בואו חשבון מכתב כנה לאחותי ההייטקיסטית

מצב
הנושא נעול.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אפשר להוסיף כאן משהו?
טענה 1:
רוב המתכנתות שאני מכירה, שאוהבות את המקצוע! שנהנות ממנו , וככל נראה היו הולכות אליו גם אם לא היה משכורת ענק בצידו..
-לא היו הולכות למקצוע , אם היו יודעות שמרוויחים בו מינימום, ובמקצוע אחר - שהן יכולות לעבוד בו, מרוויחים פי 6...
-רוב המתכנתות שנאי מכירה, שאוהבות את המיקצוע , ונהנות בו היו נהנות מ-א-ד להוריד שעות ולעבוד 5-6 שעות ביום (אולי אכן מדובר באמהות למשפחות ברוכות , ולא כאלו שהתחתנו אתמול ועם ילד אחד.. - יתכן שבמקרה כזה התוצאה שונה)

טענה 2:

עד כמה בת צריכה /חייבת (כל נוסח אחר שיתישב על ליבכם בהבנה...) לתת להוריה, שנחנקו בשביל לחתן אותה, ולעשות הרבה מעבר להשתדלות .. כדי למצוא לה חתן מצוין ... (ע"פ ראות עניהם)

- לגבי מה שההורים מתחייבים מעבר ליכולתם הכלכלית - (ציבור ליטאי בלבד) המון רבנים אומרים להורים לעשות כך, וההורים לא רשעים כשהם עושים את זה, במיוחד כשיש להם בת באמת מוצלחת ומוכשרת והם רוצים בשביל הבת שלהם את הכי הכי טוב, וזו גם דעת גדולי הדור , להתחייבות לסכומים שע"פ דרך הטבע אין אפשרות להחזיר (אולי ע"י מכירת הדירה שלהם עצמם... - אבל אף אחד לא רוצה להגיע למצב הנורא הזה בגיל 60+)

- האם בת צריכה לתת להורים שלה? - לפי מה שאני יודעת שנשאלו את גדולי הדור - כן בת חייבת לתת להורים שלה, וזו הצדקה הכי מהודרת שיש!!!- וכן הבת צריכה גם להצטמצם בשביל זה!!!
-השאלה היא: עד כמה בת חייב לתת ולהצטמצם בשביל לחזיר להורים שלה? - האם אישה שעובדת 9 שעות ביום + שעה וחצי של נסיעות , יולדת בממוצע אחת לשנתיים, אחרי שהיא נותנת חומש ויותר מכך להוריה, האם מותר לה לקחת עוזרת בית פעם בשבוע, ולא לתת להורים שלה את ה400 שקל המצטברים האלו בחודש ? (שבהחלט יכולים לעזור להורים שלה לקנות צרכי שבת יותר בהרחבה...) - חברה שלי שאה את זה רב, והיא אמרה לו שאם לא היא ככל הנראה היא תהיה אמא הרבה פחות טובה, יהיה לה קשה לשמור על שפיות וכו.. הוא אמר שברור, שהיא צריכה את זה וזה צורך הבית כמו לשלם למעון!!
אז נכון שהרבה מורות סביבה יגידו , איזו ילדה כפוית טובה, ההורים של הנחנקים, והיא משתמשת בעוזרת בית, א-ב-ל כל עוד הם לא עמדו במקומה, לא יודעים כמה היא עוזרת להורים שלה.. ולא יודעת את הצורך שלה לעוזרת בית.. אז בבקשה לא להתערב!!!
-לגבי קרן השתלמות להעביר להורים- אני אישית שאלתי רב את השאלה הזו, והוא אמר לי שכיוון שיש לי בת בכורה הגם שהיא לא מתקרבת לגיל השידוכים.. אבל לכאורה זה מה שיתן לי את היכולת לחתן אותה ואת 2 אחיותיה שבתור.. - אז אני לא יכולה לתת את זה להורים....(השאלה היתה שאלה אישית! והתשובה גם כן, זו לא הוראה כללית לכל בני דורינו!!..)
-החיים זה לא שחור לבן!!
יתכן שלגבי הרחבה דירה - התשובה היתה שונה ,
ואני מאמינה שלא דומה משפחה עם 10 נפשות שחיים בדירה של 70 מטר, למשפחה עם 5 נפשות, שחיים בדירה מרווחת וההגדלה רק תוסיף להם איכות חיים - שאז התשובה שונה...

החיים זה לא שחור לבן!
וכל המצקצקים כאן ף על יהירות ההיטקיסטים, - גם הם יצטרכו לעמוד יום אחד מול חתונת ילדיהם..
גם להם יש משכנתא ענקיתתתתתת (כן הרוב לקחו את המקסימום הניתן...)
ונכון שהם לא מסכנים, והם כנראה אחרונים ברשימת הרחמים שלכם, אבל אם הם חיים חיים סבירים, וגם להם שיירה ארוכה בעה"ר של ילדים .. לא בטוח שאם היו הולכים לשאול רב - הוא היה עונה כמוכם ..

אנקדוטה נוספת. היה כאן בעברה הרחוק אשכול , של איך ניתן להגדיל שכר...
אני כתבתי שבעבר הרחוק - טרם קניתי את הדירה של עצמי, הוספתי המון עבודות צדדיות (מעבר ל9 שעות שעבדתי אז - 100% מחוץ לבית.. כדי להגדיל את ההון העצמי שלי טרם קנית דירה...)
התגובות שקיבלתי - אגב מרוב נשים שהזדהו כמורות מנה"ח - ועוד עבדות שהן פחות מתגמלות מהייטק...
היו מה פתאום איך אפשר ועוד..
אז כן אני מצפה שכמו שאתם דורשים מהייטקיסטית שתשתתף בכסף שהוריה השתעבדו לקניית דירה לביתם..
אני מצפה גם מהמורה שחופשת חודשיים - שגם היא תיקח על עצמה עבודה נוספת, ואת הכסף תעביר להוריה בשלמות!, אני גם מצפה ממישהי שעובדת בעבודה אחרת - היה פה אשכול על כך שמנה"ח , יכולות אחרי כמה שנים להוריד ל6-7 שעות ביום, (חלום שלי!) אני גם מצפה מהן - שהן בנות מוכשרות לשבת ולבדוק מבחנים, ולהעביר את התוספת הזו בשלמות להורים שלהם...
- אבל משום מה בנושא הנ"ל יש דממה!, משום מה זה ברור כאן לכולם שרק הייטקיסטית מסגולות לעבוד 9 שעות, אבל מנה"ח שתיקח עבודה צדדית נוספת? - מאיפה הבאת את הרעיון הזה??
ולכן, כמו שכתוב "קשוט עצמך תחילה...."

אוסיף כאן, שהרבה מתכנתות רווקות מעבירות את הכסף בשלמות! להוריהן,
הרבה מתכנתות נוספות , מתמאצות מ-א-ד ומעבירות הרבה יותר מחומש להוריהם הנאנקים תחת עול נישואי הילדים.. (-קללת הדור)
ולהוציא לעז על ציבור איכותי כזה, בגלל כמה וכמה זוגות שלא מייצגים (ויכול להיות שיש להם סיבות כבדות משקל מאד - לצורת חיים פזרנית יותר - שלא חשבתם עליה..)
זו פשוט הכללה זולה ולא הוגנת..

נערך לאחרונה ב:

ברכה וישועה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
סליחה זה אולי לא ישמע טוב,
אבל מי ביקש מאברך לקרוע את עצמו על כזה סכום??
הוא התחיב או הבנות שלו התחייבו?
רק אני שמעתי על "לווה רשע ולא ישלם"?
אם יש לו כמה בנות הייטקיסטיות המעשרות יכולות להגיע ל10 K או לסכום קרוב.

למה שהבת שמקבלת משכורת טובה לא תחסוך לחתונות הילדים שלה??

אני מכירה גם זוגות שלוקחים על עצמם התחיבות ענקית בשביל לעזור להורים, הרבה מעבר למעשר, אבל אלו זוגות מיוחדים. ואי אפשר לדרוש מזוג שאת כל הרווח הכלכלי שלו יעביר להורים...
התלונה היא לא על האב למה הוא התחייב התלונה הגדולה היא על הזוג
הבת עצמה זה בכלל לא שאלה שאין לה שום צידוק מוסרי לטעון טענה זו . אבא שלה דאג בשבילה לכן מה היא שואלת מי ביקש? היא ביקשה. [וממ"נ גם אם לה אין עניין בבעל תלמיד חכם, בכל אופן אז תחשוב שאבא שלה לא התחייב לה כל כך הרבה, והיא לא קיבלה בעל תלמיד חכם].
וגם החתן בעצמו, אם לא אכפת לו שהשווער שלו קורע את עצמו בכסף שאין לו, כדי שהוא יחסוך כמה אלפי שקלים, יש לו חיסרון אדיר במידות וכו'. תמיד אמרו שצריך לתמוך באברכים כדי שיכלו ללמוד בשקט בשנים הראשונות ללא טרדה, ועכשיו שגם כך הוא יכול ללמוד בשקט, רק הוא רוצה שיהיה לו מלא כסף ולכן הוא מנצל אותו זה קלקול ופגימה עצומה בנפש האדם
וחוץ מזה יש לצערנו גם נשים שמסתובבות אתנו ומרוויחות כ15,000 ועושקות את הוריהם.
אף אחד לא מבקש כאן מהזוגות להעביר את שקל מהרווח הכלכלי שלהם להורים, מבקשים שלא ינצלו את ההורים שלהם ולחייב אותם לשלם להם על הדירה שלהם. באמת זוג שלוקחים התחייבות גדולות בשביל ההורים לעזור להם לחתן את שאר ילדיהם זה דבר יפה.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש צימצומים נרחבים בפרט בהייטק
מלא חברות ענק ניסגרות ומלא פיטורים
מה שקורה כל כמה שנים.
בד״כ ובע״ה אחר כך מגיעות שוב תקופות שובע
הכי חשוב לבוגרת שמחפשת עבודה בכזה זמן - להתקדם בינתיים ולהמשיך ללמוד ולעשות פרויקטים באופן עצמוני.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
-לגבי קרן השתלמות להעביר להורים- אני אישית שאלתי רב את השאלה הזו,
יפה.
בדיוק לזה(והיטבת בהחלט להגדיר את הנקודה)
להבין שיש חובה מוסרית מצפונית לתת
וזה מתבטא לפני זה בדיבור
אפילו מי שלא תיתן בסופו של דבר
אבל זה יגיע עם מנגינה של
"ווואי כל כך רציתי לתת ,רק פשוט באמת באמת באמת שלא היה ברירה"
ולא יגיע מתוך דיבור קשוח
של "למה אני חייב לתת להורים ה"טמבלים שלי" שהתחייבו במה שהם לא יכולים לעמוד
זה בכלל בעיה שלהם

(גם אם בסופו של דבר התוצאה תהיה אותו דבר אבל הניגון פה הוא קריטי)

וזה הפשטות הברורה!!!
ולאחר מיכן איך נוהגים למעשה
זה כבר שאלה לרב

כמו שכתבו לעיל"כל הנוטל עיצה מן הזקנים אינו נכשל"

נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תכלס אותי מענין מאוד בלי הקטע של לעזור להורים
במבחן המציאות, מה יותר חשוב לאישה בעלת משפחה אחרי כמה שנים של עבודה
עבודה של הנאה בשמיים, סיפוק מטורף, מימוש עצמי ומימוש אידיאלים וכו, אבל משכורת נמוכה/ממוצעת
או עבודה עם הנאה ברמה סבירה, אבל משכורת גבוהה מאוד מאוד?
די ברור לי שהתשובה היא ׳כל מקרה לגופו וכל אישה עם סט השיקולים שלה׳.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ובטח שלא משפרים דיור על חשבון כסף שההורים נתנו להם בלית ברירה.
אני מסכימה עם חלקים מההודעה,
רק רוצה לסייג ש׳שיפור דיור׳ זה לא בהכרח מצב פינוק של זוג.
שיפור דיור ברוב המקרים זה לעבור עם הארבעה חמישה ילדים מדירת שלושת החדרים הפצפונת לדירה טיפה יותר הגיונית. זה יכול בקלות להיות תוספת של עוד מיליון.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
התלונה היא לא על האב למה הוא התחייב התלונה הגדולה היא על הזוג
הבת עצמה זה בכלל לא שאלה שאין לה שום צידוק מוסרי לטעון טענה זו . אבא שלה דאג בשבילה לכן מה היא שואלת מי ביקש? היא ביקשה. [וממ"נ גם אם לה אין עניין בבעל תלמיד חכם, בכל אופן אז תחשוב שאבא שלה לא התחייב לה כל כך הרבה, והיא לא קיבלה בעל תלמיד חכם].
וגם החתן בעצמו, אם לא אכפת לו שהשווער שלו קורע את עצמו בכסף שאין לו, כדי שהוא יחסוך כמה אלפי שקלים, יש לו חיסרון אדיר במידות וכו'. תמיד אמרו שצריך לתמוך באברכים כדי שיכלו ללמוד בשקט בשנים הראשונות ללא טרדה, ועכשיו שגם כך הוא יכול ללמוד בשקט, רק הוא רוצה שיהיה לו מלא כסף ולכן הוא מנצל אותו זה קלקול ופגימה עצומה בנפש האדם
וחוץ מזה יש לצערנו גם נשים שמסתובבות אתנו ומרוויחות כ15,000 ועושקות את הוריהם.
אז כבר כתבתי לך מה נשאר מה15K,
אולי יש להם משכנתא של 7K?
ברור שהיה רצוי שהן יעזרו, זה לא העסק שלך!!
אתה לא יודע מה הולך להם בכיס!!!
אף אחד לא מבקש כאן מהזוגות להעביר את שקל מהרווח הכלכלי שלהם להורים, מבקשים שלא ינצלו את ההורים שלהם ולחייב אותם לשלם להם על הדירה שלהם. באמת זוג שלוקחים התחייבות גדולות בשביל ההורים לעזור להם לחתן את שאר ילדיהם זה דבר יפה.
יש כבר כיום תופעה בציבור, שבחורים מעדיפים הצעות ממשפחות אמידות בגלל הסיבות שצינת לעיל...

michalbd

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
אני בהלם יותר מאנשים שהתחיבו בסכומים שההחזר שלהם יותר גבוה מהמשכורת החודשית שלהם, שאין להם סיכוי להחזיר. לא מכירה רב שיגיד לבנ"א להתחיב בכרזה סדר גודל.
מה היתממות?
על זה שיש בנות שמעבירות את המעשרות להורים ולפעמים גם חומש, ואז באים בטענות אליהן שהן הולכות למסעדות / או חוסכות לעתיד שלהן שומו שמים...
יכול להיות שהבחורה היתה בוחרת להרחיק לפריפריה ושההורים שלה לא יתחיבו על כזה סכום.
אני אישית הייתי מעדיפה שהורי יתנו פחות למרות שיש להם ב"ה...
אף אחד לא שאל את דעתי.

ואם אותן בנות היו בוחרות לעבוד במקצוע פחות רווחי?

הזוגות הצעירים של השנים האחרונות ממילא משלמים משכנתאות הזויות ואין להם גם ככה איך לחסוך...
ממש נכון!!
זה קשור יותר לבחורים מאשר לבחורות---
במקום לבוא בטענות אל הנשים שיוצאות לעבוד מלא שעות ומשכורות גבוהות ושומו שמים ובלהבלה--
תבואו חשבון עם הבחורים שיש להם דרישות מפה ועד הודעה חדשה--
דירה,בחורה יפה,מרוויחה טוב, עובדת בהיטק,משפחה טובה,סמינר טוב וכוכו'
הבחורות רק מנסות לעמוד בסנדרטים המחמירים האלה--
כי פשוט אין להם בררה---
גם הם רוצות להתחתן----

אחת--

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אני לא אהבתי את ההתנשאות של הדור הצעיר כלפי ההורים.
ההורים עושים מעל ומעבר בשביל הילדים,
צורם מאד לשמוע חוסר הערכה ואף יותר מכך
אולי זה בגלל חוסר בגרות של הצעירים שבטוחים שכל העולם חייב להם

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני לא אהבתי את ההתנשאות של הדור הצעיר כלפי ההורים.
ההורים עושים מעל ומעבר בשביל הילדים,
צורם מאד לשמוע חוסר הערכה ואף יותר מכך
אולי זה בגלל חוסר בגרות של הצעירים שבטוחים שכל העולם חייב להם
אין כאן שום התנשאות,
איפה ראית התנשאות??

אחת--

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
היא כבר התחתנה,
לא היא בחרה להתחיב על סכום כזה או אחר.
לא היא לקחה משכנתא חסרת אחריות שאין לה יכולת לעמוד בה.

אבל מי ביקש מאברך לקרוע את עצמו על כזה סכום??
הוא התחיב או הבנות שלו התחייבו?
רק אני שמעתי על "לווה רשע ולא ישלם"?

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בעיני זה לא מתנשא,
זה מסביר רק את מה ש@ברבור1 כתבה כאן כ"כ יפה למעלה.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בעיני זה לא מתנשא,
ולמה, היא לא סגרה את החובות של ההורים שלה בכסף שהיה לה,

טענה 2:

עד כמה בת צריכה /חייבת (כל נוסח אחר שיתישב על ליבכם בהבנה...) לתת להוריה, שנחנקו בשביל לחתן אותה, ולעשות הרבה מעבר להשתדלות .. כדי למצוא לה חתן מצוין ... (ע"פ ראות עניהם)

- לגבי מה שההורים מתחייבים מעבר ליכולתם הכלכלית - (ציבור ליטאי בלבד) המון רבנים אומרים להורים לעשות כך, וההורים לא רשעים כשהם עושים את זה, במיוחד כשיש להם בת באמת מוצלחת ומוכשרת והם רוצים בשביל הבת שלהם את הכי הכי טוב, וזו גם דעת גדולי הדור , להתחייבות לסכומים שע"פ דרך הטבע אין אפשרות להחזיר (אולי ע"י מכירת הדירה שלהם עצמם... - אבל אף אחד לא רוצה להגיע למצב הנורא הזה בגיל 60+)

- האם בת צריכה לתת להורים שלה? - לפי מה שאני יודעת שנשאלו את גדולי הדור - כן בת חייבת לתת להורים שלה, וזו הצדקה הכי מהודרת שיש!!!- וכן הבת צריכה גם להצטמצם בשביל זה!!!
-השאלה היא: עד כמה בת חייב לתת ולהצטמצם בשביל לחזיר להורים שלה? - האם אישה שעובדת 9 שעות ביום + שעה וחצי של נסיעות , יולדת בממוצע אחת לשנתיים, אחרי שהיא נותנת חומש ויותר מכך להוריה, האם מותר לה לקחת עוזרת בית פעם בשבוע, ולא לתת להורים שלה את ה400 שקל המצטברים האלו בחודש ? (שבהחלט יכולים לעזור להורים שלה לקנות צרכי שבת יותר בהרחבה...) - חברה שלי שאה את זה רב, והיא אמרה לו שאם לא היא ככל הנראה היא תהיה אמא הרבה פחות טובה, יהיה לה קשה לשמור על שפיות וכו.. הוא אמר שברור, שהיא צריכה את זה וזה צורך הבית כמו לשלם למעון!!
אז נכון שהרבה מורות סביבה יגידו , איזו ילדה כפוית טובה, ההורים של הנחנקים, והיא משתמשת בעוזרת בית, א-ב-ל כל עוד הם לא עמדו במקומה, לא יודעים כמה היא עוזרת להורים שלה.. ולא יודעת את הצורך שלה לעוזרת בית.. אז בבקשה לא להתערב!!!
-לגבי קרן השתלמות להעביר להורים- אני אישית שאלתי רב את השאלה הזו, והוא אמר לי שכיוון שיש לי בת בכורה הגם שהיא לא מתקרבת לגיל השידוכים.. אבל לכאורה זה מה שיתן לי את היכולת לחתן אותה ואת 2 אחיותיה שבתור.. - אז אני לא יכולה לתת את זה להורים....(השאלה היתה שאלה אישית! והתשובה גם כן, זו לא הוראה כללית לכל בני דורינו!!..)
-החיים זה לא שחור לבן!!
יתכן שלגבי הרחבה דירה - התשובה היתה שונה ,
ואני מאמינה שלא דומה משפחה עם 10 נפשות שחיים בדירה של 70 מטר, למשפחה עם 5 נפשות, שחיים בדירה מרווחת וההגדלה רק תוסיף להם איכות חיים - שאז התשובה שונה...

החיים זה לא שחור לבן!
וכל המצקצקים כאן ף על יהירות ההיטקיסטים, - גם הם יצטרכו לעמוד יום אחד מול חתונת ילדיהם..
גם להם יש משכנתא ענקיתתתתתת (כן הרוב לקחו את המקסימום הניתן...)
ונכון שהם לא מסכנים, והם כנראה אחרונים ברשימת הרחמים שלכם, אבל אם הם חיים חיים סבירים, וגם להם שיירה ארוכה בעה"ר של ילדים .. לא בטוח שאם היו הולכים לשאול רב - הוא היה עונה כמוכם ..

אנקדוטה נוספת. היה כאן בעברה הרחוק אשכול , של איך ניתן להגדיל שכר...
אני כתבתי שבעבר הרחוק - טרם קניתי את הדירה של עצמי, הוספתי המון עבודות צדדיות (מעבר ל9 שעות שעבדתי אז - 100% מחוץ לבית.. כדי להגדיל את ההון העצמי שלי טרם קנית דירה...)
התגובות שקיבלתי - אגב מרוב נשים שהזדהו כמורות מנה"ח - ועוד עבדות שהן פחות מתגמלות מהייטק...
היו מה פתאום איך אפשר ועוד..
אז כן אני מצפה שכמו שאתם דורשים מהייטקיסטית שתשתתף בכסף שהוריה השתעבדו לקניית דירה לביתם..
אני מצפה גם מהמורה שחופשת חודשיים - שגם היא תיקח על עצמה עבודה נוספת, ואת הכסף תעביר להוריה בשלמות!, אני גם מצפה ממישהי שעובדת בעבודה אחרת - היה פה אשכול על כך שמנה"ח , יכולות אחרי כמה שנים להוריד ל6-7 שעות ביום, (חלום שלי!) אני גם מצפה מהן - שהן בנות מוכשרות לשבת ולבדוק מבחנים, ולהעביר את התוספת הזו בשלמות להורים שלהם...
- אבל משום מה בנושא הנ"ל יש דממה!, משום מה זה ברור כאן לכולם שרק הייטקיסטית מסגולות לעבוד 9 שעות, אבל מנה"ח שתיקח עבודה צדדית נוספת? - מאיפה הבאת את הרעיון הזה??
ולכן, כמו שכתוב "קשוט עצמך תחילה...."

אוסיף כאן, שהרבה מתכנתות רווקות מעבירות את הכסף בשלמות! להוריהן,
הרבה מתכנתות נוספות , מתמאצות מ-א-ד ומעבירות הרבה יותר מחומש להוריהם הנאנקים תחת עול נישואי הילדים.. (-קללת הדור)
ולהוציא לעז על ציבור איכותי כזה, בגלל כמה וכמה זוגות שלא מייצגים (ויכול להיות שיש להם סיבות כבדות משקל מאד - לצורת חיים פזרנית יותר - שלא חשבתם עליה..)
זו פשוט הכללה זולה ולא הוגנת..

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בעיני זה לא מתנשא,
סליחה שאני צריך לומר את זה ישיר
אבל
א.זה נשמע מתנשא יתכן שאם היו שומעים את הצליל שאת אומרת את זה זה היה נשמע אחרת
אבל כשאומרים למישהו את המילים "חסר אחריות" או "לוה רשע ולא ישלם" ---זה נשמע מתנשא
ב.מה שברבור כתבה למעלה ---זה דווקא הפוך ממש
היא כתבה שאין בעיה של :"לוה רשע ולא ישלם"
ג.כתבה שיש חובה מוסרית ומצפונית בניגוד אלייך שרשמת שלא!!

בקיצור אין טעם לאמת אותך עם טענותייך שברור כשמש שהם לא עולות בקנה אחד עם ברבור
אלא שמה שבטוח
שהנחרצות משני הצדדים צריכה לרדת
אין כללים מוחלטים
ואין שחור לבן
ואין הוראה גורפת

כל אחד יעשה כהוראת רבותיו
וייתכן מאוד שאת צודקת למעשה
אבל הגישה צריכה (לדעתי)להישמע אחרת

*אני משוכנע שאת לא התכוונת למה שנשמע מדברייך
כי עובדה שרצית לתת להורים שלך ואת ממש לא כזאת
אבל תאכלס זה נשמע גרוע מאוד מה שאת אומרת

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
סליחה שאני צריך לומר את זה ישיר
אבל
א.זה נשמע מתנשא יתכן שאם היו שומעים את הצליל שאת אומרת את זה זה היה נשמע אחרת
אבל כשאומרים למישהו את המילים "חסר אחריות" או "לוה רשע ולא ישלם" ---זה נשמע מתנשא
ב.מה שברבור כתבה למעלה ---זה דווקא הפוך ממש
היא כתבה שאין בעיה של :"לוה רשע ולא ישלם"
ג.כתבה שיש חובה מוסרית ומצפונית בניגוד אלייך שרשמת שלא!!

בקיצור אין טעם לאמת אותך עם טענותייך שברור כשמש שהם לא עולות בקנה אחד עם ברבור
אלא שמה שבטוח
שהנחרצות משני הצדדים צריכה לרדת
אין כללים מוחלטים
ואין שחור לבן
ואין הוראה גורפת

כל אחד יעשה כהוראת רבותיו
וייתכן מאוד שאת צודקת למעשה
אבל הגישה צריכה (לדעתי)להישמע אחרת

*אני משוכנע שאת לא התכוונת למה שנשמע מדברייך
כי עובדה שרצית לתת להורים שלך ואת ממש לא כזאת
אבל תאכלס זה נשמע גרוע מאוד מה שאת אומרת
אולי זה היה נשמע אחרת, אבל זה בדיוק מה שהתכוונתי,
האבא לווה בלי שיש לו אפשרות להחזיר,
יהיה מאוד יפה ומתבקש אם הבת תחזיר לו כמה שהיא יכולה,
הבת לא חייבת, במיוחד אם יש לה צרכים אחרים שלה....

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
א. לפעמים.
(מי מחזיק מערכות מחשוב של בתי חולים? של תעשיית נשק/ ביטחון? מערכות רמזורים? בכל תחום שנוגע לחי אדם יש גם אני הייטק שאחראים עליו)
ב. חוץ מחיי אדם באופן ישיר, יש עוד תחומים בעלי אחריות כבדה.
א. אוקי, מקבלת.
ב. נכון, וגם בעוד מקצועות יש אחריות כבדה מאד ולאו דווקא שנוגעת לחיים ומוות.

מה שסה"כ רציתי להגיד זה שהמשכורות בהייטק גבוהות מאד! אבל לא (תמיד) כפועל יוצא מעבודה קשה ואחריות כבדה,
כי אחרת בעוד מקצועות יש אחריות והמשכורות ממש לא כך.

וזהו, אף אחת לא צריכה להתנצל על משכורות שהיא מקבלת בין אם עובדת ומזיעה ובין אם עובדת בנחת ורוגע.
העיקר שתהיה ברכה בכסף.

מסלול מחדש

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
@geekית מחשבים יש מצב שבגלל שכמו שכתבת, ההורים שלך במצב שהם יכולים לתת, אולי לכן את הרבה יותר בקלות נוטה לדעה שאין חובה לעזור להם?
אבל עזבי חובה, אם היית רואה את ההורים שלך נחנקים, נקרעים, מצטמצמים למינימום ופחות מזה, לא יודעים מאיפה הם סוגרים את החודש ואפילו מאיפה הם מתחילים אותו, והכל בגלל ההתחייבויות מחתונות (ולגמרי לא משנה אם הם צדקו כשעשו את זה או לא, מה שברור שהם עשו את זה מתוך אהבה ודאגה לילדים שלהם שאת ביניהם)
האם במקרה כזה עדיין היית מדברת על לדאוג לצרכים שלך באותה צורה? או שהיית מוכנה גם את להצטמצם ולחיות פחות בנוחות בשביל לעזור להם ככל יכלתך?
מאחלת לך לא להכיר מקרוב חיים של מחסור. אבל אני חושבת שהרבה מאוד בחברה החרדית מכירים את זה מקרוב מדי...

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@geekית מחשבים יש מצב שבגלל שכמו שכתבת, ההורים שלך במצב שהם יכולים לתת, אולי לכן את הרבה יותר בקלות נוטה לדעה שאין חובה לעזור להם?
אבל עזבי חובה, אם היית רואה את ההורים שלך נחנקים, נקרעים, מצטמצמים למינימום ופחות מזה, לא יודעים מאיפה הם סוגרים את החודש ואפילו מאיפה הם מתחילים אותו, והכל בגלל ההתחייבויות מחתונות (ולגמרי לא משנה אם הם צדקו כשעשו את זה או לא, מה שברור שהם עשו את זה מתוך אהבה ודאגה לילדים שלהם שאת ביניהם)
האם במקרה כזה עדיין היית מדברת על לדאוג לצרכים שלך באותה צורה? או שהיית מוכנה גם את להצטמצם ולחיות פחות בנוחות בשביל לעזור להם ככל יכלתך?
מאחלת לך לא להכיר מקרוב חיים של מחסור. אבל אני חושבת שהרבה מאוד בחברה החרדית מכירים את זה מקרוב מדי...
ברור שהייתי מוכנה להצטמצם!
אני מוכנה גם היום.
אני גם תורמת חומש לאברכים כל חודש,
אבל אני לא חושבת שאפשר לומר שכל זוג חייב להצמטמצם בשביל זה.
כי הם לא אלו שהתחיבו, ולפעמים גם לזוג יש צרכים דחופים שלו, כמו למשל דירה צפופה שרוצים להרחיב.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
כי הם לא אלו שהתחיבו, ולפעמים גם לזוג יש צרכים דחופים שלו, כמו למשל דירה צפופה שרוצים להרחיב.
זה מחליא אותי לקרוא את זה;
מה זה זה לא הם שהתחייבו? בשביל מי הם התחייבו??? בשבילך!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה