מידע שימושי מכתב גלוי מתושבי הערים המעורבות לעם בציון

מצב
הנושא נעול.

מימימו

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
לא התכוונתי להגיב אבל המילים האלו היו מידיי קשות אז רק רציתי להעיר/להאיר את תשומת הלב של פותח האשכול הנכבד כי יש כאן לשון הרע על עיר-אוכלסיה שלמה בפרהסיה ללא שום תועלת גריידא.

ועוד משהו קטן-
הלוואי!! וגם כאן היינו זוכים השנה לראות את מה שאתם רואה וחווה כל שנה בחופש הגדול!!!
אני לא חושבת שהוא התכוון במילים בני ברק ל"כל איש ואישה ילד וילדה הגרים בבבני ברק" כשאומרים בני ברק מתכוונים לריכוז חרדי גדול לאו דווקא לעיר עצמה

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
סתם שאלה,
איך אתם תגיבו שתראו אמא לוקחת את ילדה הקט, שצריך באופן דחוף...
לחצר של הבניין שלכם...
מצד אחד אין ברירה... מצד שני איכס...
כן, זה קורה אצלנו לפעמים...
תחושות מעורבות.
ו.. עוד משהו,
אמר לי פעם אדם שאינו דתי, אין לי בעיה לקחת טרמפים, באמת בכיף, אבל למה כל כך קשה להם לשים דארדורנט?

מקשיב

משתמש פעיל
הכאב של פותח האשכול מובן-
למרות שיש את כל העניינים עם המשפחות הגדולות,
ושרובנו המוחלט לא נוהגים כך,
ושהחילוניים לפעמים הרבה יותר גרועים,
וחלוקת עוגת החינוך למספר הערכים הגבוה שאנו מנחילים לילדינו-
משאירה מעט מדי שעות חינוך לנושאים כאלו,
ושהעיריות בערים החילוניות משקיעות פי אלף מהעיריות החרדיות
בחזות העיר מכל המובנים.
למרות הכל במקום חשש לחילול השם צריך להתאמץ יותר.
אבל
מכיוון שאתם יודעים טוב מאוד
שהדוגמא עם המפה הנקייה שהובאה לעיל, היא מדוייקת,
ואנחנו שווים ה-ר-ב-ה יותר מכל אותם חסרי כיפה אומללים.
לכן, גם כאשר רואים עניין הדרוש שיפור אצלינו
ורוצים להעיר ולהאיר-
חייבים להדגיש תוך כדי את ההערכה החד משמעית לציבור שלנו.
לא הוגן להציג אפילו לשבריר שניה
את הציבור החרדי ככלל באופן לא מכבד.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מספיק להעיף מבט ברצפה של אולם שמחות במגזר החרדי בסוף אירוע (רמז: זוועה), בשביל להבין כמה הנושא הזה טעון שיפור.
אצלנו בשכונה החרדית, לא שם אצל הנופשים.
לטעמי זה קשור לסוגיית האחריות, יש הרבה אנשים שהופכים את המשנה שכותבת: כל המקבל על עצמו עול תורה, מסירים מעליו עול מלכות ועול דרך ארץ, ומקדימים את הסרת עול דרך ארץ, לקבלת עול תורה, כדרך שאמרו "מתוך שלא לשמה בא לשמה".
סוגיית האחריות עוסקת בין השאר בתרבות חציית הכביש בכל מקום אפשרי.
בבניית מרפסות פיראטיות בלי חשבון.
בלכלוך ברחוב - יש מי שינקה.
בכניסה למסלול בנחל משושים בנעלי פאקו מילאן ופחית פפסי מקס ביד.
בנפילה של מאות חרדים לתוכניות פירמידה משונות בשל היעדר חינוך כלכלי.
בקורונה (על כל מה שזה כולל)
בבניית מוסדות ציבור שלא מתוכננים באופן הגיוני (במקום לבנות קומפלקסים של בתי כנסת שמתחלקים ביניהם לכל הקהילות, כל קהילה צריכה הקצאה ובניין שיש בגובה 10 מטרים, וכתוצאה מכך, כמעט כל העיסוק המוניציפאלי עובר מנושאי תחזוקה וניקיון, לנושאי הקצאות של מגרשים)
בזה שבהרבה מאוד בנייני מגורים במגזר החרדי, אין ועד בית מתפקד שדואג לניקיון ובטיחות הבניין.
לא חסר במה לטפל אצלנו בשכונה, רק צריך שתהיה איכפתיות של התושבים לנושא, בינתיים המצב לא מזהיר במיוחד.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
בזה שבהרבה מאוד בנייני מגורים במגזר החרדי, אין ועד בית מתפקד שדואג לניקיון ובטיחות הבניין.

או שיש, אבל הוא נואש מול חוסר שת"פ וחבלות במאמציו לשוות לבניין חזות נורמלית או ניקיון מינימלי :(
מניסיון מר ממש.
אז אני לא מדברת על גינה, אלא על הפיכת חדר המדרגות למחסן, חוסר יכולת להיפרד מעגלות שבורות ולהלשיכן (אומרים לי שהן יכולות לשמש כחלקי חילוף...) ועוד.

אני גרה בסמוך לקומפלקס בנינים חדשים, שבין דייריהם תחרות עזה על נראות - חיצונית, בלבוש, ושל הבית פנימה, וכל אלו בסטנדרטים גבוהים מאד. אבל מצב החצר והלובי בבניין - מחריד. צינורות ניקוז מן המזגנים מטפטפים לרחבת הכניסה באין מפריע ויוצרים שלוליות בוציות ועכורות, לובי ענק, מטונף ומרובב. הבתים שמורים בקפידה, אבל מה שמעבר לדלת - ירחם ה'. ואם חשבתי שהמצב בלתי נמנע בשל כמויות הילדים המתגוררים שם, כ"י, יצא ובמו עיני ראיתי שגם המבוגרים לוקים בזלזול, למשל אישה כבודה, מבוגרת, בלבוש יומיומי הדור, יוצאת מן הבניין בו היא מתגוררת ומשליכה פיסת נייר קמוטה בקשת הישר אל החצר הסמוכה.

איני מבינה למה סט הערכים הבסיסי לא אמור לכלול התחשבות בזולת ומינימום של אי הזקה וטינוף.

אסיסא

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מזדהה מאוד
על אך שאיני דר אלא במקום תורה......
אבל.....
כשהייתי השבוע בפארק מוכר ורגיל בירושלים, בתוך השכונות
היה לנו מחזה מפעים
משפחה שלימה על כל ענפיה ישבו ובילו אפילו הביאו ציוד מהבית, שולחן מתקפל וקיסאות - ממש נחת יהודית.
וכשנגמר החגיגה פשוט נעלמו
מה שהיה על שולחן נשאר על הריצפה - חיפשו בין השאריות שלא השאירו כלום אבל הם השאירו הרבה הרבה הרבה זבל.
ונשאלת השאלה למה? בפארק שלנו שמתחת לבית ומתחת לאף של כמה בנינים למה ככה?
כואב! דוחה!

מה שקורה שזה באמת באמת מיעוט
שיש את המיעוט הזה בכל מגזר!
רק שאצל החרדים זה בגדול - כי מדובר במשפחות עם הרבה ילדים כן ירבו...
ואצל החרדים זה בולט - כי הם נמצאים ביחד בזמן החופש בכל הארץ וזה לא מתחלק לכל השנה.
ואצל החרדים זה מתבקש - כי אנחנו עדינים יותר ויש מאיתנו ציפיות יותר.

אבל עדיין גם הם פתאום לכולם יהיה אינטלגציה גבוהה עדיין יהיה לאחים שלנו על מה לרדת עלינו

זמן אלול מדהים לכולם

עולם קטן

משתמש פעיל
מסכימה עם כל מילה! ומצפה מאחיי ואחיותיי לקבל ביקורת ....
אנחנו בסוף רק רוצים להנות ולא לגרום לחילול השם "על הדרך..."
צריכים לגרום שיקנאו (קנאת סופרים כמובן...) בחינוך ילדים שלנו, בהתנהגות שלנו ושל ילדנו, בדרך ארץ שלנו, בנקיון שאנחנו משאירים אחרינו....

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אחת נפלאה ממני:
מדוע כשעושים אצלנו בדק בית ועל ידי דרך עץ החיים הנפלאה שלנו הדוגלת במוסר ובתיקון המידות מוצאים אי אלו פגמים, ובפרט בתחומי בין אדם לחברו עליהם אין יוה"כ מכפר, תמיד אבל תמיד יקומו אלו שימצאו איזשהו יצור נאלח ונחות מהם שגם נמצא נוהג כך ויעביר את הביקורת אליו, "הנה גם הוא נוהג כך, מה אתם רוצים ממני?"
ביקורת על אי עטיית מסכות: החילוניים פחות שומרים...
ביקורת על ניקיון ואיכות הסביבה: גם החילונים לא שומרים, יום העצמאות בלה בלה בלה...
ביקורת על דרך ארץ ונימוס: החילונים יותר גרועים...

מספיק עם זה כבר!
יש אמת בדברים, קחו זאת לתשומת ליבכם, אין אמת תתעלמו.
התכונה הזו של השוואה לאחרים עומדת בניגוד מוחלט לתפיסת היהדות.

עולם קטן

משתמש פעיל
מתי החרדים יבינו?

יש הרבה דברים בחברה החרדית שלא תמצאו אותה בחברה החילונית!

אתמול הגיעו אלי ממודיעין עילית שלושה ילדים קטנים! כלומר הילד הגדול בן 10 אולי פחות
וילדה בת 6 וילדה בת 4, עם מזוודה ענקית! ובלי פלא' ובלי שתי'ה! חשבתי שאני מתעלפת, והם הגיעו למסור לי חבילה עסקית, הילדות באו בשביל הכיף!! אני לא אעשה דבר כזה! אני חושבת שזה מסוכן! מכל הבחינות!
וששאלתי את האימא איך זה? היא עונה לי מה כבר יכול להיות?
ואל תחשבו שהיא מרשה הכל, ממש לא! הם לא הסתכלו בטעות בגמבוי של הבן שלי וזה מצוין!
אבל למה את חושבת שזה בסדר לשלוח ילדים קטנים לבד!!! אתם יודעים מה יכול לקרות!
לי היו מקרים לו נעימים בנסיעה, אז תחשבו על ילדים.

ומה לעשות שזה גם בנושאים נוספים, שזורקים עטיפות ונדחפים! נכון לא כולם! אבל מספיק לחילוני לראות שניים. יש גם חילונים שמתנהגים לא יפה זה ברור!
אבל מחרדי מצפים יותר!
הייתי פעם בחנות חילונית, וילד השתובב שם ממש סביר, המוכרת החילונית שאלה אותו, איך אתה משתולל? יש לך כיפה על הראש!

אז תפנימו טוב טוב! מחרדים מצפים ליותר!!! החילונים כבר פשטו את הרגל בהרבה תחומים, מי שנשארו הם החרדים, אז תצדיקו את הציפיות בנו ושנזכה לקדש שם שמים בכל הליכותינו.
כל מילה אמת!!!!!!!!!!!

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
דבר נוסף.
לי כואב הזילזול וההפקרות שאנו חשים כלפי הזולת, ודווקא אנו ששומרים על קלה כבחמורה צריכים להזהר שבעתיים בבין אדם לחברו שאין יוה"כ מכפר ודווקא בזה הזילזול רב יותר וגם כאלה הנקראים יראים ושלמים חוטאים בזה בנפשותם.

רק דוגמא אחת קטנה מעידן הקורונה.
יצא לי להתפלל השבוע בקברי צדיקים במהלך הביקור עמדתי בסמיכות לדמות שעל פי מראה עושה רושם של יראת שמיים, ללא מסכה, מאותם אלה שרבותיהם הורו להם משהו בעניין... [הורו הורו, מי אני שאתווכח:(]
לפתע ככל הנראה דגדג לה קצה אפה, כמה עיקמומים של האף לפה ולשם והאפצ'צ'צ'צ'צ'צ'י!!! בום!
התעטשה בקול גדול, פה פתוח ללא כיסוי, לא לממחטה, גם לא יד או לתוך המרפק אלא על כל הסביבה, עלי ועל ילדי.
עמדנו שם המומים.
גם ללא קורונה זה גועל נפש, אולם עכשיו התקופה הזו, זהו פשע.
אתם לא שומרים על הכללים, שאו ברכה וישועה.
אבל אנחנו שומרים.
אנחנו חוששים.
אנחנו נשמעים לרבנינו שהורונה להשמר ולהזהר מלהידבק ולהדביק, אין שום רגישות לתחושות הזולת???
רק אני ואפסי עוד?
וכפי שכתב @יואל ארלנגר - קקטוס זו דרך חיים, זו אינה מעידה חד פעמית בנושא מסויים.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
גם ללא קורונה זה גועל נפש, אולם עכשיו התקופה הזו, זהו פשע.
אתם לא שומרים על הכללים, שאו ברכה וישועה.
אבל אנחנו שומרים.
אנחנו חוששים
פוי.

בתור לדון לכף זכות בעניין הקורונה לא הייתי אומר שזה בהוראת רבותיה, אין לכם גם שום הוכחה, כך שזה בסה"כ היה עקיצה כללית לגולשי פרוג שלא כ"כ שומרים על כללי משרדי הממשלה בהוראת רבותיהם כדי לא לאבד את הצפון לגמרי.

אלא הייתי אומר שכנראה עברה כבר את הקורונה בעבר ויש לה חיובי בסרולוגי וכדו'

אבל זה טוב רק כדי להסביר את הקורונה ולא את שאר המרעין בישין והגועל בעיטוש על הסביבה.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גם באוכלוסיה הכללית יש את אלה שמלכלכים, משאירים פארקים מטונפים וממנגלים על איי תנועה.

רק ששם זה ערסים, זה אוכלוסיה ירודה, זה אנשים שנזהרים מהם בקפריסין וטורקיה ועל חסימת הכניסה שלהם לניר דוד ניטשת עכשיו מלחמה. פחות פוגשים אותם באוטובוסים כי יש להם יותר רכבים.

כנראה צריך להכיר בעובדה שגם לנו יש קבוצות כאלה וגם באוכלוסיה הכללית יש שכבות אינטלגנטיות, מחונכות ועדינות. שההתהדרות בעדינות נפש חרדית היא חסרת בסיס, החלוקה אצלינו אולי שונה מאשר אצלם ולא בנויה על רמה סוציו אקונומית אבל התוצאות שוות. גם לנו וגם להם יש מטנפים סביבתיים וגסי רוח.
ומותר החרדי על החילוני אין.

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני מודה שכשחינכו אותי לאיכות הסביבה, הדגש לא היה על חילול השם, אלא פשוט סברא שהרי יש לנו רק פלנטה אחת (רוצים גם ליישב את הירח ואת מאדים אבל טרם הוגשה תכנית), ומה שנעשֶה ממנה זה מה שהיא תהיה. לכן כדאי שנשמור על הנקיון לא בשביל מישהו אחר אלא בשבילנו. וכמו שראיתי כתוב פעם את כל התורה על רגל אחת על גבי סטיקר בתא השירותים ברכבת: "אנא השאר את התא כמו שהיית רוצה למצוא אותו".
כשהייתי ילד היה ספר "אקו ולוגי", על שורת ילדים שהאשימו מפלץ דמיוני בכך שהרס להם את מקומות הבילוי, אך שכחו שהם בעצמם אלה שהרסו אותם יום קודם לכן...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רק ששם זה ערסים, זה אוכלוסיה ירודה, זה אנשים שנזהרים מהם בקפריסין וטורקיה ועל חסימת הכניסה שלהם לניר דוד ניטשת עכשיו מלחמה. פחות פוגשים אותם באוטובוסים כי יש להם יותר רכבים.
להכניס את כל תושבי בית שאן תחת מטריה של ערסים זה ממש אבל ממש לא הוגן ולא נכון.
וחבל שדיון חשוב על חלוקת משאבים (כן. נחל הוא משאב ציבורי) מוסט בכוונה על ידי התקשורת לפוליטיקת זהויות.
לפחות שאנחנו לא ניפול במלכודת הזו.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
להכניס את כל תושבי בית שאן תחת מטריה של ערסים זה ממש אבל ממש לא הוגן ולא נכון.
וחבל שדיון חשוב על חלוקת משאבים (כן. נחל הוא משאב ציבורי) מוסט בכוונה על ידי התקשורת לפוליטיקת זהויות.
לפחות שאנחנו לא ניפול במלכודת הזו.
אני חושבת שהנלחמים על פתיחת הנחל דווקא משתמשים בפוליטיקת זהויות בכוונה תחילה כדי לקבל הזדהות ותמיכה.
ואני מסכימה שלא הוגן להכליל את כל תושבי בית שאן בקטגוריה 'ערסים'.

cherry c

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק.
השבוע היינו בפארק ירושלמי.
לאחר שגמרנו ניקינו ואז בעלי התכופף ואסף את הלכלוך שלנו ועוד כמה לא שלנו, שלא יהיה פתחון פה.
ואגב עזבנו אחרונים את הפארק, זה לא שמישהו ראה אותנו.

מי שפה שמזדהה עם הביקורת, אם אתה בדרגה של בעלי יש לך יכולת לשפר קצת את המצב.

ועוד נקודה, זו בעיה הלכתית ללכלך את ארץ ישראל! (אפילו באופן זמני)

ורק רוצה לציין שככל שיהיו יותר פחים באזורי פארק מסלולים וחניות, כך יהיה קל לכולנו לשמור.
אם אתם נמצאים במקום ואין בו פחים בצורה מתואמת וסבירה, תרימו טלפון ל106, תנתבו לעיר הספציפית, ותגיעו לנציג שם תגידו לו את הבעיה.
מנסיוני פניות עוזרות מאוד לשיפור פני העיר.

sheen

משתמש מקצוען
אמנם העיר היא נקייה מאוד ומקבלת חמישה כוכבי יופי, אבל זה לא בזכות שמירה של התושבים, אלא בגלל שהעירייה עובדת בניקיון הרחובות מסביב לשעון.

ומי שרוצה לראות איך היו נראים המדרכות שלנו אם כמה ימים העירייה לא תשלח את מנקה הרחובות, שיחפש פינה שאליה המנקים לא מגיעים (בכל עיר יש פינות נסתרות רבות כאלו) וינסה לחפור שם כמה ימים בערימת הפסולת עד שיגיע לאדמה טבעית ואמיתית.
שנים אני תוהה למה עירי ** נראית כך ואילו *** מקבלת חמישה כוכבי יופי.
כאילו מה, החינוך כל כך שונה? ומה קורה עם אנשים שעוברים מפה לשם?
אז תודה על ההסבר.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני חושבת שהנלחמים על פתיחת הנחל דווקא משתמשים בפוליטיקת זהויות בכוונה תחילה כדי לקבל הזדהות ותמיכה.
פגשת אותם? שאלת אותם?
דומני שדווקא את אמורה לדעת מה כוחה של התקשורת בהסטה וצביעה של דיונים בגוונים שמתאימים לה ולאו דווקא לאנשים שבגינם נסוב המאבק.
לפעמים הדעות הקדומות כאן בפורום (לא שלך) על תושבי פריפריה מגיעות לשיא של גיחוך ועיוות. כאילו מדובר בגלקסיה אחרת כשלמעשה זו עיר במרחק של שעתיים נסיעה מבני ברק.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה