בלת"ק
סליחה שלא קראתי
סליחה שלא קראתי
וואו!אגב, גונב לאוזניי מפי אחד המדליפים הכי פופולריים במטכ"ל, שאם אדם נזקק לפינוי לבית החולים, ולאחר מכן, רחמנא לצלן, מת בבית החולים, אזיי מדא באים ללא כל בושה למשפחת הנפטר ומבקשים... נכון. אלף שקל. "עלות נסיעה באמבולנס".
מה ההגיון בסיפור? מישהו יכול להסביר?
כתבו שאם הלידה תוך 48 מהפינוי - אין חוב.לא ממש קראתי את האשכול, והעניין אם אלו שנפטרו בבי"ח נשמע מופקע ממש- מקווה שזה באמת שונה היום
לגבי אשפוז-
רק אציין שלפני שנתיים נסעתי באמבולנס בשבת ללדת
(לא מצאנו לפני שבת גוי שמסיע באזור שלי)
והייתי בהחלט במצב שמאפשר נסיעה ברכב רגיל- לולא הייתה שבת
ילדתי בערך 20 שעות אחרי, ושום חוב כמובן...
אני לא יודע מאיפה המחירון הזה אני נסעתי עם נט"ן וגבו ממני 350 ש"ח
כנראה ששילמת רק חצי עלות הפינוי, והחצי השני קופ"חאני לא יודע מאיפה המחירון הזה אני נסעתי עם נט"ן וגבו ממני 350 ש"ח
דיברתי פעם עם אחות בפגייה שאמרה לי שכל מ"ל חלב מבנק החלב עולה שקל (בקבוק של 100 מ"ל ב100 ש"ח)אגב, מנת דם במד''א שאנחנו תורמים נמכרת לבתי החולים בעלות של 438 ש''ח.
בלת"ק,מדא משווקים את עצמם כסוג של, איך נקרא לזה, ארגון חסד.
הם מאוד אוהבים את המיתוג שלהם: "ארגון ההצלה הלאומי של ישראל".
ובאמת, אשרי חלקם, וזכות לנו שיש ארגון כמוהם. כל המציל נפש אחת מישראל – כאילו קיים עולם מלא! ובכן, קל וחומר מי שמציל נפשות רבות, עשרות בשנים.
אלא שלפעמים, נדמה שמד"א הוא משהו אחר לגמרי.
נדבר על מקרה שבו פונה אדם לבית החולים, נבדק במיון, נמצא שמצבו תקין – והוא נשלח הביתה.
במקרה כזה, קופת החולים תשלם לבית החולים על הבדיקה והמיון, ככל והביקור החשוב הוסדר איתם.
אבל... אבל...
מדא רוצים כסף. והרבה. כמעט 1000 שקל! זה המון! המון! המון כסף! בטח לאדם פרטי מן השורה, המשתכר לפרנסתו, נניח, כספר השכונתי.
כעת, הנה העניין.
את האמבולנסים – מד"א מקבלים בחינם. (הם יודעים יותר טוב מראשי ישיבות איך לגייס כספים בחו"ל, אל תדאגו להם).
את הנהגים, הפרמדיקים – גם בחינם. מתנדבים.
כעת, על מה ולמה התשלום המופרך הזה?
אני יכול להבין שמדא רוצים איזו השתתפות עצמית. ולו רק כדי למנוע מצב בו כל קרח גבוה ושרירי או משועמם שעיר נמוך קומה – שמתי לב שאין כמעט משועממים קרחים גבוהים, מעניין – מזמין לעצמו פינוי לבית החולים כדי לבקר את קרוב משפחתו ומקבל הסעה חינם. בסדר.
אבל.. אבל... למה אלף שקל?
זה מחיר שארגון בריאות פרטי, פרימיום לעשירים, יכול להרשות לעצמו לגבות. לא "ארגון ההצלה הלאומי של ישראל".
ובמילים אחרות;
זהו מחירה של נסיעה במונית לימוזינה עם בר משקאות חריפים + תקליטן. לא של הסעת חירום לבית חולים...
אגב, גונב לאוזניי מפי אחד המדליפים הכי פופולריים במטכ"ל, שאם אדם נזקק לפינוי לבית החולים, ולאחר מכן, רחמנא לצלן, מת בבית החולים, אזיי מדא באים ללא כל בושה למשפחת הנפטר ומבקשים... נכון. אלף שקל. "עלות נסיעה באמבולנס".
מה ההגיון בסיפור? מישהו יכול להסביר?
ממש ממש לאמבירור שעשיתי עכשיו עם חובש במד"א הוא אמר לי שתי נקודות חשובות
1-הסיפור הוא לשכנע את קופת החולים שהפינוי היה נדרש
2- 1000 ש"ח על פינוי זה בגדול רק אם היתה נסיעה מטבריה לאילת..... בגדול הסכם על פינוי רגיל הוא 200+-
ושוב, בהרבה מקרים יש השתתפות כלשהיא, בהתאם לביטוחים
זו הוראה בכל הקורסים של מד’’א. למדתי שם וזה הוראה מפורשת.לפרמדיקים של מד"א יש נטייה להמליץ על פינוי. או להלחיץ על פינוי איך שתקראו לזה.
בעבר כשהם המליצו לנו על פינוי, לחש לנו איש איחוד הצלה שזה נתון לשיקול דעתנו ולא כ"כ קריטי.
תכלס זה היה פרכוס חום ראשוני, היינו מבועתים אז התפננו.
נכון שקיבלנו החזר כי מדובר על רשימת המקרים המזכים, אבל בגדול זו היתה ההתנהלות.
בלת"ק,כולם מסכימים שילד שעושה תגובה אלרגית ונזקקת לאפיפן חייב לנסוע באמבולנס לבי"ח.
כן. חובה.בלת"ק,
חובה לנסוע באמבולנס ולא במונית?
אז כל פעם אתם משלמים 1000 ש"ח?
הזוי!!!
כן, חובהבלת"ק,
הזוי!!!
חייבים, ובנט"ן. המצב יכול להדרדר בשניות.בלת"ק,
הזוי!!!
במכבי יש פתורחייבים, ובנט"ן. המצב יכול להדרדר בשניות.
וזה באמת הזיה. צריך לתת פטור כמו בפרכוס ובלידה. (בפרכוס לא חייב אמבולנס עפ"י רוב, אא"כ אין בוקולם זמין. או שהוא לא עוזר. ובלידה גם עפ"י רוב לא חייב. ובאלרגיה כן.)
ב"ה. זה אומר שעליתם על מקור האלרגיה והיא לא נמצאת ביותר מידי דברים.במכבי יש פתור
אני אמרתי לקופה שאני אעבור למכבי אם הם לא ישלמו
אז הם שלמו באופן חד פעמי
אבל הם יודעים שאני לא באמת יכולה לעזוב אותם כי לבן שלי יש תיק מדי מורכב ויהיה קשה מיד להתחיל עם רופאים חדשים
אנחנו משתדלים שלא יהיו תגובות אלרגיות וב"ה לרוב מצליחים לשמור עליהם
מדי פעם יש תקלות אבל ב"ה לא יותר מדי
לשניהם יש רשימה לא קצרה של אלרגנים (כולל חלבי לשניהם)ב"ה. זה אומר שעליתם על מקור האלרגיה והיא לא נמצאת ביותר מידי דברים.
(דווקא האלרגיה הכי נפוצה נמצאת בהכי פחות דברים- חלבי.)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: