בקצרה:
הבצק תפח לך קצת כנראה כי שמת אבקת אפיה.
וזו לא תפיחה שמתאימה לבצק שמרים.
מה שאומר שכנראה השמרים שלך פגי תוקף או שמשהו אחר בהכנה שיבש אותם.
אבל אם היית שמה קמח רגיל+שמרים תקינים היה תופח לך לתפארת.
הכללים שלך אינם עומדים בקנה המציאות.
הבת שלי שמה בדיוק מה שהיה כתוב במתכון לפי הסדר.
את השמרים בעלי קנה רגע קודם, וחזר איתם הביתה,
ומיד לאחר מכן היא התחילה בהכנת העוגה.
יש כללים, ומשום מה יש חריגות.
אבל מי שעובד רק לפי כללים, מתקשה להבין שיש דברים גם מחוץ לקופסא,
ולפעמים הם גם יכולים להיות מוצלחים.
ואני יכולה לספר שהרבה עוגות שהכנתי לא היו לפי מתכון, כלומר היו שלא לפי מתכון,
וכן פשטידות, ויצאו טוב או טעים יותר.
אבל חלות באמת -קשה לי להכין כי הן דורשות הרבה יותר היצמדות לכללים.
כנראה מי שהמציא אותם היה מהאסכולה שלכן.
אני בספק אם הוא יכול לעבוד בפרסום, או רק להישאר תקוע במטבח.
ואני לא מזלזלת בו, מצידי שיהנה במטבח