נראה לי מ2012 כולם אומרים שמחירי הדירות הולכים לרדת...מעולם לא הייתה תקופה כל כך מבלבלת וחסרת וודאות בשוק הנדל"ן,
כלכלנים בכירים אומרים שתהיה עליה של 20 אחוז
ומהצד השני טוענים בתוקף שתהיה ירידה של 20 אחוז...
נראה לי מ2012 כולם אומרים שמחירי הדירות הולכים לרדת...מעולם לא הייתה תקופה כל כך מבלבלת וחסרת וודאות בשוק הנדל"ן,
כלכלנים בכירים אומרים שתהיה עליה של 20 אחוז
ומהצד השני טוענים בתוקף שתהיה ירידה של 20 אחוז...
חריג.יש מקרים שאין לקיחת הלוואת קבלן אלא הקבלן לוקח בעצמו את המימון בתוך הליווי,
והם אכן ירדו במשך כשנה וחצי עד ינואר 2024.נראה לי מ2012 כולם אומרים שמחירי הדירות הולכים לרדת...
אני דווקא ראיתי ירידה בחלק מהדירות.מישהו עוקב אחרי נתוני יד 2 ומידע נדל"ן בבני ברק?
לפי בדיקה מדגמית שערכתי יש עלייה מטורפת במחירי הדירות בבני ברק. מעריך משהו כמו 5-6% מתחילת השנה הלועזית הנוכחית.
אולי מתי מעט.אני דווקא ראיתי ירידה בחלק מהדירות.
להיפך הוא הנכון,חריג.
רוב הפרויקטים של 20/80 לא כך. לכן אני לא רואה את הענין של תנאי התשלום האלו כבועה.
עוקב כל הזמן וחי גם בשטחמישהו עוקב אחרי נתוני יד 2 ומידע נדל"ן בבני ברק?
לפי בדיקה מדגמית שערכתי יש עלייה מטורפת במחירי הדירות בבני ברק. מעריך משהו כמו 5-6% מתחילת השנה הלועזית הנוכחית.
אז הנתונים של הלמ"ס שקריים?עוקב כל הזמן וחי גם בשטח
אין באמת עליה יש כמה מתווכים בעיר שמפמפמים שהנה הנה הולכת להיות עליה
דירה מסוימת שנמכרה ב+ בדקתי והיתה לה אופ' חריגה כך שצריך לבדוק נתונים ספציפי
למעיישה השוק עדיין תקוע בפרט ביד שניה המלאים מתרבים
וככל שאלפי הדירות שבבניה יסיימו לבנות ומשפרי הדיור ימצאו עצמם עם הגב לקיר זה כנראה יתעצם,
יש כאלו שירדו במחיר ויש הרבה יותר שהשתכנעו שהאט האט המחירים יחזרו לעלות ובואו נסחוב עוד קצת ,
דברתי גם עם כאלו שהיו ביד 2 ומחקו את הפרסום כדי לא לקבל שם של דירה שהרבה זמן על המדף,
בכל אופן רואים גם עליה במספר הדירות, וכאמור יש הרבה שלא נמצאים עדיין בשוק או שיצאו ומחכים לניסים
ויש גם עליה במשך הזמן שדירה נמצאת על המדף
כך כשמנקים את עסקאות והימורי ה10/90 אינני רואה את העליה של 5% בבני ברק אולי להיפך
כתבתי על בני ברק בלבד אינני מכיר את הנתונים בכל הארץאז הנתונים של הלמ"ס שקריים?
מלצחוק על עמדה של אחר, לא תשנה מציאות.אז הנתונים של הלמ"ס שקריים?
דוגמא לא נכונה בבית שמשחלפה לי מחשבה
לשיטתי ודעת רבים מומחים אחרים שאין מחסור אמיתי בדירות
הסיפור של חריש הוא חיזוק גדול
שכשיש באמת הרבה דירות ובניה מסיבית המחירים יורדים ויורדים
למרות התעמולה והשיוקים והתגייסות כל המערכות לדחוף למעלה
צודקהנתון הזה לא נכון.
הלוואות קבלן דורשות בדיקה מול הבנק בדומה לכל משכנתא רגילה.
בסיום תקופת ההלוואה הרוכש יכול להפוך את ההלוואה למשכנתא רגילה לכל דבר וכנין.
כמו"כ שיעור הלוואת הקבלן אף פעם לא מגיעה ל90-95% אלא מקסימום 70%.
אין בכלל 15/85 ללא הלוואת קבלןלהיפך הוא הנכון,
רוב הפרויקטים של 20/80 או 15/85 הם ללא הלוואת קבלן,
אמנם הפרויקטים של 10/90 או5/95 הם ברובם כוללים הלוואת קבלן אבל בדרך כלל רק עד ל30-40% משוויה הדירה,
ולמעשה זה הכסף החי שיצטרכו להביא רוכשי הדירות (האופציות) במקרה שיצטרכו להשלים רכישה,
וחוץ מזה לקחת משכנתא של 50-70% תלוי אם זה דירה ראשונה או לא,
"מציאות"מלצחוק על עמדה של אחר, לא תשנה מציאות.
הלמ"ס משקר, בהחלט כי הם אנשים ואנשים יכולים לשקר, יד2 נראה לי זה תוכנה הוא לא משקר אלא מעוותת נתונים"מציאות"
המציאות היא כפי שאמרתי.
אז הלמ"ס, יד 2 ומידע נדל"ן זה השקר?
אז אני כעת רציני ולא צוחק מהבדיחה הזו.
אז אולי ה15,000 הדירות בבית שמש הורידו את מחירי הדירות בחריש!?דוגמא לא נכונה בבית שמש
אוכלס ב5 שנים האחרונות 15,000 והמחירים מטפסים
צודק
לדעתי המשווקים החרדים עושים עוול גדול לרוכשים עם הלוואת קבלן
הרי הלוואת קבלן עובדת בצורה
שבקניה עושים שיחת טלפון עם הבנק שומעים נתונים ואז מאשרים
וכמה חודשים
אחרי הקניה הבנק מבקש נתוני אמת ואז אנשים נופלים
ואז הקבלן דורש ריביות כי הוא בנה על הלוואת קבלן
אין בכלל 15/85 ללא הלוואת קבלן
שום בנק לא נותן ליווי לכזה פרויקט
גם 20/80 הבנק דורש שחלק גדול מהעסקאות יהיו לינארי
ולכן גם ב20/80 חלקם מבקשים הלוואת קבלן
וגם נתוני רשות המיסים משקרים.הלמ"ס משקר, בהחלט כי הם אנשים ואנשים יכולים לשקר, יד2 נראה לי זה תוכנה הוא לא משקר אלא מעוותת נתונים
גם ביד 2 למי שיש את התוסף שרואים היסטוריה יש כפול דירות שירדו במחיר, ממה שעלוהלמ"ס משקר, בהחלט כי הם אנשים ואנשים יכולים לשקר, יד2 נראה לי זה תוכנה הוא לא משקר אלא מעוותת נתונים
החידה היא בית שמשגם ביד 2 למי שיש את התוסף שרואים היסטוריה יש כפול דירות שירדו במחיר, ממה שעלו
בכל אופן המחיר ביד 2 זה המחיר שאנשים מפנטזים שהם יקבלו
אבל אנחנו כבר קרוב לשנה וחצי דשדוש ויותר ויותר דירות מווספים למלאי בבני ברק כמה זמן
נראה לכם שהדמיונות יחזיקו?
גם הנתונים במידע נדלן של רשות המיסים, מראה על עליות בבני ברק ושם יש גם עיסקאות שלא מדווח הסכום האמיתי.גם ביד 2 למי שיש את התוסף שרואים היסטוריה יש כפול דירות שירדו במחיר, ממה שעלו
בכל אופן המחיר ביד 2 זה המחיר שאנשים מפנטזים שהם יקבלו
אבל אנחנו כבר קרוב לשנה וחצי דשדוש ויותר ויותר דירות מווספים למלאי בבני ברק כמה זמן
נראה לכם שהדמיונות יחזיקו?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: