איזה קבלן?לא כל הקבלנים ככה
אצלנו כל הדירות היו סבירות חוץ מקומת קרקע שיש חצר גדולה וזה מגדיל את המחיר משמעותי
אולי בגלל זה לא היה על הפרויקט הגרלה חוזרת
אם אני מבין נכון ישנם בקנה סדר גודל של שש מאות דירות אחרונות במחיר למשתכן בבית שמש.1. למיטב ידיעתי הרי הנתונים: ברמה ד 5 ישנם 1036 יחי"ד העומדים במכרז לקבלנים, 800 דירות למגורים בתוכם 418 במחיר למשתכן (ו250 דיור מוגן) .
המכרז נדחה שוב ושוב זה כמעט שנתיים - עקב כך שהוא כלול גם בנית מוסדות לימוד , פיתוח גינות, בקיצור הכל בכל מכל כל.
אך הם לא יתבטלו למרות ההנהגה החדשה במשרד השיכון (מצורף תשובת המשרד).
בנוסף נשארו עשרות דירות שעדיין אין עליהם קבלן ברמה ד3, ובהמשך יכנסו למכרז לטובת המצפים למחיר למשתכן.
חוצמזה, ברמה ה1 ישנם במכרזים עוד 230 דירות מהם חצי למשתכן.
הדירות האלו יצאו להגרלה - מיד עם פירסום תוצאות המכרז האמור להיות בסוף החודש הבא.
לתשומת לב! הגרלות לדירות אלו הם האחרונים במחיר למשתכן בבית שמש, והחכם עיניו בראשו לרשום להגרלות אלו את כל מי שמכיר, וכן להירשם לקבלת אישור השתתפות בהגרלה (אף חתנים וכלות...).
לגבי השאלה הראשונה נתנו להם כבראם אני מבין נכון ישנם בקנה סדר גודל של שש מאות דירות אחרונות במחיר למשתכן בבית שמש.
שתי שאלות, 1] האם מתוכם אמורים להוריד לפני ההגרלה למעלה ממאה דירות שיינתנו ללא הגרלה לאלו שהחליפו את דירתם מרמה ה' לרמה ד' [פורסם שיש למעלה ממאה שהחליפו], וא''כ נשארים בערך 450 דירות בלבד?
2] מה אחוזי הסיכוי לזכות בדירה למי שנמצא בסדרה ב ואינו בן מקום? [בהתבסס על הנתונים של ההגרלות הקודמות, היינו כמות הנרשמים להגרלות מכל סדרה].
אנחנו סדרה ג' לא בני מקום וזכינואם אני מבין נכון ישנם בקנה סדר גודל של שש מאות דירות אחרונות במחיר למשתכן בבית שמש.
שתי שאלות, 1] האם מתוכם אמורים להוריד לפני ההגרלה למעלה ממאה דירות שיינתנו ללא הגרלה לאלו שהחליפו את דירתם מרמה ה' לרמה ד' [פורסם שיש למעלה ממאה שהחליפו], וא''כ נשארים בערך 450 דירות בלבד?
2] מה אחוזי הסיכוי לזכות בדירה למי שנמצא בסדרה ב ואינו בן מקום? [בהתבסס על הנתונים של ההגרלות הקודמות, היינו כמות הנרשמים להגרלות מכל סדרה].
אין היום הבדל בין הסדרותאנחנו סדרה ג' לא בני מקום וזכינו
לגבי השניה יש סיכוי
אני חושב שמי שעוד לא זכה כדאי לו לממש את הזכאות במקומות שיש ביקוש נמוך כגון חריש שזה יעלה לו בכמה מאות אלפים ואז למכור אחרי 5 שנים ולקנות באזור שהוא מעוניין לגורודאי שיש סיכוי. לא זו היתה השאלה.
השאלה היא כמה אחוזי סיכוי, דהיינו כמה משפחות צפויות להתמודד על אותם שש מאות דירות. ואפשר לדעת זאת לפי מספר הנרשמים בהגרלות הקודמות. אלא שבאתר הרישום להגרלות לא מצאתי נתון זה.
הנפק''מ היא מי שיש לו הזדמנות לרכוש בשוק הפרטי דירה טוב במחיר יחסית שפוי [ביחס לפרטי, לא למשתכן כמובן], האם עדיף לו להמתין להגרלה ולהפסיד את ההזדמנות בפרטי או שמדובר בהימור בעלמא וחבל לבנות על זה. מלבד החסרון הנוסף שבמחיר למשתכן ימתין כארבע שנים [תקנו אותי אם אני טועה] למפתח בעוד שבפרטי יכול לקבל מפתח תוך שנה שנתיים, ושכירות שנתיים זה גם קצת כסף.
קיבלתי הודעה על זכייה בהגרלה חוזרת של שערי בית שמש ד'2
האתר שם מאוד לא ברור אשמח אם אחד שזכה שם ויודע לקרוא את האתר שלהם שיסביר לי
יש שם דירה בבניין טבת A דירה 5
1. כתוב שזה קומת קרקע -1 זה מינוס או קרקע?
2. החצר פונה לנוף או חסום?צפה בקובץ המצורף 699837
ושאלת השאלות מה לא טוב בדירה שכולם דחו אותה?
המחיר לא ברור יש שם 3 מחירים לאחר אישור לפני אישור - לא בדיוק הבנתי נראה לי שרוצים על זה 1,564,000
ולגבי החצר נכון שזה מייקר את המחיר אבל בכל זאת זה לא מחיר של השוק החופשי וגם התנאים לקבלת משכנתא יותר טובים שמספיק הון עצמי של 10%
בעיקר רציתי לדעת לאן פונה הדירה מה החזית שלה
ברור אבל לא תמיד יש ברירה
זה נראה לי עדיף מהשוק החופשי או לעבור לאיפשהו בצפון
להערכתי דירת 4 חדרים, רמה ד', חופשי עולה היום באותו סדר גודל של מחיר אז למה שלא ייקח מחיר למשתכן ויקבל גם חצר ענקית והון עצמי נמוךלמה עדיף מהשוק החופשי.
יכול להיות שזה עולה אותו דבר ואפי' פחות.
יש גם הטבות של 20 80 שאין לך במחיר למשתכן.
על מ"ר מרפסת או חצר משלמים 40% ממחיר מ"ר בדירההשאלה היא מה הסכום שהם רוצים עליה .
קבלנים במחיר למשתכן אוהבים להרחיב את החצר והמרפסת שעליהם משלמים כרגיל, אם לא יותר.
המחיר בשוק החופשי הוא פחות.להערכתי דירת 4 חדרים, רמה ד', חופשי עולה היום באותו סדר גודל של מחיר אז למה שלא ייקח מחיר למשתכן ויקבל גם חצר ענקית והון עצמי נמוךהוט
(הקבלנים נותנים את הדירות עורף למשתכן וחזית לחופשי)תחשבן גם את הזמן עד האיכלוס - כמה זה יחסוך לך על שכירות.
אם אתה קונה עכשיו בשוק חופשי זול (תחילת בניה.) זה לפחות שנתיים וחצי.
וחצר זה גם שיקול, מרווח, אוויר והחלונות שלך הם לחצר, בשונה מרוב דירות מחיר למשתכן שיש ליותר מרובם היזק ראייה מטורף.
(הקבלנים נותנים את הדירות עורף למשתכן וחזית לחופשי)
לא יודעת כמה מטרים בדיוק הדירה , אבל היא נראית מרווחת. והמחסן צמוד, בכיף יכולה להשתנות ל5 חדרים.
שלא לדבר על סגירות קלות (הגדלה של הסלון)
א. סיבוב ראשון או סיבוב שני?אני
מתכוונת למה שנשאר אחרי שכולם בחרו.
אנחנו דווקא היינו מהעשרים הראשונים.
איזה ידיעהודאי שיכול להיות.
הם מחוייבים לתת תמהיל זהה (מבחינת גדלי דירות) למשתכן ולחופשי - אבל אפאחד לא מחייב אותם על כיוונים.
ומכיוון שהם מכפילים את כמות הדירות ע״י שבס כחלון - אז החצי שפונים לכיוונים הטובים הם לוקחים לחופשי.
אם אני הייתי במקומם גם הייתי עושה את זה.
יתכן שיש קבלנים שלא עשו את זה. אבל רובם עושים את זה. מידיעה.
למעט דירות ספציפיות, במקרים שיש יותר דירות משתכן מחופשי.
(ואז שמים בכיוונים הטובים או דירות מאוד יקרות או מאוד קטנות. ככה שזוכי מחיר למשתכן לא ירצו אותם והם יוכלו להמכר בשוק חופשי בהמשך)
ד'1 וד'2 זה 60% משתכן 40% חופשי ד'3 וד'4 זה הפוךאבל כל קבלן נותן 60% מהדירות למשתכן ולא יכול להיות ש-60% זה בעורף
אני לא יודע מה קורה אצל קבלנים אחרים אבל אצל הקבלן שלי קניג 2 הוא נתן חזית
דווקא אצלנו - עד כמה שראיתי נשארו כמעט כל ה 3 בלי אופציה. ה 4 חדרים והשלוש עם אופציה נגמרו ראשונות.
מה חשבת שלא ייקחו אותם?אני
מתכוונת למה שנשאר אחרי שכולם בחרו.
אנחנו דווקא היינו מהעשרים הראשונים.
לא כל הקבלנים ככה
אצלנו כל הדירות היו סבירות חוץ מקומת קרקע שיש חצר גדולה וזה מגדיל את המחיר משמעותי
אולי בגלל זה לא היה על הפרויקט הגרלה חוזרת
לא רק אצל קניג זה כך יש עוד הרבה קבלנים כאלוקניג
דירה 5 בבניין טבת זה דירה עם שתי כיווני אווירהדירה של שערי בית שמש
בשוק החופשי עולה1670000
אבל יש לו רק כיוון אויר אחד
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: