וייקרא שמו בישראל?לצערנו
חיובי
וייקרא שמו בישראל?לצערנו
חיובי
ככה זה מי שלא נקבה אז נשלח לגריסהלמה לא לשחיטה???
לא נכון יש שלוש או ארבע תרנגולות בכלוב. הייתי בהרבה לולים, ולא בלולי רבייה או לולי פיטום!!1. כל תרנגולת נמצאת לבד בכלובון קטן, בו היא יכולה רק להוריד את הראש ולגרגר גרגיר, ולהרים את הזנב להטיל ביצה כך שגם אם יש זכר הוא לא יפגוש שום נקבה.
לא רוצה לפגום את אמון הציבור במערכות הכשרותוייקרא שמו בישראל?
2. מתקן בלול סופר כמה ביצים מטילה התרנגולת, וכשהכמות יורדת לפחות מ30 ביצים בחודש, התרנגולת כבר לא רווחית והיא מועברת לטיפול להגדיל את הכמות, לכן אם יהיה זכר בכלוב, תוך יום יראו שבכלוב אין תרנגולת מטילה.
לא בלולים שאני ראיתי.
"טיפול להגדלת הכמות"?! מה זה?
אני חושב ש @פינחס רוזנצוויג לא טעה וגם לא @moishy פשוט בלולים המתקדמים ישנה מציאות כמו שפנחס ראה, אבל מרבית הלולי בארץ לא עברו עדיין לשיטה הזאת, (שמעתי על הלולים שפינחס תיאר בעוד מקומות)כל מה שכתבתי זה משיחה עם לולן שערך לי ביקור מקיף בלול שלו.
אולי הוא טועה.
אז מה התועלת לכתוב את זה (חוץ מלהוריד לנו את האמון בכל הכשרויות האפשריות)לא רוצה לפגום את אמון הציבור במערכות הכשרות
אתה צודק אבל אבל פעם שוחחתי עם משהו שמגדל תרנגולים והוא בדיוק הסביר לי על התהליך הזהאני חושב ש @פינחס רוזנצוויג לא טעה וגם לא @moishy פשוט בלולים המתקדמים ישנה מציאות כמו שפנחס ראה, אבל מרבית הלולי בארץ לא עברו עדיין לשיטה הזאת, (שמעתי על הלולים שפינחס תיאר בעוד מקומות)
מה זה משנה היום הוא כן יודעאז מה התועלת לכתוב את זה (חוץ מלהוריד לנו את האמון בכל הכשרויות האפשריות)
קראת את כל האשכול הזהמה זה משנה היום הוא כן יודע
תזהרו מהכשרים חדשים ומחודשים
דווקא יש רב של אחת ממדינות אירופה שהתמנה לתפקיד בלי ידיעה של ההלכות בכלל (היה עסקן חשוב...) והיו אומרים עליו שכל שאלה הוא אומר, אחזור אליך עוד כמה דק' ומתקשר לאביו הת"ח בארה"ק...דבר כזה לא היה קורה ברבנות
ומה קורה בהכשרים אחרים??קרוב משפחה שלי היה משגיח במאפיית מצות מכונה בהכשר עדח.
מאז אני לא אוכל מצות מכונה שהם לא חבורה...
רוב ההכשרים אני לא יודע מה קורה במצות, אבל ברור שבחבורה, אפשר לראות בעינים הכל, ולהיות רגועים שהכל בסדר, מה גם שיש שם משגיח מטעם ההכשר בנוסף.ומה קורה בהכשרים אחרים??
לרוב ההכשרים לא צריך להגעיל את הסירים אבל רבנות כן צריך (לפחות עדיף) אני שצעתי מאדם ששמע מהרב וואזנר זצ"ללפני כמה שנים הייתי בחתונה באולם בירושלים
למרות שלא אכלנו מההכשר הקבוע שם המחתנים הביאו משגיח נפרד של הכשר טוב יותר כדי שאנשים יאכלו ברוגע
אחרי שנגמר ונסענו כמה חברים הביתה אחד מהם אמר שהוא דיבר עם המשגיח ובכלל לא החליפו את הסירים שבבוקר בישלו בהם עופות ובשר בהכשרים שאנחנו לא סומכים עליהם כולם הזדעזעו , אבל אני רציתי לדעת למה הוא אמר זה עכשיו
הרי כבר עזבנו הוא היה צריך לומר את זה בחתונה כדי שאם נאמין לו לא נאכל אבל להגיד את זה עכשיו זה רק צער ונערווין בלי תועלת
לפעמים אני מרגיש כך כלפי דיון בסגנון הזה כל אחד מביא סיפור/שמועה בלי פרטים או מידע איך להיזהר בעתיד ואני מבין את זה אף אחד לא רוצה שזה יהפוך לדיון על הכשר כזה או אחר(שיגרום לסגירה מהירה של האשכול) אבל בלי זה איזה משמועות יש לזה, תדע להיזהר
אבל מה אני העשה אני בנאדם רגיל בלי כשרים בשום הכשר איך אני אמור לברר או שהפתרון לא לסמוך על שום השכר
כי אם הייתי מאמין לכל מה שכתוב פה זה המסקנא שהייתי מגיע אליה
כללים אלו תקפים רק במצותרוב ההכשרים אני לא יודע מה קורה במצות, אבל ברור שבחבורה, אפשר לראות בעינים הכל, ולהיות רגועים שהכל בסדר, מה גם שיש שם משגיח מטעם ההכשר בנוסף.
בשארית למיטב ידיעתי אפשר לסמוך.
הרב הנ"ל כנראה סמך על אנשים מסוימיםידוע לי על רב גדול ומוכר
שהרבה סומכים עליו בכשרות
שכאשר התחיל לתת השגחה על שחיטה
לא ידע כלום בהלכות שחיטה וטריפות
ולמד תוך כדי הקמת מערכת הכשרות שלו
אותי לאקודם הוא התחיל להקים ואז למד?
מזעזע!
נראה לך שכל רב ראשי שאחראי על הכשרות יודע את כל הפרקטיקה של השחיטהלצערנו
חיובי
דבר כזה לא היה קורה ברבנות
הא באמתלא רוצה לפגום את אמון הציבור במערכות הכשרות
הצחקת אותי ממשהרב הנ"ל כנראה סמך על אנשים מסוימים
תחשוב שמחר תקום שחיטה של מרן הגרי"ג שליט"א
רוב הליטאים יאכלו ממנה
לא כי הם סבורים שהוא למד את כל הלכות שחיטה
אלה כי הם סומכים עליו שהוא שם שם אנשים נכונים
עיין ערך כמעט כל הכשרויות (עדה, שארית בהקמתה ועוד) שאתה או לפחות רוב הציבור לא יודע מי אחראי בפועל על המשחטה
אותי לא
אני סומך עליו שהוא העמיד תלמידי חכמים שמבינים והוא סומך עלהים
נראה לך שכל רב ראשי שאחראי על הכשרות יודע את כל הפרקטיקה של השחיטה
באותה מידה רב צריך לדעת מי האנשים שמנהלים את האירוע
הא באמת
הצחקת
איזה בדיוק?הנתונים שהבאת לא נכונים
איזה בדיוק?
אני באמת לא רוצה להגרר לפרטים מפני כבודו של הרב הנ"ל
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: