מידע שימושי מכתב גלוי מתושבי הערים המעורבות לעם בציון

מצב
הנושא נעול.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
גם בקורונה הציבור החרדי באותה בעיה:
מובילי המערכה נגד הקורונה הם חילונים והם לא ילמדו אותנו מה לעשות!!!
(מרגיז שמשרד הבריאות לא השקיע מספיק לפנות לחרדים בשפה שלהם ודרך הרבנים שלהם).

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני מסה להבין את הטענה.

מישהו רוצה לומר פה שכשתושבי הערים החרדיות באים לערים המעורבות אז הם מלכלכים כי הם בטיול.

ואילו כשהתושבים החרדיים, מהערים המעורבות, באים לערים החרדיות לטיול (או לתפילה בכותל), הם מתנהגים כאנשים מחונכים ושומרים יותר על הנקיון?

מקווה שהבנתי לא נכון
לא מספיק מכיר, אבל מניח שיש בזה צדק.
תושבי המעורבות חיים בצורה הרבה יותר מאופקת בגלל ה"מה יגידו" של השכנים. משא"כ בעיר חרדית הכל סחבק.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
שטויות!!!!
בעבר פורסם שאחוזי הדוחות במגזר החרדי נמוכים בהרה מהציבור הכללי
אני מניח שמה שכן נכון במה שהוא כתב זה כך:

ביחס למספר פורעי החוק חרדים מול חילונים אחוז הדוחות אצל פורעי החוק החרדים הוא מעבר ליחס שלהם באוכלוסיית פורעי החוק. (מקווה שהייתי מובן מספיק).

מקהלה

משתמש מקצוען
אני מניח שמה שכן נכון במה שהוא כתב זה כך:

ביחס למספר פורעי החוק חרדים מול חילונים אחוז הדוחות אצל פורעי החוק החרדים הוא מעבר ליחס שלהם באוכלוסיית פורעי החוק. (מקווה שהייתי מובן מספיק).
יותר מדויק

מקהלה

משתמש מקצוען
תחושת בטן של רוב הציבור החרדי בנוסף להרבה מקרים מדווחים של אכיפה סלקטיבית והגשת מסיכות בחיוך לחילונים שהסתובבו ללא מסיכות
ובחירת סגר לעיר על פי אותיות הא' ב',
גם אם זה רק קליפון של משועממים
יש בזה משהו

היונה לבנה

משתמש מקצוען
תחושת בטן של רוב הציבור החרדי בנוסף להרבה מקרים מדווחים של אכיפה סלקטיבית והגשת מסיכות בחיוך לחילונים שהסתובבו ללא מסיכות
שוב אספר לך שבמו עיני ראיתי 3 מקרם שונים של שוטרים שנתנו דוח כן דוח לא מסיכה לחילוני ולא ראיתי חרדי אחד שקיבל

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
זה שאנחנו לא שומעים על הדוחות שחילקו ברעננה ותל אביב זה לא אומר שלא חילקו שם
נכון, כשאני מסתובב בעיר החרדית שאני גר בה, אני מתפלל ומייחל יהי רצון שתבוא משטרה ותתן דוחות מסיכה לכל העוברים ושבים.
אבל זה לא קורה כמעט, עובדה שרוב האנשים שאני רואה לא מכסים את האף, ומיעוטם לא מכסים גם את הפה, ויש כאלו שאפילו את הסנטר לא טורחים לכסות, פשוט משאירים את המסכה בבית (או אולי בכיס).

אבל זה לא נושא האשכול. רק הוצאת קיטור.

מקהלה

משתמש מקצוען
זה שאנחנו לא שומעים על הדוחות שחילקו ברעננה ותל אביב זה לא אומר שלא חילקו שם
וזה שהיתה שם הפגנה ללא מסיכות ושמירה על הכללים והחלונות הגבוהים לא הנידו אצבע
וקהילה אומללה של חרדים ברוממה וכזה הר געש עליה
במה זכינו שאנחנו כאלה פופולריים???

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בסופו של יום, כשאתם תחזרו לבני ברק,
לא התכוונתי להגיב אבל המילים האלו היו מידיי קשות אז רק רציתי להעיר/להאיר את תשומת הלב של פותח האשכול הנכבד כי יש כאן לשון הרע על עיר-אוכלסיה שלמה בפרהסיה ללא שום תועלת גריידא.

ועוד משהו קטן-
הלוואי!! וגם כאן היינו זוכים השנה לראות את מה שאתם רואה וחווה כל שנה בחופש הגדול!!!

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אגב, כשבני נוער שלהם מתפרעים באוטובוס הם יודעים יפה יפה להשתיק אותם. גם זאת אנטישמיות?
עוד לא יצא לי לראות איש/ה חילוניים משתיקים קבוצת פורעים בני נוער חילוניים באוטובוס ויוצא לי המון להשתמש בתחבורה הציבורית בערים חילוניות...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה