין צורך בא. אפיה. מיותר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
את יוד'עת כמה אמרו כאלו דברים לתומס אדיסון ולחוקרים נוספים?
את רוצה בגלל הכללים היבשים הללו לאבד תגליות בעולם?
את מוכנה בגללן לנסוע ללא גלגלים?
אין דומה הנידון לראיה.
תומס המציא. לא עבר על כללים מדעיים אלא נעזר בהם להמצאותיו.
(גם אני ממציאה מתכונים אבל מתבססת על עקרונות ועל יחסים שצריך לשמור)
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
יש לי קרובת משפחה שחותכת את כל הסוכר , שוברת את הקצף בהקצפה שלא לפי הכללים, מפחיתה את השמן ומדלגת על ביצה או שתיים.
אחר כך היא מתפלאת למה יוצאת לה פשטידה נמוכה במקום טורט או עוגיות שושנים בטעם של עוגיות עבאדי.
לכן כשאני נותנת מרשמים ו'מריחה' שהמקבלת זוממת לשנותם ככל העולה על רוחה, אני תמיד אומרת לה: תעשי מה שאת רוצה, אבל אם שינית מהמרשם, בבקשה אל תתייחסי אליו כאל מרשם שלי, (ותשווקי אותו ככזה) אלא כיצירה חדשה משלך.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני תמיד אומרת לה: תעשי מה שאת רוצה, אבל אם שינית מהמרשם, בבקשה אל תתייחסי אליו כאל מרשם שלי, (ותשווקי אותו ככזה) אלא כיצירה חדשה משלך.
גם אני אומרת כך לאלו שסימנתי מראש כחשודים פוטנציאליים :)
 

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
כאן הטעות.
לכללים האלו יש בסיס עובדתי ומדעי.
הם לא נכתבו סתם.
אא"כ החלטת לתרום את מטבחך וכספך למדע האפיה ולהוכיח שאפשר אחרת.
אישית אני מעדיפה לכלות ממוני וכוחי על שיטות בטוחות ובדוקות.
רק אומרת משהו באשר לכללים באפייה:
אני חובבת אפייה מאד,
משתדלת מאד לדייק בחומרים מבחינת מתכונים,
ולשם כך נעזרת בכוסות וכפות מדידה מדויקות (לא זכוכית ולא קרטון...)
ולפעמים גם במשקל שקניתי לצורך כך.
ואני מודעת לכך שבאפייה (בניגוד לבישול) הדיוק חשוב מאד.

ועדיין!
אני חושבת שיש מקום לגמישות פה ושם.
לא אכחיש, בד"כ אני לא מפרידה עיסות בעוגות טורט,
אלא מקציפה את החלבונים ואז מוסיפה בהדרגה את שאר החומרים.
(אחרת רב הסיכויים שאני אופה פחות ופחות...)
ועדיין העוגות (ברובן) יוצאות טעימות, אוריריות ותפוחות.

גם כאן, בעוגת השמרים,
לאחר טעימה מסתבר שיש מקום לשינויים בטעמים ומרקמים.
מתכון הוא לא קדוש קדוש קדוש!
(ולכי תדעי אם זו שרקחה אותו היא לא אחת שעובדת בשיטת "לפי העין" ורק תיעדה כמויות? ;))
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רק אומרת משהו באשר לכללים באפייה:
אני חובבת אפייה מאד,
משתדלת מאד לדייק בחומרים מבחינת מתכונים,
ולשם כך נעזרת בכוסות וכפות מדידה מדויקות (לא זכוכית ולא קרטון...)
ולפעמים גם במשקל שקניתי לצורך כך.
ואני מודעת לכך שבאפייה (בניגוד לבישול) הדיוק חשוב מאד.

ועדיין!
אני חושבת שיש מקום לגמישות פה ושם.
לא אכחיש, בד"כ אני לא מפרידה עיסות בעוגות טורט,
אלא מקציפה את החלבונים ואז מוסיפה בהדרגה את שאר החומרים.
(אחרת רב הסיכויים שאני אופה פחות ופחות...)
ועדיין העוגות (ברובן) יוצאות טעימות, אוריריות ותפוחות.

גם כאן, בעוגת השמרים,
לאחר טעימה מסתבר שיש מקום לשינויים בטעמים ומרקמים.
מתכון הוא לא קדוש קדוש קדוש!
(ולכי תדעי אם זו שרקחה אותו היא לא אחת שעובדת בשיטת "לפי העין" ורק תיעדה כמויות? ;))
יש מקום לגמישות אחרי שמבינים את העקרונות הדק היטב היטב הדק.
וגם אז - כשמתגמשים לא עוברים על עקרונות אלא משנים מעט מהחומרים.
לדוג': החלטת להוריד בכמות השמן בעוגה או לקצץ את הסוכר ב20%.
ברוב המקרים יעבוד.
אבל אם החלטת להקציף חלבונים בלי סוכר או לעבד את הבצק הפריך עד חורמה.
זה לא יעבוד.
יש מבין? :)
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
גם אני אומרת כך לאלו שסימנתי מראש כחשודים :)

ויש גם את ה'חסכניות' (זו ההגדרה של הקמצנים על עצמם)

במקום חמאה היא תשים מרגרינה (בעוגה חלבית)
במקום שוקולד מריר איכותי היא תדחוף שוקולד בישול (מה זה?)
במקום יין / קוניאק / מיץ טבעי, היא תוסיף מים. (חינם!)
במקום שקדים / אגוזים היא תשתמש בקוקוס.
וכן על זה הדרך.
ואח"כ היא לא מבינה "למה זה אף פעם לא מצליח לי כמו שלך?"
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה