מידע שימושי מכתב גלוי מתושבי הערים המעורבות לעם בציון

מצב
הנושא נעול.

מקהלה

משתמש מקצוען
כתוב לענין, אבל לא סותר את מה שטען פותח האשכול. וצרם לי משפט הסיום "ואנחנו נמשיך להשתדל להיות יהודים הכי טובים" מה הכוונה 'נמשיך להשתדל' הרי כתבו כאן על נקודה הטעונה שיפור, זה נשמע התעלמות מביקורת צודקת ועניינית, כאילו אנחנו בסדר ונמשיך כפי שהתנהגנו עד היום, אם באמת עד היום התנהגנו כמו שצריך אז מצוין, אך אם לא, ועם היד על הלב יש צדק בטענה שהעלו כאן (ואם יותר נח לכם להגיד מעט צדק, אז תאמרו כך, זה לא משנה), כדאי לתקן את מעשינו וכך באמת נשתדל להיות יהודים הכי טובים, ואולי אם יותר נשגיח על עצמנו אז ההוא יפזם פחות את הפזמונים שלו.
צודק
אולי לא הסברתי את עצמי טוב,
א. ליהודי יש תמיד במה להשתפר ותמיד צריך להתקדם, כדי שלא נפול אחורה. וזאת כוונתי
ואנחנו נמשיך להשתדל להיות יהודים הכי טובים:)
ב.אין פה מה לשנות בפן הכללי, רק בפן האישי, כל אחד לעצמו.
ג. האם לא קרה אי פעם שבנ"א נתקע וחיטל את ילדו ברחוב? קרה. אם זה חילוני אז טיטול אחד, ואם זה חרדי?
קורה שמשפחה שלמה נוסעת ברכבת? קורה. חילוני- זוג וכלב, חרדי זוג ורבבות אחריהם. מה לעשות, אוטומטי זה יותר מורגש, החרדי אשם בזה? יש לו משהו לשנות? אז מה, שלא יסע באוטובוס?
כמו שאדם נכה עולה לאוטובוס זה יותר מורגש. אבל זה הופך את זה ללא בסדר?
כוונתי - באמת אין פה משהו ספציפי לשנות, אלא רק בכלליות להשתדל יותר.
שוב, זאת דעתי היחידה בלבד!

בציניות

משתמש מקצוען
אפשר למצוא מעלות יותר גדולות בנופשים שבאים....
למשל תגידו תודה שאתם יכולים למשל למצוא מנינים גם אחרי 10 בלילה בלי לקושש אנשים מהרחוב....
או לדוגמה תודו בשם בעלי החנויות המקומיים שההכנסות בימים אלו מכפילות ומשלישות את עצמם מהיום יום
שלא לדבר על הרווח הכלכלי של משפחות שמרויחות (באמת בכיף) מאות שקלים ללילה על הדירה שלהם...
והדוגמאות עוד רבות כך שלא צריך למצוא את החיובי בזה שהנהג מכבה את הרדיו....
באמת לא מבין מה אתה רוצה. הבן אדם רואה משהו חיובי בזה שהנהג כיבה את הרדיו ואוזניו במקום לשמוע דברי הבל שומעות דיבורים נעימים. מילא את הביקורת לא קיבלת, אבל מחמאות אתה גם לא יודע לקבל?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ג. האם לא קרה אי פעם שבנ"א נתקע וחיטל את ילדו ברחוב? קרה. אם זה חילוני אז טיטול אחד, ואם זה חרדי?
אם הוא לא דאג לפינוי החיתול למקומו הראוי, אין לי מילת סנגוריה עליו. צר לי.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען

מקהלה

משתמש מקצוען
אל תלבין פני חברך ברבים..סורי..
א. פני חברו זה לא, אולי פני אנינימיותו
ב. אולי בכלל את זאת שלא הבנת את הדברים בכוונתם? לכן, אל תבושי, דברי, שיחי את הגיגיך
ומשום מה יש לי הרגשה שאת נוהגת להגן על פותחי האשכולות, אז פה זה לא אתר בידור שמשמיצים אנשים, סך הכל אפשרות ל"ביטוי עצמי"

מקהלה

משתמש מקצוען
אז מחילה, אין שום תרוץ לחיתול משומש זרוק ברשות הרבים. וזה לא תרוץ להגיד
אוי, כנראה באמת לא הסברתי את עצמי טוב,
כתבו פה על טיטולים שהושלכו בפחי הפארק הלאומי, אז כוונתי היתה שכשיש כמה חרדים או חרדי עם משפחה גדולה אוטומטי יש ייותר טיטולים באשפה וישירות זה יותר מורגש, אבל לא הופך את זה לחסר בסדר.
אולי הדוגמא של הטיטול פחות טובה
אז יש שם אחרת
קורה שמשפחה שלמה נוסעת ברכבת? קורה. חילוני- זוג וכלב, חרדי זוג ורבבות אחריהם. מה לעשות, אוטומטי זה יותר מורגש, החרדי אשם בזה? יש לו משהו לשנות? אז מה, שלא יסע באוטובוס?
כמו שאדם נכה עולה לאוטובוס זה יותר מורגש. אבל זה הופך את זה ללא בסדר?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
כתבו פה על טיטולים שהושלכו בפחי הפארק הלאומי, אז כוונתי היתה שכשיש כמה חרדים או חרדי עם משפחה גדולה אוטומטי יש ייותר טיטולים באשפה וישירות זה יותר מורגש, אבל לא הופך את זה לחסר בסדר.
אם הטיטולים בתוך הפח, אז הכל בסדר. ובהחלט אין שום סיבה להתנצל על מספר התינוקות.

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
לי אישית ההתנסחויות הללו צרמו
אם אפשר לומר אל תצעקו באוטובוס, למה לומר מנחה מעריב?
יכלת גם לומר תשמרו בבקשה על הניקיון ,למה להאשים בתחרות לכלוך?
וכן על זה הדרך...
מקווה שאתה מוכן לקבל ביקורת....
בדיוק אמרתי לחברה ,שימו לב מה עושה לנו השנאה בציבור הכללי גורמת לחרדים הממוצע להרגיש לא בנוח עם מה שהוא מייצג ,חברים,תדעו לכם שזה ניסיון ! כי מה קורה לחרדי שאמרו עליו בבחירות כך, ובקורונה כך, לאט לאט אנחנו בתת מודע חושבים רע על החברה שבה אנו גדלים אני רואה זוגות חרדים ששינו צבע אפילו שהם באים מבתים טובים ,בתקופה האחרונה קצת ירד לחלק מאיתנו הביטחון בלומדי התורה בזה שאנחנו חרדים זה הזכיר לי שלפני כמה ימים היינו בפארק(לא בבני ברק...) ואמרתי לתומי לבעלי תוריד את הכובע זה לא כזה מתאים פה ופתאום תפסתי את הטעות!! כמה חדר אלינו הפחד מזה שאנחנו מאלה שמדברים עליהם בתקשורת ,בעלי אמר מיד בזכותי הם קיימים בזכות התורה שלנו.
ואז נכנסה בי ההכרה ובמיוחד הערכה מחודשת לתלמידי חכמים ... יש הרבה בילבול הרבה נסחפים ומרגישים את זה
אז בואו תהיו חלק עם אלו שממיתים את עצמם באוהלה של תורה!! להעריך אותם להיות עם הצדיקים האלה שרק חוט של חסד מתוח על הפנים שלהם,מתי זה מתחדד? כשאתה נמצא בתל אביב אתה מעדיף לברוח לרוחניות לבני ברק לצפיפות כי הנפש מרגישה קשה באוירה של ... רחוב ורייקנות אז נשאר לנו רק אבל רק להיות גאים!
נ.ב. נקיון זה חובה בכל מקום זה ממש חילול ד' ) וגם לנו מותר ליפול אז מה עם אנחנו חרדים אנחנו לא מלאכים.

אהבת הבריות

משתמש מקצוען
ואז נכנסה בי ההכרה ובמיוחד הערכה מחודשת לתלמידי חכמים ... יש הרבה בילבול הרבה נסחפים ומרגישים את זה
אז בואו תהיו חלק עם אלו שממיתים את עצמם באוהלה של תורה!! להעריך אותם להיות עם הצדיקים האלה שרק חוט של חסד
חבל שאפשר לעשות רק לייק אחד על הדברים.

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
@דדד כדי שהביקורת שלך (הצודקת אולי) תשמע טוב יותר הייתי מציע לך להשמיט מההודעה הפותחת של הנושא את הציטוטים הבאים:

לי אישית ההתנסחויות הללו צרמו
אם אפשר לומר אל תצעקו באוטובוס, למה לומר מנחה מעריב?
יכלת גם לומר תשמרו בבקשה על הניקיון ,למה להאשים בתחרות לכלוך?
וכן על זה הדרך...
מקווה שאתה מוכן לקבל ביקורת....
אוי לא...
המנחה מעריב היה חיובי, שבזכותו לא שומעים את שאר הדברים... (חלילה לא הייתי מלגלגת על מנחה-מעריב.)
זה היה לפני ה"אבל".
שאר ההתנסחויות מגיעות ממקום כאוב. אם יש בהן ממש בעיה- אני יוריד.

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
האם לא קרה אי פעם שבנ"א נתקע וחיטל את ילדו ברחוב? קרה. אם זה חילוני אז טיטול אחד, ואם זה חרדי?
למה אני מכירה הרבה משפחות חרדיות שעולות עם שמונה ועשרה ילדים לרכבת ולאיש זה לא מפריע?
למה אני מכירה אמהות עם עגלות תאומים שמחתלות ילדים בפינת הספסל וזורקות את הטיטול לפח?

לכל דיירי המרכז:
בודאי שגם לכם מפריע שמלכלכים, ומטנפים, ומרעישים- זה אמור להפריע לכל אדם אנושי.
רק מה, אצלנו זה מעבר למפריע! אצלנו זה מחבל ביחס ביננו לאחינו, זה חילול שם שמים פשוט, אל תבואו לי בצידוקים, תתקשרו לרב ותשאלו אם יש היתר לזרוק טיטול בחוף הים, להשאיר בקבוקי קולה בפארקים, להפעיל מוזיקה ברחובות בשתיים בלילה.
אם זה היה מפריע- היינו בולעים. זה מקומם עלינו את מי שסביבנו, ומכיוון שאנחנו לא חיים בבועה- אנחנו נשלם את המחיר על המעשים של האחרים.

מקהלה

משתמש מקצוען
למה אני מכירה הרבה משפחות חרדיות שעולות עם שמונה ועשרה ילדים לרכבת ולאיש זה לא מפריע?
למה אני מכירה אמהות עם עגלות תאומים שמחתלות ילדים בפינת הספסל וזורקות את הטיטול לפח?

לכל דיירי המרכז:
בודאי שגם לכם מפריע שמלכלכים, ומטנפים, ומרעישים- זה אמור להפריע לכל אדם אנושי.
רק מה, אצלנו זה מעבר למפריע! אצלנו זה מחבל ביחס ביננו לאחינו, זה חילול שם שמים פשוט, אל תבואו לי בצידוקים, תתקשרו לרב ותשאלו אם יש היתר לזרוק טיטול בחוף הים, להשאיר בקבוקי קולה בפארקים, להפעיל מוזיקה ברחובות בשתיים בלילה.
אם זה היה מפריע- היינו בולעים. זה מקומם עלינו את מי שסביבנו, ומכיוון שאנחנו לא חיים בבועה- אנחנו נשלם את המחיר על המעשים של האחרים.
כמדומיני לא קראת את השתלשלות הדברים
בקצרה, כוונתי היתה- שלפעמים בגלל הכמות החרדי יותר מורגש, אך זה לא הופך את זה ללא בסדר, וכל התנהגות של כל יהודי חייבת להיות הוגנת ומנומסת

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה