דרוש מידע מצות באש קוממיות בהשגחת העדה החרדית

יצחק77

משתמש מקצוען
חיקוי
לא אותו כשרות מיוחדת ולא אותה איכות
האם כבודו ביקר בכל שלבי האפיה בקוממיות
מה הידע של כבוד ובהשגחה ?
בברור יסודי שאני ערכתי אצל כמה מומחים בתחום שביקרו שם ב4-5 שנים האחרונות
וחזרו מאד מאוכזבים גם מאיכות ורמת דתיות העובדות וגם מסדרי הכשרות
אין לי שום אינטרס לצד זה או אחר
אבל מאפית מצות זה דבר דינמי ויש הבדל באותה מערכת כשרות בין מאפיה למאפיה ובין שנה לשנה
וכפי שכתבו כאן זה מאד תלוי תלוי במשגיח בפועל בשטח
 

יצחק פנחס

משתמש פעיל
עריכה תורנית
בלי לפסול אף אחד,
במאפיית מצות קוממיות שעדיין פעילה, יש הידורי כשרות שאין במקומות אחרים.
וגם טעם ללא תחליף.
מידי שנה צצה מאפיה מתחרה חדשה, שמבטיחה שהמצות בדיוק אותו דבר......
 

יצחק77

משתמש מקצוען
שוב ושוב
יש הבדל מהותי בין מסורת והידורי כשרות כאלו ואחרים לבין המצב בשטח
זה נכון אצל כל ההכשרים
בפועל צריך לבחון בעיקר מי המשגיח בפועל בשטח
וגם את איכות העובדים משום שלהבדיל ממפעלים שיש להם איזו שהוא שטאנץ
ואם הוא איכותי זה עובד,
מאפית מצות היא דינמית ומשתנה מצוות לצוות ומשנה לשנה
חומרות והידורים זה טוב בכיוון כללי אבל לא מספיק לשטח
 

3524

משתמש מקצוען
בסופו של דבר אנחנו, האנשים הקטנים, אין לנו את היכולת לדעת ולשפוט על הכשרות והידוריה, נותר לנו רק לסמוך על נותן הכשרות.

לכן, מה שאצלינו מדבר זה רק הטעם והמירקם.

המצוינות של מצות קוממיות היו מורכבים מכמה דברים, סוד סוגי החיטה והעירוב בין הסוגים לפי יחס מסוים, איכות התנור, ועוד פרמטרים. לפני שנים אחדות בנו תנור נוסף במאפיית קוממיות, ויודעי דבר יוכלו עפ"י חוש הטעם לקבוע מיד אם המצה נאפתה בתנור הישן או החדש, כי התנור החדש לא הוציא את אותם תוצאות כמו התנור הישן.

כעת, כשהבעלים פתח מאפיה נוספת, הוא יוכל להמשיך עם הסוד הידוע לו של סוגי החיטה והתמהיל המדויק, אבל הוא לא יכול לשלוט באיכות התנור אם הוא מוצלח כמו המקורי או לא. זה נוכל אולי לשמוע אחרי פסח, מאלו שערכו מבחני טעימה.

ומכיון שפסח הוא רק שבוע בשנה והמצה היא המאכל העיקרי, לא היינו מזדרזים להחליף 'סוס מנצח' בגלל הפרש של כמה שקלים.
 

פיצוצית

משתמש חדש
המצות בדיוק אותו הטעם של מצות קוממיות,
ניתן להשיג אותן אצל משפחת באש בפל 0556734820
 

WELLCOME

משתמש פעיל
למכירה 2 קילו מצות באש רש"מ
מחיר 170 לקילו 0548478268
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
מנסיון אישי: הטעם דומה מאד, אפשר לומר זהה. האיכות - זהה.
מדובר בבנו של מייסד המאפיה המיתולוגית בקוממיות, יש לו את כל הידע והסודות בדיוק כמו לאחיו - מנהל המאפיה המקורית.
הנסיון שלי איתם היה לפני יותר מ10 שנים, ואני זוכרת את הנסיון הזה לטוב, אחרי שניסיתי מאפיות שונות ומשונות, ומכולן התאכזבתי מרות.

לגבי מחירים - אין לי מידע.
 

3524

משתמש מקצוען
2 כותבים פה יודעים מנסיון אישי שהמצות הם באותו טעם ואותו דבר.

איך יש להם נסיון אישי כבר בתאריך ח' ניסן? מתי הם הספיקו לטעום ולהשוות? זו מאפיה שרק השנה נפתחה ועוד לא היה לציבור הזדמנות לטעום.
 

יוסף עליכם

משתמש פעיל
2 כותבים פה יודעים מנסיון אישי שהמצות הם באותו טעם ואותו דבר.

איך יש להם נסיון אישי כבר בתאריך ח' ניסן? מתי הם הספיקו לטעום ולהשוות? זו מאפיה שרק השנה נפתחה ועוד לא היה לציבור הזדמנות לטעום.
למה אי אפשר לטעום בח' ניסן?
כל קופסת מצות נשלטת מרחוק, וסגורה עם קוד, שנפתח רק בי"ד ניסן אחה"צ???
 

3524

משתמש מקצוען
בני עדות אשכנז מקפידים לא לאכול מצה שלושים יום קודם החג, או לכל הפחות מראש חודש ניסן.

אבל נניח לזה כרגע, עוד לא ראיתי מישהו שפותח את קופסת המצות בעת הקניה 'כדי לטעום'. המקפידים מקפידים שלא לפתוח לפני סוף זמן שריפת חמץ.
 

יוסף עליכם

משתמש פעיל
ובגלל שיש מנהג כזה
לכן לא יתכן שיש בפרוג שתי ניקים, כאלו שכן טעמו, ובכ"ז פתחו קופסה כדי לדעת מה לקנות ולא לקנות חתול בשק...

יש כאלו שכבר שנים לא יכולים בלי מצות קוממיות והשנה שיש את הפיצול כדי לא לקחת סיכון קנו קופסא ואכלו לפני פורים, לא יכול להיות???
בינינו אנשים שקונים כל שנה מצות דווקא של קוממיות בהפרש מצטבר של אלפי שקלים, רק בגלל שזה מה שהם אוכלים, לא ישקיעו השנה עוד 500 ש"ח כדי להשוות מראש ולדעת על מה הולכים???
או שהשיגו כמה מצות מבן דוד של החבר של השכן שעובד בתנור של באש...
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
2 כותבים פה יודעים מנסיון אישי שהמצות הם באותו טעם ואותו דבר.

איך יש להם נסיון אישי כבר בתאריך ח' ניסן? מתי הם הספיקו לטעום ולהשוות? זו מאפיה שרק השנה נפתחה ועוד לא היה לציבור הזדמנות לטעום.
זאת מאפיה ותיקה שהשנה קבלה את הכשרות של העד"ח. עד השנה הזאת היה לה כשרות של שארית ישראל.
 

3524

משתמש מקצוען
ובגלל שיש מנהג כזה
לכן לא יתכן שיש בפרוג שתי ניקים, כאלו שכן טעמו, ובכ"ז פתחו קופסה כדי לדעת מה לקנות ולא לקנות חתול בשק...

יש כאלו שכבר שנים לא יכולים בלי מצות קוממיות והשנה שיש את הפיצול כדי לא לקחת סיכון קנו קופסא ואכלו לפני פורים, לא יכול להיות???
בינינו אנשים שקונים כל שנה מצות דווקא של קוממיות בהפרש מצטבר של אלפי שקלים, רק בגלל שזה מה שהם אוכלים, לא ישקיעו השנה עוד 500 ש"ח כדי להשוות מראש ולדעת על מה הולכים???
או שהשיגו כמה מצות מבן דוד של החבר של השכן שעובד בתנור של באש...
קשה לי להאמין. נראה בלתי הגיוני בעליל. פה
 

3524

משתמש מקצוען
זאת מאפיה ותיקה שהשנה קבלה את הכשרות של העד"ח. עד השנה הזאת היה לה כשרות של שארית ישראל.
איפה הם נמצאים ואיך קראו למאפיה עד שנה זו? ולמה לא שמענו עד עכשיו על מצות בהשגחת שארית ישראל בטעם ובאיכות של קוממיות?
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
מציאות.
זה שלא שמעת, לא אומר שזה לא קיים.
הם נמצאים בבית שמש. איך קראו להם? לא זוכרת, אבל בשעתו ביררתי היטב - ומדובר באח של מצות קוממיות של היום. כלומר - יש לו את הידע המדוייק כמו לאחיו, בדיוק.
מבחינת הטעם - הפתיע אותי בשעתו - היה זהה למצות קוממיות.
 

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש כאן בלבול מסויים.
יתכן שיש לאחיו גם מאפיה, זה נושא אחר.

לעצם הנושא, הר' יונה באש הוא=מצות קוממיות כל השנים.

עכשיו עקב שינויים שהמושב עבר לאחרונה הוא עזב את קוממיות ופתח את המאפיה במקום אחר.

במקביל המושב מפעילים את המאפיה לבדם, וכל אחד שישקול אם הוא רוצה את המקום או את מי שהיה הבעלים למעשה.
(ברעיון זה מזכיר את הפיצול של פיוז-טי ונסטי.... לאחר ההסכם נסטי נשארו עם השם ופיוז-טי לקחו את המתכון, לא דומה כי כאן יש את המתכון והמומחיות כנראה לשניהם במידה שווה)

אגב, לא מעט משפחות שלא אכלו קוממיות בצער רק בגלל שלא הכירו את הכשרות. בטח בפסח. עם כל ההידורים.
כעת יש להם הזדמנות.

האם זה שונה דומה או אפילו מתעלה על הקודם?
לעולם לא נדע, אחרי פסח יהיה דעות לכל הכיוונים.

העיקר שיאכלו ענווים וישבעו והאמת והשלום אהבו.
 

3524

משתמש מקצוען
יש כאן בלבול מסויים.
יתכן שיש לאחיו גם מאפיה, זה נושא אחר.

לעצם הנושא, הר' יונה באש הוא=מצות קוממיות כל השנים.

עכשיו עקב שינויים שהמושב עבר לאחרונה הוא עזב את קוממיות ופתח את המאפיה במקום אחר.

במקביל המושב מפעילים את המאפיה לבדם, וכל אחד שישקול אם הוא רוצה את המקום או את מי שהיה הבעלים למעשה.
(ברעיון זה מזכיר את הפיצול של פיוז-טי ונסטי.... לאחר ההסכם נסטי נשארו עם השם ופיוז-טי לקחו את המתכון, לא דומה כי כאן יש את המתכון והמומחיות כנראה לשניהם במידה שווה)

אגב, לא מעט משפחות שלא אכלו קוממיות בצער רק בגלל שלא הכירו את הכשרות. בטח בפסח. עם כל ההידורים.
כעת יש להם הזדמנות.

האם זה שונה דומה או אפילו מתעלה על הקודם?
לעולם לא נדע, אחרי פסח יהיה דעות לכל הכיוונים.

העיקר שיאכלו ענווים וישבעו והאמת והשלום אהבו.
זה מעניין מה שאתה אומר, ברחוב לא דיברו שבאש עזב את מאפיית קוממיות אלא שהוא פתח מאפיה נוספת.

בכל הפרסומים של מאפיית באש היה כתוב שמי שרוצה לקנות מצות קוממיות אורגינל יוכל להזמין בטלפון שמספרו כך וכך. זה לא ממש מסתדר עם מה שאתה כותב, מי שנוטש מכרה זהב - מכל סיבה שהיא - לא סביר שימשיך לשלוח אליהם לקוחות.

מה פספסנו כאן?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה