מידע שימושי מכתב גלוי מתושבי הערים המעורבות לעם בציון

מצב
הנושא נעול.

דייזי

משתמש פעיל
ילד הוא ילד, ואם יש לו כיפה על הראש הוא נשאר ילד, ואפשר גם לענות את זה בשלווה. תתפלאו, יש אפילו ילדים יש להם כיפה על הראש וגם הפרעת קשב וריכוז!!!! וואלה. ונראה לי שמותר לחילונים להבין את זה.
חרדים אמורים להיות בני אדם, ולהתנהג בדרך ארץ. זה כן.
העיניין הוא שחילונים לא רק מצפים מחרדים ליותר,אלא מתייחסים אליהם כציבור אחד.כמגזר.
וכשרואים חילוני נוהג לא כשורה אז לא אומרים"החילונים האלה" אלא "איזה טיפוס" או "איזה איש דוחה/מעצבן/וכד'.
כך שחילונים פשוט לא יבינו את זה שילד הוא ילד.

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
העיניין הוא שחילונים לא רק מצפים מחרדים ליותר,אלא מתייחסים אליהם כציבור אחד.כמגזר.
וכשרואים חילוני נוהג לא כשורה אז לא אומרים"החילונים האלה" אלא "איזה טיפוס" או "איזה איש דוחה/מעצבן/וכד'.
כך שחילונים פשוט לא יבינו את זה שילד הוא ילד.
זה נכון,
אם כי חובה להודות שאנחנו יוצרים את הבידול הזה- לטוב ולמוטב.
נציגינו בכנסת ובחלק מהעיריות מדגישים את שונותנו (יתכן שבעצם קיומם) בעוד שברשימות אחרות יש ערב רב בלתי ברור, מה שיוצר חברה הטרוגנית (תציצי ברשימת כחול-לבן).
זה, להבדיל, בדיוק כמו שאנחנו מסתכלים על הערבים, ועל "הרשימה המשותפת".

טוביT

משתמש פעיל
יש לי תחושה שאלה שמעצבן אותם מה שפותחת האשכול כתבה
הם אלו שאליהם היא התכוונה.
עצבן אותי מאד,
אולי בגלל שאני כ"כ מקפידה שכשיוצאים באזורים מעורבים ישמרו על שקט וניקיון והרבה יותר אכפת לי מאשר כשיוצאים לגינה ליד הבית בבני ברק

מקהלה

משתמש מקצוען
עצבן אותי מאד,
אולי בגלל שאני כ"כ מקפידה שכשיוצאים באזורים מעורבים ישמרו על שקט וניקיון והרבה יותר אכפת לי מאשר כשיוצאים לגינה ליד הבית בבני ברק
חבל על העצבים ועל הכעס, לא כוונו לאף אחד אישי.
ב"ה את טובה, תשמחי.
ואדרבא, אם את כל כך מקפידה אז מגיע לך צל"ש.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לכל דיירי המרכז:
בודאי שגם לכם מפריע שמלכלכים, ומטנפים, ומרעישים- זה אמור להפריע לכל אדם אנושי.
רק מה, אצלנו זה מעבר למפריע! אצלנו זה מחבל ביחס ביננו לאחינו, זה חילול שם שמים פשוט, אל תבואו לי בצידוקים, תתקשרו לרב ותשאלו אם יש היתר לזרוק טיטול בחוף הים, להשאיר בקבוקי קולה בפארקים, להפעיל מוזיקה ברחובות בשתיים בלילה.
אם זה היה מפריע- היינו בולעים. זה מקומם עלינו את מי שסביבנו, ומכיוון שאנחנו לא חיים בבועה- אנחנו נשלם את המחיר על המעשים של האחרים.

חוששתני שאותם חסרי חינוך, שלא אכפת להם להשאיר את גאולה מטונפת אחריהם, גם לא אכפת להם מיחסי החרדים-חילונים בעיר הנופש אליה הגיעו.

לאלו, כלום לא יועיל. עד שיבואו פקחים עם קנסות של 5000 ש"ח על כל השלכת לכלוך.

מקהלה

משתמש מקצוען
וגם זה,
רק יגרום להם לעביר את הטינופת למקום אחר,
את היצורים שמהלכים כאן לידנו לא נצליח לשנות בכהוא זה.
בואו נצחק שאלו הבעיות שלנו, טיטולים ברחובות ואוטובוסים של סרדינים..

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
מה
למה אני מכירה הרבה משפחות חרדיות שעולות עם שמונה ועשרה ילדים לרכבת ולאיש זה לא מפריע?
למה אני מכירה אמהות עם עגלות תאומים שמחתלות ילדים בפינת הספסל וזורקות את הטיטול לפח?

לכל דיירי המרכז:
בודאי שגם לכם מפריע שמלכלכים, ומטנפים, ומרעישים- זה אמור להפריע לכל אדם אנושי.
רק מה, אצלנו זה מעבר למפריע! אצלנו זה מחבל ביחס ביננו לאחינו, זה חילול שם שמים פשוט, אל תבואו לי בצידוקים, תתקשרו לרב ותשאלו אם יש היתר לזרוק טיטול בחוף הים, להשאיר בקבוקי קולה בפארקים, להפעיל מוזיקה ברחובות בשתיים בלילה.
אם זה היה מפריע- היינו בולעים. זה מקומם עלינו את מי שסביבנו, ומכיוון שאנחנו לא חיים בבועה- אנחנו נשלם את המחיר על המעשים של האחרים.
מה שצורם לכל אורך הודעותיך
אילו ההכללות המביישות.
בני ברקים,תושבי המרכז ,חרדים משכונות מעורבות או לא.
ולכן מעבר לתוכן תני דעתך על הביטויים "הקטנים" שמטרידים.

ואחזור שאנו מאד מקפידים על התנהלות הולמת בכל מקום ובמיוחד בחוץ
.
שהינו בחופשה בספסופה ומשפחה שהרעישה עם מוזיקה בלילה וערכה חאפלות
לא היה חרדית כלל.
ולא היה פוצה פה ומצפצף...

chaia

משתמש מקצוען
חוששתני שאותם חסרי חינוך, שלא אכפת להם להשאיר את גאולה מטונפת אחריהם, גם לא אכפת להם מיחסי החרדים-חילונים בעיר הנופש אליה הגיעו.

צודקת ב1000%, ואז יפתחו פה אשכולות על המשפחה האומללה שאק השאירה טיטול בגינה והפקח שונא החרדים נתן להם דו"ח.
מעבר ליחסי החילונים חרדים.
אנחנו החרדים בערי הנופש התרגלנו לרמת חיים מסויימת של סדר וניקיון, לא מתאים לנו שתושבי הערים האחרות יגיעו לכאן ויתפרקו קצת כי הם בנופש ואנחנו נתמודד עם הלכלוך.
בבקשה תתחשבו בתושבים שגרים שם ובשבילם זה הבית והחיים שלהם.
מה שאתם לא עושים בבני ברק/ ירושלים וכו' אל תעשו גם כאן.

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
צודקת ב1000%, ואז יפתחו פה אשכולות על המשפחה האומללה שאק השאירה טיטול בגינה והפקח שונא החרדים נתן להם דו"ח.
אנחנו החרדים בערי הנופש התרגלנו לרמת חיים מסויימת של סדר וניקיון, לא מתאים לנו שתושבי הערים האחרות יגיעו לכאן ויתפרקו קצת כי הם בנופש ואנחנו נתמודד עם הלכלוך.
ויותר מכך
גם אם בבני ברק,ירושלים,אשדוד או מודיעין עילית
בנינכם נראה כמזבלה ושכניכם החרדים כמוכם סובלים.
כשאתם מייצגים בחברה מעורבת נא הקפידו יותר.

מקהלה

משתמש מקצוען
בואו נעצור רגע
מה אכפת לנו שהרחוב מלוכלך, אנחנו גרים שם?
נכון שזה ברברי, אבל אנחנו עשינו את זה? אנחנו אשמים בזה?
שכל אחד ינקה קודם תקישקע שלו ואח"כ יתפנה להביט על הרחוב
כאילו משהו ביקש ממנו לטאטא אותו או להרים 10 לכלוכים...
המטרה היתה לא לחלל שם שמים, ואת זה נעשה וביתר שאת!!

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
לנופשים היקרים!
איך אנחנו מרגישים את בין הזמנים.
פתאום העיר שלנו שמלאה תמיד בכלבלבים, מתמלאת ברגליים הקטנות והמתוקות של ילדים.
פתאום הרדיו באוטובוס מונמך כי מדברים באוטובוס על "מנחה-מעריב".
פתאום אנחנו מרגישים "בבית", בערך כמו שאתם מרגישים בבני ברק.
אבל מה,
פתאום, לפעמים, אנחנו נדחפים באוטובוסים הפנימיים שלנו, אלו שמביאים אותנו לסבא וסבתא או לעבודה, כמו שנדחפים בחזור מהכותל.
פתאום הפארקים מתמלאים בעטיפות, שיירי אוכל, טיטולים (!), כאילו הייתה פה תחרות "לכלוך הסטאר של המגזר"
והכי כואב, שפתאום שומעים את השכן נושף מתחת לשפם: "מתי יעופו מפה החרדים".
ולמה זה כואב? כי הוא לא טיפוס "לפידרמן", ממש לא. הוא אוהב אותנו כל השנה, הוא צובט בלחי של תינוק חמוד ברחוב ומשתתף איתנו גם בשמחות היהודיות.
אבל יש מי שגורם לו לשנוא אותנו. פשוט לשנוא.
יכול להיות שזה מיעוט. יכול להיות שזה לא יפה לומר ככה. אחרי האשכול הנוסף בנושא שנפתח היום- הרשיתי לעצמי לפתוח את האשכול הזה.
בסופו של יום, כשאתם תחזרו לבני ברק, תהיו עמוק ב"זמן" ותשכחו שעשיתם זיץ בשלוש בלילה עם חברים, ככה ברחוב, אנחנו עוד נהיה פה,
ננסה לגשר בין מגזרים בלי הרבה מילים- בהתנהגות ראויה ומכבדת.

צר לי עבורכם,
אבל אנשים חסרי חינוך קיימים בכל מקום ומגזר וגם אצלינו.
אני מסופקת מאוד כמה יכולה להשפיע עליהם בקשות אנונימיות. אלו אנשים שמדפדפים הלאה מהם, את הטיטול, האיגלו והבקשות להתחשבות.

מה כן,
הגיע הזמן להפסיק להצטמק מול כל החילוני שמוצא לו הזדמנות להשפריץ את שנאתו החוצה.
הגיע הזמן להביט בעיניים של החילוני התורן ולשאול אותו מה קורה בגינות אליהם יוצאים הם בזמן החופשה.
מי שרוצה רואה את היופי והאצילות שמקרין רוב הציבור החרדי, מי שחפץ בעילה לשנאתו לציבור ימצא תמיד.
שנאה תעורר מדנים. לא הפחית שנזרקה שלא כהוגן יצרה אותה. היא רק הטריגר להוציא את השנאה החוצה.

שירבירשירי

משתמש פעיל
סתם ככה, זה מאוד טבעי התגובה שלו, ללא כל קשר לחרדי, גם אם היו באים לשכונה שלנו שהיא סופר חרדית, קבוצה גדולה של אנשים כדי לבלות את זמנם בפופקורן ועוגה, בסופו של יום כן הייתי מחכה לרגע שהם יתעופפו ובנ"א קצת פחות מנומס יאמר זאת בפרצוף..
יש משהו בזה שאנחנו כחרדים מתרגשים מידי מכל צקצוק של חילוני על הציבור שלנו.
הגיע הזמן להפסיק להצטמק מול כל החילוני שמוצא לו הזדמנות להשפריץ את שנאתו החוצה.
הגיע הזמן להביט בעיניים של החילוני התורן ולשאול אותו מה קורה בגינות אליהם יוצאים הם בזמן החופשה.
מי שרוצה רואה את היופי והאצילות שמקרין רוב הציבור החרדי, מי שחפץ בעילה לשנאתו לציבור ימצא תמיד.
שנאה תעורר מדנים. לא הפחית שנזרקה שלא כהוגן יצרה אותה. היא רק הטריגר להוציא את השנאה החוצה.
!!!!!!!

מתבוננת מהצד

משתמש פעיל
להבנתי הדלה
כולם מודים שזה לא תרבותי וראוי לזרוק עטיפות ו/או טיטולים ו/או כו' כו'
כולם מודים שבסך הכל הכללי ההתנהגות החרדית טובה משל זו שאינה חרדית
כולם מודים שאנחנו צריכים להיות טובים כי צריכים להיות טובים ולא כי חילונים..

כל הויכוח כאן אם זה גם סיבה או שזה בערך סיבה לעשות הפוך, אז מה כל המלל הלא ממוקד הזה
אשמח להבהרה...

chaia

משתמש מקצוען
בואו נעצור רגע
מה אכפת לנו שהרחוב מלוכלך, אנחנו גרים שם?
נכון שזה ברברי, אבל אנחנו עשינו את זה? אנחנו אשמים בזה?
שכל אחד ינקה קודם תקישקע שלו ואח"כ יתפנה להביט על הרחוב
כאילו משהו ביקש ממנו לטאטא אותו או להרים 10 לכלוכים...
המטרה היתה לא לחלל שם שמים, ואת זה נעשה וביתר שאת!!
נכון זה לא אשמתכם אתם אורחים לרגע ולא אשמים בתחזוקה או בסדר ונקיון של העיר.
אבל אם ברחובות ק"ס אתם לא נוהגים להסתובב בלבוש שכולל בגד ים ציצית כיפה וקרוקס אל תעשו את זה גם בעיר הנופש.
אם באלעד אתם לא נוהגים להדליק מנגל באמצע הרחוב אז עיר הנופש היא לא פארק אחד גדול שבו ניתן להדליק מנגל איפה שאתם רוצים וחגרום לי לרדת עם עגלת תאומים לכביש כי אתם הדלקתם מנגל והתיישבתם לאכול צהריים על המדרכה (סטייל פיקניק)
אני לא נכנסת בכלל לנקודה של חילול ה'/ חילונים מול חרדים, אני מדברת על אנשים חרדים מכבדים אנשים אחרים.

יוכי די

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
אם הפקח יתן דוח גם לנער החילוני שהשאיר בירה, לא יפתח כאן כזה אשכול. (כי מגיע לה)
העניין הוא שלזה שזרק בירה הוא יגיד "תשים בפח" ולאם שחיתלה הוא יתן דוח.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יש לי חבר שעובד בישיבת קירוב מסויימת בירושלים, ובעבר הוא היה מארח תלמידים מתקרבים בביתו שבעיר התורה והחסידות בהרי יהודה.
הוא אמר לי שהיום הוא כמעט לא עושה את זה כי כשהם רואים את התרבות של השלכת הפסולת בעיר הם רק מתרחקים יותר מהיהדות.

אמנם העיר היא נקייה מאוד ומקבלת חמישה כוכבי יופי, אבל זה לא בזכות שמירה של התושבים, אלא בגלל שהעירייה עובדת בניקיון הרחובות מסביב לשעון.

ומי שרוצה לראות איך היו נראים המדרכות שלנו אם כמה ימים העירייה לא תשלח את מנקה הרחובות, שיחפש פינה שאליה המנקים לא מגיעים (בכל עיר יש פינות נסתרות רבות כאלו) וינסה לחפור שם כמה ימים בערימת הפסולת עד שיגיע לאדמה טבעית ואמיתית.

הלוואי שאני טועה, אבל התחושה שלי שבערים חילוניות אם לא ינקו כמה ימים את המדרכות והפארקים זה יהיה נסבל לחלוטין.

הסיבה לזה מתחילה אולי בגלל שיש לנו הרבה יותר ילדים, (וילדים זה לכלוך ובלגן, כל מי שמגדל ילדים יודע את זה).

אבל גם בגלל שיש מין מחשבה מוזרה בציבור שלנו שאסור לדבר על איכות הסביבה כי זה מושג חילוני (ויש עלונים מסויימים שצווחים השכם והערב נגד הכנסת מושגים "פסולים" לציבור החרדי, וביניהם הם מונים את הדבר הנורא הזה שומו שמיים לחנך לניקיון??? חס וחלילה!! זה גזירת שמד!!).

ולסיום אציע לכל אלו שמתלוננים על ההכללות:
אם אנחנו עוברים ברחובות, מתלוננים על הלכלוך וממשיכים הלאה ולא עושים כלום, אז אלו שהכלילו צודקים. כולנו אשמים.
גם אלו שלא זורקים, למה הם לא מרימים???

אם זה היה בתוך הבית שלך לא היית מרים? מה זה משנה אם זה ההוא זרק או השני??

זה לא מספיק מכובד לך? אז למה שזה שזרק יאסוף? גם לו זה לא מכובד!!!

כל מי שמרים לכלוך אחד מהרצפה מקיים מצוות: והיה מחניך קדוש, ועוד הרבה מצוות דומות (וחז"ל התירו איסור מוקצה בשביל לשמור על סביבה נקייה) ואם זה בארץ ישראל הוא מקיים עוד מצווה של ישוב ארץ ישראל. ואם זה בשכונה חרדית הוא מקיים עוד מצווה של קידוש השם!!
וההיפך בהיפך. (כולל במתעלם).

היונה לבנה

משתמש מקצוען
אם הפקח יתן דוח גם לנער החילוני שהשאיר בירה, לא יפתח כאן כזה אשכול. (כי מגיע לה)
העניין הוא שלזה שזרק בירה הוא יגיד "תשים בפח" ולאם שחיתלה הוא יתן דוח.
בדוחות קורונה הרבה יותר חילונים קיבלו דוחות לעומת חרדים....
אישית נתקלתי כו''כ פעמים בשוטרים שנותנים דוחות לחילונים בעיר חרדית
ובקיצור גם לא רק חרדים מקבלים דוחות מספיק עם הנחיתות הזאת!!!!

סודו של המלאך

משתמש מקצוען
אני מסה להבין את הטענה.

מישהו רוצה לומר פה שכשתושבי הערים החרדיות באים לערים המעורבות אז הם מלכלכים כי הם בטיול.

ואילו כשהתושבים החרדיים, מהערים המעורבות, באים לערים החרדיות לטיול (או לתפילה בכותל), הם מתנהגים כאנשים מחונכים ושומרים יותר על הנקיון?

מקווה שהבנתי לא נכון

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה