דיון מחירי הדירות לאן?

מקצועי בנדל"ן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
קבל סיפור מכלי שני:
אתמול מישהו סיפר לי
שהתעניין על דירה במתחם הסופרים של שריקי
רצו עליה לפני כמה חודשים 3.5 מליון
לפני כמה ימים הוא סגר ב2.99
ירידה של יותר מחצי מליון
לא סטטיסטיקות והערכות אלא מעשה שהיה
ואיך כתבת? ועוד...!
אז כך המחיר הוא לא 3.5 אלא בערך 3.2
(המוכר יכול גם לבקש 4 מליון ולהגיד שהוא יורד במליון, הלזה יקרא ירידה?)
ואיני יודע מה והאם יש חסרונות לדירה כיווני אוויר או משהו אחר...
או שבהחלט היתה פה מציאה קטנטנה.
אך דירה אחת ספציפית לא נותנת לי מידע על אזור שלם.

משכיל אל דל

משתמש מקצוען
ביקשו 3.5 על הדירה הספציפית הזו (מבחינת מטרים קומה וכיווני אויר וכו') ואנשים קנו שם כאלה דירות במחירים האלו
והדירה הספציפית הזו נמכרה בפחות מחצי מליון
מה לא מובן?
אבל גם אם תתעקש ותגיד שזה ירידה רק של 200 אל"ש
עדיין זה ירידה וגם לשיטתך יש ירידות מחירים
אין ענין לגמד את זה ל"ירידה קטנטנה"
וזה גם לא רק דירה ספצפית אלא דוגמא אחת מני רבות
אין ענין לטמון את הראש בחול ולנסות לייצר מציאות של עליות

סתם שאלה: האינטרס האישי כלכלי שלך שהמחירים יעלו או ירדו?
גילוי נאות: האינטרס שלי שהמחירים ירדו למרות שיש לי דירה

כמו הרוח

משתמש מקצוען
ביקשו 3.5 על הדירה הספציפית הזו (מבחינת מטרים קומה וכיווני אויר וכו') ואנשים קנו שם כאלה דירות במחירים האלו
מה לא מובן?

ניתן לבדוק ברשות המיסים

משכיל אל דל

משתמש מקצוען
ניתן לבדוק ברשות המיסים
מה ראית ברשות המיסים?

אגב זה ירידה של כ15 אחוז !!!
אבל צריך לומר ביושר שזה לא משקף ירידה כללית של 15% אלא פחות
גם מהסיבה ששריקי מראש מחר ביוקר
וגם שמדובר בדירה גדולה ששם הירידות יותר משמעותיות
כמה כן ירד בכללי ? לא יודע
אבל ברור שיורד

תמרהלה

משתמש פעיל
מה לא מובן?

יש לך נתונים מרשות המיסים שאכן נמכרו שם דירות במחירים כאלו ?
או שזה רק סיפורים
ירידה במחיר הכוונה ממחיר שנמכרה דירה כזו בעבר ולא ממחיר ראשוני מבוקש

צפוני מצוי

משתמש פעיל
אתה מתעלם מכל החברות שכבר קנו שטח ועובדים על היתרים ובניה
סתאם לדוגמא מעיר שאני מכירה
ברכסים כרגע יש מחסור מטורף בדירות לקניה ( מוכנות) מנגד המחירים עלו בצורה הזויה
אבללל יש צפי בניה של 2,000 דירות רק ב 5 שנים הקרובות!!! חברות כמו כפיר, מצפה השחר ועוד שכבר משווקים את הדירות
מהכרות קרובה עם הנושא יש הרבה מאד זו"צ שמשוועים לדירה אבל לא מוכנים לשלם את המחירים ההזויים שדורשים וברור לכולם שלא יצליחו לאכלס כ"כ הרבה דירות במחירים כאלה, הרי תושבי רכסים יש אולי אולי כמה מאות שיקנו , ואף אחד לא יגיע מהמרכז בשביל לקנות 3 חדרים ב 1.4 צמוד למדד תשומות הבניה שעוד 3 שנים שיהיה מוכן יגיע ל 1.5 ומעלה
( ולראיה פרויקט חזו"א שכבר שנה לא גמרו למכור את כל הדירות)
ברור לכולם שהבועה תתנפץ והמחירים ירדו ...
מעניין מאוד מה שאת אומרת,
בדיוק אתמול דיברתי עם חבר ברכסים שיש לו דירה שם והוא קנה חדשה במצפה השחר,
והפרשנות שלו היא בדיוק הפוך ממה שאמרת,
שתכלס במצפה השחר מכרו בחנוכה דירות 3 חדרים ב1.25 ולפני חודשיים ב1.31 ע"פ רשות המיסים, והיום 1.4 כך שאם לא היו קונים שם המחירים לא היו ממשיכים לעלות ככה,
ואגב הם מכרו שם כבר מלא מלא דירות,(הם יודעים בערך כמה כי קרה פדיחה למזכירה בשינויי דירים והיא שלחה מיל לכל הרוכשים והיא בטעות לא עשתהותק מוסתר והם ספרו כמה דירות מכרו כבר ולמי...)ואל תשקחי שהאיכלוס שם הוא עוד שנתיים וחצי מהיום...
ואותו דבר ברחוב הורדים/כלניות רק ממשיך לטפס שם,
ומה שאמרת לגבי חזו"א שם אין דירות 3 חדרים רק 4 ו5 ושם מראש הדירות יותר ברמה והמחירים שם 1.88 לדירת 120 מטר לכיוון הנוף שם,וגם שם האיכלוס שנתיים מהיום,

וכל זה רק מראה שככל הנראה אין שם בסורה שאמורה להוריד את המכירים כי מצפה השחר קנו שם כבר במחיר גבוה כך שזה לא מה שיוריד את המחירים,

ולגבי כפיר כבר מזמן רייך הבטיח שזה כבר יוצא לשיווק ובפסח הקודם כשהיה שם הגרלה של מחיר למשתכן אמר רייך שתוך 5 חודשים יתחילו לבנות שם.... לבנתיים רק מחכים..

תכלס לא נראה שיש משהו שהולך לגרום שם לירידת מחירים,
מעניין אותי אם יש למישהו כאן דעה אחרת,

מה שכן הוא אמר לי שיש שם מתוכים שמנסים להוריד את המחירים ע" שהם מספרים לכולם שזה לא המחיר של הדירות ולא שווה לקנות וכו אבל לבנתיים ללא הצלחה כל הדירות נמכרות שם במחירים שהמוכרים רוצים.

עד מתי

משתמש מקצוען
מעניין מאוד מה שאת אומרת,
בדיוק אתמול דיברתי עם חבר ברכסים שיש לו דירה שם והוא קנה חדשה במצפה השחר,
והפרשנות שלו היא בדיוק הפוך ממה שאמרת,
שתכלס במצפה השחר מכרו בחנוכה דירות 3 חדרים ב1.25 ולפני חודשיים ב1.31 ע"פ רשות המיסים, והיום 1.4 כך שאם לא היו קונים שם המחירים לא היו ממשיכים לעלות ככה,
ואגב הם מכרו שם כבר מלא מלא דירות,(הם יודעים בערך כמה כי קרה פדיחה למזכירה בשינויי דירים והיא שלחה מיל לכל הרוכשים והיא בטעות לא עשתהותק מוסתר והם ספרו כמה דירות מכרו כבר ולמי...)ואל תשקחי שהאיכלוס שם הוא עוד שנתיים וחצי מהיום...
ואותו דבר ברחוב הורדים/כלניות רק ממשיך לטפס שם,
ומה שאמרת לגבי חזו"א שם אין דירות 3 חדרים רק 4 ו5 ושם מראש הדירות יותר ברמה והמחירים שם 1.88 לדירת 120 מטר לכיוון הנוף שם,וגם שם האיכלוס שנתיים מהיום,

וכל זה רק מראה שככל הנראה אין שם בסורה שאמורה להוריד את המכירים כי מצפה השחר קנו שם כבר במחיר גבוה כך שזה לא מה שיוריד את המחירים,

ולגבי כפיר כבר מזמן רייך הבטיח שזה כבר יוצא לשיווק ובפסח הקודם כשהיה שם הגרלה של מחיר למשתכן אמר רייך שתוך 5 חודשים יתחילו לבנות שם.... לבנתיים רק מחכים..

תכלס לא נראה שיש משהו שהולך לגרום שם לירידת מחירים,
מעניין אותי אם יש למישהו כאן דעה אחרת,

מה שכן הוא אמר לי שיש שם מתוכים שמנסים להוריד את המחירים ע" שהם מספרים לכולם שזה לא המחיר של הדירות ולא שווה לקנות וכו אבל לבנתיים ללא הצלחה כל הדירות נמכרות שם במחירים שהמוכרים רוצים.
תגיד לי אתה
מי 2,000 אנשים שיבואו לקנות ברכסים במחירים כאלה!!!!
ברור שאין , וזה בהכרח יביא לירידות כדי שיקרוץ לאנשים מבחוץ
ויודעת מקרוב שמצפה השחר נמכרו הרבה דירות בגלל משקיע אחד שקנה את כל הדירות 3 חדרים!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
התחלות בניה של 2023 בירידה חדה!
כמה? אף אחד לא יודע...
אף אחד לא יודע, אבל אתה כבר קובע עובדה שהם בירידה חדה????
דבר שני
יו"ר איגוד השמאים אישר והודה,
שהירידה במחירי הנדל"ן בישראל באחוזים,
לא מנוטרלת ממחיר למשתכן ומחיר מטרה
כך שאם כן ננטרל את זה,
הירידה היא זניחה ביותר,
וכן יש עדיין עליה באזורים מסוימים בארץ!

אז שלא יספרו לנו סיפורים על ירידות חדות במחירי הדירות!!!
אז מי שיודע לקרוא נתונים בסיסיים של הלמ"ס, יודע שזה רק מסתיר את הירידות הגדולות שיש בדירות ללא שמחשבים את הדירות במחיר למשתכן ובמחיר מטרה.

צפוני מצוי

משתמש פעיל
תגיד לי אתה
מי 2,000 אנשים שיבואו לקנות ברכסים במחירים כאלה!!!!
ברור שאין , וזה בהכרח יביא לירידות כדי שיקרוץ לאנשים מבחוץ
ויודעת מקרוב שמצפה השחר נמכרו הרבה דירות בגלל משקיע אחד שקנה את כל הדירות 3 ח

1.זה לא 2000 דירות כיוון שיש שם גם מחיר למשתכן,
2.אני לא מאמין שזה יהיה ב4 שנים הקרובות,
3.מי שילך לקרית גת לדירות שסיפרו עלים אתמול (רק ששם זה יהיה חסידים וברכסים יהיהו הליטאים)
4.ואגב לאנשים מבחוץ לא צריך לקרוץ עם מחירים זולים ביחס למה שהיה פעם אלא זול למה שהמחיר היום במרכז,
ויוכיחו כל אלא מהמרכז שקונים דירות בורדים במילון מאה ומעלה על דירות 52 מטר דירות בנות 40 שנה....

ולגבי מי שקנה את כל הדירות במצפה השחר זה היה בבנינים הראשונים לא בשורה התחתונה שמשוקים עכשיו.

אפיפית

משתמש מקצוען
אז כך המחיר הוא לא 3.5 אלא בערך 3.2
(המוכר יכול גם לבקש 4 מליון ולהגיד שהוא יורד במליון, הלזה יקרא ירידה?)
ואיני יודע מה והאם יש חסרונות לדירה כיווני אוויר או משהו אחר...
או שבהחלט היתה פה מציאה קטנטנה.
אך דירה אחת ספציפית לא נותנת לי מידע על אזור שלם.
הדירות הפחות טובות נמכרו במשתכן
נשארו הכיוונים הטובים

ברכה וישועה

משתמש פעיל
אני באופן אישי הייתי בכמה מקומות בארץ שראיתי ירידה של מחירים לדוגמה קטנה 1. גינדי הורידה מחירים בכמה מאות אלפים על דירות מעל 3,000,0000על כמה פרויקטים שלה
2. הייתי במשא ומתן עם אלקטרה נדלן על דירה הם לא הסכימו להוריד לי שקל אתמול התקשר המתווך שלהם אמר לי שהם מסכימים לרדת בכ200,000 ש"ח
וכן כל הקבלנים מסכימים להוריד מחירים מי שלא רואה זאת הוא עיוור
הבנקים דורשים מהם לפני הפרויקט יותר יחידות דיור שיימכרו לפני השיווק
כמה זמן זה יימשך אף אחד לא יודע

גולש בנט

משתמש מקצוען

ר' יהונתן

משתמש פעיל
א
אפשר בבקשה את הכתבה המלאה לטובת המסוננים

גולש בנט

משתמש מקצוען
נדל"ן ותשתיות

היזמים בצרות: ירידה חדה בביקוש לנדל"ן באזור המרכז​

היפוך מגמה בשוק הנדל"ן הישראלי: הביקוש לרכישת דירות באזור תל אביב הולך ויורד. לעומת זאת, הביקוש לנדל"ן בפריפריה דווקא עולה. המופסדים הגדולים משינוי זה הם יזמי הנדל"ן שריכזו בנייה באזור המרכז
מערכת ice | 25/4/2023
תופעה חדשה מתרחשת בשוק הנדל"ן בישראל: היקף הבנייה במחוז תל אביב הלך וגבר מתוך מחשבה של יזמי הבנייה כי הביקוש הגדול ביותר לרכישת דירות נמצא באזור זה, בפועל, הביקוש לרכישת דירות בפריפריה הלך וגבר והשאיר אלפי דירות ריקות באזור המרכז.

היפוך מגמה זה צפוי לשנות את כללי המשחק של שוק הנדל"ן בטווח הקצר. בשנת 2018, הביקוש לדירות באזור המרכז עמד על 60.3% לעומת 29.7% בפריפריה. בינואר ופברואר של השנה הנתונים התהפכו. הביקוש לדירות בפריפריה עומד על 46.8% לעומת אזור תל אביב והמרכז שם הביקוש עומד על 34.7%.

שינוי זה החל בשנה שעברה כאשר בנק ישראל התחיל להעלות את הריבית ובכך גרם לפחות אנשים לקנות דירות עקב הריבית הגבוהה שמשפיעה על החזר המשכנתאות. הביקושים לדירות חדשות ירדו וכתוצאה מכך מכירות הדירות החדשות צנחו.

במחוז תל אביב הירידה עומדת על 40% ובמחוז המרכז הירידה עומדת על 38%. מצב זה הוא בעייתי ליזמים מכיוון שבשנים האחרונות הם הגבירו את הבנייה שלהם באזור תל אביב והמרכז מתוך מחשבה שהביקוש לדירות רק ילך ויעלה.

ר' יהונתן

משתמש פעיל
זה אומר שהמחירים במרכז הולכים להתמתן ואילו בפריפריה לעלות במעט
נדל"ן ותשתיות

היזמים בצרות: ירידה חדה בביקוש לנדל"ן באזור המרכז​

היפוך מגמה בשוק הנדל"ן הישראלי: הביקוש לרכישת דירות באזור תל אביב הולך ויורד. לעומת זאת, הביקוש לנדל"ן בפריפריה דווקא עולה. המופסדים הגדולים משינוי זה הם יזמי הנדל"ן שריכזו בנייה באזור המרכז
מערכת ice | 25/4/2023
תופעה חדשה מתרחשת בשוק הנדל"ן בישראל: היקף הבנייה במחוז תל אביב הלך וגבר מתוך מחשבה של יזמי הבנייה כי הביקוש הגדול ביותר לרכישת דירות נמצא באזור זה, בפועל, הביקוש לרכישת דירות בפריפריה הלך וגבר והשאיר אלפי דירות ריקות באזור המרכז.

היפוך מגמה זה צפוי לשנות את כללי המשחק של שוק הנדל"ן בטווח הקצר. בשנת 2018, הביקוש לדירות באזור המרכז עמד על 60.3% לעומת 29.7% בפריפריה. בינואר ופברואר של השנה הנתונים התהפכו. הביקוש לדירות בפריפריה עומד על 46.8% לעומת אזור תל אביב והמרכז שם הביקוש עומד על 34.7%.

שינוי זה החל בשנה שעברה כאשר בנק ישראל התחיל להעלות את הריבית ובכך גרם לפחות אנשים לקנות דירות עקב הריבית הגבוהה שמשפיעה על החזר המשכנתאות. הביקושים לדירות חדשות ירדו וכתוצאה מכך מכירות הדירות החדשות צנחו.

במחוז תל אביב הירידה עומדת על 40% ובמחוז המרכז הירידה עומדת על 38%. מצב זה הוא בעייתי ליזמים מכיוון שבשנים האחרונות הם הגבירו את הבנייה שלהם באזור תל אביב והמרכז מתוך מחשבה שהביקוש לדירות רק ילך ויע

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה