דרוש מידע מיומנו של משגיח כשרות - כנסו וגלו מה אתם אוכלים!!

דוּבי

משתמש מקצוען
בלת"ק חלקי
לידיעתכם בכל הכשר יש בעיות... ההבדל בין כשרות טובה ללא טובה היא
האם עולים על הבעיות או שלא יודעים בכלל מה קורה במטבח
יש 2 כשרויות שנחשבות למצוינות ובעיני ראיתי תולעים ושאר בעיות
רק שבהכשר אחד מיד עלו על זה לפני שהספקתי לדווח, ובהכשר השני לקח זמן עד שטיפלו מהדיווח .
שמעתי פעם אחד מגדו"י ששאלו אותו על זה שיש הרבה בעיות בהכשרים הטובים,
כמו בכל מקום שמתעסק בכמויות גדולות, שאולי כדאי לאכול רק בבית
וענה אותו גדול שאנחנו עושים את ההשתדלות לאכול רק את ההכשרים המהודרים ביותר
ואין טענה שצריך להכין הכל בבית.
נ.ב. ראיתי שכתבו כל מיני על הכשר כזה או אחר שלא בדק. צריך ללמוד את הנושא לפני שכותבים.
יש פוסקים שמקלים או מחמירים ויש קולות מיוחדות למקומות שמבשלים בכמויות גדולות כמו בדיקות מדגמיות וכד'
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
חזרתי לבעל החנות והוא אמר לי "הם (העד"ח) קשים, הם קשים".
אמרתי לו - אתה משמח אותי, אני צריך אותם קשים....
קרוב משפחה שלי הסתובב בסופר, וערבי שעובד במשחטה (לא כשוחט חלילה, משהו כמו מוביל או מנקה) אמר לו: תקנה רק הכשר איקס. אנחנו עובדים עם כמה וכמה הכשרים והם היחידים שעושים לנו את המוות.
(בכוונה לא כתבתי את שם ההכשר כי זה לא רלוונטי, זה עצם הרעיון.
אותו קרוב במילא אכל את אותו הכשר, ואם לא כן - הוא כמובן לא היה מתחיל רק בגלל ערבי שדיבר,
אבל בסופו של דבר, זה המבחנים האמיתיים)
 

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בלת"ק חלקי
אבי היה משגיח כשרות באחת הכשרויות הכי טובות בחו"ל
את הכשרות הספציפית הנ"ל אנחנו אוכלים, אבל דווקא בגלל שהיה שם משגיח אנחנו לא מכניסים הביתה מוצרים מההכשרים הכי טובים בחו"ל וגם בארץ- לא גלטין, לא חלבי (רק מחו"ל) ועוד כמה דברים- ואני מדברת על הכשרים שרוב אנשים בארץ אוכלים ונחשבים להכשרים הכי טובים!
לדוג' שמרלינג- רק פרווה!
לגבי ביצים- אנחנו (אחרי החתונה, ללא קשר לאבי) ועוד הרבה מאוד אנשים נוהגים לא לבדוק ביצים- כי הסבירות נמוכה מאוד ומעיקר הדין- לא חייבים
 

רצוני לעשות רצונך

משתמש מקצוען
אני מכירה מקרוב סיפור עם הכשר מוכר מאוד.
לא משני ההכשרים הטובים אבל משהו כמו שלישי/רביעי.
משהו שהרבה מאוד מסתמכים עליו.
כשעשינו כמות של הכשרת בשר לבד (כמובן עם משגיח, זו הייתה כמות מוסדית)
את השאריות הבאנו לחנות של ההכשר הנ"ל.
הם אומנם מכירים את זה שאחראי על ההכשרה התקופתית הזאת,
אבל אפילו לא טרחו לבדוק כמה עופות הבאנו.
אמרו תניחו את זה שם וזהו.
ואם זה חלילה טרף?!?!?!
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בלת"ק חלקי
לידיעתכם בכל הכשר יש בעיות... ההבדל בין כשרות טובה ללא טובה היא
האם עולים על הבעיות או שלא יודעים בכלל מה קורה במטבח
יש 2 כשרויות שנחשבות למצוינות ובעיני ראיתי תולעים ושאר בעיות
רק שבהכשר אחד מיד עלו על זה לפני שהספקתי לדווח, ובהכשר השני לקח זמן עד שטיפלו מהדיווח .
שמעתי פעם אחד מגדו"י ששאלו אותו על זה שיש הרבה בעיות בהכשרים הטובים,
כמו בכל מקום שמתעסק בכמויות גדולות, שאולי כדאי לאכול רק בבית
וענה אותו גדול שאנחנו עושים את ההשתדלות לאכול רק את ההכשרים המהודרים ביותר
ואין טענה שצריך להכין הכל בבית.
נ.ב. ראיתי שכתבו כל מיני על הכשר כזה או אחר שלא בדק. צריך ללמוד את הנושא לפני שכותבים.
יש פוסקים שמקלים או מחמירים ויש קולות מיוחדות למקומות שמבשלים בכמויות גדולות כמו בדיקות מדגמיות וכד'
והחומרים הגולמיים לאוכל שתכין בבית?
אין לדבר סוף...
מה שכן, אני באמת מעריכה את אלה שמפרישים חלה ומעשרים בבית.
אני בטוחה שהם ניצלים מהרבה איסורים.
 

יועצת נישואין

משתמש מקצוען
היה לי פעם את עיתון 'הדרך'
והיה שם מדור כשרות
שזה אומר ענין כשרותי מענין
עם המציאות והמחלוקות
הלכה למעשה
ואיך נוהגים בהכשרים

באמת היה כדאי שיהיה בעיתונים או במקום אחר מדור כזה
שנותן הצצה לעולם הכשרות
על הבעיות והפתרונות על הקשיים וכו'
גם כי זה באמת מענין
וגם שנבין שזה באמת עולם מורכב
ולא נאמר כל פעם מה כבר יכול להיות ....
זה רק חלב ועוד קצת תבלינים וכו' וכו' ....
בזה אפשר לסמוך ....
הוא נראה יר"ש וכו' וכו' ....


וכמדומה ששמעתי פעם שיעור מענין מאוד מהרב בורנשטיין על המורכבות הגדולה בהכשרת מלונות
ועל ים הבעיות שיש בזה
בהחלט מחכים מענין ומועיל ..
 

תן סימן

משתמש פעיל
בלת"ק
לפני כמה שנים ראיתי בעיני, מלון ציפורי בחפץ חיים שבת בבוקר, המשגיח [העד"ח] רואה שהארון חימום לא נעול היטב, כעיקרון המשגיח נועל אותו לפני שבת עם הטשולנט בפנים, אבל הוא לא שם לב שהוא לא נעל היטב, אז הוא הודיע שלפי נהלי הבד"ץ כל מה שבפנים הולך לפח.
הגיע אחראי שבת והתחיל לצרוח עליו, זה בעיה שלך שלא נעלת טוב, וחוץ מזה מה כבר אפשר לחשוש, אתה דופק לי את השבת אין טשולנט לתת לאורחים, נלשין עליך להבד"ץ שלא נעלת טוב ויפטרו אותך וכו' וכו', המשגיח השיב לו שהוא צודק ואכן זו פדיחה של המשגיח ובאמת לא בסדר, והוא יראה איך לפצות אותם, אבל את האוכל הזה צריך לזרוק, האחראי ניסה לומר שהוא לא נותן לו לזרוק, אז המשגיח הודיע לו שאם כן הוא יוצא כרגע ומודיע לכל האורחים שהאוכל בלי הכשר, וביום ראשון לוקחים את התעודה, לא היתה ברירה, ואכן זרקו את הכל, [בסוף הסתדרו עם טשולנט שהיה אמור להיות באולם אחר של המלון עשו חצי חצי, ואיכשהוא זה עבר בשלום].
[דרך אגב לשבחו של בעל המלון ייאמר, כשהוא שמע מהסיפור, הוא הלך לפרגן למשגיח על העבודה הטובה, ועדכן אותו שפעם הבאה אין לו מה לפחד מאחראים למיניהם, העיקר באמת להשגיח, וגם צרח עליו קצת שלא יעשה פשלות כאלה עוד פעם - אבל זה עוד סיפור].
 

אנוכי

משתמש מקצוען
הרעיון הוא שזה לא יטרף את הסיר
אין צורך לבדוק ביצה קשה
יש כאלו שסוברים שכן יש צורך לבדוק,
ואם נמצא דם בפחות מ3 בייצים זה פוסל את הסיר כי בעצם הביצה האסורה היא מחצית מהתבשיל, עם יש 3 אז הביצה האסורה בטלה ברוב התבשיל,
וכך גם הסיר לא נטרף, וגם שאר הבייצים.
 

הכריש!

משתמש מקצוען
מה ההבדל בין הרבנות ירושלים רגילה ל"מהדרין"?
האם יש למשהו מושג לגבי המשגיח ב"קפה גן סיפור" בגן סאקר?
הנוהל של הרבנות זה לקבל את כל הכשרי הבדצ"ים הישראליים, שזה כולל חוג חת"ס *2, בית יוסף, ועוד. וזה גם במהדרין,
לגבי מקום ספציפי הייתי ממליץ לך לבדוק מול המשגיח במקום איזה חומרי גלם הם מקבלים שם, וכן לבדוק לגבי היתר מכירה, (עדיין רלוונטי) שטיפת עלים, בישול עכו"ם ועוד...
 

דיני

משתמש מקצוען
והחומרים הגולמיים לאוכל שתכין בבית?
אין לדבר סוף...
מה שכן, אני באמת מעריכה את אלה שמפרישים חלה ומעשרים בבית.
אני בטוחה שהם ניצלים מהרבה איסורים.
להפריש חלה זה שום דבר.
עשה לך הרגל כזה - בכל פעם שפותחים חבילה של לחם, פיתות, בייגלה, עוגיות וכדו' - לוקחים פירור קטן. אומרים: הרי זו חלה ושמים בצד
 

דוּבי

משתמש מקצוען
להפריש חלה זה שום דבר.
עשה לך הרגל כזה - בכל פעם שפותחים חבילה של לחם, פיתות, בייגלה, עוגיות וכדו' - לוקחים פירור קטן. אומרים: הרי זו חלה ושמים בצד
באמת יש הרבה פאשלות בזה. בפרט כשאנשים אוכלים בחוץ ומקלים לאכול הכשרים שביומיום הם לא סומכים
מאוד מומלץ...
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
?
התבשלו ירקות היתר מכירה בסיר ואתה רוצה לבשל משהו אחר מיד.
כתבו שם על חשש שמא היה בסיר קטשופ התר מכירה, ועל זה עניתי שלזה לא צריך לחשוש, עם הדגשה שבהכשר רבנות ישנם המון בעיות אחרות.
אגב, בעונה זו כבר אין ירקות התר מכירה בשוק.
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
באמת יש הרבה פאשלות בזה. בפרט כשאנשים אוכלים בחוץ ומקלים לאכול הכשרים שביומיום הם לא סומכים
מאוד מומלץ...
הסיבה להפריש חלה היא לא רק בגלל פשלות, אלא כי כל שיטת הפרשת חלה במפעלים הגדולים, שמבחינה טכנית לא שייך להפריש בהם מכל עיסה ועיסה, מסתמכת על כמה חידושים לקולא שהובאו בפוסקים.
 

אקסלוסיביות....!

משתמש פעיל
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
הנוהל של הרבנות זה לקבל את כל הכשרי הבדצ"ים הישראליים, שזה כולל חוג חת"ס *2
שמעתי שהרבנות הורידה כשרות לבית עסק שהביא מוצרים של חוג חת"ס - חומה.
הרבנות לא סומכת על ההכשר הנ"ל.
 

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
כתבו שם על חשש שמא היה בסיר קטשופ התר מכירה, ועל זה עניתי שלזה לא צריך לחשוש, עם הדגשה שבהכשר רבנות ישנם המון בעיות אחרות.
אגב, בעונה זו כבר אין ירקות התר מכירה בשוק.
ירקות שורש כן.
תפוח אדמה, בטטות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה