מידע שימושי מכתב גלוי מתושבי הערים המעורבות לעם בציון

מצב
הנושא נעול.

מ.ל.ב. י

משתמש מקצוען
מכתב גלוי מאת הירושלמים(או כך לפחות הם אמורים לכתוב)
המכתב כתוב באופן מכבד מאוד, ואנו נשתדל מאוד להתחשב בנו ובכם.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
מספיק להעיף מבט ברצפה של אולם שמחות במגזר החרדי בסוף אירוע (רמז: זוועה), בשביל להבין כמה הנושא הזה טעון שיפור.
אצלנו בשכונה החרדית, לא שם אצל הנופשים.
לטעמי זה קשור לסוגיית האחריות, יש הרבה אנשים שהופכים את המשנה שכותבת: כל המקבל על עצמו עול תורה, מסירים מעליו עול מלכות ועול דרך ארץ, ומקדימים את הסרת עול דרך ארץ, לקבלת עול תורה, כדרך שאמרו "מתוך שלא לשמה בא לשמה".
סוגיית האחריות עוסקת בין השאר בתרבות חציית הכביש בכל מקום אפשרי.
בבניית מרפסות פיראטיות בלי חשבון.
בלכלוך ברחוב - יש מי שינקה.
בכניסה למסלול בנחל משושים בנעלי פאקו מילאן ופחית פפסי מקס ביד.
בנפילה של מאות חרדים לתוכניות פירמידה משונות בשל היעדר חינוך כלכלי.
בקורונה (על כל מה שזה כולל)
בבניית מוסדות ציבור שלא מתוכננים באופן הגיוני (במקום לבנות קומפלקסים של בתי כנסת שמתחלקים ביניהם לכל הקהילות, כל קהילה צריכה הקצאה ובניין שיש בגובה 10 מטרים, וכתוצאה מכך, כמעט כל העיסוק המוניציפאלי עובר מנושאי תחזוקה וניקיון, לנושאי הקצאות של מגרשים)
בזה שבהרבה מאוד בנייני מגורים במגזר החרדי, אין ועד בית מתפקד שדואג לניקיון ובטיחות הבניין.
לא חסר במה לטפל אצלנו בשכונה, רק צריך שתהיה איכפתיות של התושבים לנושא, בינתיים המצב לא מזהיר במיוחד.
בהנחה שהיה לגיטימי לבקר את הציבור החרדי, ההודעה הזו הייתה צריכה להופיע בהום פייג' של נדרים פלוס למשך שבועיים, מתחילת אלול ועד לאמצעו.
אבל זה רק בהנחה, ולו יצויר, ואם, היה לגיטימי לבקר.

נערך לאחרונה ב:

בראשית-2

משתמש מקצוען
ואו
דדד
פשוט לקחת לי את המילים מהפה
אני גם גרה בעיר שב"ה מתחרדת עם הזמן
אבל כל שנה בבין הזמנים הסיוט חוזר על עצמו
האמת שרציתי להגיב ולכתוב הודעה בסגנון הנ"ל במענה לאשכול שדן באטרקציות
באזור מגורי,אבל שתקתי
ואני שמחה שמישהו אחר היה לי לפה.....

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש לי תחושה שאלה שמעצבן אותם מה שפותחת האשכול כתבה
הם אלו שאליהם היא התכוונה.
אותי הרגיז בהחלט לקרוא את ההודעה של פותח האשכול ולא בגלל שאנחנו מאלה שמלכלכים אלא להיפך אני גאה לומר ב''ה שזכיתי במשפחה נפלאה והורים מדהימים שחינכו אותנו מגיל אפס לנקיון וכבוד וחשיבה על השני נון סטופ!!!
מעולם ב''ה לא השארנו מקום מלוכלך אחרינו גם לא בטישו קטנצ'יק ויתירה מכך הרבה פעמים גם הרמנו לכלוך של אחרים.

מה שהרגיז אותי זה החשיבה הצדדית וההכללה שנכתבה בין המילים ובתוכָן ממש!
אני לא חושבת שהוא התכוון במילים בני ברק ל"כל איש ואישה ילד וילדה הגרים בבבני ברק" כשאומרים בני ברק מתכוונים לריכוז חרדי גדול לאו דווקא לעיר עצמה

אי אפשר לכתוב בני ברק ולהגיד התכוונו לכל הערים החרדיות-איסור לשון הרע לא צריך כוונות מיותרות!!!
וגם אם התכוונתם לציבור החרדי בכלליות אולי כדאי שתעברו לחודש חודשיים לעיר חרדית כלשהי כדי להכיר את הציבור החרדי יש מצב שאולי אתם לא באמת מכירים אותו, ובדיוק כמו אחינו החילונים שנוקטים בשיטת ''הסתכל על המעט הגרוע והכלל את כולם בתוכו'' זה מה שמשפיע על האוכלסיה והציבורים כולם.
מכתב גלוי לתושבי הפריפריה וכו'!
אני מתגוררת בבני ברק על ציר קניות מרכזי,
לבנין שלנו יש שער ומעבר לשער הסגור אבל לא נעול יש שביל מטופח ובכניסה לובי שחשוב לכל הדיירים!
פעמים רבות יושבות נשים ובנות ומשפחות בשביל עם שקית מהמאפיה או אייס קפה וכו' מתפללים, מחליפים טיטולים, משתפצים מול המראה בלובי, ועוד ועוד כמרגישים בבית, כל מה ששום שכן לא יעיז לעשות עושים האורחים!
ותמיד אותה תשובה - אנחנו מהצפון - מהדרום אין לנו איפה לעצור.....
האמת, זה לא נעים וגם מפריע!
בכל התקופה האחרונה לא ירדנו עם אופניים לשביל בגלל תנועה של שכנים בסיכון אבל לחוצניקים זה נראה לגיטימי לגמרי לרבוץ, להשאיר כוסות מרוקנים בחלקם אריזות קרטיבים וחטיפים חופשי עלונים זרוקים וכו'....
רחמנות, תשאירו נקי אחרי שרבצתם בשטח פרטי בלי שום בקשת רשות!
לא בגלל חילול ד' אלא בגלל ואהבת - זה ג"כ ציווי תורה...
מעולם לא חשבתי להתלונן על זה כך אבל אם זה מה שאתם חושבים חוצניקים יקרים אז - קשוט עצמך תחילה!!!!!
כמה שזה נכון...
השנה כשבפסח היה סגר והרחובות בבני ברק היו שוממים בתחילה אישית נהנתי מהשקט המוחלט, מהנקיון שהיה ברחובות מהמראה בבניין שנשארה שלמה...(מי היה מאמין שבערב בדיקת חמץ נוכל ללכת למכולת בשקט על מדרכה!!)

אבל אחרי יום יומיים זה כבר הציק וכן יצא לי לילה אחד לצאת למרפסת ב11 בלילה (אח''הצ שעון בני ברק) ולהביט ברחובות השוממים בדממת מוות ופשוט...לדמוע!! כן ממש ככה היה לי מאד קשה להבין ולהכיל שהשנה לא נזכה לראות את כל עמך בית ישראל מכל הארץ כולה חילונים דתיים חרדים סרוגים זקנים בחורים נשים וילדים שמשתרכים ברחובות העמוסים עם שקיות מלאות כל טוב בני ברק לכבוד החג הקרב ובא..
את העיניים העייפות והניצוץ השמח שזורח בהן את הדוכנים העמוסים שכן משאירים לא מעט לכלוך אחריהם. (90% מהם בכלל לא גרים בעיר)

ות'אמת גילוי נאות קטן עד לפני שלוש שנים גרנו באחד הרחובות באזור גן ורשא-האזור השוקק ביותר בבני ברק.
ותמיד בערבי חג וכ' כשאנשים היו נכנסים אלינו לבניין לנוח, להתרענן לאכול לחתל, ואפילו לישון מעולם לא כעסתי עליהם להיפך לא פעם ולא פעמיים הצענו להם שתיה קרה, מזונות, מגבונים/טישו וכד'
כיום אנחנו גרים באזור רחוק משם אומנם עדיין אזור שוקק חיים אבל לא זכינו שיכנסו אלינו כ''כ כמו שכנסנו אלינו אז..
ואם נאמר את האמת זה קצת חסר בהחלט!
הכל בעצם זה עניין של הסתכלות אפשר לראות כל דבר ממקום שלילי ואפשר להסתכל בצורה חיובית וגם אם בכ''א יש צורך להעיר להאיר למשהו ספציפי יש דרכים נפלאות לעשות את זה כבודו של האדם יהודי (אח שלנו!!) חשוב בדיוק כמו שחשובה שמירת הניקיון בארץ ישראל.

לסיום-
@דדד מתנצלת אם נפגעת מדבריי לא התכוונתי אליך ברמה האישית אני מכירה את התופעה מקרוב אחרי הכל אומנם אני זכיתי לגור במקום חרדי אבל ברוב שעות היום אני נמצאת בעיר חילונית לחלוטין.
מציעה לך פשוט להפסיק להתאמץ להסביר את עצמך לאחרים תיהיי גאה בכך שאת שייכת למגזר החרדי כי גם אם יש לו חסרונות כלשהם עדיין הם האנשים המקסימים ביותר שיכולים להיות וחבל מאד שיש מי שמנסה לסכסך גם אם בעקיפין חבל שניתן לו להצליח אפילו במעט.
ואם פגשת באורחים נחמדים בבנין שלך או בגינה ליד יהיה מאד נחמד מצידך אם תגשי אליהם ותאמרי שלום וכמה נחמד לנו לראות חרדים כאן באזור אפשר גם להסביר איפה יש כאן בית כנסת או מכולת ועל הדרך (אם נראה שיש צורך כמובן) לתזכר את עניין הניקיון וכבוד שם שמים. תתפלאי לראות שזה הרבה יותר יעבוד מכל פוסט אחר בפרוג.

בהצלחה!

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מציעה לך פשוט להפסיק להתאמץ להסביר את עצמך לאחרים תיהיי גאה בכך שאת שייכת למגזר החרדי כי גם אם יש לו חסרונות כלשהם עדיין הם האנשים המקסימים ביותר שיכולים להיות וחבל מאד שיש מי שמנסה לסכסך גם אם בעקיפין חבל שניתן לו להצליח אפילו במעט.
ואם פגשת באורחים נחמדים בבנין שלך או בגינה ליד יהיה מאד נחמד מצידך אם תגשי אליהם ותאמרי שלום וכמה נחמד לנו לראות חרדים כאן באזור אפשר גם להסביר איפה יש כאן בית כנסת או מכולת ועל הדרך (אם נראה שיש צורך כמובן) לתזכר את עניין הניקיון וכבוד שם שמים. תתפלאי לראות שזה הרבה יותר יעבוד מכל פוסט אחר בפרוג.
א. לא רוצה להוות מוקד הסברה, כן שואפת שמעשיי יקרבו את האחר ולא ירחקו אותו. "מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחקוך", לא נציגיך, לא הכרזותיך ולא תחנוניך.
שימו לב, פתחתי את האשכול מנקודת המבט של החילוני המצוי, לא אנטי, כלפינו. לא כחרדית שרוצה נקיון.
ב. תודה על ההצעה השניה, אני משתדלת ליישם אותה!

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
למה נקיון סביבתי צריך להיות בראש מעייננו?
שם צריך להיות, תורה ויראת שמים
הייתי יכול לומר שדרך ארץ קדמה לתורה...

אבל אעדיף לשתוק בעת זו, לפני שיצווחו עלי ב @מקהלה ..

לטוב ולמוטב, את מה שהיה לי לומר כבר נאמר, וכל השאר מיותר.

נערך לאחרונה ב:

מבט נוסף

משתמש פעיל
צילום מקצועי
הכל ענין של מודעות לסביבה - ואחריות אישית
נכון שבאופן כללי זה חלק יותר חלש בציבוריות החרדית,
אבל ברת שינוי!
(וההוכחה הגדולה זה העיר בני ברק שלאורך השנים הייתה עיר מוזנחת ומלוכלכת, וגם היום. אבל במשך כמה שנים מלפני עשר שנים ועד לפני שנתיים, בעקבות קמפיינים על גבי קמפיינים, והמון השקעה במודעות, העיר היתה ממש נקיה. ישנה. צפופה. אבל נקיה.)

הצפצפה

משתמש מקצוען
האמת היא שלא רק שלא שומרים על נקיון באוטובוסים גינות וכו' ,רק תפתחו עיניים ותראו איך הרחובות שלנו נראים כמו 'מחנה פליטים' לא ביקשתי שיהיה לוקסוס אבל אתה הולך ברחוב מטפטף עליך מים מכל מזגן אפשרי, כל אחד בונה איך שהוא רוצה ומשאיר פסולת בניה ומרצפות שבורות, הבניינים ב"ה עם משפחות ברוכות ילדים נראים כמו ג'ונגל.. חמש דקות אחרי שהמנקה ניקה...למה?

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
מסכימה מאד עם הדרישה לשמירת נקיון ונראות הגיונית.
כמו"כ לשמור על נראות מכובדת גם של לבוש וצניעות במעשים וד"ל.

יודעת שאותם מזלזלים בתוך שכונותיהם ובניניהם בערים החרדיות
לוקחים את ההתנהלות הזו לכל מקום שיהיו או ינפשו.
ואולי באמת להעמיק את החינוך בכל המוסדות על כך
וכמובן בבתים.
בחינת ת"ח שעל בגדו רבב חייב מיתה.
אין קשר למשפחות גדולות בזריקת עטיפות וזבל על הרצפה!

לא מסכימה עם הכללות לטוב ולמוטב.

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
האמת היא שלא רק שלא שומרים על נקיון באוטובוסים גינות וכו' ,רק תפתחו עיניים ותראו איך הרחובות שלנו נראים כמו 'מחנה פליטים' לא ביקשתי שיהיה לוקסוס אבל אתה הולך ברחוב מטפטף עליך מים מכל מזגן אפשרי, כל אחד בונה איך שהוא רוצה ומשאיר פסולת בניה ומרצפות שבורות, הבניינים ב"ה עם משפחות ברוכות ילדים נראים כמו ג'ונגל.. חמש דקות אחרי שהמנקה ניקה...למה?
אין לי מושג איפה את גרה אבל אצלנו ב''ה המצב רחוק מאד ממה שתיארת ויש לנו ב''ה לא מעט משפחות ברוכות ילדים בבניין ובאזור כולו.
ואגב-אף אחד לא חייב לגור בבני ברק מי שלא טוב לו יכול לעבור יהיה הרבה שיקפצו על ההזדמנות ויגורו במקומו.
חבל גם בשבילכם לגור במקום שלא אוהבים ורואים רק את השלילי כל הזמן זה רק עושה רע ולא טוב.

בכל עיר ובכל מקום יש שכונות ומקומות מוזנחים עם טפטופי מזגנים וממטרות לכל עבר...

פיקאסה

פיץ' אוטומציה ובוטים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
זה בעיקר הזוי בפארק ענבה שכל ק"ס נפגשים שם אותם שכנים שבתוך תחומי העיר בחיים לא יגעו באופניים של הילד אפילו לא יסחבו ביד.... כשעוברים לתחומי מודיעין הכלל מותר!!!!
נשים על אופניים חופשי ליד אותם השכנים..........
ולמה ?כי זה כבר לא ק"ס זה במודיעין...............
אותי זה דוחה הצביעות הזאת
חד משמעית. אני טוענת שעל הנשים לרכב גם בשכונותיהן שלהן. אכן די לצביעות.

שוקו חם

משתמש פעיל
הבעיה היא כוללת בכל מקום ובכל זמן.
החלוקה בין פריפריה לעירוניים לדעתי לא נכונה,
כי כמו שאתם מתלוננים על הנופשים, העירוניים מתלוננים על זה כל השנה. (כמו הרבה תלונות גם כאן)
בסוף, גם החילוניים אצלכם בשכונה נהנים מהנופשים כי הם מרוויחים מזה (חנויות, אטרקציות וכו')
האוטובוס לא שייך לאף אחד, כל מי שמשלם אמור לקבל שירות - גם אם צפוף...!
רק מה, תמיד ימצאו על מה להוציא את זעמם, כמו שתנסו להתווכח איתם על הקורונה (א"א בלי להזכיר...)
מה שכן נכון שאנו כחרדים תמיד בכל מצב (גם בין הציבור שלנו) צריכים להתנהג כמו "בן של מלך" על כל המשתמע מכך.
ולא משנה איך החילוני יתנהג באותו מצב.

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
הבעיה היא כוללת בכל מקום ובכל זמן.
החלוקה בין פריפריה לעירוניים לדעתי לא נכונה,
כי כמו שאתם מתלוננים על הנופשים, העירוניים מתלוננים על זה כל השנה. (כמו הרבה תלונות גם כאן)
בסוף, גם החילוניים אצלכם בשכונה נהנים מהנופשים כי הם מרוויחים מזה (חנויות, אטרקציות וכו')
האוטובוס לא שייך לאף אחד, כל מי שמשלם אמור לקבל שירות - גם אם צפוף...!
רק מה, תמיד ימצאו על מה להוציא את זעמם, כמו שתנסו להתווכח איתם על הקורונה (א"א בלי להזכיר...)
מה שכן נכון שאנו כחרדים תמיד בכל מצב (גם בין הציבור שלנו) צריכים להתנהג כמו "בן של מלך" על כל המשתמע מכך.
ולא משנה איך החילוני יתנהג באותו מצב.
ו.. בא נשאל בשקט בשקט... איך למשל הייתה מגיבים אם שלושה שבועות בשנה היו ממלאים את כיכר בעלזא / גן וורשא / כיכר השבטים, עשרות חילונים / במחילה אתיופים..להבדיל/ ערבים...
ממלאים ונדחפים באוטובוסים, ליד שיינה ודבורל'ה הקטנות שלכם...
האם הייתם אומרים סוף כל סוף הירקן נהנה מכך, או הרשת פיצות שיש לכם עושים מזה כסף??
האוטובוס שייך לכולם?? שטח ציבורי?
ו בלי קשר ללכלוך או כיוצ"ב...

מקהלה

משתמש מקצוען
הייתי יכול לומר שדרך ארץ קדמה לתורה...

אבל אעדיף לשתוק בעת זו, לפני שיצווחו עלי ב @מקהלה ..

לטוב ולמוטב, את מה שהיה לי לומר כבר נאמר, וכל השאר מיותר.
ודאי ד"א.
רק שהד"א שלנו אינה תלויה באם שכנינו לכלכו את הרחוב ועד כמה
ומשום שאיננו הולכים לצאת עם מטאטא ולגרוף את הזבל
מה לנו להתעמק בכך?
לכן כמו שאמר למדן וידען
סוף סוף הגענו לקורונה.
ועכשיו הדיון הולך להפוך לענייני.
נראה לי שמיצינו....
שבת שלום

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה