לא כל כך מכיר את הנושא, יש לי עוד הרבה מה ללמוד.?? במה הוא מתערב בנוסף לריבית שמשפיע?
אם יש כאן מישהו שמכיר את הנושא, אז בבקשה.
אבל ממה שהבנתי זה שהיזמים לא הצליחו לקבל אשראי מהבנקים, וזה קשור להוראה של בנק ישראל.
לא כל כך מכיר את הנושא, יש לי עוד הרבה מה ללמוד.?? במה הוא מתערב בנוסף לריבית שמשפיע?
כנראה שקשור לזה שהריבית גבוהה יותרלא כל כך מכיר את הנושא, יש לי עוד הרבה מה ללמוד.
אבל ממה שהבנתי זה שהיזמים לא הצליחו לקבל אשראי מהבנקים, וזה קשור להוראה של בנק ישראל.
אז זהו שאני לא רואה שום דבר שכתבתי שקרה ההיפך מזה.הענין הוא שאת אותם דברים אמרת גם לפני כמעט שלוש שנים. וקרה בדיוק הפוך. מי שקנה אז דירה להשקעה ברוב המקרים הרויח מאוד יפה מעליית ערך הדירה.
אמנם אני כתבתי שיתכן מאד שיהיו ירידות בשנים הקרובות, אבל -
- השנים הקרובות מאז עד לא נגמרו.
- יתכן מאד זה לא אומר שזה מה שבוודאות יקרה.
ברור שלמפרע טעתה ובגדול!!
מי שקנה מאז הרוויח הרבה הרבה הרבה יותר
ולכן ניתן לקבוע ברורות שטעתה!!
אין שום האטה.יותר מיזה בחודש האחרון רואים בישראל האטה באינפלצייה
בנק ישראל בין השאר הוא גם הרגולטור על הבנקים.?? במה הוא מתערב בנוסף לריבית שמשפיע?
לגבי רמה ד' בבית שמש זו"צ שיש לו הון עצמי של 800K, ומעוניין לרכוש שם דירה.רק לדייק, אז כשמדובר בדירה להשקעה אני בהחלט חושבת ככה.
כשמדובר על דירה למגורים, השיקולים הם לא רק כלכליים, ואני לא רוצה להיכנס לזה כרגע.לגבי רמה ד' בבית שמש זו"צ שיש לו הון עצמי של 800K, ומעוניין לרכוש שם דירה.
האם כדאי לו לרכוש שם דירה או להמתין, ולבנתיים להשקיע את הכסף באג"ח טריא וכו' ?
בסדר ממתינים.ואני לא רוצה להיכנס לזה כרגע.
אני ממליצה בחום לכל זו"צ שיש לו דילמה כזאת ושוקל האם לעשות עסקה של 2 מיליון או שלא, שפשוט יפנו לייעוץ מקצועי של יועץ בלתי תלוי, שידע לעזור לו בהתאם לנתונים האישיים שלו.בסדר ממתינים.
זה מאוד קריטי להמון זו"צ לקבל החלטה האם לרכוש עכשיו דירה.
גם לא מתווכים...ואני לא מדברת שיפנו ליועץ משכנתאות שהאינטרס שלו ברור...
תראה כאן: https://www.nadlancenter.co.il/article/6431לא כל כך מכיר את הנושא, יש לי עוד הרבה מה ללמוד.
ואני כותבת שוב, לדעתי אז [והיום בכפל כפליים] השקעה בדירה היה מדובר בהשקעה עם סיכון די רציני, וגם אם תרחיש ההפסד לא התממש [בינתיים] זה לא אומר שלמפרע זה לא היה מסוכן.
וזה בדיוק כמו שמתי שהביטקוין היה שווה 30,000$ ואני אמרתי שזה מאד מסוכן, ואח"כ הוא רק עלה ועלה והגיע עד ל- 69,000$ וכולם טענו לי שאני טועה והראיה שזה רק עולה, אבל איפה זה אוחז היום??? נכון ב 19,000$ ואין לי מושג לאן זה הולך.
עכשיו זה לא שאני אומרת שהשקעה בדירה בתחילת 2020 היא בדיוק כמו השקעה בביטקוין ואותה רמת סיכון, אבל מה שאני כן רוצה להסביר שגם אם בסוף למרות הסיכונים היו עליות ויצאו עם רווח יפה, אז זה לא מבטל למפרע את הסיכונים שהיו בהשקעה.
א. כשמדובר לטווח ארוך כמו במניות של מינימום 15 שנים הסיכון אכן מאד נמוך.יש לי שאלה אליך, מעניין לשמוע את דעתך:
כל המשקיעים בשוק ההון מסתמכים על ממוצע רווח של עשרות שנים אחורה, מה שמוכיח על השקעה טובה
אז למה בשוק הנדלן לא נבדוק את הרווחים ועליית המחירים בממוצע של עשרות שנים?
הרי רוב משקיעים לא קונים דירה לשנה שנתיים אלא לטווח ארוך,
האם כהשקעה לטווח ארוך זאת לא השקעה טובה שאין בה סיכון כמעט?
(מבלי להיכנס לשאלה מה עדיף שוק ההון או נדלן?)
טוב....אז זהו שאני לא רואה שום דבר שכתבתי שקרה ההיפך מזה.
אז זהו שאני חושבת שלא טעיתי בכלל!!
ואני כותבת שוב, לדעתי אז [והיום בכפל כפליים] השקעה בדירה היה מדובר בהשקעה עם סיכון די רציני, וגם אם תרחיש ההפסד לא התממש [בינתיים] זה לא אומר שלמפרע זה לא היה מסוכן.
וזה בדיוק כמו שמתי שהביטקוין היה שווה 30,000$ ואני אמרתי שזה מאד מסוכן, ואח"כ הוא רק עלה ועלה והגיע עד ל- 69,000$ וכולם טענו לי שאני טועה והראיה שזה רק עולה, אבל איפה זה אוחז היום??? נכון ב 19,000$ ואין לי מושג לאן זה הולך.
עכשיו זה לא שאני אומרת שהשקעה בדירה בתחילת 2020 היא בדיוק כמו השקעה בביטקוין ואותה רמת סיכון, אבל מה שאני כן רוצה להסביר שגם אם בסוף למרות הסיכונים היו עליות ויצאו עם רווח יפה, אז זה לא מבטל למפרע את הסיכונים שהיו בהשקעה.
אין שום האטה.
כשבודקים את אינפלציית הבסיס רואים המשך עלייה, ולכן בנק ישראל מתכנן המשך העלאות ריבית.
הייתה ירידה זה התפרסם בכל מקוםאין שום האטה.
כשבודקים את אינפלציית הבסיס רואים המשך עלייה, ולכן בנק ישראל מתכנן המשך העלאות ריבית.
@shimשימי מה מצחיק?יש שם גרף שמראה שיש יותר דירות ממשפחות בישראל.מורידים את מחירי הדיור| המפלגה הכלכלית
ראשית מבצעים רפורמה בנטל המס - מורידים מיסים לציבור הרחב ולעסקים הקטנים, כנגד ביטול הטבות המס לחברות הגדולות. כך מייצרים צמיחה מהירה במשק, מוציאים את המשקיעים משוק הדיור ומורידים את מחירי הדיור.www.hakalkalit.org
מישהוא יודע להסביר את זה, האם זה משחק של נתונים או שזה באמת נכון?
אני חושבת שכתבתי את דבריי בצורה מאד ברורה.טוב....
לא טעית....
רק נסביר את מה שאמרתי
הטעות היא בהערכה שלך שאמרת שאת רואה ירידה במשך השנים
גם אם את תטעני שהשנים לא עברו
בכל אופן ברור לכולם שמי ששם כסף בדירה הרוויח! נקודה!
ומי שלא קנה דירה הפסיד רווח אדיר!!!
אלא מה את בעצם אומרת?
שנכון לאותו זמן זה היה ההחלטה הנכונה, וזה שזה התברר כטעות, זה לא טעות.
כי באותו זמן זה לא היה טעות.
לפי מה שאת אומרת כמעט כל טעות אפשר להסביר למה זה לא טעות
תאכלס במבחן התוצאה הערכה שלך הייתה לא נכונה (משום מה את כל פעם מביאה דברים ספוקלטיביים כמו לוטו ווינר וביטקויין ,שעל זה כולם מסכימים שההחלטה הראשונה תוגדר כנכונה גם לאחר שהתבררה כלא נכונה
מאחר שמראש זה ספוקליטיבי ,אבל בדירה זה משהו אחר לגמרי
ובאותה מידה שלך היה את הכלכלנים שלך
היו כלכלנים רבים אחרים וטובים (לא פחות) שסברו אחרת וגם היום סוברים אחרת(אם כי מסכימים שיהיה מיתון בטווח הקצר)
ולכן הדוגמאות מהביטקויין לא רלוונטיות
תכלס במבחן התוצאה הערכה שלי היתה שמדובר בהשקעה עם סיכון, ולא השתנה דבר בנקודה הזאת!!תאכלס במבחן התוצאה הערכה שלך הייתה לא נכונה
אז תקראו את הנתונים שהובאו פה בתחילת האשכול, ותראו שאתם טועים.אבל לטעון שירדו המחירים זה כבר טענה לדעתי הזויה, עברנו את כל המשברים כבר 50 שנה ומעולם לא ירדו המחירים!! מעולם!!!
כתבת את דברייך בצורה ברורה כדי להסביר דבר לא ברור בכלל.אני חושבת שכתבתי את דבריי בצורה מאד ברורה.
אני לא הולכת לדון פה בפילוסופיה.
תכלס במבחן התוצאה הערכה שלי היתה שמדובר בהשקעה עם סיכון, ולא השתנה דבר בנקודה הזאת!!
כדי להגיד שהיה לי טעות, צריך להראות לי שלא היה אז סיכון, ולא להראות לי שהסיכון לא התממש.
יכול לקבוע וקובע זה שני דברים שוניםבנק ישראל בין השאר הוא גם הרגולטור על הבנקים.
ויכול לקבוע הרבה מאד דברים.
לדוגמה כמה אחוזי משכנתא יהיה אפשר לקחת?
איזה תמהילי משכנתא יהיה אפשר לקחת?
ועוד ועוד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: