תאורת חרום
משתמש סופר מקצוען
לגבי חת"ס היתה ידיעה שהרבנות אסרה עליהם לייבא מחוץ לארץ בכשרות שלהם (לא יודע איזה)
מעניין! בתור משגיח ההוראה שקיבלתי היא לקבל את כל הבדצ"ים הישראליים כולל הכל! אבדוק את הנושא, ישר כח!
לא אמרתי שלאולי אמר מרא דאתרא של קהילה ידועה לא להגעיל.
היה תגובה ללי דווקא כן אמר אחד מגדולי הפסק
לא פגשתי רב שאמר להגעיל כלי שבישלו בו רבנות.
ברבנות שאליה אני משתייך לא מסכימים להכניס מוצרים מבד''צ כלשהו (בית יוסף מותר)מעניין! בתור משגיח ההוראה שקיבלתי היא לקבל את כל הבדצ"ים הישראליים כולל הכל! אבדוק את הנושא, ישר כח!
לא הבנתיברבנות שאליה אני משתייך לא מסכימים להכניס מוצרים מבד''צ כלשהו (בית יוסף מותר)
כנראהלא הבנתי
עד אחד נאמן באיסוריםמי אמר לך
אמא שלי פעם קנתה ביצים מלול של תרנגולות עם חותמת, ובאחת מהם היא מצאה אפרוח מת.את צריכה לשאול פוסק הלכה שאתם הולכים לפיו, אבל בעיקרון הביצים היום הם מלולים של תרנגולות בלבד, בלי תרנגולים ולכן גם כשיש ד, הדין שלהם שונה...
a jew
הוצאת דיבה.נוזל ביצים (בד''ץ) ששם ודאי אף אחד לא בדק אותו...
יש הבדל גדול בין מפעל לבין מלון וכדומה, מפעל מתעסק עם אותם חומרים כל הזמן, ושם ההשגחה קלה, מטבח חייב השגחה צמודה כל הזמן וגם אז צריך הרבה סייעתא דשמיא.מס' בעלי מפעלי מזון אמרו לבעלי במפורש. אין 100% זה לא כמו בבית... אין שליטה..
בלת''קהתקבלתי לעבודה על דעת זה שאני מגיע בשעה 8:30 עקב כך שאני צריך להכניס את הילדים למוסדות חינוך (כבר דבר שבכשרות בד"ץ לא היו מסכימים לזה)
מספיק פירור,להפריש חלה זה שום דבר.
עשה לך הרגל כזה - בכל פעם שפותחים חבילה של לחם, פיתות, בייגלה, עוגיות וכדו' - לוקחים פירור קטן. אומרים: הרי זו חלה ושמים בצד
בזמן הזה השיעור הוא ''כל שהוא'' כמו בתרומה.מספיק פירור,
אין שיעור לחלה,?
דם או הפרשה של החותמת?וראיתי דם
בכללי חייבים לשים שמן/תבלינים בצורה ניכרת או שזה מה שהכשרות דורשת ולא צריכים לעשות כך?מתוך נהלי הכשרות של הרבנות הראשית: פתיחת הביצים ובדיקתן על ידי המשגיח....
צפה בקובץ המצורף 1340552
מתקשרים למשגיח.אבל כשיש אותה בקניון , אז אנשים אומרים "הנה יש כאן מאפיה בדצ" ואוכלים....
אם אתם קונים כמה חלות, אתם מפרישים מאחת?להפריש חלה זה שום דבר.
עשה לך הרגל כזה - בכל פעם שפותחים חבילה של לחם, פיתות, בייגלה, עוגיות וכדו' - לוקחים פירור קטן. אומרים: הרי זו חלה ושמים בצד
מה ז"א?באמת יש הרבה פאשלות בזה. בפרט כשאנשים אוכלים בחוץ ומקלים לאכול הכשרים שביומיום הם לא סומכים
מאוד מומלץ...
נראה לי שהכוונה הפוכה.לא הבנתי
אסור להכניס שום חומר גלם של שום בד"ץ (העדה החרדית, לנדא, רובין, שארית, קהילות וכו') - ורק בית יוסף מותר
יש הכל לאותה רבנות ?
גם אנחנו.אמא שלי פעם קנתה ביצים מלול של תרנגולות עם חותמת, ובאחת מהם היא מצאה אפרוח מת.
בטוח שזה היה ערבי ולא מזרחי או משהו כזה?בואו תשמעו סיפור הזוייייי
הייתי פעם באולם בהכשר רבנות ורציתי לשתות קולה וביקשתי מהמלצר שיראה לי את המשגיח כי רציתי לשאול אותו אם הטבילו את הכוסות, הוא אומר לי המשגיח לא פה אבל יש פה נאמן כשרות, הלכתי אחריו ואז הוא מצביע לי עליו
לא תאמינו, זה היה בחור ערבי...
הייתי בהלם, לא ידעתי אפילו מה להגיד
איך אפשר להכליל, הרי כל בית חב"ד מנוהל על ידי אדם אחר, אין סטנדרט כללי, למשל אני מכיר שליח חב"ד שלא הייתי אוכל אצלו בבית ולעומת זאת שליח אחד שאולי לא היה אוכל אצלי מרוב הקפדתו.לא אמור להיות דבר כזה
ואם זה כך על המשגיח להתפטר מיד .
נכון שהם נותנים שירות לציבור הכללי אבל הם חיים שם וזה האוכל היחיד שלהם ובדר"כ הם מחמירים מאוד והם מייבאים בעצמם את המוצרים או מייצרים אצלם ,
מניסיון ביליתי בהרבה בתי חב"ד בעולם והם מקפידים שם על כל קוץ שיהיה לפי כל החומרות שלהם ובמיוחד בפסח
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: