עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אולי מישהי יודעת למה כשאני אופה לפי ההוראות, הלמטה יוצא לי קצת בצקי?
ותמיד מצריך אפיה נוספת בתחתית התנור...
באיזה שלב בתנור את אופה? עליון?
נסי לאפות בטורבו בשלב אמצעי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפיתי באמצע.
וכשהעוגה נראתה מוכנה מלמעלה (ובאמת הלמעלה היה מוכן) הוצאתי.

כמה זמן לקח אצלך?
אני לא הכנתי את המתכון הזה. (עדיין :))
אני רק מעלה השערה כללית לגבי כל מתכון שמרים שהוא.
אם עד עכשיו אפית בטורבו תפסיקי.
וכשהעוגה נראית מוכנה מלמעלה תבדקי עם סכין.
תאפי על תבנית תנור ולא על הרשת. (טיפ של @חדוי כנרת האלופה)
אם היא מוכנה רק מלמעלה תכסי בנייר אלומיניום באופן רופף ותמשיכי לאפות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ואם תכיני, במה תמלאי אותו?:)
הרעיון לשים חבילת פודינג שוקולד נשמע לי איכשהוא שלא יעבור את בלוטות הטעם פה...
יש את המילוי לבני הבית שהוא מילוי עממי למדי עם קקאו קינמון שמן סוכר וקצת פודינג וניל שאני עושה עם קיפולים. כדי שיישאר עסיסי.
עשיתי עם גנאש פעם ולדעתי היה מוצלח. אבל קהל לקוחותי דורש מילוי "רטוב" עם קיפולים וטוען שאפסיק לסבך אותו בהרצאות על חומרי גלם איכותיים ושהוא לא מרגיש את מחית הוניל במילוי...

ויש את המילוי ליפת נפש כמוני של קרם שקדים או גנאש או כל רעיון חדש שיעלה בדעתי.
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אולי מישהי יודעת למה כשאני אופה לפי ההוראות, הלמטה יוצא לי קצת בצקי?
ותמיד מצריך אפיה נוספת בתחתית התנור...
תאפי על השלב הראשון או השני מלמטה(תניחי את הרשת שם)

גם לי תמיד זה היה כך
וראיתי פה את הטיפ של @חדוי כינרת לאפות קרוב יותר לתחתית
בהצלחה
 

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
חפיסה שלמה?
אני לא מחזיקה פודינג באריזות קטנות, יש לי את המיכל הגדול.
שמתי 6-7 כפות.
(ואחרי הכל, נראה לי יצא קצת מדי מתוק, כלומר אפשר להוריד מינונים גם של הקקאו, גם של הסוכר ויתכן גם של הפודינג. השאלה אם המשחק הזה לא יפגע במרקם של המילוי...)
 

Elisheva

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
יש את המילוי לבני הבית שהוא מילוי עממי למדי עם קקאו קינמון שמן סוכר וקצת פודינג וניל שאני עושה עם קיפולים. כדי שיישאר עסיסי.
עשיתי עם גנאש פעם ולדעתי היה מוצלח. אבל קהל לקוחותי דורש מילוי "רטוב" עם קיפולים וטוען שאפסיק לסבך אותו בהרצאות על חומרי גלם איכותיים ושהוא לא מרגיש את מחית הוניל במילוי...

ויש את המילוי ליפת נפש כמוני של קרם שקדים או גנאש או כל רעיון חדש שיעלה בדעתי.
למה את קוראת קיפולים?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש את המילוי לבני הבית שהוא מילוי עממי למדי עם קקאו קינמון שמן סוכר וקצת פודינג וניל שאני עושה עם קיפולים. כדי שיישאר עסיסי.
עשיתי עם גנאש פעם ולדעתי היה מוצלח. אבל קהל לקוחותי דורש מילוי "רטוב" עם קיפולים וטוען שאפסיק לסבך אותו בהרצאות על חומרי גלם איכותיים ושהוא לא מרגיש את מחית הוניל במילוי...

ויש את המילוי ליפת נפש כמוני של קרם שקדים או גנאש או כל רעיון חדש שיעלה בדעתי.
נסי את השוקולד רוזמרי שפרסמתי פה,
לא תתחרטי...
 

Elisheva

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לקיפולי שמרים הקלאסיים שיש בבצק שמרים כרוך.
רק שבמקום חמאה אני מורחת מלית.
טוב.
כנראה שאני בורה מוחלטת
לא יודעת מזה קיפולי שמרים קלאסיים
אבל אשמח להעשיר את ידיעותיי :)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש בו אגוזי לוז טחונים
כן.

2 כוסות אגוזי לוז
5-6 כפות דבש
200 גר' שוקולד
רבע כוס מים

קולים את האגוזים ומשפשפים את הקליפה החומה.
טוחנים לאבקה גסה מעט.
מוסיפים את השוקולד (לא מומס!) וממשיכים לטחון.
מוסיפים דבש וטוחנים לעיסה.
מוסיפים מים וטוחנים לאיחוד.

הערה שהוספתי אח"כ:
אם אם משהים את התערובת לפני המילוי היא מתקשה מעט ויש לפתוח אותה עם מים.
(אפשר בכל מקרה להוסיף מים אם אוהבים יותר דליל )

יוצא כמות שמספיקה לחצי מהבצק. (השאר עשיתי עם קינמון)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה