עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

פרקטית

משתמש מקצוען
יש מקום לגמישות אחרי שמבינים את העקרונות הדק היטב היטב הדק.
אפשר לחלוק עלייך חלקית?
צריכים להבין יסודות מסוימים באפייה - לא חייב להבין מדויק הכל.
אני אופה המון ומבינה באפייה אבל לא מומחית כמוך ועדיין מרשה לעצמי לא לדייק במתכונים.
ולא ראיתי שזה פוגם בתוצר.
מה שכן - בד"כ בפעם הראשונה של המתכון אני מדייקת בפעמים הבאות משנה לפי טעמי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נערך לאחרונה ב:

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
כי גם ההיא נתנה עוף עם קולה וקטשופ:rolleyes:
מי שמכינה עוף בקולה וקטשופ, סביר שהיא נוטה לאותו סגנון מתכונים של סוכר וסוכר וסוכר. (אבל כוס וחצי סוכר בדג זה באמת הזיה מוחצת! בעוגה אני לא שמה כמות כזאת).
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מי שמכינה עוף בקולה וקטשופ, סביר שהיא נוטה לאותו סגנון מתכונים של סוכר וסוכר וסוכר. (אבל כוס וחצי סוכר בדג זה באמת הזיה מוחצת! בעוגה אני לא שמה כמות כזאת).
מזכיר לי מתכון אחר שהתפרסם במדור הזה.
לא זוכרת פרטים מדוייקים,
אבל הרעיון היה דג סלמון שבתיבול שלו היה:
*סוכר * דבש *טריאקי *צילי
אנשים! לא צריך לתבל ביותר מממתיק אחד!
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
מזכיר לי מתכון אחר שהתפרסם במדור הזה.
לא זוכרת פרטים מדוייקים,
אבל הרעיון היה דג סלמון שבתיבול שלו היה:
*סוכר * דבש *טריאקי *צילי
אנשים! לא צריך לתבל ביותר מממתיק אחד!
אנחנו הורסות ל @זהבהלה את האשכול:(
אבל את מזכירה לי נואשות מישהי שפגשתי באולם שמחות, וסיפרה לחברה שלה שבכל המתכונים של דגים ועופות היא משתמשת באותו תיבול פ-צ-צ-ה!
קטשופ! צ'ילי! רוטב סויה! היא הוסיפה לזה מחיאות כפיים(!!!):p
 

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
בקצרה:
הבצק תפח לך קצת כנראה כי שמת אבקת אפיה.
וזו לא תפיחה שמתאימה לבצק שמרים.
מה שאומר שכנראה השמרים שלך פגי תוקף או שמשהו אחר בהכנה שיבש אותם.
אבל אם היית שמה קמח רגיל+שמרים תקינים היה תופח לך לתפארת.
הכללים שלך אינם עומדים בקנה המציאות.
הבת שלי שמה בדיוק מה שהיה כתוב במתכון לפי הסדר.
את השמרים בעלי קנה רגע קודם, וחזר איתם הביתה,
ומיד לאחר מכן היא התחילה בהכנת העוגה.

יש כללים, ומשום מה יש חריגות.
אבל מי שעובד רק לפי כללים, מתקשה להבין שיש דברים גם מחוץ לקופסא,
ולפעמים הם גם יכולים להיות מוצלחים.

ואני יכולה לספר שהרבה עוגות שהכנתי לא היו לפי מתכון, כלומר היו שלא לפי מתכון,
וכן פשטידות, ויצאו טוב או טעים יותר.
אבל חלות באמת -קשה לי להכין כי הן דורשות הרבה יותר היצמדות לכללים.
כנראה מי שהמציא אותם היה מהאסכולה שלכן.
אני בספק אם הוא יכול לעבוד בפרסום, או רק להישאר תקוע במטבח.
ואני לא מזלזלת בו, מצידי שיהנה במטבח:)
 

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
חברות, :)
אתן מקסימות והויכוח הוא לגיטמי לגמרי!
רק תיזהרו לא לרדת לפסים אישיים מדי...
איזכור של מדורים מסוימים+ תיאור של מקצוע המתארחת+ המתכון שהיא הציעה = לשון הרע...
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אגב, יצאו לי כמה פעמים לכתוב מדורי מתכונים.
היום אני נבהלת לחשוב שאולי הוספתי כמה שורות בשביל העניין,
ויש כאלו שמבצעות ברצינות תהומית אחר כל שורה.
(לא נרשמו תלונות לעיתון. ומדובר בארבעה עיתונים!
כשבאחד מהם המפרסמת נתנה את המתכון, כך שיש מצב שהוא מדויק.
בעוד אחד נוסף- החברה שלחה לי את המוצרים שלה,
ואני השתמשתי בהם וכתבתי מתכון.
בעוד אחד- אני המצאתי מתכונים קלילים, (מהמח הרוחש שלי.
קראו לכתבה אחת שתים שלוש ולתנור.משהו כזה).
ובעוד אחד- לא זוכרת אם יצא שלא אני כתבתי את המתכון, רק את הטור שנלווה אליו,
למרות שאני חוששת שכן כתבתי אותו. אולי אם יעניין אותי, אבדוק ואעלה לפה יום אחד.
מתאים לי לקחת מתכונים של בישול ולא של אפיה כדי לא להסתבך.
כך שלא להתחיל להתעצבן..

ואגב, כתבתי גם כמה כתבות על דיאטה, ואנילא רוצה לכתוב מה התזונה שלי כוללת.
לא תמיד צריך להתיחס לכתוב כתורה למשה מסיני.
בפרוג ראיתי שאפשר לכתוב נגד מיני מתיקה,
ויום אחר כך להעלות צילומים של עוגות שמרים עמוסות סוכר.
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
את השמרים בעלי קנה רגע קודם, וחזר איתם הביתה,
גם לי השמרים המקולקלים היו בהתחלה ישר מהחנות, כמה בצקי שמרים אכזבו אותי עד שבדקתי אותם עם סוכר ומים חמים- הם פשוט לא תססו!
בכל מקרה התמונה שהעלית רואים שם שהבצק לא תפח, יש לזה סיבה.
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
גם לי השמרים המקולקלים היו בהתחלה ישר מהחנות, כמה בצקי שמרים אכזבו אותי עד שבדקתי אותם עם סוכר ומים חמים- הם פשוט לא תססו!
בכל מקרה התמונה שהעלית רואים שם שהבצק לא תפח, יש לזה סיבה.
אבל לי הם לא היו מקולקלים.
תצטרכו לחפש תרוץ אחר:)
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
יכולים להיות אלף ואחד גורמים.
כמו למשל שהיה קריר במטבח,
או באמת שהמלח נגע בהם.
לא חסרות סיבות לעוגה להתפשל.
אם היה קריר במטבח, היית אמורה לראות שהבצק לא מכפיל נפח, והוא היה אמור לקבל תפיחה כלשהיא בתנור.
איך המלח נוגע בשמרים? אף פעם לא שמים אותם יחד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה