קו 64 להר נוף דרך גב"ש ויש את 31 ו32 שהם לכניסה לעירמה למשל?
לא לכניסה לעיר אלא לתוך השכונה.
קו 64 להר נוף דרך גב"ש ויש את 31 ו32 שהם לכניסה לעירמה למשל?
לא לכניסה לעיר אלא לתוך השכונה.
לא מכיר הסעה בכזה מחיר ואם כבר משקיעים בהסעה יותר זול ומהר לעשות אותה מרמות לגב"שאז כדאי להשקיע 200 ש"ח בהסעה מבית שמש ולהגיע בדיוק באותה שעה ובנחת לעבודה.
זה קצת לא הגיוני, כי למה שישלמו על דירה ברכסים נניח 1.55 אם אפשר בבית שמש ב1.75?לפי איך שזה נראה בצפון ממש כך,
המתוכים בצפון רבים על כל דירה יש ביקוש לקניה הקריות והמחירים שם לא גומרים לעלות,
וגם ברכסים דירות יד שניה לא גומרים לעלות,(מהקבלנים גם עולה אבל לא באותו מהירות)
הפוך. המצב של ריבית אפסית הוא הלא טבעי. לכסף יש ערך.למרות דעתי לאורך כל האשכול (ואני עדיין עומד עליה), שירידת מחירים כתוצאה מעליית הריבית, היא ירידה מלאכותית, שתופסק ותתהפך עם ירידת הריבית בחזרה.
קו 64 לא כ"כ ישיר הוא עובר קודם בבר אילן, ירמיהו וכו'.קו 64 להר נוף דרך גב"ש ויש את 31 ו32 שהם לכניסה לעיר
זה בדיוק הדעה שליזה קצת לא הגיוני, כי למה שישלמו על דירה ברכסים נניח 1.55 אם אפשר בבית שמש ב1.75?
מהפרש מסויים של מחירים באמת לא שווה לגור בפריפריה.
אני רואה שאתה באמת נודדקו 64 לא כ"כ ישיר הוא עובר קודם בבר אילן, ירמיהו וכו'.
אני נמצא פעם בשבוע ברמות מגב"ש.
הלוך לוקח לי מינימום חצי שעה, ללכת ברגל או באוטובוס לליפתא סיפור של 10 דקות לפחות. להמתין לאוטובוס.
לפעמים להחליף בצומת רמות לפעמים לא , תלוי איזה קו מגיע. בערך עוד רבע שעה. סה"כ 25 דק' לפחות.
חזור לוקח לי 50 דק' ולא רק השעה.
אז הצד השני שעליית המחירים בגלל ירידת הריבית - היא מלאכותית?למרות דעתי לאורך כל האשכול (ואני עדיין עומד עליה), שירידת מחירים כתוצאה מעליית הריבית, היא ירידה מלאכותית, שתופסק ותתהפך עם ירידת הריבית בחזרה.
עדיין אני חושב, שהאינטרס של הציבור החרדי הוא, שהריבית תשאר ברמתה הנוכחית, עוד 4 5 שנים, למרות שההחזרים חונקים (גם אותי..). כי במקרה כזה, כל אלפי (ויותר) הזוצי"ם החדשים, יבינו שהריבית כאן כדי להישאר, וחלום הדירה בירושלים\ב"ב\ב"ש אט אט יגנז, ויגרום להם לרדת בהמוניהם מהגדר, ולרכוש דירות בפריפריה, מה שיגרום להתפתחות קהילות אברכים מצוינות (הכוללת בתוכם, את בחורי, חברון, פונוביז, תפרח וכו'), והמילה פרפריה כבר לא תחשב כבושה.
כמובן שנהירה זו תעלה את המחירים בפרפריה באופן יחסי, אבל עוגת הביקוש תתאזן ותתפזר על שטחים וערים נוספים בארץ, מה שייעשה קצת יותר הגיון למחירים].
[אציין, כי אני מכיר כו"כ בחורים [כיום אברכים] מן השורה הראשונה, שמבחינתם היה לגור בפרפריה, ולא להיחנק ולחנוק את השווער יחד איתם, אבל האווירה בישיבות הטובות הייתה [לפחות בזמני], שמי שקיבל דירה בירושלים, הוא כביכול נחשב יותר... ובשביל כמה רגעים של צ'ומי ופוזה [לפעמים גם בעיני עצמם..], הם היו מוכנים לחנוק את עצמם ואת השווער שלהם ל30 שנה.. גילו נאות, גם אני גר בירושלים..]
בני ברק לירושלים 40 דקות ועוד באוטובוס?אתם מצחיקים,
קודם צריך לסכם מה זה מרכז ואח"כ מה זה הצפון שאתם מדברים עליו,
כי המרחק מחיפה לב"ב הוא שעה ורבע באוטובוס,
והמרחק מטבריה לב"ב הוא בערך שעתיים,
ובל נשכח שהמרחק מב"ב לירושלים הוא כ40 דקות באוטובוס,
(ואני לא ישכח ששמעתי אחד שמספר שהוא גר בירושלים (ברמות)ובן דוד שלו שאל אותו כמה זמן אישתך נוסעת לעבודה בגבעת שאול ? ענה לו הירושלמי 45 דקות אמר לו הבן דוד תגור בבית שמש יותר קרוב לגבעת שאול
בקיצור לא כל דבר זה תלוי במרחק לעבודה )
אין לי כח, ואין טעם לחזור על הויכוח כל פעם מחדש.אז הצד השני שעליית המחירים בגלל ירידת הריבית - היא מלאכותית?
יופי שאין לך כוח, השאלה הייתה מה ההבדל בין ריבית נמוכה שאז אתה טוען שעליית המחיר בעקבותיה, אינה מלאכותית, לריבית גבוהה שמורידה מחירים שלטענתך היא מלאכותית.אין לי כח, ואין טעם לחזור על הויכוח כל פעם מחדש.
כפי שכתבתי באריכות לעיל, המחיר האמיתי בכלכלה נקבע לפי היחס שבין הביקוש להיצע, אף אחד לא היה משלם 1.9 על דירת 3 חדרים בירושלים, עם היחס ביניהם היה שונה, כל הצבת חסם מלאכותי לא תשנה את המחיר האמיתי, שהוא נקבע כאמור, ע"פ ההיצע והביקוש, פליז??...
מה שקובע הוא ההיצע והביקוש!יופי שאין לך כוח, השאלה הייתה מה ההבדל בין ריבית נמוכה שאז אתה טוען שעליית המחיר בעקבותיה, אינה מלאכותית, לריבית גבוהה שמורידה מחירים שלטענתך היא מלאכותית.
לא מצאתי שום היגיון בטיעון הזה.
שוין.מה שקובע הוא ההיצע והביקוש!
אתה לא תקנה דירה ב 2 מליון שקל בבית שאן, אפי' אם הריבית תהיה 0, נכון?? למה???
כי ההיצע גדול מהביקוש, כפי שהדגשתי, המדד האמיתי של מחיר של מוצר, הוא כוחות השוק שמושפעים מההיצע והביקוש, והסיבה היחידה שדירת 3 חדרים בירושלים עולה 1.8 היא גלל ההיצע הקטן לעומת הביקוש הגדול.
תרפרף אחורה כמה עמודים, ותראה שהסברתי במדויק ובאריכות, למה עליית השפעת הריבית היא משנית ביחס למחיר האמיתי
הריבית בארה"ב עולה היום בעוד רבע אחוז [למרות משבר הבנקים האזוריים]
מה שמגביר את הסבירות להעלאת ריבית גם בישראל
בעוד פחות משלושה שבועות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: