בהנחה שהיה לגיטימי לבקר את הציבור החרדי, ההודעה הזו הייתה צריכה להופיע בהום פייג' של נדרים פלוס למשך שבועיים, מתחילת אלול ועד לאמצעו.מספיק להעיף מבט ברצפה של אולם שמחות במגזר החרדי בסוף אירוע (רמז: זוועה), בשביל להבין כמה הנושא הזה טעון שיפור.
אצלנו בשכונה החרדית, לא שם אצל הנופשים.
לטעמי זה קשור לסוגיית האחריות, יש הרבה אנשים שהופכים את המשנה שכותבת: כל המקבל על עצמו עול תורה, מסירים מעליו עול מלכות ועול דרך ארץ, ומקדימים את הסרת עול דרך ארץ, לקבלת עול תורה, כדרך שאמרו "מתוך שלא לשמה בא לשמה".
סוגיית האחריות עוסקת בין השאר בתרבות חציית הכביש בכל מקום אפשרי.
בבניית מרפסות פיראטיות בלי חשבון.
בלכלוך ברחוב - יש מי שינקה.
בכניסה למסלול בנחל משושים בנעלי פאקו מילאן ופחית פפסי מקס ביד.
בנפילה של מאות חרדים לתוכניות פירמידה משונות בשל היעדר חינוך כלכלי.
בקורונה (על כל מה שזה כולל)
בבניית מוסדות ציבור שלא מתוכננים באופן הגיוני (במקום לבנות קומפלקסים של בתי כנסת שמתחלקים ביניהם לכל הקהילות, כל קהילה צריכה הקצאה ובניין שיש בגובה 10 מטרים, וכתוצאה מכך, כמעט כל העיסוק המוניציפאלי עובר מנושאי תחזוקה וניקיון, לנושאי הקצאות של מגרשים)
בזה שבהרבה מאוד בנייני מגורים במגזר החרדי, אין ועד בית מתפקד שדואג לניקיון ובטיחות הבניין.
לא חסר במה לטפל אצלנו בשכונה, רק צריך שתהיה איכפתיות של התושבים לנושא, בינתיים המצב לא מזהיר במיוחד.
אותי הרגיז בהחלט לקרוא את ההודעה של פותח האשכול ולא בגלל שאנחנו מאלה שמלכלכים אלא להיפך אני גאה לומר ב''ה שזכיתי במשפחה נפלאה והורים מדהימים שחינכו אותנו מגיל אפס לנקיון וכבוד וחשיבה על השני נון סטופ!!!יש לי תחושה שאלה שמעצבן אותם מה שפותחת האשכול כתבה
הם אלו שאליהם היא התכוונה.
אני לא חושבת שהוא התכוון במילים בני ברק ל"כל איש ואישה ילד וילדה הגרים בבבני ברק" כשאומרים בני ברק מתכוונים לריכוז חרדי גדול לאו דווקא לעיר עצמה
כמה שזה נכון...מכתב גלוי לתושבי הפריפריה וכו'!
אני מתגוררת בבני ברק על ציר קניות מרכזי,
לבנין שלנו יש שער ומעבר לשער הסגור אבל לא נעול יש שביל מטופח ובכניסה לובי שחשוב לכל הדיירים!
פעמים רבות יושבות נשים ובנות ומשפחות בשביל עם שקית מהמאפיה או אייס קפה וכו' מתפללים, מחליפים טיטולים, משתפצים מול המראה בלובי, ועוד ועוד כמרגישים בבית, כל מה ששום שכן לא יעיז לעשות עושים האורחים!
ותמיד אותה תשובה - אנחנו מהצפון - מהדרום אין לנו איפה לעצור.....
האמת, זה לא נעים וגם מפריע!
בכל התקופה האחרונה לא ירדנו עם אופניים לשביל בגלל תנועה של שכנים בסיכון אבל לחוצניקים זה נראה לגיטימי לגמרי לרבוץ, להשאיר כוסות מרוקנים בחלקם אריזות קרטיבים וחטיפים חופשי עלונים זרוקים וכו'....
רחמנות, תשאירו נקי אחרי שרבצתם בשטח פרטי בלי שום בקשת רשות!
לא בגלל חילול ד' אלא בגלל ואהבת - זה ג"כ ציווי תורה...
מעולם לא חשבתי להתלונן על זה כך אבל אם זה מה שאתם חושבים חוצניקים יקרים אז - קשוט עצמך תחילה!!!!!
א. לא רוצה להוות מוקד הסברה, כן שואפת שמעשיי יקרבו את האחר ולא ירחקו אותו. "מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחקוך", לא נציגיך, לא הכרזותיך ולא תחנוניך.מציעה לך פשוט להפסיק להתאמץ להסביר את עצמך לאחרים תיהיי גאה בכך שאת שייכת למגזר החרדי כי גם אם יש לו חסרונות כלשהם עדיין הם האנשים המקסימים ביותר שיכולים להיות וחבל מאד שיש מי שמנסה לסכסך גם אם בעקיפין חבל שניתן לו להצליח אפילו במעט.
ואם פגשת באורחים נחמדים בבנין שלך או בגינה ליד יהיה מאד נחמד מצידך אם תגשי אליהם ותאמרי שלום וכמה נחמד לנו לראות חרדים כאן באזור אפשר גם להסביר איפה יש כאן בית כנסת או מכולת ועל הדרך (אם נראה שיש צורך כמובן) לתזכר את עניין הניקיון וכבוד שם שמים. תתפלאי לראות שזה הרבה יותר יעבוד מכל פוסט אחר בפרוג.
וכשעניתי שהחילוני המצוי מכיר את הלכלוך ממתי שהוא מבלה בפארקים, אמרו לי בלי השוואות.שימו לב, פתחתי את האשכול מנקודת המבט של החילוני המצוי, לא אנטי, כלפינו. לא כחרדית שרוצה נקיון.
למה נקיון סביבתי צריך להיות בראש מעייננו?אלו שלא הניקיון הסביבתי בראש מעייניהם,
אלו שגורמים ל @היונה לבנה כבר לא להיות לבנה יותר...
הייתי יכול לומר שדרך ארץ קדמה לתורה...למה נקיון סביבתי צריך להיות בראש מעייננו?
שם צריך להיות, תורה ויראת שמים
אין לי מושג איפה את גרה אבל אצלנו ב''ה המצב רחוק מאד ממה שתיארת ויש לנו ב''ה לא מעט משפחות ברוכות ילדים בבניין ובאזור כולו.האמת היא שלא רק שלא שומרים על נקיון באוטובוסים גינות וכו' ,רק תפתחו עיניים ותראו איך הרחובות שלנו נראים כמו 'מחנה פליטים' לא ביקשתי שיהיה לוקסוס אבל אתה הולך ברחוב מטפטף עליך מים מכל מזגן אפשרי, כל אחד בונה איך שהוא רוצה ומשאיר פסולת בניה ומרצפות שבורות, הבניינים ב"ה עם משפחות ברוכות ילדים נראים כמו ג'ונגל.. חמש דקות אחרי שהמנקה ניקה...למה?
חד משמעית. אני טוענת שעל הנשים לרכב גם בשכונותיהן שלהן. אכן די לצביעות.זה בעיקר הזוי בפארק ענבה שכל ק"ס נפגשים שם אותם שכנים שבתוך תחומי העיר בחיים לא יגעו באופניים של הילד אפילו לא יסחבו ביד.... כשעוברים לתחומי מודיעין הכלל מותר!!!!
נשים על אופניים חופשי ליד אותם השכנים..........
ולמה ?כי זה כבר לא ק"ס זה במודיעין...............
אותי זה דוחה הצביעות הזאת
הלוואי...חד משמעית. אני טוענת שעל הנשים לרכב גם בשכונותיהן שלהן. אכן די לצביעות.
ו.. בא נשאל בשקט בשקט... איך למשל הייתה מגיבים אם שלושה שבועות בשנה היו ממלאים את כיכר בעלזא / גן וורשא / כיכר השבטים, עשרות חילונים / במחילה אתיופים..להבדיל/ ערבים...הבעיה היא כוללת בכל מקום ובכל זמן.
החלוקה בין פריפריה לעירוניים לדעתי לא נכונה,
כי כמו שאתם מתלוננים על הנופשים, העירוניים מתלוננים על זה כל השנה. (כמו הרבה תלונות גם כאן)
בסוף, גם החילוניים אצלכם בשכונה נהנים מהנופשים כי הם מרוויחים מזה (חנויות, אטרקציות וכו')
האוטובוס לא שייך לאף אחד, כל מי שמשלם אמור לקבל שירות - גם אם צפוף...!
רק מה, תמיד ימצאו על מה להוציא את זעמם, כמו שתנסו להתווכח איתם על הקורונה (א"א בלי להזכיר...)
מה שכן נכון שאנו כחרדים תמיד בכל מצב (גם בין הציבור שלנו) צריכים להתנהג כמו "בן של מלך" על כל המשתמע מכך.
ולא משנה איך החילוני יתנהג באותו מצב.
ודאי ד"א.הייתי יכול לומר שדרך ארץ קדמה לתורה...
אבל אעדיף לשתוק בעת זו, לפני שיצווחו עלי ב @מקהלה ..
לטוב ולמוטב, את מה שהיה לי לומר כבר נאמר, וכל השאר מיותר.
נראה לי שמיצינו....סוף סוף הגענו לקורונה.
ועכשיו הדיון הולך להפוך לענייני.
ביקורת בכיף
פה יותר נשמע ההתנשאות של האנחנו לא בני ברקים הדוסים המלכלכים/ הנדחפים באוטובוסים וכו' וכו'
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: