אני גרה בעמנואל, בית חולים הכי קרוב הוא במרחק 40 דקות נסיעה, לא קיבלנו הנחותמחיר 1000 ש"ח נראה מוגזם, כי כל עיר שמרוחקת מבית חולים יותר ממספר ק"מ מסויים, יש קרן מרוחקי אשפוז של הביטוח לאומי שמשלם את ההפרש.
שלא נצטרך
אולי גם במשטרה יתחילו לקחת כסף? כדי שתבדקו טוב טוב אם מה שמרשרש אצלכם במטבח ב3 בלילה זה באמת פורץ ולא סתם שדואם יש שם מישהו שמרוויח?
מציק לכם?
הם אף פעם לא אמרו שהם בחינם.
אתם לא אמורים לראות, זה התחשבנות בין מד"א לביטוח לאומי, אבל הגביה לא לפי מס' הק"מ שבאמת נסעתם.אני גרה בעמנואל, בית חולים הכי קרוב הוא במרחק 40 דקות נסיעה, לא קיבלנו הנחות
אני הייתי צריכה לשלם על אמבולנס שהגיע ולא פינה (באמצע הלילה)שתי תשובות בדבר:
א. מד"א בפירוש הוא לא גוף התנדבותי לגמרי, מכיון שהוא 'ארגון ההצלה הלאומי של ישראל' = לוקח על עצמו את האחריות להגיע לכל מקרה חירום בישראל (הצלה עושים המון, אבל לא יכולים גם אם מאוד ירצו להגיע להתחייבות שכזאת)
זה דורש מהם משאבי ענק, שאחרי כל התרומות כנראה הם צריכים הרבה מאוד מאוד כסף.
וכמובן - בגלל כל זה הם גם מעסיקים מאות ואולי אלפי משרות במשכורות מלאות (ואגב, פרמדיק ונהג אמבלונס זה לא שכר מינימום כמובן...)
ב. וזה מה שחשוב לשלל הטענות כאן:
המקרה היחיד(!!!!) שאדם משלם מכיסו תשלום לאמבולנס הינו - כאשר פונה באמבולנס רגיל ולא אושפז בהמשך לפינוי*.
כל מקרה שנגמר באישפוז, כל אישה לקראת לידה (גם אם ילדה אחרי חודשיים), כל מי שמד"א הבינו שצריך טיפול נמרץ (גם אם לא אושפז - נדיר כמובן), תאונות דרכים, תאונות עבודה ועוד ועוד - אתם לא משלמים.
או שהקופ"ח או שביטוח לאומי.
*1. בדרך כלל בדרך כלל מקרה כזה האדם יכול להחליט על דעת עצמו שיכול להסתפק במונית.
2. גם אם מגיעים כונני הצלה ורואים שזה לא קריטי - תבטלו יפה את האמבלונס (אפשר!) ותיסעו במונית או ברכב.
מימון עלויות פינוי באמבולנס
www.kolzchut.org.il
לפי מה שאני יודעת אם זה כי היא עם צירים- היא לא צריכה לשלםלא נכון. גם אם שבוע אחרי היתה לידה ולא באותו פינוי - היולדת תתבקש לשלם את מלוא תשלום האמבולנס ואין מימון של קופ"ח אם זה לא מספיק צודק לטענתם הפינוי.
נסיעה מצומת יצחק מודעי בירושלים עד שע''צ,חייבו בערך 700 ש''ח, ללא ריביות.מבירור שעשיתי עכשיו עם חובש במד"א הוא אמר לי שתי נקודות חשובות
1-הסיפור הוא לשכנע את קופת החולים שהפינוי היה נדרש
2- 1000 ש"ח על פינוי זה בגדול רק אם היתה נסיעה מטבריה לאילת..... בגדול הסכם על פינוי רגיל הוא 200+-
ושוב, בהרבה מקרים יש השתתפות כלשהיא, בהתאם לביטוחים
גם אם הם ליד הבית שלך, אתה לא חייב להכניס אותם...תודה על העלאת הנושא, יש לי שאלה שאין לי איך לברר
היה לי מקרה שהזמנתי את איחוד הצלה והמוקדן אמר לי שהוא חייב לדווח את מד"א
הגיע המתנדב ואמר לי תבטלי את מד"א, לא צריך פינוי
התקשרתי למד"א שאני רוצה לבטל את הקריאה הם אמרו לי שהם כבר ליד הבית שלי ואי אפשר לבטל...
חתמתי שאני לא רוצה פינוי
השאלה שלי: האם אני יכולה לקבל חשבונית של מד"א לתשלום?? וכמה??
הרי ידוע שהם שולחים חשבונית רק כשיש כבר ריביות!!!!
שים לב שזו הסעת אגרה ולא פינוי, העברה מX לY
שלא תצטרכו אבל מעבר מבי"ח לבי"ח אפשר לעשות בחינם ע"י העמותות.1000 זה עוד בקטנה
אני שילמתי להם 3500 על פינוי בטיפול נמרץ מבית החולים 1 לבית חולים 2
אני שלימתי 690 שח על פינוי מרחק של חצי קילומטר מצומת כהנמן רבי עקיבא למעייני הישועה נסיעה של דקה דקה וחציבגדול הסכם על פינוי רגיל הוא 200
על משטרה וכב"ה אתה משלם במע"מ... מדא אינו ארגון ממשלתיאולי גם במשטרה יתחילו לקחת כסף? כדי שתבדקו טוב טוב אם מה שמרשרש אצלכם במטבח ב3 בלילה זה באמת פורץ ולא סתם שד
(פעם על הזמנת כיבוי אש היו לוקחים 600 שקל, עד שהפסיקו עם זה מטעמים מובנים)
לא פינוי- העברה, שירות צדדי שמדא נותן בתשלום מלא מלא1000 זה עוד בקטנה
אני שילמתי להם 3500 על פינוי בטיפול נמרץ מבית החולים 1 לבית חולים 2.
רוב מוחלט של העובדים לא מקבלים 100 לשעה..., ולא תמצא מצב שיש ארבע עובדים בצוות, מקסימום 2 עובדים ועוד מתנדבים, אבל תזכור שייתכן שהצוות הזה היה בכוננות ל8 שעות והאירוע היחיד שהוא עשה זה ההעברה של 1000 שח במקרה כזה המשמרת יצאה בנזק...אגב 1000 לצוות של 4 אנשים לשעה וחצי זה ממש לא הרבה.
בוא נחשוב שיש לכל אחד מהם עלות מעביד ממוצעת של 100 שח לשעה, לשעה וחצי זה 600 ש"ח.
ועוד 400 ש"ח להוצאות אחרות של דלק תרופות וכו". נשמע סביר בהחלט
על כל 100 מקרים שלא נראה שצריך פינוי יש לפחות מקרה אחד שעלול להיות סכנת חיים, כארגון שמטפל במאות מקרים כאלו ביום, ההנחיה לצוותים הוא לא לקחת סיכון, בנוסף, בדרך כלל האחריות תהיה על צוות מדא ולא על צוות איחוד הצלה, ומכאן מובן חוסר הרצון ליטול סיכון [רפואה מתגוננת]לפרמדיקים של מד"א יש נטייה להמליץ על פינוי. או להלחיץ על פינוי איך שתקראו לזה.
בעבר כשהם המליצו לנו על פינוי, לחש לנו איש איחוד הצלה שזה נתון לשיקול דעתנו ולא כ"כ קריטי.
רק אם הסכמת לקבל טיפול או בדיקה, אחרת לא היית משלמתאני הייתי צריכה לשלם על אמבולנס שהגיע ולא פינה (באמצע הלילה)
זה נשמע לי כמו תאונת דרכים, 745 אם אינני טועה, תעריף שונה, בין השאר מכיון שהביטוח משלםנסיעה מצומת יצחק מודעי בירושלים עד שע''צ,חייבו בערך 700 ש''ח, ללא ריביות.
ממש לא לפי מרחק.
שלמתי, אחרי כמה שנים ביטוח החובה החזיר.
דש, גם אצלנו היה כזה סיפור בדיוק (כהנמן השלושה, עוד 100 מטר...)אני שלימתי 690 שח על פינוי מרחק של חצי קילומטר מצומת כהנמן רבי עקיבא למעייני הישועה נסיעה של דקה דקה וחצי
ביטוח רכב פוגע אמור לשלם, אם אין ביטוח אני חושב שיש קרן של המדינהדש, גם אצלנו היה כזה סיפור בדיוק (כהנמן השלושה, עוד 100 מטר...)
תאונה קלה, הילד רק נפל אפילו לא נשרט
מדא ממש המליצוווו להתפנות איתם, למרות שהילד הלך על הרגליים, אפילו לקחת מונית משם היה עולה 12 שח
הם אמרו שהביטוח משלם.... לא יודעת עד היום לאיזה ביטוח התכוונו
אחרי חצי שעה שוחררנו הביתה, הילד היה בריא ושלם ב"ה
אבל את הדרישה לתשלום קיבלנו אחר כך בדואר ולא היה עם מי לדבר!!! 580 שח על דרך של 2 דקות.
זה שערוריה. אבל בסוף בלית ברירה שילמנו והודינו לה' שזה היה הנזק
אני רק לא מבינה למה הפראמדיקים לא מעדכנים כמה זה עולה ומבררים אם יש ביטוח פרטי או לא.
זה די מרושע.
טוב לדעת שאפשר לסרבבמקרה של סירוב יבוצע תשלום רק אם בוצע טיפול, אפילו לקיחת מדדים, ע"י צוות האמבולנס ולא הכוננים, אם חתמת שאת מסרבת לטיפול, לא תחויבי
אם אתה בהכרה ומודע לעצמך על הפארמאדיק להסביר לך את הסיכון באי הסכמתך לטיפול, הוא אינו יכול לבצע בך דבר כנגד הסכמתך, הואיכול לדרוש ממך לחתום לו שאתה מודע לסכנות ומקבל את האחריות עליך.טוב לדעת שאפשר לסרב
כי הפאראמדיק אמר לי שהוא חייב לקחת מדדים, ולא רצה לשמוע שאנחנו לא מעונינים!!!
יתכן.זה נשמע לי כמו תאונת דרכים, 745 אם אינני טועה, תעריף שונה, בין השאר מכיון שהביטוח משלם
אפשר להתפנות באופן עצמאיביטוח רכב פוגע אמור לשלם, אם אין ביטוח אני חושב שיש קרן של המדינה
זה שהילד הלך על הרגליים לא אומר שהוא לא סובל מדימום פנימי מסכן חיים...
מכיר אישית ילד בשכונה שלפני חודשיים נפגע בתאונה קל, פונה לביח קרוב רק לבדיקות, משם הועף באט"ן להדסה עין כרם, שם טופל ואושפז בטיפול נמרץ ילדים לשבוע, אח"כ מחלקה רגילה לשבועיים, וכיום נמצא בבית עם מעקב בבית חולים, טרם החלים לגמרי...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: