צריך להסביר קצת יותר למה ככל הנראה אין סיכוי לכאלה ירידותאין סיכוי!
אני אישית הייתי מוכר קודםתכל'ס
משפר דיור בתקופה הזאת
לכל הדעות מומלץ לו קודם למכור ואח"כ לקנות?
או שיש דעות נחרצות פחות?
(מבית שמש לבני ברק)
אם המטרה היא בלאו הכי לקנות דירה למגוריםרק עכשיו אנחנו צריכים לבחור דירה שהגרלנו לפני כמה שנים טובות בירושלים (קרוב לחמש שנים) במחיר 13500 למטר.
השאלה היא כזאת האם למכור מיד להרוויח כמה שאפשר ולקנות איפה שרוצים לגור ?או למכור ולחכות לירידה המיוחלת ורק אז לקנות?
או לא למכור בכלל ולחכות שדירה שקונים במחיר למשתכן ב1500000 תימכר כ35000000
אני חושב שללכת נגד התחזיות זה לא מעשה חכם במיוחד, אבל שכל אחד יעשה כהבנתו.ריביות זה לא נכון
כי אפשר למחזר חלק ומי שלוקח משכנתא שיקח יועץ משכנתאות
כדי לעשות בחכמה
שירד ב30 אחוז זה תרחיש קיצוני
אבל גם אם כן זה לא משנה
מי שקונה לכל החיים לא צריך לתזמן את השוק
באותו מידה אם פתאום יתברר שכל הערכות שכולם מעריכים לא יקרו(תסכים איתי שיש לפחות 1 אחוז
שדווקא מחירי הדיור יעלו,נכון?)
אז מה תגיד??
בקיצור אין שום עניין לתזמן את השוק כשלא מדובר בהשקעה
תחזיות של מי?אשמח שתביא לי אנשים שחפים מאינטרסיםאני חושב שללכת נגד התחזיות זה לא מעשה חכם במיוחד, אבל שכל אחד יעשה כהבנתו.
אל דאגה אף אחד לא חושב שתסבור אחרת.אין סיכוי!
למה לא 70 %?ואם זה ירד ב30% ??
ואז זה בעצם הפסד של כמיליון ש"ח!! [600,000 במחיר הדירה ועוד 400,000 של ריביות על המשכנתא]
אני אישית לא הייתי משחק אם דירת המגורים
ולא מנסה לתזמן את זה
זה לא נקרא ניסיון תזמון לדעתך?אני אישית הייתי מוכר קודם
כן חושב שההזדמנייות הטובות יהיו בעוד 3-4 חודשים
בהחלט קודם למכור.תכל'ס
משפר דיור בתקופה הזאת
לכל הדעות מומלץ לו קודם למכור ואח"כ לקנות?
או שיש דעות נחרצות פחות?
(מבית שמש לבני ברק)
מי אמר לך שככה הם יגידו?ואנשים פתאום יקלטו ש
ווואלה יש פה אחלה הזדמנות לקנות בזול
כי זה לא ימשיך לרדת (ככה האנשים יגידו לעצמם)
אין שום צפי כזה.אבל אם הצפי הוא שהריבית תרד עוד חצי שנה או שנה וכו
בא נסתכל בעין מפוקחתמי אמר לך שככה הם יגידו?
אולי הם יגידו, וואלה המחירים יורדים ממש מהר וכדאי לחכות להמשך שהם ימשיכו לרדת?
בשוק לא ברור ובעסקה על דירת מגורים כדאי להיות סולידים ולעשות את שתי העסקאות באותו יוםזה לא נקרא ניסיון תזמון לדעתך?
אני אישית הייתי עכשיו ממש מפחדת לקנות לפני מכירה, זה קרוב משפחה שלא ממש בשוק ואני מנסה לבדוק עד כמה זה ניסיון לתזמן או חשש מוצדק.
למשל תחזיות של כלכלני בנק לאומי, ראיתי שהם חוזים ירידות מחירים.תחזיות של מי?אשמח שתביא לי אנשים שחפים מאינטרסים
אז ככה הפועלים חוזה עליית מחירים(ראיתי בכנס עם אלקין)למשל תחזיות של כלכלני בנק לאומי, ראיתי שהם חוזים ירידות מחירים.
[לא ראיתי את התחזיות של בנקים אחרים]
בעיקר בגלל שאין להם "יכולת" לרכוש.למה הקונים היום לא ממהרים לקנות??
האמת צודקת יש פה איזה ניסיון תזמוןזה לא נקרא ניסיון תזמון לדעתך?
אני אישית הייתי עכשיו ממש מפחדת לקנות לפני מכירה, זה קרוב משפחה שלא ממש בשוק ואני מנסה לבדוק עד כמה זה ניסיון לתזמן או חשש מוצדק.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: