דרוש מידע מחירי הדיור בעוד עשר שנים

מצב
הנושא נעול.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
דברתי עם מעסיק לא חרדי
הוא אומר שמעדיף נשים חרדיות
כי הן נאמנות לעבודה
ולא מחפשות כל יום להתקדם
ולא מחפשות כל הזמן בן זוג.
הן רוצות להצליח בעבודה ולהתמיד באותו מקום בלי לפזול כל הזמן.
וכל החופשות לידה וכו' שוות את זה.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
הסקר מתייחס לכל העובדות בלי -
אגב סתם, גם אני טעיתי בזה, הנתונים שהבאתי מקודם הם לא "סקר"
אלא סקירת כל הנתונים על כל החל"ד של תושבות הארץ
והנתונים כ"כ חזקים, שגם אם נרצה להוציא מהם יוצא דופן הוא מוכרח להיות מוגבל מאוד

• תודה
Reactions: C

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אני רוצה לציין יתרון חזק של נשים בכלל וחרדיות בפרט. בהיי טק יש מושג של "עבדתי x שנים באותו מקום, נהיה לי משעמם אז אני עובר חברה". אישה בכלל וחרדית בפרט פחות מפרגנת לעצמה להחליף עבודה כי בא לה לגוון, לכן למרות ההפרעות השונות הן צוברות ידע עצום בתפקיד שלהן ונהיות בורג מאוד מרכזי במערכת.
בנוסף חרדיות לא מתפזרות על תחומי עניין שונים ויש חרדיות מוכשרות הרבה מעבר לממוצע שעושות תפקידים ששום חילוני/ת מוכשר/ת באמת לא יעשו.

עד מתי

משתמש מקצוען
זה פוסט ממש מעניין
יכולה לספר לך מהחודשים האחרונים
שהם לא רצו לקבל עובדת מוצלחת מאוד. כבר דיברו איתה על שכר (גבוה ביחס לשוק) ובאותה שיחה היא אמרה להם שהיא יוצאת לחופשת לידה עוד 4 חודשים.
אחרי כמה ימים התקשרו לומר לה שכרגע לא מתאים להם, מתוך השיחה וההתחמקויות לסיבת האי התאמה הובן שזה בגלל הסטטוס שלה.
זה באמת מאד בעייתי, עד שהעובדת נכנסת לעניינים ולומדת את העבודה כבר צריך להכשיר משהיא אחרת.
מנסיון אישי אני יכולה לספר, נכנסתי לעבודתי הנוכחית שהייתי בהריון , הודעתי על כך למעסיק בראיון עבודה וביקשתי ממנו לחשוב על העניין, הבטחתי שבעז"ה אם הכל יהיה כשורה אתן גיבוי בזמן החל"ד, וכיום 5 שנים אחרי אני בחל"ד שלישי, כאשר הבוס שלי שהוא חילוני גמור לא גומר לספר לכולם שמאז שראה מה זה מוסר עבודה של חרדיות הוא רוצה רק כאלה ( הכניס עוד 2 אחרי) ואני עושה את המשכורות אז יכולה לספר שאני מקבלת יותר מכל החילונים/יות , ( ב"ה משכורת מכובדת מאד מאד) אז לא תמיד יש מקום לנחיתות החרדית, ומי שיודעת לתת את עצמה בד"כ מתוגמלת...

anotherית

משתמש סופר מקצוען
"נשים חרדיות הן נטל על מקומות עבודה"
זה לא רק קש, זה אפילו גבבא
משעשע אותי הדיון.

אבל לכן הגבת את זה:
אותי לא חינכו בנאורות ולא "מגזינים".
ועל כן חונכתי שיהודי הוא לא עבד (בעצם זה גם בפרשת השבוע...), ושוויו נמדד בדברים אחרים לגמרי מאשר התועלת שהוא מפיק לשוק התעסוקה, ו/או התועלת שהוא מצליח להפיק משוק העבודה (כלומר המשכורת שלו)
כי מישהו (והגבת עלי, אז כנראה אני המישהו הזה..) טען היהודי הוא עבד. גם אם המילה מגזנים ונאורות הצליחו להיכנס איכשהו, זה פחות ההקשר.

אבל בגדול, אם תלכי אחורה להודעה הקודמת שלי, הוא לא כל כך סותר את מה שכתבת, אם נתעלם מהמשפטים האישיים שהכנסת לשם.

ואם נתייחס לתוכן של הדברים, אז כן. באופן כללי הדיון בנושא הוא מביא את האישה החרדית כנטל. ועל זה דיברתי. וזה היה המשך להודעה קודמת שלי. את מוזמנת לחזור לקרוא. (ושימי לב שלא ציטטתי אף אחת או הגבתי למישהי ספציפית, ואני תוהה למה אני נכנסת איתך למקום הטפשי הזה בכלל, אבל אולי כדי שתחשבי פעמיים פעם הבאה לפני שאת יורדת למקום אישי ולא קשור.)

מה שמוביל אותי שוב למסקנה שעולם ההייטק הוא שונה לגמרי מעולם העבודה הכללי.
כי בכל תחום אחר, עובד שנעדר בכל שנה לשלושה חודשים, זה בעייתי מאוד מאוד לעסק.
הלקוחות מצפים לקבל שירות מהעובד הקבוע שלהם, הכשרת ממלאת מקום היא עסק מסובך (רוב העסקים לא מחזיקים עובדים 'מיותרים'), ואם מישהי נעדרת בפתאומיות כי הילד חולה, המעסיק צריך לנסות ולגייס עובדת אחרת לתפקידים שלה באותו יום.
השוני הגדול הוא בעיקר בגלל הצע וביקוש. ומקובלות. ושוק הייטק הוא שוק מצליח, (היום), אז מתייחסים הרבה יותר למכלול של העובדים ולא מתקטננים על חודש הזה, חודש קודם. כי הראייה היא רחבה יותר, בין אם זה מקום גדול, שאין שם בוס בסוף יום שסופר את הכסף שיש לו או אין לו, ובין אם זה מקום קטן שנגרר אחרי כללי השוק והטרנד. (ואם עובד, לא נוגעים, ושוק הייטק לכל הדעות היום הוא שוק עובד ומצליח, אז אין צורך לשנות את כללי המשחק. ולכן אני חושבת שהטענות האלו נכונות תאורטית אבל לא עומדות במבחן המעשה, בשוק הייטק לפחות).

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
כי גם מי שמרוויח יחסית נאה, נאמר זוגית 25 אל''ש,
וצריך לתת לכל ילד 400-500 לבנות 150 לבנים,
במציאות שכלית אין אפשרות להבין מאיפה הוא מביא את זה, רק העלות החודשית של בית עם ילדים גדולים וקטנים זה לפחות 20 אל''ש [סמינרים, מוסדות, אוכל, חשמל וכו' וכו' ועוד משכנתא קטנה]
במציאות שכלית אי אפשר להבין את החיים של רוב הציבור הליטאי המבוגר, שלא יכול לתפוס אף בחלומותיו הוורודים הכנסה ['יחסית לא נאה'] של 'רק' 20 אלף שקל.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הלקוחות מצפים לקבל שירות מהעובד הקבוע שלהם, הכשרת ממלאת מקום היא עסק מסובך (רוב העסקים לא מחזיקים עובדים 'מיותרים'), ואם מישהי נעדרת בפתאומיות כי הילד חולה, המעסיק צריך לנסות ולגייס עובדת אחרת לתפקידים שלה באותו יום.
זה באמת שונה מאוד מאוד ממה שאת מתארת פה.
ממילא לא יהיה נכון לדון בזה במשקפיים שלא רואות את התמונה.

דבר ראשון כמו שכתבתי קודם, בהייטק עוברים עבודה בקצב מהיר יותר מבשאר השוק,
כך שחמשת הילדים יכולים בקלות להוולד אצל 3 מעסיקים שונים.
צורת עבודה מאוד פופולרית היא agile - scrum
בשיטה הזו מחלקים את המשימות לשבועיים-שלושה מראש.
מעלים את כל מה שרוצים להספיק ב-׳ספרינט׳ זה נקרא, וכ״א לוקח משימות.
המשימות שלקחת אמורות למלא זמן עבודה מלא,
ובעצם עד שהספרינט נגמר הן צריכות להיות גמורות.
זה מצד אחד קשוח, ומצד שני נותן לך גמישות במקרה של הפרעות בעבודה.
לא מאוד מעניין את הscrum master - זה שמנהל את הספרינט, אם היתה לך חתונה ולמחרת עבדת יותר,
או שיצאת לרופאה והשלמת בערב.
הוא רוצה לראות את המשימות מבוצעות לסוף הספרינט,
ואם לא - לשמוע סיבה מנומקת.
לא מסוג: כאבה לי הרגל. אלא מסוג: לא קיבלנו את מפתח האימות לקריאת השרת. או אפילו: לא הערכנו נכון את המשימה.
בנוסף, ערך חשוב מאוד בהייטק זה knowledge sharing
יש מצב שידע מסוים יהיה רק של עובד ספציפי, אבל בד״כ יהיו עוד אנשים שנמצאים בתוך המשימה,
שיודעים איך לעשות אותה או לפחות מה אמור להתבצע בה.
אנחנו לא עובדים בעיקר מול הלקוחות.
מתכנתים הם לא טיפוסים שאוהבים להסביר מה הם עשו,
את זה אנחנו משאירים לצוותות אחרים.
כן יוצא לקבל באגים מלקוחות או לבדוק איתם דברים ספציפים.
אבל זה שיחות קצרות וממוקדות, ופחות קשר ארוך טווח,
ובטח שלא עובד ספציפי שהלקוח מכיר רק אותו.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
זה באמת מאד בעייתי, עד שהעובדת נכנסת לעניינים ולומדת את העבודה כבר צריך להכשיר משהיא אחרת.
מנסיון אישי אני יכולה לספר, נכנסתי לעבודתי הנוכחית שהייתי בהריון , הודעתי על כך למעסיק בראיון עבודה וביקשתי ממנו לחשוב על העניין, הבטחתי שבעז"ה אם הכל יהיה כשורה אתן גיבוי בזמן החל"ד, וכיום 5 שנים אחרי אני בחל"ד שלישי, כאשר הבוס שלי שהוא חילוני גמור לא גומר לספר לכולם שמאז שראה מה זה מוסר עבודה של חרדיות הוא רוצה רק כאלה ( הכניס עוד 2 אחרי) ואני עושה את המשכורות אז יכולה לספר שאני מקבלת יותר מכל החילונים/יות , ( ב"ה משכורת מכובדת מאד מאד) אז לא תמיד יש מקום לנחיתות החרדית, ומי שיודעת לתת את עצמה בד"כ מתוגמלת...
אני מבינה את זה וזה טבעי, אבל ככה אין מה לכתוב פוסט על גיוס עובדים ולהדגיש שלא מסתכלים על ההריון אלא על מי שאת.
כי אם את לפני חודש חמישי אף אחד לא אמור לדעת שאת בהריון אז זה לא אמור למנוע.

• תודה
Reactions: C

עד מתי

משתמש מקצוען
ואני דווקא חושבת שרותי קפלר צודקת, בתור אחת שילדה 5 בפחות משמונה שנים ועובדת בתחום הפיננסי, לא יכולה להגיד שלא היו דברים בעבודה שנדחו בגלל חל"ד ודומיו...ברור שיש תקופות שמאזנים הוגשו באיחור והגביה והתשלומים לא היו בדיוק בזמן, אבל למרות הכל הבוס שלי יעשה הכל שאני אשאר אצלו...

anotherית

משתמש סופר מקצוען
אגב, לטעמי המינוס הכי גדול של חרדיות בשוק העבודה (ולפני שיתקפו, מינוס-בשוק-העבודה, לא מינוס של אישה חרדית באופן כללי), זה הראש הגדול.

במכלול, חרדים בארץ עניים יותר מחרדים בכל העולם. ולא כי כאן יש יותר אברכים, כי גם אם נוציא את האברכים מהמשוואה ונשווה את העובדים לעובדים.

בכל מקום אחר בעולם, יהודים הולכים לפריפריה, ובונים לעצמם כלכלה עצמית, ומעולה; חוץ מכאן.

ההייטק הוא דוגמית קטנה לזה, יש אלפי חרדים בהייטק, אבל כולם עובדים, אין שום יזמים. (בשונה מחול). וזו נקודה הרבה יותר מרכזית אצל עובדות חרדיות. כי לדעתי זה נגרם מראש קטן. עובדת חרדית *בדרך כלל* תרצה להגיע הביתה בסוף יום, והעבודה שלה היא הרבה פחות מטרה מדרך. מה שלחיים זה מעולה, לכלכלה זה פחות.

ואפשר גם לחלק את זה לגברים ונשים, כי גברים *לדעתי* כן באים לשוק העבודה עם רצון גדול יותר מנשים, אז אולי זה תלוי בזה שבארץ רוב החרדים בשוק העובדים הן נשים ובחול זה גברים. אולי. אולי גם תלוי בהשכלה שאיננה. (שוב פעם, לא כמשהו רע, כעובדה).

אבל חוסר היזמות והראש הגדול זה בעיה גדולה הרבה יותר, מחוסר פרודקטיביות של נשים חרדיות VS חילונים\חילוניות.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נחמד מאד לשוב ולדוש בשאלה העתיקה של 'האם עובדת חרדית שווה למעסיק החילוני או לא', ולהתעלם כרגיל מהפיל שממלא את החדר, והוא:
משכורת מכובדת בעידן המודרני היא נגזרת ישירה של השכלה.
ובעידן הפוסט-מודרני היא גם נגזרת של יזמות וחדשנות, המצריכה מינג-לינג ונטוורקינג, שנוצרות על ידי האקלים התרבותי-חינוכי של האדם.

כל זמן שהצד הגברי שבמשפחה יגיע לנישואין כשהוא לא יודע ABC, והצד הנשי יהיה מוגבל למספר נישות תעסוקתיות ויגיע לנישואין בלי כל תואר - הסיכוי של משפחה חרדית להגיע לדירה הולך ומתרחק מיום ליום.

בזה צריך להשקיע, וזה הדבר היחיד שיכול לעשות את השינוי.

כדאי מאד לזכור שהמשבר העצום של החילוניות בעם היהודי לפני מאה שנה לא בא מאידיאולוגיות כאלו ואחרות, אלא בעיקר מהמוני הצעירים היהודים שגדלו ב'שטעטאלאך' כשהם מורעבים וחסרי כל, לטשו עיניים לפרנסה שבעיר הגדולה, וזרקו בדרך את הכיפה והציצית.

נערך לאחרונה ב:

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
המדליה בדרך ;)

איך מסתדרים מבחינת המעסיק, עם היעדרות של 3 חודשים פעם בשנה?
הצלחת להשלים את כל המשימות הרגילות, גם בניכוי שעת הנקה ושעות הבדיקות שלפני?
שום ילד לא חולה אף פעם, ואין לו תור לרופא? שום תינוק לא צורח בלילה ולא צומחות לו שיניים?
*
מה שמוביל אותי שוב למסקנה שעולם ההייטק הוא שונה לגמרי מעולם העבודה הכללי.
דמייני רופא שיניים אלוף שאת סומכת עליו מאוד ובנוסף הוא במחיר טוב. לא תשקיעי הרבה להתיישר ללו"ז שלו?! זה לא קופאית שאת צריכה בעיקר רצף של עבודה.
בהייטק צריך את ההבנה והניסיון של העובד. אין מושג של מ"מ בחופשות לידה. זה לא ישים. יש צוות שגם בימים רגילים צריכים לחפות אחד כל השני.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
זה באמת שונה מאוד מאוד ממה שאת מתארת פה.
ממילא לא יהיה נכון לדון בזה במשקפיים שלא רואות את התמונה.

בהייטק צריך את ההבנה והניסיון של העובד. אין מושג של מ"מ בחופשות לידה. זה לא ישים. יש צוות שגם בימים רגילים צריכים לחפות אחד כל השני.

אז סיכמנו שההייטקיסטיות החרוצות נמצאות מצד אחד של המתרס.
אבל רוב הנשים החרדיות - נמצאות בצד השני.
שבו כן צריך לשרת לקוחות/ לתת עבודה יומיומית, ואין צוות שלם שיכול לגבות את החסר.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
ומי שיודעת לתת את עצמה בד"כ מתוגמלת...
זה!!!

ומי שחושבת שתרוץ של ילד חולה כל שני וחמישי
או שהיא בחודש תשיעי ויתחשבו בה
שלא תגיד שלא אוהבים חרדיות
אלא שלא אוהבים עובדים שיש להם כל הזמן תרוצים למה לא לעבוד.

ואל תגידו לי עכשיו ביטול תורה וכו'
אפשר למצוא פתרונות חוץ מלשבת בבית כל החורף ולהתחמק מאחריות.

רחלה 123

משתמש מקצוען
האשכול הזה עושה לי גרדת , ממש
רותי מביאה נותנים מהצד של העצמאים, המעסיקים
נכון שהיא לא עצמאית ומעסיקה תחתיה עובדות אבל היא יושבת עם המעסיקים על הדוחות והמאזנים שלהם
היא הביאה כאן נתונים נכונים מאד, האם נכון להעלות אותם למודעות אן לא זה עוד נקודה , לא חושב לדיון
ומנגד- מגיעות כמה היטקיסטיות וטוענות בתוקף שלא היה ולא נברא!
תסלחו לי על החריפות , עולם הייטק מתחיל להזכיר לי קצת את עולם המורות
ניתוק מוחלט מהמשק, מהרווחים, מהמשכורות , ומהתוצרים הנדרשים
תבינו - חוץ מזה שאתן אלו שמתכנתות לנו את השירותים הדיגטילים
גם אתן החל מהרגע שקמות בבוקר משתמשות באינספור שירותים אנושיים
זה מתחיל מהמנקה רחובות שיצא במשאית בחמש בבוקר שיהיה אפשר לזוז ברחוב בלי כמויות אשפה, אוטובוסים ,
קופות חולים, דואר, קופאיות ומוכרות , מי שמחשבת לכם את המשכורות, וזאת שעונה לכם במענה אנושו כדי להבין מה קורה בכרטיס אשראי
כל אלו עובדים במשק שההסתכלות על התפוקה שלהם שונה לחלוטין מתכנות ומהייטק
הגיעה לעבודה- יופי, יש מזכירה בקופת חולים שתקבע לך תור, לא הגיע - אין מזכירה !
קבלת את הדואר מנקסט - מישהו בימים האחרונים ישב למיין , לא קבלת - אולי זה התעכב בגלל שהיו חסרים עובדים במרכז מיון
וכן הלאה והלאה
המשק צריך ידיים עובדות, תפוקת עבודה יומיומית, שרותית ואנושית בשעות מסויימות מאד . יום שבו עובדת הגיעה מאוחר או מחסירה נגרם נזק לבעל העסק !
מקוה שהובנתי
סליחה על האריכות

עריכה : מקוה שמובן מכך שעובדות שיולדות לפני ואחרי ובשנים הראשונות מטבע הדברים נותנות פחות שעות
הריון, הנקה, חל"ד וחופשות מחלה
עריכה ב': גילוי נאות, ניהלתי משרד של צוות (ל-א ה-י-ט-ק)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה