בואו חשבון מכתב כנה לאחותי ההייטקיסטית

מצב
הנושא נעול.

זאבי זקס

משתמש רשום
אני מכיר חברים בכולל שמספרים שנשותיהם אינם נהנות מהעבודה הזו
ורוב מתלוננים על סך השעות שצריך להשקיע בזה.
((אני כעת בבית כי אני גם שומר על ילד שחולה ואשתי לא יכלה לשמור עליו....

רק רציתי להזכיר שבספר חובת הלבבות ח"א בשער הבטחון סוף פרק ג'
מבואר כי הקב"ה טבע באדם משיכה והשתוקקות לתחום מסוים, ממנו הוא עתיד להתפרנס,
ומה יכול להיות טוב יותר מלחפש פרנסה מבוססת על טבעו של האדם.
( למען הסיר ספק, יש הרבה מקום להתייעצות עם תלמיד חכם לבירור הדבר הנכון עבורך.)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זה מחליא אותי לקרוא את זה;
מה זה זה לא הם שהתחייבו? בשביל מי הם התחייבו??? בשבילך!
זה מחליא אותך, בסדר.
כנראה שהחים לא שחור ולבן. ואל תדון אף אדם עד שתגיע למקומו...
אבל מה היה קורה אם היתה לך משכנתא ענקית של 6-7 בחודש ל30 שנה, כמו שלוקחים על עצמם הזוגות היום.
והיית רוצה אולי לסגור חלק ממנה.
וכבר הדירה מתחילה להיות קטנה וצפופה. ואת מבינה שלא תוכלי להרחיב מסיבה כלכלית בעתיד?
אז את היית מחזירה להורים שלך את הכסף, ובאמת כל הכבוד!!
אבל לא תביני שאי אפשר לחייב זוג להעניק להוריו את הכסף?

רוחי ב

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כל הסיפורים על הזוצים שחיים ברמת חיים גבוהה כשההורים נקרעים,
בדקתם וראיתם שזה דווקא עובדות ההייטק?
אני בדקתי ובחנתי את סביבתי, ונדהמתי והתעצבנתי (אולי שלא בצדק, אינני יודעת..) על התנהגות של זוגות שמרויחים יפה - לא בהייטק, ולא בהכרח שמקור ההכנסה מהאישה שנקרעת כל יום, ורמת החיים שלהם גבוהה ביחס לסביבה, וההורים שלהם נחנקים עם חובות הזויים, ולא רק שלא נראה להם שצריך לעזור להורים, גם כשהם נניח עברו לדירות שלהם הם קיבלו את מלא הסכום הנדרש לקנית ריהוט, כשהם בתמורה נסעו לעוד חופשה מפנקת על עבודתם הקשה במעבר הדירה...
זה לא קשור למקום העבודה, לא קשור לרמת ההכנסה, קשור רק למידות טובות וקצת לב.
וזה קורה בכל המגזרים, גם בציבור החסידי והספרדי ההורים נקרעים להביא 200-300K לכל חתונה של ילד (100+- על הדירה ו 100+- על הוצאות נדוניה וחתונה).
ובינינו רמת החיים עלתה בכל המגזרים, חופשות וטיסות שפעם לא היו בכלל בלקסיקון, ביגוד, שיפוץ בתים, גם בגדלי הדירה יש עליה כל כמה שנים, כשפעם משפחות נחנקו בדירות פיציות. לא אומרת מה טוב ומה לא, רק נקודות למחשבה על צורך וחובה.
ומי שרוצה לתת להורים, גם אם הם מסרבים, ויודע מה המצב שלהם, ימצא דרכים לעזור להם גם בלי שהם ידעו, נורא נחמד לטמון את הראש בחול ולהגיד "אבל ההורים רוצים לשלם לנו"....
זה לא קשור להייטק, ולא קשור לאשכול כל הנושא הנל, אבל כן מאד התחברתי למה ש @ברבור1 כתבה על העבודה המאומצת שעשתה לפני קנית הדירה ביחס לאנשים שבוחרים לא להתאמץ מעבר ואח"כ בוכים על ההשכר הגבוה בהייטק, למרות שהיו יכולים להתאמץ ולהרוויח יותר במקצוע שלהם.

עד מתי

משתמש מקצוען
אפשר להוסיף כאן משהו?
טענה 1:
רוב המתכנתות שאני מכירה, שאוהבות את המקצוע! שנהנות ממנו , וככל נראה היו הולכות אליו גם אם לא היה משכורת ענק בצידו..
-לא היו הולכות למקצוע , אם היו יודעות שמרוויחים בו מינימום, ובמקצוע אחר - שהן יכולות לעבוד בו, מרוויחים פי 6...
-רוב המתכנתות שנאי מכירה, שאוהבות את המיקצוע , ונהנות בו היו נהנות מ-א-ד להוריד שעות ולעבוד 5-6 שעות ביום (אולי אכן מדובר באמהות למשפחות ברוכות , ולא כאלו שהתחתנו אתמול ועם ילד אחד.. - יתכן שבמקרה כזה התוצאה שונה)

טענה 2:

עד כמה בת צריכה /חייבת (כל נוסח אחר שיתישב על ליבכם בהבנה...) לתת להוריה, שנחנקו בשביל לחתן אותה, ולעשות הרבה מעבר להשתדלות .. כדי למצוא לה חתן מצוין ... (ע"פ ראות עניהם)

- לגבי מה שההורים מתחייבים מעבר ליכולתם הכלכלית - (ציבור ליטאי בלבד) המון רבנים אומרים להורים לעשות כך, וההורים לא רשעים כשהם עושים את זה, במיוחד כשיש להם בת באמת מוצלחת ומוכשרת והם רוצים בשביל הבת שלהם את הכי הכי טוב, וזו גם דעת גדולי הדור , להתחייבות לסכומים שע"פ דרך הטבע אין אפשרות להחזיר (אולי ע"י מכירת הדירה שלהם עצמם... - אבל אף אחד לא רוצה להגיע למצב הנורא הזה בגיל 60+)

- האם בת צריכה לתת להורים שלה? - לפי מה שאני יודעת שנשאלו את גדולי הדור - כן בת חייבת לתת להורים שלה, וזו הצדקה הכי מהודרת שיש!!!- וכן הבת צריכה גם להצטמצם בשביל זה!!!
-השאלה היא: עד כמה בת חייב לתת ולהצטמצם בשביל לחזיר להורים שלה? - האם אישה שעובדת 9 שעות ביום + שעה וחצי של נסיעות , יולדת בממוצע אחת לשנתיים, אחרי שהיא נותנת חומש ויותר מכך להוריה, האם מותר לה לקחת עוזרת בית פעם בשבוע, ולא לתת להורים שלה את ה400 שקל המצטברים האלו בחודש ? (שבהחלט יכולים לעזור להורים שלה לקנות צרכי שבת יותר בהרחבה...) - חברה שלי שאה את זה רב, והיא אמרה לו שאם לא היא ככל הנראה היא תהיה אמא הרבה פחות טובה, יהיה לה קשה לשמור על שפיות וכו.. הוא אמר שברור, שהיא צריכה את זה וזה צורך הבית כמו לשלם למעון!!
אז נכון שהרבה מורות סביבה יגידו , איזו ילדה כפוית טובה, ההורים של הנחנקים, והיא משתמשת בעוזרת בית, א-ב-ל כל עוד הם לא עמדו במקומה, לא יודעים כמה היא עוזרת להורים שלה.. ולא יודעת את הצורך שלה לעוזרת בית.. אז בבקשה לא להתערב!!!
-לגבי קרן השתלמות להעביר להורים- אני אישית שאלתי רב את השאלה הזו, והוא אמר לי שכיוון שיש לי בת בכורה הגם שהיא לא מתקרבת לגיל השידוכים.. אבל לכאורה זה מה שיתן לי את היכולת לחתן אותה ואת 2 אחיותיה שבתור.. - אז אני לא יכולה לתת את זה להורים....(השאלה היתה שאלה אישית! והתשובה גם כן, זו לא הוראה כללית לכל בני דורינו!!..)
-החיים זה לא שחור לבן!!
יתכן שלגבי הרחבה דירה - התשובה היתה שונה ,
ואני מאמינה שלא דומה משפחה עם 10 נפשות שחיים בדירה של 70 מטר, למשפחה עם 5 נפשות, שחיים בדירה מרווחת וההגדלה רק תוסיף להם איכות חיים - שאז התשובה שונה...

החיים זה לא שחור לבן!
וכל המצקצקים כאן ף על יהירות ההיטקיסטים, - גם הם יצטרכו לעמוד יום אחד מול חתונת ילדיהם..
גם להם יש משכנתא ענקיתתתתתת (כן הרוב לקחו את המקסימום הניתן...)
ונכון שהם לא מסכנים, והם כנראה אחרונים ברשימת הרחמים שלכם, אבל אם הם חיים חיים סבירים, וגם להם שיירה ארוכה בעה"ר של ילדים .. לא בטוח שאם היו הולכים לשאול רב - הוא היה עונה כמוכם ..

אנקדוטה נוספת. היה כאן בעברה הרחוק אשכול , של איך ניתן להגדיל שכר...
אני כתבתי שבעבר הרחוק - טרם קניתי את הדירה של עצמי, הוספתי המון עבודות צדדיות (מעבר ל9 שעות שעבדתי אז - 100% מחוץ לבית.. כדי להגדיל את ההון העצמי שלי טרם קנית דירה...)
התגובות שקיבלתי - אגב מרוב נשים שהזדהו כמורות מנה"ח - ועוד עבדות שהן פחות מתגמלות מהייטק...
היו מה פתאום איך אפשר ועוד..
אז כן אני מצפה שכמו שאתם דורשים מהייטקיסטית שתשתתף בכסף שהוריה השתעבדו לקניית דירה לביתם..
אני מצפה גם מהמורה שחופשת חודשיים - שגם היא תיקח על עצמה עבודה נוספת, ואת הכסף תעביר להוריה בשלמות!, אני גם מצפה ממישהי שעובדת בעבודה אחרת - היה פה אשכול על כך שמנה"ח , יכולות אחרי כמה שנים להוריד ל6-7 שעות ביום, (חלום שלי!) אני גם מצפה מהן - שהן בנות מוכשרות לשבת ולבדוק מבחנים, ולהעביר את התוספת הזו בשלמות להורים שלהם...
- אבל משום מה בנושא הנ"ל יש דממה!, משום מה זה ברור כאן לכולם שרק הייטקיסטית מסגולות לעבוד 9 שעות, אבל מנה"ח שתיקח עבודה צדדית נוספת? - מאיפה הבאת את הרעיון הזה??
ולכן, כמו שכתוב "קשוט עצמך תחילה...."

אוסיף כאן, שהרבה מתכנתות רווקות מעבירות את הכסף בשלמות! להוריהן,
הרבה מתכנתות נוספות , מתמאצות מ-א-ד ומעבירות הרבה יותר מחומש להוריהם הנאנקים תחת עול נישואי הילדים.. (-קללת הדור)
ולהוציא לעז על ציבור איכותי כזה, בגלל כמה וכמה זוגות שלא מייצגים (ויכול להיות שיש להם סיבות כבדות משקל מאד - לצורת חיים פזרנית יותר - שלא חשבתם עליה..)
זו פשוט הכללה זולה ולא הוגנת..
צודקת ממש
מכירה כמה מנהלות כספים/ חשבונות
שמרוויחות 16,000 על עבודה של 6/7 שעות - שווה ערך ל 18 - 20 ב 8/9 שעות
והתביעה עליהם לא כמו הייטק
( אומנם מדברים פה בטח על משכורות של 30 פלוס, אבל הנטו שנכנס לבנק לא רחוק מאד מהנטו שנכנס מ 20 )

מרחבית

משתמש מקצוען
שלום אחותי,
הגיע הזמן שכתוב את מה שבליבי.
בליבי הקטן שאוהב אותך רוצה בשבילך רק טוב
שפע, ברכה, הצלחה,
ו.. גם בשבילו
שתהיה לך עבודה מצוינת
משכורת שמנמנה בעו"ש (אפשר גם שמנה ממש)
ו...גם בשבילי
שתהיה לך עבודה היברידית
כזו שתוכלי 'לעבוד' המון שעות מהבית, לקפל כביסה ומפעם לפעם לבדוק מה התחדש בעבודה
אה, לקבל משכורת כמובן על קיפול הכביסה הזו:)
ו...גם אני.
שתהיה לך עבודה מענינת אתגרת מספקת
עיסוק במה שאת אוהבת בתחושת הצלחה עשיה הגשמה סיפוק
ו.. גם לי
שתהיה לך עבודה בסביבה חרדית או בחדר חרדי העיקר עם חברה חרדית איכותית לצידך
בעולם תעסוקתי שמכיר את המונח נשים חרדיות ומבין מה זה אומר בעצם
ו.. גם לי
שתוכלי להשאר בבית לילד חולה בלי לחפש בכוחות עצמך ממלאת מקום בשבע ורבע בבוקר
ו... גם אני

אני לא רוצה לקנא בך
לא רוצה לספר לעצמי
אני לא רוצה לקנא בך
לא רוצה לספר לעצמי סיפורי בלהה
(בעיקר שקרים ושטויות)

סיפורי בלהה
(בעיקר שקרים ושטויות)
זה על חשבון הבית
על חשבון בעלך
זו קריירה (מילה מגונה..)
זה דורש מדי הרבה
חצי מהמשכורת הולכת למס הכנסה אז זה לא משתלם (כי אפילו שמס הכנסה, זה כן)
בסוף יהיו לכם המון הוצאות על טיפולי שיניים כי מה שנגזר, נגזר
אי אפשר להשאר ירא שמיים כ"כ הרבה שעות מול מחשב (בניגוד למחשב הקופאית בסופר או הגרפיקאית במקומון)
זה מרעיל את הלב כ"כ הרבה כסף
להייטקיסטיות אין ילדים תלמידי חכמים
ואין להן זמן לקחת את הילדים לגינה
הן תולות את כל הערך האישי שלהן בעבודה
ואני תולה כביסה באמצע הלילה כי אין לי עוזרת כי אני לא מתכנתת

גם לא רוצה להתחשבן כל היום
יש משבר בעולם הייטק- זה אוף או כיף?
אני מקנאה בה או לא מקנאה בה?
אני רוצה גם.... בעצם לא כי (יש רשימה ארוכה למעלה תבחרי)

גם לא רוצה את הספקות מדגדגים
בכל אשכול בפוג, דיון בגינה, אסיפת הורים בתורות בחוץ (למה את זה עוד לא עושים היברידי בזום אה?!)
אולי עשיתי טעות?
בעצם צריך להאמין?
הגזירה אמת החריצות קשר?
השתדלות באמונה?
כך היא דרכה של תורה?
הילדים יצאו עם צלקות בלב מהצמצום?
לא שווה להרוויח הרבה במדינה הזאת?

בואי אחותי,
נפתח את זה בכנות
את מתכנתת
אני לא.
האמת אני לא יודעת כמה את מרוויחה
האמת שאין לי איך לדעת איזה מחיר אני הייתי משלמת או לא
האמת היא שלך יש את מסלול חייך
ולי את שלי
האמת היא שנמאס מההילה הזו סביב ההיטק
יש עוד מקצועות בעולם הרחב...
האמת היא שמוטב אסתכל קצת על עצמי במקום עלייך
ואחשוב מה אני רוצה

במקום מה יש או אין לך.

אוהבת,
מפרגנת,
מקנאה אם יש במה (מי אמר?)

אחותך ה-לא.

ג. נ. לא בטוחה שזה הפורום המתאים

נהניתי מאוד מהכתוב.
ולדעתי הייטק זו רק דוגמא למסקנה שנכתבה בסוף - מסקנה שהיא כל-כך אמיתית והיא דרך חיים בריאה - בהמון תחומים בחיים:
האמת היא שלך יש את מסלול חייך
ולי את שלי

ואחשוב מה אני רוצה

במקום מה יש או אין לך.

נחזור להתחלה.
בחלק הראשון של הקטע המיוחד הזה - מתוארת יפה הקנאה, פרגון לצד קנאה.
בחלק השני מתואר הרצון לא לקנא -
לא לחפש סיבות למה 'אין צורך לקנא', סיבות שבחלק מהמקרים באות בעצם ל'הוריד' את מושא הקנאה במטרה להפחית את הקנאה.
כמו שכתבה הכותבת:
אני לא רוצה לקנא בך
לא רוצה לספר לעצמי סיפורי בלהה
(בעיקר שקרים ושטויות)
לתשומת לב מי שחשב/ה שהכותבת מזדהה עם הטענות הללו נגד עבודה בהייטק. היא לא. היא מתייחסת אליהן שהם בעיקר שקרים ושטויות. היא לא רוצה להיות במקום שמספר לעצמה את כל זה.
היא גם לא רוצה להיות במקום של ספקות כל הזמן. כדאי או לא? יש מה לקנא, אין מה לקנא?

וזו דרכה לא להיות במקום הלא מומלץ הזה -
כפי שכבר ציטטתי למעלה:
"האמת היא שלך יש את מסלול חייך
ולי את שלי.
ואחשוב מה אני רוצה".

בשולי הדברים: התייחסתי כאן אל 'מחשבות ורגשות' הכותבת, כי היא כתבה בלשון 'אני'.
במציאות, כפי שכתבה בהמשך, אין לה אחות הייטקיסטית, והיא עצמה עובדת בעבודה אחרת שהיא בהחלט מרוצה ממנה.
היא לא כתבה כאן 'קורות חיים' אלא קטע ספרותי יפייפה ומאלף, לפחות בעיניי.
אם עוד לא הועתק לפורום כתיבה, כדאי שיועתק.

נערך לאחרונה ב:

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
חסרות לי פה כמה נקודות:
1. הפן של אלה שאין להם שקל על הנשמה ומצטמצמים בצורה לא הגיונית, ונחנקים עם המשכנתא ורמת החיים המטורפת כל רגע ורגע, ונכנסים לחובות ענק שאין כ"כ דרך יציאה מהם, כי האישה לא מצילחה להתפרנס נורמלי. (ואני לצערי רואה הרבה כאלה).
תשאלו אותם אם מישהי שיכולה להרוויח הרבה בהייטק - (כלומר יש לה את היכולות השכליות לכך) - עדיין לא מומלץ לה ללכת כי אולי לא כ"כ תהנה...

2. השוו פה הייטק ש"לא נהנים בו" לעומת עבודות אמנות אחרות ש"נהנים כל הזמן".
האם זה אכן ככה?
האם יש עבודות שתמיד תמיד תמיד נהנים כל הזמן עם עיניים זורחות?
אף פעם לא מעצבן לקום בבוקר מוקדם / לעבוד כשהבעל בבין הזמנים וא"א לחפוש / להיות חייבים לעבוד כשיש דברים אחרים?
אם כן - אשמח שתיידעו אותי,
אבל ממה שאני רואה ומכירה - כל עבודה מעצם המחויבות היומית והשוחקת שלה היא מעצבנת ויש רגעים מעצבנים.
כשמסתכלים מנקודת השוואה כזו - אז זה להשוות בין עבודה שאולי נהנים בה יותר לבין קצת פחות,
וכמו שאמרו - הסיפוק של משכורת יפה ומספקת, ובעל שיושב ולומד בנחת, שווה (לחלק אנשים) את ההבדל הקטן הזה.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
לא מדברת על הייטק באופן כללי ולא אומרת שחובה לעזור להורים.
רק אומרת שמשפט כמו שנאמר כאן שבעיה של ההורים שלי שהתחייבו עלי ואיך החובות שלהם קשורים אלי זה משפט של כפיות טובה מזעזע.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לא מדברת על הייטק באופן כללי ולא אומרת שחובה לעזור להורים.
רק אומרת שמשפט כמו שנאמר כאן שבעיה של ההורים שלי שהתחייבו עלי ואיך החובות שלהם קשורים אלי זה משפט של כפיות טובה מזעזע.
זה לא המשפט שנאמר כאן!

• תודה
Reactions: gpt

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זה לא המשפט המדוייק זה רק התוכן שלו
כפי שאת הבנת אותו!
תקראי שוב את מה שציטטתי לך כאן...
אבל מה היה קורה אם היתה לך משכנתא ענקית של 6-7 בחודש ל30 שנה, כמו שלוקחים על עצמם הזוגות היום.
והיית רוצה אולי לסגור חלק ממנה.
וכבר הדירה מתחילה להיות קטנה וצפופה. ואת מבינה שלא תוכלי להרחיב מסיבה כלכלית בעתיד?
אז את היית מחזירה להורים שלך את הכסף, ובאמת כל הכבוד!!
אבל לא תביני שאי אפשר לחייב זוג להעניק להוריו את הכסף?

ארזים1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני בהלם יותר מאנשים שהתחיבו בסכומים שההחזר שלהם יותר גבוה מהמשכורת החודשית שלהם, שאין להם סיכוי להחזיר. לא מכירה רב שיגיד לבנ"א להתחיב בכרזה סדר גודל.
מה היתממות?
על זה שיש בנות שמעבירות את המעשרות להורים ולפעמים גם חומש, ואז באים בטענות אליהן שהן הולכות למסעדות / או חוסכות לעתיד שלהן שומו שמים...
יכול להיות שהבחורה היתה בוחרת להרחיק לפריפריה ושההורים שלה לא יתחיבו על כזה סכום.
אני אישית הייתי מעדיפה שהורי יתנו פחות למרות שיש להם ב"ה...
אף אחד לא שאל את דעתי.

ואם אותן בנות היו בוחרות לעבוד במקצוע פחות רווחי?

הזוגות הצעירים של השנים האחרונות ממילא משלמים משכנתאות הזויות ואין להם גם ככה איך לחסוך...
לא רואה שום גדלות בלשלם את המעשרות להורים.

פרמיום

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
2. השוו פה הייטק ש"לא נהנים בו" לעומת עבודות אמנות אחרות ש"נהנים כל הזמן".
האם זה אכן ככה?
האם יש עבודות שתמיד תמיד תמיד נהנים כל הזמן עם עיניים זורחות?
אף פעם לא מעצבן לקום בבוקר מוקדם / לעבוד כשהבעל בבין הזמנים וא"א לחפוש / להיות חייבים לעבוד כשיש דברים אחרים?
אם כן - אשמח שתיידעו אותי,
אבל ממה שאני רואה ומכירה - כל עבודה מעצם המחויבות היומית והשוחקת שלה היא מעצבנת ויש רגעים מעצבנים.
כשמסתכלים מנקודת השוואה כזו - אז זה להשוות בין עבודה שאולי נהנים בה יותר לבין קצת פחות,
וכמו שאמרו - הסיפוק של משכורת יפה ומספקת, ובעל שיושב ולומד בנחת, שווה (לחלק אנשים) את ההבדל הקטן הזה.
אלו הכללות לא נכונות.

בסך הכל צריך התאמה בין הכשרונות והנטיות הטבעיות לדרישות המקצוע.
גם בעבודות אומנות- בנ"א שכשרונות שלו שונים, והוא לא משתמש איתם -יסבול.

נכון,
כל עבודה בסופו של דבר שוחקת,
אבל מי שחי באופן הישרדותי, ומכריח את עצמו לעבוד באופן יומיומי
גם מעם משכורת הכי יפה הוא לא יצליח לשרוד את זה...

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא רואה שום גדלות בלשלם את המעשרות להורים.
אכן,
האם רואה גדלות במנה"ח, שתוסיף שעתיים לעבודה - פעמיים שלוש בשבוע,
ותתן את הכסף להוריה,
כי בעיני זה מאד דומה , למתכנתת שנקרעת 9 שעות בעבודה כל יום ונותנת חומש להורים שלה.. ועוד מנסה מעבר לכך לסגור להם כמה פינות..
אבל כשהייטקיסטית עושה את זה - זה די ברור כי יש לה כסף..- מקסימום מישהו יפטיר שכל הכבוד לה ... (והרבה כאן באשכול ידגידו שזו חובתה המוסרים..)
אבל אם מנה"ח עושה את זה (למרות שהנטו שלהם יכול להיות די דומה..)
יגידו שהיא בטח מזומנת לחיי עולם הבא.....

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
אכן,
ותתן את הכסף להוריה,
כי בעיני זה מאד דומה , למתכנתת שנקרעת 9 שעות בעבודה כל יום ונותנת חומש להורים שלה.. ועוד מנסה מעבר לכך לסגור להם כמה פינות..
אבל כשהייטקיסטית עושה את זה - זה די ברור כי יש לה כסף..
נכון מאד,
אבל להבנתי לא על זה הוא ענה,
פשוט גם לי זה קפץ ולכן אני מגיבה :)
חושבת שהתגובה היתה על "מספיק יפה מהזוג שנותן את המעשרות להורים"
וזה בעיניי משפט הזוי- הרי לפי רב הדעות חובה לתת מעשרות, בטח למי שיש לו,
כך שמה היופי פה? שהזוג נותן את חובתו להורים הנחנקים ולא לאיזו קרן אנונימית באיזו קופה? באמת כל הכבוד...
על הדברים האחרים שציינת- מסכימה לגמרי,
רק שימי לב שזה אכן מעבר למעשרות...

עד מתי

משתמש מקצוען
אכן,
ותתן את הכסף להוריה,
אבל כשהייטקיסטית עושה את זה - זה די ברור כי יש לה כסף..- מקסימום מישהו יפטיר שכל הכבוד לה ... (והרבה כאן באשכול ידגידו שזו חובתה המוסרים..)
אני מסכימה
ואני מהצד של המנה"ח שעובדת 6 - 7 שעות ביום ולא מבינה איך עובדים יותר ( עבדתי בעבר גם 8.5 שעות אבל לא עם משפחה ברוכה...) כיום לא מבינה איך אפשר

הללו

משתמש מקצוען
עם לקרא *חלק* מתגובות קודמות
חושבת שאם היו מציגים כאן שאיפה מבת נשואה שמרויחה טוב לשלם את חובות הוריה על דירתה שלה - היו פחות הסתיגויות.
הכסף הוא עם אותו ערך, בין אם מרויחה אותו הייטקיסטית, רואת חשבון, פסיכולוגית, או אפילו עקרת בית שבעלה סופר סת"ם מצליח.
לקחת מקצוע מסוים, שיש בו מנעד רחב של שכר, להכליל אותם כעשירים ואגואיסטים ע"כ שמשפרים דיור או חופשים בחול בעוד הוריהם נאנקים, ולא להעריך את נתינת החומש לצדקה זה כבר זלזול בציבור שלם שלא חטא.

רוחי ב

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
עם לקרא *חלק* מתגובות קודמות
חושבת שאם היו מציגים כאן שאיפה מבת נשואה שמרויחה טוב לשלם את חובות הוריה על דירתה שלה - היו פחות הסתיגויות.
הכסף הוא עם אותו ערך, בין אם מרויחה אותו הייטקיסטית, רואת חשבון, פסיכולוגית, או אפילו עקרת בית שבעלה סופר סת"ם מצליח.
לקחת מקצוע מסוים, שיש בו מנעד רחב של שכר, להכליל אותם כעשירים ואגואיסטים ע"כ שמשפרים דיור או חופשים בחול בעוד הוריהם נאנקים, ולא להעריך את נתינת החומש לצדקה זה כבר זלזול בציבור שלם שלא חטא.
וזה תלוי גם בעוד כמה דברים ולא בהכרח בשכר גבוה...
יש משפחות שב"ה זכו במחיר למשתכן - אז המשכנתא שלהם נמוכה,
יש משפחות שיש להן הרבה עזרה מהמשפחה מסביב - אז פחות הוצאות על עוזרת בייביסיטר וכו,
יש המון פרמטרים שלא תלויים בשכר בכלל, אלא במה שנשאר פנוי לאחר כל ההוצאות הגדולות.
וגם לא בהכרח שרק בת נשואה צריכה לעזור להוריה, מה עם בן נשוי? אין עליו חובת כיבוד הורים?

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אלו הכללות לא נכונות.

בסך הכל צריך התאמה בין הכשרונות והנטיות הטבעיות לדרישות המקצוע.
גם בעבודות אומנות- בנ"א שכשרונות שלו שונים, והוא לא משתמש איתם -יסבול.

נכון,
כל עבודה בסופו של דבר שוחקת,
אבל מי שחי באופן הישרדותי, ומכריח את עצמו לעבוד באופן יומיומי
גם מעם משכורת הכי יפה הוא לא יצליח לשרוד את זה...
אוקיי,
אבל גם מי שעובד במה שמתאים לו 100 אחוז - יש לו קטעים מעצבנים לפעמים, נכון?
לא הוגן להגיד שמי שעובד במה שמתאים לו (עם רמז עבה לכיוון ההייטק שהרבה לא מתאים להם) אז הוא כ"כ נהנה ופורח וזורח כל יום.
כי זה פשוט לא נכון.

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
ברור שהייתי מוכנה להצטמצם!
אני מוכנה גם היום.
אני גם תורמת חומש לאברכים כל חודש,
כנראה שהחים לא שחור ולבן. ואל תדון אף אדם עד שתגיע למקומו...
@geekית מחשבים ניסתי לא להיכנס לפן האישי, באמת שניסיתי.
אבל עברתי כרגע על העמודים (הרבים, יש לציין) שהספיקו להתווסף לאשכול ולא יכולתי לתהות האם את לא פריוולגית שלא מודעת לעובדת שהיא כל כך פריוולגית.
ציינת שלהורים שלך יש ב"ה ונתנו לך.
ציינת שאת תורמת ונותנת ואני מניחה שיש לך ב"ה בשביל לחיות בכבוד ואולי קצת מעבר.
ואחרי כל זה כשאת מגיעה וחוזרת וכותבת שוב ושוב על חוסר המחויבות של ילדים להורים שלקחו בשבילם, כדי שיהיה להם טוב - אני מתחילה לתהות כמה נאלצת בחייך האישיים לחיות עם מחסור כלכלי. אני חושבת לעצמי האם בגילאי הסמינר לדוג' יצא לך לשלם על עצמך, לא קצת ולא חלק, אלא פשוט כמעט הכול.
האם עבדת מגיל צעיר מאד?
האם היה לך ברור ופשוט לפני שהתחתנת שלהורים שלך בשום פנים ואופן אין מאיפה להתחייב?
אישית מגיעה ממקום בו זה פחות לחוץ כמו בציבור הליטאי (עדות המזרח) אבל בתוך עמי אנוכי יושבת ורואה את הלחץ הנורא שיש להורים ולילדים על התחייבות.
אני לא מכירה אותך ולכן לא רוצה לשפוט. אבל ההודעות שלך גורמות לי לחשוב שלא. את לא מכירה את צורת החיים הזאת.
וזה שהיית רוצה לקוות ולצפות שהיית נוהגת כך או אחרת במצב כזה - זה נחמד ויפה לפוסטים בפרוג - לא למציאות החיים.
ואני יודעת שיהיה לך המון מה לענות לי, וכנראה לגופו של וויכוח יש דברים בהם את צודקת ויש דברים בהם אני טועה.
ויש הרבה שיקולים ופרמטרים לכל דבר.
רק רציתי לציין נקודה קטנה למחשבה שאולי הפריעה לא רק לי, אלא לעוד כמה כאן.

נערך לאחרונה ב:

עד מתי

משתמש מקצוען
הכי חשוב לפני ואחרי הכל פשוט להיות מנטשים...
כבר רשמתי פעם שקראתי ווידוי מזעזע של אמא שכתבה בדמעות איך הבת שלה היגיע אליה אחרי לידה לחודש שלם ואיך הם באהבה חסכו מהאוכל שליהם כדי לפנק את הזוג והתינוק החדש, ובסיום החודש הזה הבת חזרה הביתה והציע להורים לקנות ממנה בכסף מלא בשר שבעלה קיבל בחלוקה בכולל כי המקפיא מלא והיא רוצה לרוקן....
סיפור כזה מראה על ניתוק מוחלט של הבת מההבנה כמה ההורים מתאמצים שיהיה לה טוב ( וזה אחרי שאותה אם סיפרה כמה היא ובעלה מתרוצצים כדי לעמוד בכבוד בהתחייבות שלקחו למענה )
אז אומנם זה סיפור קיצוני
אבל מזה למדתי כמה חשוב חוץ מלתמוך כספית כמה שניתן, פשוט להוקיר טובה בכל הזדמנות, להראות להורים שאנחנו מעריכים מאדד את המאמצים שלהם עבורנו, לתת להם את ההרגשה שזה לא מובן מאליו.
אני כבת למשפחה ברוכה מאד בליעה"ר ( יותר מ 15 ילדים מתוכם רוב מוחלט בנות ) יכולה לשתף שאחרי שנים שאבא שלי לקח על עצמו עוד ועוד ועוד העיקר לחתן בכבוד את ילדיו הוא היגיע לגיל יותר מבוגר ולאיזה נקודת שבירה , ואנחנו כל הילדים התאגדנו כולנו ולקחנו משכנתא ענקית שחילקנו את ההחזר ביננו והורדנו מעליו חלק גדול מהחובות.
והכי חשוב שכל הזמן אנחנו מדגישים לו שאין לו מה להרגיש אסיר תודה בסה"כ לקחנו על עצמנו מה שהוא לקח בשבילנו
הרי כל החובות ההזויים האלה הוא לא לקח לא בשביל נופש ולא בשביל לשפץ את הבית או רכב יפה ( שהוא חוסך אפילו את האוטובוס והולך מרחקים עצומים ברגל ולרוב הילדים ממש יש רכב )

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה